Roxann napisał/a:Ale jakie priorytety? Ja już mówiłam wcześniej, że raczej żadna dorosła kobieta nie zainteresuje się seksualnie chłopakiem, który wygląda jak dziecko. Taka osoba jednak w pewnym momencie swojego życia nabierze męskich cech przez co najpewniej zyska na atrakcyjności. Mówimy o dwóch różnych rzeczach.
Tak samo np. osoba zmagająca się z trądzikiem może przez całe swoje życie chować żal i urazę, że w momencie kiedy zmagała z problemami skórnymi, była niewidoczna dla płci przeciwnej, zaczęła natomiast dopiero, gdy się wyleczyła. Czy ktoś tu zmienił, zaniżył priorytety? Nie
Kobietom (mężczyznom z resztą też, ale mniej) zmieniają się priorytety wraz z wiekiem. Bo jak 30stka stuka do drzwi, to parcie na stabilizację i dziecko robi się większe. Nie na przelotne znajomości, wakacyjne romanse i inne tego typu. Jest jakaś tam pula samotnych mamusiek, które nie chcą nikogo na stałe, ale Raka nie nadaje się na FWB.
Ty zakładasz, że jako 30stolatek, który zmężniał, zacznie mieć branie u 20stek. A to tak nie działa. Bo zwyczajnie nie nadąży za ich tempem. Tu trzeba mieć dobre gadane, bystrość umysłu (humor), kasę (w rozumieniu możliwości, bo nie o układ sponsorki mi chodzi) i technikę/umiejętności w łóżku, których po prostu ich równolatkowie nie mają z racji mniejszego doświadczenia. Żeby 20stka poleciała za kolesiem 30+ to musi mieć kisiel na sam jego widok. Taki facet musi zachwycać, powalać, musi wiedzieć jak zaczarować jej zmysły. Ma być po prostu kimś takim, że jak jej psiapsi się zapyta takiej dziewuchy o jego imię, to jedyne co taka dziewczyna ma powiedzieć to "nie wiem, ale całą noc krzyczałam mu O BOŻE". I teraz załóżmy, że Raka fajnie zmężnieje. Ale przecież jego problemy psychiczne pozostaną bez zmian lub się pogłębią. Dalej nie będzie potrafił flirtować, odczytać w biegu flow danej relacji i dostosować się do danej dynamiki. Wyładniony, 30letni Raka co będzie miał do zaoferowania? Niską samoocenę, libido szorujące po dnie i problemy z potencją lub przedwczesnym wytryskiem?
To nie jest banał jak wyleczenie się z trądziku czy wyprostowanie zębów. Bo jego obecny stan nie jest przyczyną jego niepowodzeń. Jego obecny stan jest SKUTKIEM niepowodzeń. Jednak przyczyna leży gdzie indziej niż jakiś prosty defekt typu pryszcze.