30lat i cały czas sam - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 459 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 195 z 29,786 ]

131

Odp: 30lat i cały czas sam

Nie no skąd, faceci to biorą jak leci, zupełnie nie wybrzydzają i nie szukają swojego typu big_smile
Przecież to wszystko o czym piszecie działa u obu płci. Tak jak facet chce suę podobać, tak i kobieta. Tyle, że mają na to różnw sposoby. Jak uważasz, ze makijaż robi robotę, to przecież nikt nie zabrania facetom się pomalować smile

I generalnie faceci wcale nie lubią kobiet, które się koło nich kręcą. Jak się kręci dużo kobiet koło jednego faceta, to jest praktycznie 100% pewności, że żadna z nich nie zostanie jego dziewczyną. Zostanie nią ta, którą pozna gdzieś mimochodem i która nie koło niego skakać.

Poza tym pamiętajcie, że bierność wcale nie hest taka fajna, a u kobiet inicjatywa często kończy się tak, że facet ucieka, bo to on ma polować, a nie ona. Pamiętajcie, że to działa w dwie strony. Uwierzcie, że siedzdnie na dupie wcala nie jest takie przyjemne. Dostawanie kosza jak tylko wykaze się jakieś chęci też nie jest. A taka jest perspektywa sporej części kobiet.
Inicjatywę to one mogą pokazać dopiero na etapie randkowania, ake niech nawet nie próbują same zaczynać tematów związkowych, bo to nie wyjdzie na dobre.

Ja naprawde uważam, ze w relacji jest najlepiej jak jest równościowo pod kątem inicjatywy.

Zobacz podobne tematy :

132 Ostatnio edytowany przez Kremik (2021-12-11 16:20:46)

lody miętowe napisał/a:

Dlaczego mam byc z kim kto mi się fizycznie nie podoba? Sorry kremik, miej pretensje do Pana Boga że nie wygladasz jak model z okladki, a nie do nas, kobiet. Życie nie jest sprawiedliwe, jedni mają lepiej inni gorzej, im wcześniej przyjmiesz to do siebie tym lepiej dla Ciebie.

Dziury w zaroscie to często łysienie plackowate, chociażby od stresu, złej diety itd, trzeba leczyc, jeśli przeszkadza.

I to jest podejście, o którym ja i inni chłopacy piszą, wybredność dziewczyn. Sama jedna z drugą korony miss world nigdy nie założy, a uważa że zasługuje na przystojniaka

Olinka i jak się odniesiesz do słów koleżanki? Tak kozaczyłaś, że sobie wmawiamy, że charakter najważniejszy, że wcale nie wygląd decyduje o to czy uda się w relacji z dziewczyną

133 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2021-12-11 16:26:43)

Nie zrozumiale tego co napisałam kremik, atrakcyjny dla mnie nie oznacza zaraz super przystojniaka. Lubię oryginalna urodę, a nie te Twoje przykłady, każdy z metra cięty.

Edit: oczywiście że Loka ma rację, faceci są też wybrednii potrafią wypunktować każdy detal urody, każda wadę, w ich mniemaniu. Przykład to twój przyklad, spojrzałam na tą dziewczynę o której wspominałeś i czytalam co tam było napisane: szeroki rozstaw oczu, szeroka twarz, gruba, płaskie cycki, płaski nos, małe, blade usta, cienkie włosy, aaaa...Jeszcze spocone big_smile a tak naprawdę mokre wink nadal uważasz że panowie nie są wybredni? I zdziwienie że komuś owa kobieta się spodobała, może nie każdy ma taki sam gust jak Twój?

134

lody miętowe napisał/a:

Nie zrozumiale tego co napisałam kremik, atrakcyjny dla mnie nie oznacza zaraz super przystojniaka. Lubię oryginalna urodę, a nie te Twoje przykłady, każdy z metra cięty.

Z metra cięty? Jesteś jak typowa kobieta, lecisz na wysokich smile Nie widzę nic tutaj oryginalnego big_smile

Niech zgadnę Twój typ to wysoki brunet o pociągłej twarzy z zarostem?

Z tym byś się umówiła, co? smile

https://i.imgur.com/ODBuXcm.png

No i co znaczy, że musi się Tobie facet podobać? Przecież wygląd nie jest ważny, liczy się charakter - tak pisała Olinka ;p

135

Raczej Ty grasz księcia co uważa że nie m,usi nic robić ze swoim zachowaniem a panny powinny przybiec.
wiesz co, sama brzydka nie jestem, wiele koleżanek Missek znam i żadna z nich nie uważała że nie musi nic robić ze sobą w tym względzie- dbać o siebie czy korygować swojego charakteru.

ale Ty tak o sobie myślisz i  jesteś sam.
Bye książe

136

Oj Kremik, Kremik, z metra cięty to chodziło mi, że wszyscy tacy sami, ten sam sposób ubierania się, fryzura, styl, mnie to nie kręci, lubię jak pan nie podąża za moda tylko ma swój styl smile gustuje w niższych panach, jak chcesz to zapytaj innych, pisałam już o tym tutaj nie raz, żeby nie było że cię oszukuję wink
Pan że zdjęcia przystojny, ale dla mnie nijaki. Potrafią docenić urodę, nawet jak nie gustuje w takiej.

137 Ostatnio edytowany przez Kremik (2021-12-11 16:41:05)

Ela210 napisał/a:

Raczej Ty grasz księcia co uważa że nie m,usi nic robić ze swoim zachowaniem a panny powinny przybiec.
wiesz co, sama brzydka nie jestem, wiele koleżanek Missek znam i żadna z nich nie uważała że nie musi nic robić ze sobą w tym względzie- dbać o siebie czy korygować swojego charakteru.

ale Ty tak o sobie myślisz i  jesteś sam.
Bye książe

Dbanie o siebie kobiet: zrób makijaż, ładnie się ubierz, poćwicz na siłowni, unikaj niezdrowych produktów
Dbanie o siebie mężczyzn: idź do fryzjera, zapisz się do barbera, ładnie się ubierz, poćwicz na siłowni, unikaj niezdrowych produktów, dbaj o dietę, przygotowuj 4-5 posiłków z idealnie zbalansowanymi makroskładnikami, stale zwiększaj obciążenia

Do tego dziewczyny z makijązem mogą serio sporo wyładnieć, facet jak wygląda tak wygląda
Facet niski na starcie odrzucany i nic nie da się zrobić

Więc proszę nie gadajcie, że normalne dbanie o siebie przyniesie rezultaty

Tak może jest w przypadku kobiet, ale u mężczyzn albo się jest ciachem, albo się przegrywa, nie ma niczego po środku

U kobiet piękne mają największe powodzenie, ladne cieszą się sporą popularnością, przeciętne też mają całkiem sporą grupkę adoratorów, poniżej przeciętnej na brak randek nie narzekają, niezbyt ładne też chłopaków znajdują i randkują

138

Jezu, co ja zrobiłem zakładając ten temat, przepraszam xD

139

Głupiś big_smile
Kobiety mają delikatna skórę i przynajmniej pół godziny dziennie poświęcają na pielęgnację- jak któraś tego nie zrobi to po 40 ma kupę zmarszczek
U fryzjera nie dość ze wytdajemy 4 razy tyle kasy to jeszcze przed lustrem włosy musimy ułożyć, jak są długie
figury mamy różne- tak jak faceci. I społeczeństwo wymaga od nas bolesnej i drogiej depilacji lub niebolesnego golenia powierzchni dużo większej niż czyjaś broda.
więc masz błędne wyobrażenie o życiu po prostu.
też dostajemy kosze i zdarza się cierpieć z powodu nieodwzajemnego uczucia.
W pracy mamy pod górkę, zwłaszcza w męskich zawodach.

Moze dobierz się z jakąś żeńskiego rodzaju męczybułą, to coś  z tego będzie

140 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-12-11 18:40:23)

Z tą sylwetką uważam że obie płcie mają podobnie - żeby wyglądać jak model(ka) calvina kleina i jedna i druga strona bedzie musiała się namęczyć (uloznone diety, rygorystyczne treningi, medycyna estetyczna i tak dalej i tak dalej). Żeby wyglądać w porządku, na zadbanego/zadbaną, zdrowo każdej stronie starczy trochę sportu, zdrowa dieta i prosta, podstawowa pielęgnacja. I na takiej podstawie dość prosto potem rzeźbić dalej ubiorem, zabiegami, fryzura, zarostem czy czym tam kto chce rzeźbić smile

Nie spotkalam sie jeszcze żeby szczupły, zdrowo wyglądający koleś dostał kosza za sam brak bicepsa, tak samo jak nie spotkalam sie żeby szczupła zdrowo wyglądającą dziewczyna dostała kosza za sam brak stalowo jędrnego tyłka.

141

Heh, tak myślałam, że komentarze nieprzystające do narracji obecnych tu panów będą kompletnie ignorowane big_smile i to tylko pokazuje, że nie o dyskusję tu chodzi.

142

Oczywiście, że nie o dyskusję, tylko o wylanie swoich frustracji i dowalenie kobietom. Bo niby dlaczego wybrali KOBIECE forum do tego typu dyskusji? To zupełnie tak, jakby wejść na forum dla fanów reggae by pisać im, jak beznadziejną muzyką jest reggae, albo na forum dla wędkarzy by męczyć wędkarzy historiami, jak nudnym zajęciem jest wędkarstwo...

143

Tak, dowalanie dziewczynom.

Jeśli prawda Was boli to nie nasza wina.

Czy mogę wstawić kilka screenów z portali randkowych gdzie dziewczyna napisała "za wysokie progi dla ciebie" a była mocno otyła i z twarzy też nie żadna atrakcyjna? A może pokazać screena, gdzie średnia dziewczyna z wyglądu oznajmiła, że spotkała się na tinderze z facetem, poszła z nim do łóżka i nie czuła się wykorzystana bo był BARDZO PRZYSTOJNY I SAMA CHCIAŁA Z NIM SEKSU.

Jakoś przeciętnym facetom bardzo atrakcyjne kobiety do łóżka się nie pchają, a w odwrotną stronę to działa. Więc nie wmawiajcie mi że kobiety mniejszą zwracają uwagi na wygląd

144 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2021-12-11 23:00:15)

Kremik napisał/a:

Tak, dowalanie dziewczynom.

Jeśli prawda Was boli to nie nasza wina.

Czy mogę wstawić kilka screenów z portali randkowych gdzie dziewczyna napisała "za wysokie progi dla ciebie" a była mocno otyła i z twarzy też nie żadna atrakcyjna? A może pokazać screena, gdzie średnia dziewczyna z wyglądu oznajmiła, że spotkała się na tinderze z facetem, poszła z nim do łóżka i nie czuła się wykorzystana bo był BARDZO PRZYSTOJNY I SAMA CHCIAŁA Z NIM SEKSU.

Jakoś przeciętnym facetom bardzo atrakcyjne kobiety do łóżka się nie pchają, a w odwrotną stronę to działa. Więc nie wmawiajcie mi że kobiety mniejszą zwracają uwagi na wygląd

No i co z tego?
Na każdy Twój screen można dać dokładnie taki sam z odwrotną sytuacją i facetem w roli głównej. I co to zmienia?

Tak jakby faceci sami pakowali się do łózka mniej atrakcyjnym tongue przecież logiczne, że też polecą do tych, które im się bardziej podobają.

145

Nie rozumiesz przeciętna panna sypia z przystojnym kolesiem, ale przeciętny koleś nie sypia z atrakcyjną dziewczyną

Zatem nie można powiedzieć, ze to mężczyźni patrzą bardziej na wygląd

Kobiety uganiają się za atrakcyjnymi z wyglądu facetami nawet gdy same są średnie, natomiast faceci najczęściej podrywają panny ze swojej ligi

146

Kremik napisał/a:

Nie rozumiesz przeciętna panna sypia z przystojnym kolesiem, ale przeciętny koleś nie sypia z atrakcyjną dziewczyną

Zatem nie można powiedzieć, ze to mężczyźni patrzą bardziej na wygląd

Kobiety uganiają się za atrakcyjnymi z wyglądu facetami nawet gdy same są średnie, natomiast faceci najczęściej podrywają panny ze swojej ligi

Ponawiam pytanie, co z tego? Skoro ten przystojny koleś chce przespać się z przeciętną dziewczyną, to jego sprawa, prawda?
Skoro atrakcyjna dziewczyna nie chce przespać się z przeciętnym kolesiem to też jej sprawa. Bo na pewno nie Twoja w tym momencie.

Napisałam już wyżej i nie będę zbytnio się powtarzać - kobietom wcale nie jest obecnie tak łatwo jak uważasz. Ty patrzysz przez swój pryzmat i ok, masz do tego pełne prawo, ale to nie jest tak, że kobietom jest jakoś niesamowicie łatwo znaleźć obecnie normalnego faceta, z którym mogłaby tworzyć wartościowy związek. Jest dokładnie tak samo trudno. Mamy obecnie i kryzys kobiecości i kryzys męskości i to się odbija na tym, że po prostu jest ciężko. Ludzie mniej czasu spędzają ze sobą, więcej w internecie, a portale randkowe to NIE JEST wyznacznik i dobry sposób na znajdowanie sobie partnera. Portal randkowy to jak supermarket, w którym możesz siedzieć godzinę i szukać idealnej kawy, bo na pewno na kolejnej półce jest lepsza. Tak się nie da szukać partnera i wielu ludzi się na tym przejechało.
Więc trzeba wyjść z internetu do ludzi. Zapisać się na jakieś zajęcia, iść na kurs językowy, kurs tańca, grupę dyskusyjną i rozmawiać z ludźmi. I tak się szybko poznaje osoby ciekawe z charakteru, można je obserwować w sytuacjach poza randkowych i popatrzeć na coś więcej niż samo zdjęcie na tinderze czy opis, który nikomu nie mówi absolutnie nic.

Poza tym jak już twierdzisz, że tak wielu facetów pisze do kobiet na portalach, tak. Pisze wielu. Ale jak z tych 20 facetów którzy napiszą umówisz się na spotkanie z jednym (1!) to już jest naprawdę wielki sukces.

147

Na portalach randkowych są też normalni faceci szukający ciepła, stabilności, związku

tylko dziewczyny z góry ich odrzucają i skupiają się na przystojnych bawidamkach, a potem gadanie, że trudno jest stworzyć związek

148

Kremik napisał/a:

Na portalach randkowych są też normalni faceci szukający ciepła, stabilności, związku

tylko dziewczyny z góry ich odrzucają i skupiają się na przystojnych bawidamkach, a potem gadanie, że trudno jest stworzyć związek

I myślisz, że ci normalni byliby zainteresowani jakimkolwiek kontaktem z dziewczynami, które szukaja przystojnych bawidamków?

Przecież to znowu działa w obie strony. Tak jak są tam normalni faceci, tak i są normalne dziewczyny. Tylko po pierwsze, trzeba przekopać morze szamba  żeby się do takiej osoby dokopać. A po drugie jestem przekonana, że ten normalny facet odrzuci normalna dziewczynę, bo będzie miała zbyt normalne zdjęcie, za mało makijażu czy coś. I tak się to kręci i kręci. Dlatego portale randkowe są bez sensu. Bo ocenianie kogoś na podstawie zdjęcia i kilku wiadomości i oczekiwanie jakiegoś wielkiego wow jest bez sensu. Nawet po pierwszym spotkaniu z osobą z internetu nie da się obiektywnie ocenić czy można z tą osobą stworzyć dłuższą relację.

Ja się z kilkoma facetami spotkałam, nie wybrzydzałam, spotykałam się z takimi bez zdjęć, spotykałam się z niższymi od siebie, spotykałam się z takimi, przy których zdjęcia baaaaaardzo odbiegały od rzeczywistości i 90% tych spotkań było klapą nie ze względu na wygląd tych gości. Po prostu taka forma poznawania człowieka się nie sprawdza. Na randkę fajnie iść jak z człowiekiem się już rozmawiało jakiś czas, widziało w różnych sytuacjach i są punkty zaczepienia. A internet chce, żeby podejmować decyzję szybko, bo przecież za rogiem stoi kolejna para, kolejna osoba. Pójdziesz za tym co masz i olejesz to, że tam może być ktoś lepszy? Fajniejszy? Bardziej pasujący?
To jest problem portali, a nie to, kto i ile wiadomości do kogo pisze.

149

Kremik napisał/a:

No i co znaczy, że musi się Tobie facet podobać? Przecież wygląd nie jest ważny, liczy się charakter - tak pisała Olinka ;p

Pokaż gdzie ja coś takiego napisałam??? O ile sobie dobrze przypominam, to napisałam, że na atrakcyjność nie składa się tylko wygląd, bo jak ktoś będzie bucem, to i wygląd mu nie pomoże. Wbrew Twojej interpretacji to zdecydowanie nie jest to samo.
I żeby nie być gołosłowną, to samą siebie zacytuję:

Może być i najprzystojniejszy, ale jak będzie bucem, to nic mu to nie da. Może też być zupełnie średni z wyglądu, ale jeśli będzie tak po prostu fajnym facetem z pozytywnym nastawieniem do otoczenia i tzw. ujmującym sposobem bycia, to nie opędzi się od kobiet. Tyle w temacie.

Aaaa... było jeszcze coś o tym, że jak ktoś jest leniem i nie chce mu się zadbać o swoją sylwetkę, choć ta podobno gwarantuje powodzenie, to nie powinien potem narzekać, że go nie ma. wink

Bo wyobraź sobie, że to tak działa, że wygląd jest ważny, żeby ludzi do siebie ciągnęło fizycznie, ale NIE jest najważniejszy. Ktoś może być zupełnie przeciętny, jeśli jednak ma w sobie słynne "to coś", co jest kompletnie niemierzalne, trudne do nazwania i odbierane bardzo indywidualnie, to chemia będzie taka, że w mig "wyprzystojnieje" w oczach. Nie jesteś kobietą i tego nie rozumiesz, ale to ci w swojej niechęci i frustracji wcale nie przeszkadza "wiedzieć lepiej", co już jest zwykłą pycha. 
Często nie chodzi o czystą fizyczność, ale o sposób w jaki facet patrzy, porusza się, mówi, co mówi, w jaki sposób się zachowuje, także w stosunku do innych ludzi, jaką ma wrażliwość, sposób bycia, jakie wysyła fluidy do otoczenia. Dopiero to wszystko razem tworzy TEGO mężczyznę, który nas pociąga. Ty zaś wszystko sprowadzasz do słusznego wzrostu, zarostu i paru kilogramów mięśni.

Równocześnie mam pytanie: chciałbyś być z kobietą, która Ci się absolutnie nie podoba? Bo już abstrahując od całej reszty, to każda z nas ma prawo być z mężczyzną, który jest w jej typie - zarówno pod względem fizyczności, jak i charakteru. Jeśli z jakiegoś powodu nie jest jej to dane, wówczas siłą rzeczy albo musi obniżyć wymagania, albo być sama, a że po świecie nie chodzą sami przystojniacy (pomijam przy tym, że pojęcie to jest względne), a jednak podobno (Twoje stwierdzenia) żadna kobieta nie ma problemu ze znalezieniem partnera, to coś tu logika nie działa.

Przy okazji, bo wciąż nie odpowiedziałeś na inne moje pytanie:

Olinka napisał/a:

(...) twierdzisz, że atrakcyjni mężczyźni mają "w miarę ładne partnerki, ale mniej atrakcyjne od nich", z kolei ci mniej przystojni "też mają dziewczyny, ale jeszcze słabiej wyglądające od nich", co w takim razie jest z naprawdę ładnymi kobietami - nie ma ich czy nie są w żadnych związkach???

Tutaj też zauważam kompletny brak logiki, a to podobno my jesteśmy nielogiczne wink.

150

Wszystko przekręcacie by wyszło na wasze.

No dobra lecimy od początku.

Dziewczyny wymagają fajnej sylwetki, czyli rzeźby i sporej masy mięśniowej. Łatwiej jest kobiecie zrzucić kilka kilo niż facetowi nabrać te 8kg czystej masy mięśniowej. Znajoma w ciągu prawie 2 lat zrzuciła 20kg. Żaden z kolegów ćwiczących na siłowni przez ten czas nie wypracował "kozackiej" sylwetki.
Łatwiej schudnąć niż przypakować.

Oczywiście sylwetka to tylko jeden z czynników składających się na powodzenie. Poza tym facet musi się podobać z twarzy i być akceptowalnego wzrostu.
Tylko, że większość kobiet wybrzydza i nawet gdy sama jest przeciętna to na zwykłego faceta o nieprzystojnej, acz niebrzydkiej twarzy nie zwróci uwagi.
Nie wspominając, że goście 170 i niżsi są odrzucani na starcie interakcji,

Kolejna sprawa. Żaden brak logiki. Te naprawdę bardzo ładne dziewczyny są z mega atrakcyjnymi gościami, albo bardzo bogatymi.

Proponuję wam założyć profil przeciętnego kolesia i przekonać się na własnej skórze jakie to uczucie być niewidocznym i nie mieć żadnych par, lub kilka, otrzymanych jedynie przez przypadek. Jakby to było gdyby wysyłane przez was wiadomości pozostawały bez odpowiedzi, albo jak już byłyby zdawkowe, bez żadnego zainteresowania.

Wam się wydaje, że facetom jest łatwo tylko, że są leniwi i się im nic nie chce.

Pisałem, biegam, gram w nogę, nie mam nadwagi. Ale nie mam zamiaru latać po siłowniach, robić jakąś specjalną dietę na masę. To jest chore by kobiety tego od facetów wymagały.

Równocześnie mam pytanie: chciałbyś być z kobietą, która Ci się absolutnie nie podoba? Bo już abstrahując od całej reszty, to każda z nas ma prawo być z mężczyzną, który jest w jej typie - zarówno pod względem fizyczności, jak i charakteru.

jak zwykle kiedy brakuje argumentów podajecie skrajny przykład. Dostrzegasz różnicę między skrajnie nieatrakcyjną dziewczyną, która kompletnie się nie podoba, a przeciętnym niebrzydkim gościem, który wcale źle nie wygląda, tylko nie jest aż tak przystojny?

Tylko że kobiety chcą gości najczęściej w 1 typie - wysoki brunet z zarostem To jest typ 99% dziewczyn. W dodatku żeby się podobać dziewczynie trzeba być obiektywnie przystojny

Na początku przekonywałyście, że wygląd aż tak wielkiego znaczenia nie ma, że liczy się charakter i to co facet ma w głowie. Teraz zmieniacie narrację, że jednak wygląd obok charakteru jest kluczowy.

I wyobraż sobie przez te z....ne portale przeciętne i mniej dziewczyny mają dostęp do przystojnych. I to jest niesprawiedliwe - przeciętny facet nie ma szans u ładnej dziewczyny, ale na odwrót już tak. Więc nie mówcie, że mężczyźni zwracają większą uwagę na wygląd niż kobiety bo to bzdura.

151

Jeszcze parę screenów

https://i.imgur.com/QzpTCJr.png

facet przypakował, zapuścił brodę ale nadal jest nieatrakcyjny i co ma zrobić? Słucham jakie byście mu udzieliły rady smile

https://i.imgur.com/6aWjxwp.png

dziewczyna z wyglądu średnia, umaluje się i robi się z niej laska

i to jest niesprawiedliwe bo ona bez makijażu jest taka sobie z wyglądu, a po zrobieni mejkupu podnosi poziom atrakcyjności znacząco
męźczyźni nie mają takiego sposobu podnoszącego w krótkim czasie tak bardzo wygląd

152 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-12-12 10:59:16)

Po pierwsze to nie każda chce być z mięśniakiem-ftinesiakiem z Bóg wie jaka rzeźbę.

Po drugie większość męskich sylwetek które widuję to jednak normalne chłopaki, zwyczajnie szczupli albo z lekkim brzuszkiem i jakoś nie praktykują życia zakonnego w celibacie.

153 Ostatnio edytowany przez Kremik (2021-12-12 11:05:37)

Zwróciłem również uwagę, że znajome dziewczyny, które mają wyraźną nadwagę nie męczą się z randkowaniem. Może nie cieszą się takim powodzeniem jak szczuplejsze koleżanki, ale jednak na randki chodzą. Co więcej dziewczyny przy kości nie tylko mają większe powodzenie od facetów z nadwagą, ale również same się z nimi nie umówią. Inaczej mówiąc kobiety puszyste odrzucają grubszych mężczyzn z powodu ... ich otyłości

W dodatku kobiety lecą na rzeczy których wypracować ani kupić sie w praktyce nie da, wzrost, rozlozystosc szkieletu, masa i ksztalt kości czaszki. Tylko u was "plaski brzuch" to game changer. Dla nas nie.

Zarost wielu facetom nie rosnie, albo wyglada jak gowno. Sylwetka to glownie szkielet, jak ktos nie ma genu, ma waskie barki, szeroka miednice to zeby zrekompensować to sylwetka czekają go lata ciężkiego zasuwania siłowni na poziomie pro zeby mieć takie samo zainteresowanie jak ktos z dobrym szkieletem bez zadnego ćwiczenia.

Kobiety w 1 kolejnosci zwracaja uwagę u faeta na wzrost i typ budowy, czyli na rzeczy na jakie nie ma się wpływu. Facet może być schudlnie ubrany, mieć modną, pasującą fryzurę. Mieć ciekawe zainteresowania być fajny z charakteru, ale dziewczyna i tak odrzuci go zanim powie do niej chociaż 1 słowo smile

Dobrze by było gdyby faceci masowo zaczęli wymagać od kobiet szerokich bioder i wcięcia w talii. A jak dziewczyna tego nie ma "gameover" dla niej.
Poczułybyście niemoc z jaką męczą się mężczyźni

Znajdz sobie w google pig women experiment. Kazda nawet najbrzydsza kobieta znajdzie jakiegos chętnego. Puszyste, brzydkie, bez wlosow, , chore na zespol downa, zdeformowane przez wady genetyczne - każda.

Faceci przeciętni, atrakcyjniejsi od tych dziewczyn mają mniejsze powodzenie od nich

154

Faceci przeciętni z brzuszkiem i nadwagą też na randki chodzą

155

a zapomnialem w tym wczesniejszym wpisie wspomnieć, że dodatkowo facet musi jeszcze być wysoki z tym że tego nie da się w żaden sposób zmienić cokolwiek by się nie robiło. Kobiet nie obowiązują wymagania wzrostowe, może mieć i 160 cm i prowadzi normalne życie.

jjbp w jakim wieku są ci faceci i jak na randki chodzą? Bo wiesz to że sie umówili 2 razy w roku, przy 1000 prób, a potem dziewczyny ich olały to żadne powodzenie

156

W najróżniejszym wieku, wystarczy się rozejrzeć. Naprawdę ten typ faceta co sobie opisałeś (wzrost, super rzeźba, zarost, konkretny typ urody) to się nie widuje co drugi zakręt na mieście, większość to jest bardzo szeroka gama innych typów urody i przeciętności. Tak samo u dziewczyn, wcale nie co druga wygląda jak miss universe, większość ludzi się mieści na jakiejś gamie przeciętności która może się podobac, a może i nie. I tych ludzi widzę w związkach, nie jakieś mityczny 1% populacji a reszta więdnie z niepowodzenia

157

Przecież pisałem, że kobiety zawsze kogoś znajdą, a mężczyźni są w dużo gorszej sytuacji. Jeszcze z 10 lat temu było normalnie. Przeciętny facet mógł sobie poznać na luzie przeciętną dziewczynę. Teraz te przeciętne lecą na przystojniaków. To wina mediów społecznościowych oraz portali randkowych.

158

No a ja napisałam że to nieprawda bo widzę i znam tych nie-adonisów w związkach i na randkach. I to wcale nie na jakichś wymodlonych raz na 10 lat tylko normalnie funkcjonują tak czy inaczej na rynku matrymonialnym.

159 Ostatnio edytowany przez Kremik (2021-12-12 11:26:56)

Więc pewnie nie są przeciętni, tylko Ty ich oceniasz niżej niż są

Coś w stylu

https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comme … metllr.jpg

ta dziewczyna oceniła gościa ze zdjęcia na 5/10 big_smile:D:D

160 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-12-12 11:31:17)

Wybacz nie klikam w randomowe linki więc nie zerknę.

Ale jesli tak jest że za surowo oceniam to i tak oznacza że duuuuuża część męskiej populacji jest pożądana a nie 1% umięśnionych brunetów z zarostem smile

161

według kobiet facet 6/10 jest na poziomie kobiety 2/10 - hipergamia idealnie jest zobrazowana właśnie w statystykach portali randkowych

162 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2021-12-12 11:47:22)

Kremik napisał/a:

według kobiet facet 6/10 jest na poziomie kobiety 2/10 - hipergamia idealnie jest zobrazowana właśnie w statystykach portali randkowych

Omg to nie korzystajcie z portali...

Twoje rozumowanie jest na takim poziomie jakbym powiedziała, że wszyscy faceci są dupkami i zdradzają, bo mam kilka koleżanek, które zostały zdradzone. Więc wszyscy zdradzają, nie ma normalnych facetów, wszyscy są źli i ilość kobiet im uderzyła do głowy. Koniec.

163

Tak nie korzystajcie gdy inni w ciągu wieczora mają 20 chętnych na randkę big_smile To jest niesprawiedliwe

164

Kremik napisał/a:

Jeszcze parę screenów

facet przypakował, zapuścił brodę ale nadal jest nieatrakcyjny i co ma zrobić? Słucham jakie byście mu udzieliły rady smile

Niech zgoli brodę, zrobi makijaż, zmieni obskurne dżinsy, przestanie się prężyć na tym zdjęciu, zmieni tło na mniej toaletowe...

... niech weźmie wizażystkę... skoro nie ma dziewczyny ani rodziny żony i dzieci i kredytu, to pewnie ma dużo kasy na takie wydatki...

165

Czy to nie brzmi absurdalnie? Wizażystkę ma brać by znaleźć dziewczynę :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Jakoś mężczyźni w prlu nie musieli aż tak przesadnie dbać o siebie by mieć dziewczyny

Po prostu kobiety bardziej lecą na wygląd i tyle w temacie

166 Ostatnio edytowany przez Kremik (2021-12-12 13:00:27)

Według badań dla kobiet liczy się głównie wygląd mężczyzny, potem długo nic... i dopiero po wyglądzie jego status i pieniądze. Charakter nie ma żadnego znaczenia. Zazwyczaj jest to tzw efekt aureoli - tzn przystojni są oceniani jako bardziej inteligentni, dobrzy i posiadający ciekawy charakter. Kurdupel o mordzie orka będzie oceniany jako nieciekawy, nawet jeśli interesuje się fizyką kwantową, literaturą iberoamerykańską czy pracuje w wolontariacie.

https://ohme.pl/lifestyle/dla-kobiety-p … charakter/

https://naukawpolsce.pl/aktualnosci/new … wazny.html

167 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2021-12-12 13:19:33)

Gary napisał/a:

... niech weźmie wizażystkę... skoro nie ma dziewczyny ani rodziny żony i dzieci i kredytu, to pewnie ma dużo kasy na takie wydatki...

Rozwiń proszę logikę tego zdania, bo wniosek stanowczo za duży wink

Kremik napisał/a:

Według badań dla kobiet liczy się głównie wygląd mężczyzny, potem długo nic... i dopiero po wyglądzie jego status i pieniądze. Charakter nie ma żadnego znaczenia. Zazwyczaj jest to tzw efekt aureoli - tzn przystojni są oceniani jako bardziej inteligentni, dobrzy i posiadający ciekawy charakter. Kurdupel o mordzie orka będzie oceniany jako nieciekawy, nawet jeśli interesuje się fizyką kwantową, literaturą iberoamerykańską czy pracuje w wolontariacie.

https://ohme.pl/lifestyle/dla-kobiety-p … charakter/

https://naukawpolsce.pl/aktualnosci/new … wazny.html

O ja... bo przecież faceci nie patrzą na wygląd big_smile

168 Ostatnio edytowany przez Ajko (2021-12-12 13:23:08)

Kremik napisał/a:

Jeszcze parę screenów

i to jest niesprawiedliwe bo ona bez makijażu jest taka sobie z wyglądu, a po zrobieni mejkupu podnosi poziom atrakcyjności znacząco
męźczyźni nie mają takiego sposobu podnoszącego w krótkim czasie tak bardzo wygląd

Co do dziewczyny się nie wypowiem, zostawię to płci męskiej. Facet ze zdjęcia tak jak napisał Gary mógłby coś zrobić z tą brodą bo kojarzy mi się z Amiszami.
Poza tym, zdjęcie jest tak słabo zrobione, że nawet jakby ktoś mega atrakcyjny takie zrobił, to tez wyglądałby słabo. Ten odkryty tors na tle mieszkania wygląda tak desperacko. Trochę kojarzy mi się z kimś o mentalności człowieka pierwotnego, kto ma niewiele do zaoferowania pod kątem towarzyskim. Taki koleś, który się wystawia na targu próżności, jeszcze brakuje okazania zdrowych zębów. Ale do pola by się nadawał.
https://static.polityka.pl/_resource/res/path/0f/6b/0f6bc38a-44a2-4126-b3ac-d6cabddcf415_f1400x900

169

Faceci  dużo mniej patrzą na wygląd, a jeszcze wmawia im się, że są wzrokowcami i że lecą na cechy fizyczne bardziej od kobiet

170

Ajko droga poczekaj, aż dowie się, że "chady" ze zdjęć też zwykle są ofiarami makijażu, retuszu i perspektywy big_smile

171 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2021-12-12 13:23:43)

Kremik napisał/a:

Faceci  dużo mniej patrzą na wygląd, a jeszcze wmawia im się, że są wzrokowcami i że lecą na cechy fizyczne bardziej od kobiet

Tak, oczywiście big_smile rozumiem, że jakby zagadała do Ciebie jakaś dziewczyna, to poszedłbyś na randkę z każdą? Nie wybrzydzasz, nie patrzysz na wygląd?

172 Ostatnio edytowany przez Ajko (2021-12-12 13:25:48)

Kremik napisał/a:

Więc pewnie nie są przeciętni, tylko Ty ich oceniasz niżej niż są

Coś w stylu

https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_1601325493pYSQFpwHJ6it9hSAmetllr.jpg

ta dziewczyna oceniła gościa ze zdjęcia na 5/10 big_smile:D:D

Akurat ta pani nie jest dobrym przykładem, ponieważ jest to sławna internetowa prowokatorka, która jest albo tak ****** jak pokazuje, albo świetnie taką udaje.

173

Ania tak big_smile
To klasyczny przypadek korzystania z SIMPów wink
Co widać po jej social mediach.

174

zawsze mozesz tez pojechac do tego pensjonatu/zadzwonic i poprosic do tel, skoro znasz jej imie

Ja mam uwagę ci do przykładu tej dziewczyny - niektórym panom przydałoby się zobaczyć jak taki make up wygląda na żywo a NIE na fotce z dobrym oświetleniem. Bo to może się bardzo mocno rozjeżdżać

175 Ostatnio edytowany przez GangOlsena (2021-12-12 13:44:40)

Kremik napisał/a:

Przepraszam, dla jakiej kategorii kobiet?

Możliwe, że dla tych stosujących tę swoją skalę od 0 do 10. Dla kobiety a nie dla wyrostka, który kieruje się zdaniem koleżanek, ogólną modą lansowaną na Twitterze czy gdzie tam jeszcze, w pierwszej kolejności liczy się właśnie charakter. 

Banalne stwierdzenie, że z samą niczyją urodą nie da się żyć jest tak oczywiste, że wydawałoby się, że rozumie się samo przez się. A jednak...

Ja wiem, że panowie w to nie wierzą. Poza tym na coś trzeba zrzucić "winę" kiedy okazane zainteresowanie odbija się od ściany. Wtedy najlepiej przypiąć kobiecie łatkę "lecącej wyłącznie na wygląd". tongue

176

jjbp napisał/a:

zawsze mozesz tez pojechac do tego pensjonatu/zadzwonic i poprosic do tel, skoro znasz jej imie

Ja mam uwagę ci do przykładu tej dziewczyny - niektórym panom przydałoby się zobaczyć jak taki make up wygląda na żywo a NIE na fotce z dobrym oświetleniem. Bo to może się bardzo mocno rozjeżdżać

Na żywo złośliwie mówi się na to sektor budowlany, bo aż świeci.

177

Kremik napisał/a:

Czy to nie brzmi absurdalnie? Wizażystkę ma brać by znaleźć dziewczynę :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

No przecież dałeś przykład kobiety, która po lewej stronie była pryszczata, a po prawej pomalowana -- skóra pokryta farbą, usta pokryte farbą, ...

178

Ajko napisał/a:

https://static.polityka.pl/_resource/res/path/0f/6b/0f6bc38a-44a2-4126-b3ac-d6cabddcf415_f1400x900

179

Kremik napisał/a:

Jeszcze parę screenów

Skoncentruję się na plusach. Facet Szczupła sylwetka, po mięśniach na ciele widać pasję, wytrwałość, sympatyczna twarz, ładny symetryczny nos, ładny kształt ust, rude włosy (podobają mi się rudzi), duże silne ręce i ramiona, odważny, bo trzeba mieć odwagę by się tak zaprezentować na necie (nie rozwijam bo mają być tylko plusy)

Dziewczyna fajne długie włosy, ładne oczy (bez makijażu), ładny, sympatyczny uśmiech. Ogólnie pewnie dzięki uśmiechowi wydaje się sympatyczna. Makijaż i włosy mocno ją odmieniły.

Tylko to wszystko za mało, bo chciałabym się dowiedzieć, czy są godni zaufania, czy dobrze się spędza z nimi czas, czy dobrze się będę czuła  w ich towarzystwie, czy mają poczucie humoru.

180

Kremik napisał/a:

Jeszcze parę screenów

Zgolić tę nieszczęsna brodę jak u krasnala.

181

Lucyfer666 napisał/a:
Gary napisał/a:

Jak gość wygląda jak "krasnal" powyżej, to niech idzie do kobiety, profesjonalistki nawet, która mu doradzi co zmienić w wyglądzie. Na przykład, aby zgolił brodę i nie robił zdjęć ze śmietnikiem w tle.

182

Gary napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:
Gary napisał/a:

Jak gość wygląda jak "krasnal" powyżej, to niech idzie do kobiety, profesjonalistki nawet, która mu doradzi co zmienić w wyglądzie. Na przykład, aby zgolił brodę i nie robił zdjęć ze śmietnikiem w tle.

Raczej mi chodziło o wniosek, że może mieć pieniądze na wizażystkę big_smile

183 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-12-12 16:59:19)

GangOlsena napisał/a:
Kremik napisał/a:

Jeszcze parę screenów

Zgolić tę nieszczęsna brodę jak u krasnala.

Nie tyle zgolić brodę co trochę ją wymodelowac. Chłopak ma okrągłą buzię, a taka broda o równej długości z każdej strony jeszcze ją zaokrągla. Jakby była krótsza po bokach i pełniejsza po środku na brodzie to optycznie by wydłużała. Więc broda brodzie nierówna, trzeba dobrać do twarzy (jak fryzurę).

Zresztą ja uważam że chłopak nie jest wcale nieatrakcyjny, ale samo zdjęcie jest. Dziwna poza, brak uśmiechu - krótko mówiąc wygląda niezbyt przyjaźnie (no i samo zdjęcie z gołą klatą i napinką źle się kojarzy). Jakby dobrać mu jakaś górna część garderoby i zrobić zdjęcie w bardziej przystępnej pozie to wyglądałby naprawdę w porządku moim zdaniem

184

jjbp napisał/a:

Zresztą ja uważam że chłopak nie jest wcale nieatrakcyjny, ale samo zdjęcie jest.

Też tak uważam.

@Lucyfer... jak gościa nie stać na wizażystkę, to na związek i rodzinę też chyba nie stać... (?).
Może nawet na "browara" + "fajki" + "dziary" + "dresik adidaska" wydaje więcej niż bierze wizażystka.

185

Gary napisał/a:
jjbp napisał/a:

Zresztą ja uważam że chłopak nie jest wcale nieatrakcyjny, ale samo zdjęcie jest.

Też tak uważam.

@Lucyfer... jak gościa nie stać na wizażystkę, to na związek i rodzinę też chyba nie stać... (?).
Może nawet na "browara" + "fajki" + "dziary" + "dresik adidaska" wydaje więcej niż bierze wizażystka.

Wybacz, ale dalej się to nie łączy wink
Co najwyżej pokazuje parcie za gonienie trendów, co ze związkiem za dużo wspólnego nie ma, więc...

186 Ostatnio edytowany przez GangOlsena (2021-12-12 15:35:17)

Lucyfer666 napisał/a:
Gary napisał/a:
jjbp napisał/a:

Też tak uważam.

Co najwyżej pokazuje parcie za gonienie trendów, co ze związkiem za dużo wspólnego nie ma, więc...

Nie, nie parcie za gonieniem trendów. To zainwestowanie w siebie na tym polu, jeśli ktoś nie jest w stanie poradzić sobie samemu. Oczywiście można podjeść do tematu na zasadzie "Panie Boże, jak mnie stworzyłeś, tak mnie masz". Nikt nikomu nie broni chodzić zarośniętym i w worku na ziemniaki.

Chłopak na zdjęciu po prostu wygląda niekorzystnie a nie nieatrakcyjnie.

187

GangOlsena napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:
Gary napisał/a:

Też tak uważam.

Nie, nie parcie za gonieniem trendów. To zainwestowanie w siebie na tym polu, jeśli ktoś nie jest w stanie poradzić sobie samemu. Oczywiście można podjeść do tematu na zasadzie "Panie Boże, jak mnie stworzyłeś, tak mnie masz". Nikt nikomu nie broni chodzić zarośniętym i w worku na ziemniaki.

Ale to zdjęcie raczej ma charakter tzw. weryfikacji na użytek wewnętrzny. Sam takie robię big_smile

188

Lucyfer666 napisał/a:
GangOlsena napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Ale to zdjęcie raczej ma charakter tzw. weryfikacji na użytek wewnętrzny. Sam takie robię big_smile

Tak? I czemu to ma służyć?

189

GangOlsena napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:
GangOlsena napisał/a:

Gdzie się robi postępy, o które partie należy zadbać, jak i taki ogólny wizualny obraz (oczy troszkę kłamią).

190

Lucyfer666 napisał/a:
GangOlsena napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Gdzie się robi postępy, o które partie należy zadbać, jak i taki ogólny wizualny obraz (oczy troszkę kłamią).

No, to weryfikacja doprowadziła do wniosku, że image "na krasnala" nie jest korzystny tongue

191

Lucyfer napisał/a:

Nieeee... Nie chodzi o trendy. Chodzi o wizreunek. Po prostu niektóre osoby nie potrafią zadbać o siebie... dobrze się ubrać, odpowiednią fryzurę nosić. Zwracają uwagę na zupełnie niepotrzebne rzeczy, a nie widzą tego co razi w wyglądzie, a można łatwo skorygować. Taka osoba powinna sięgnąć po pomoc.

Wizażystka zobaczy inny obraz niż jest w twojej głowie.

To zupełnie jak z tym "krasnalem" na zdjęciu... Pręży mięśnie, a kobiety inaczej go widzą.

192

Gary napisał/a:
Lucyfer napisał/a:

Nieeee... Nie chodzi o trendy. Chodzi o wizreunek. Po prostu niektóre osoby nie potrafią zadbać o siebie... dobrze się ubrać, odpowiednią fryzurę nosić. Zwracają uwagę na zupełnie niepotrzebne rzeczy, a nie widzą tego co razi w wyglądzie, a można łatwo skorygować. Taka osoba powinna sięgnąć po pomoc.

Wizażystka zobaczy inny obraz niż jest w twojej głowie.

To zupełnie jak z tym "krasnalem" na zdjęciu... Pręży mięśnie, a kobiety inaczej go widzą.

To nie lepiej specjalistę od wizerunku? Poza wyglądem, to i dobrych zachowań nauczy smile
Sam brałem udział w takim szkoleniu i bardzo dużo z niego wyciągnąłem.

Niemniej osobiście dostosowywać się do czegoś nie lubię. Mam swoje style.

Dlatego też "weryfikację" robi się na zdjęciu, a nie przed lustrem wink
Inny odbiór jest.

193

Kremik, a mnie się taki facet podoba. Zero silowni, zero kwadratowej szczęki i zero bzdur które sobie wbileś w glowę.

https://www.pinterest.co.uk/pin/336433034674084194/]

194 Ostatnio edytowany przez GangOlsena (2021-12-12 17:17:18)

Lucyfer666 napisał/a:

Niemniej osobiście dostosowywać się do czegoś nie lubię. Mam swoje style.

Ale my nie piszemy o dostosowywaniu się do czegokolwiek. Spokojnie można mieć styl "na krasnala".

Podobnie jak można mieć styl np. "na blondynkę" w najlepszym profesjonalnym wydaniu, pięknego chłodnego blondu w najlepszym guście, a wizualnie zabić tym własną urodę tak, że aż zęby będą boleć.

195

Za to po paru głębszych można z takim śpiewać, jak leci wink

Posty [ 131 do 195 z 29,786 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 459 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024