30lat i cały czas sam - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 13 14 15 16 17 459 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 911 do 975 z 29,781 ]

911

Odp: 30lat i cały czas sam
Kremik napisał/a:

Nieeeee, one często tak robiły, skanowały mnie z góry na dół, parokrotnie, plus miałem wrażenie przyglądały się czubkowi mojej głowy, tak jakby myślały jak "wysoki" jestem ;p

A może Ci sie tylko tak wydawalo?

Wiesz, mialam taką koleżankę, która miala mega kompleks na punkcie nóg i nigdy nie nosila spódnic. Tak na marginesie, nogi miala zupelnie normalne, może nie najpiekniejsze, ale zupelnie w granicach przecietności. I tej koleżance też się zawsze wydawało, że jej sie wszyscy na te nieszczesne nogi patrzą. A jak widziala inna kobiete w szortach czy krótkiej spóniczce, to zaraz myślala, że ta panna się z niej smieje. Nie muszę dodawac, że tylko ona uważala swoje nagi za jakieś brzydkie- nikt inny na nie nie zwracał uwagi.

Zobacz podobne tematy :

912 Ostatnio edytowany przez blueangel (2021-12-20 15:23:48)

szukasz laski nie tam, gdzie trzeba. powinienes podrywac glownie na zywo, a nie netach i tinderach. to moze byc dodatkiem. wtedy moglbys nadrabiac zayebistoscia, pewnoscia siebie i wzbudzanymi w  pannie emocjami. chyba ze nie potrafisz zadnych wzbudzic. ale wtedy to nwm czy wyglad na dluzsza mete by cos dal.

ewentualnie gdybys sie nie spodobal, mialbys od razu pewnosc. choc w ten sposob mozesz naprawde wiecej ugrac i mniej konkurencji niz na tinderach.

laski tez nie majo latwo, mimo tego, co ty tu twierdzisz. nie kazda stac na dobre kosmetyki, nie kazda potrafi sie malowac i wgle. efekt jest taki jaki pokazales na fot. i jak juz wspomnialam ja i rossanka efekt konia z kulawa noga smile wbrew temu, co sugerujesz.
poprostu dzis sie nie liczy wnetrze, mimo ze wszyscy twierdza inaczej, poki nie przyjdzie co do czego. plakanie na forach nic nie da. ja tez powinnam plakac, bo mam 30, wiec wg ciebie ejstem stara, prochno i wgle smile smile smile
moze z ciekawosci w nowym roku zrobie eksperyment i sprawdze moje branie i czy masz racje smile smile smile strach sie bac. jesli watek nie upadnie to moze nawet bede chodzic na te randki "normalnie" bez robienia sie smile jak szalec to szalec smile
moze jakas kolezanka z forum dolaczy? dla porownania?

913

Kremik napisał/a:

Oczywiście, Ty wiesz lepiej ;p a kiedy umówiłem się z dziewczyną poznaną na czacie, w ciemno i skanowała mnie wzrokiem z góry na dół jak i zrobiła krzywą minę to też mój wymysł? Albo moja wina? big_smile

Ty też wiesz lepiej jacy są nasi znajomi, z jakini facetami się umawiałyśmy itd. Za każdym razem twierdzisz, że wiesz lepiej. Teraz widzisz jaką to daje super dyskusję?

914

Angel zakładaj tindera, z tego co wiem kobiety nawet po 40 na spokojnie umawiają się z przystojnymi 30 latkami
Kobieta nie musi być ładna by miała powodzenie, wystarczy jej bardzo przeciętny wygląd
To dziewczyny wymagają atrakcyjnych ciach
Odnoszę wrażenie, że się pozmieniało
dawniej dziewczyny szukały związku, miłości, a faceci seksu
teraz kobiety się bzykają na prawo i lewo, a mężczyznom zależy na kochającej, wiernej kobiecie i stałym związku

915

Kremik napisał/a:

teraz kobiety się bzykają na prawo i lewo, a mężczyznom zależy na kochającej, wiernej kobiecie i stałym związku

hahahahahahhahahahha jasneee pokaz mi takiego to moze przestane byc zatwardziala singielka wink

raczej nie wybralabym tindera. choc moze na krotko z ciekawosci, bo nigdy nie mialam tam konta. jednak wybralabym jakies inne zrodla do badan smile
ten tinder to jednak zla slawe ma. korzystajac z okazji dopytam, czy uzasadniona?

916

Różne są osoby na tinderze, nie pisałem z facetami, więc nie wiem. Ale z tego co słyszałem dużo gości szuka seksu, jednak są to "zrobieni" goście, pędzel na głowie, wyrzeźbieni, słowem tacy kolesie przy których się źle czuję

Możesz użyć zdjęcia wygenerowanej komputerowo kobiety by przekonać się jak wielkie zyskasz powodzenie

https://i.imgur.com/BzVjUEu.jpg

ładna kobieta, jednak nie jest to typ gwiazdeczki

917

No dobra, a tak z ciekawości, mam 29lat, czy gdybym poznał was w realu i zwrócił się bez zwrotu grzecznościowego "per pani" to byście się obraziły, wkurzyły?
Zastanawia mnie w jaki sposób powinienem kontaktować się ze starszymi od siebie kobietami. Ok są dojrzalsze, ale różnica wieku nie jest bardzo duża.
Pomijam sytuacje urzędowe lub w pracy, mam na myśli luźne kontakty np w knajpie, na zakupach, w galerii itp

918 Ostatnio edytowany przez blueangel (2021-12-20 19:56:05)

ja bym sie nie obrazila. chyba nawet wole taka forme.
pracuje w korpo i tez jestesmy na ty. panuje przez to rodzinna atmosfera jak na duza firme.

raczej wstawilabym swoje, bo jak inaczej sprawdzilabym te powodzenie? nie mialoby to sensu.

zatem musialabym sie przyzwyczaic do "normalnych". w ostatnim czasie jesli juzs ie z kims umowilam to z takimi, "przy ktorych sie zle czujesz". moze ci "normalni" sa normalni.. ale ustanowie sb z gory jakis limit, np umowie sie z 2 "ciachami" i dwoma normalnymi. wstepnie tylko na jedno spotkanie. co mi szkodzi, zawsze moge powrocic do swoich singielskich przekonan, co pewnie i tak sie stanie smile

edit: zalozylam fejsbuka randke. smile

moze tez wyprobuj, tam sie podaje wzrost, zobaczysz, ile lajkow dostaniesz. a jesli jakas cie polajkuje to wzrost nie powinien jej przeszkadzac, skoro od poczatku go znala. co ci szkodzi?

919

Ile lasek polajkuje wzrost 167 u faceta? big_smile no weeeź chcesz żebym się załamał bardziej? Bo jak 100 lasek da w lewo na 100 to co ja zrobię? tongue

Kremik napisał/a:

Ile lasek polajkuje wzrost 167 u faceta? big_smile

big_smile
Kremik, ile Ty masz lat, że Tobie w życiu o lajki chodzi?

921

a tak w ogóle co sądzicie o psychologicznych sztuczkach? Np czytałem, że wybór knajpki na randkę z odpowiednią muzyką może wywoływać lepsze uczucia u kobiet i tym samym dziewczyny emocje skojarzą z nami. Albo, że poznanie się w niebezpiecznym miejscu dodaje atrakcyjności. Warto się takimi rzeczami interesować czy dać sobie spokój?

922

Panna Szlachetnego Rodu napisał/a:

hahhahahahhahahahhahahhahaahhahahahahhhahha a sie uhahahalam xD

oj tam ja juz nie zlicze, ile dalam w lewo xD z roznych powodow, np nie taka odleglosc. niby zaznaczylam do 30 km, ale apka chyba nie jest dosc precyzyjna i wyglada na to, ze jest ponizej 30, ale i ponad 60. jak nie znam miejscowosci z automatu daje w lewo xD albo jak jakis pozuje z papierosem albo piwem. masakra albo ma w fotach fot z jakas laska. kto szuka laski wstawia fot z inna? nawet jesli mialaby to byc siostra? smile
nie wiem jak na tinderze, tu nie widzisz, gdy dostajesz w lewo wink

923

Kremik napisał/a:

a tak w ogóle co sądzicie o psychologicznych sztuczkach? Np czytałem, że wybór knajpki na randkę z odpowiednią muzyką może wywoływać lepsze uczucia u kobiet i tym samym dziewczyny emocje skojarzą z nami. Albo, że poznanie się w niebezpiecznym miejscu dodaje atrakcyjności. Warto się takimi rzeczami interesować czy dać sobie spokój?

Sztuczki...są sztuczne. Do tego na kilometr pachną manipulacją. Zamiast bawić się w jakieś PUA czy inne triki, po prostu zachowuj sie normalnie.

924

Kremiku wyslalam ci maila.
mozesz poczytac sobie o wzbudzaniu emocji, ale w granicach rozsadku. z jakimis pua bym nie przesadzala, bo jak ochlodzisz za bardzo/szybko to panna moze se dac spokoj myslac, ze ci nie zalezalo. choc odrobinka raz na jakis czas moze  spowodowac, ze bd sie zastanawiala, czemu sie nie odzywasz.

925 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2021-12-20 20:27:25)

blueangel napisał/a:

hahhahahahhahahahhahahhahaahhahahahahhhahha a sie uhahahalam xD

oj tam ja juz nie zlicze, ile dalam w lewo xD z roznych powodow, np nie taka odleglosc. niby zaznaczylam do 30 km, ale apka chyba nie jest dosc precyzyjna i wyglada na to, ze jest ponizej 30, ale i ponad 60. jak nie znam miejscowosci z automatu daje w lewo xD albo jak jakis pozuje z papierosem albo piwem. masakra albo ma w fotach fot z jakas laska. kto szuka laski wstawia fot z inna? nawet jesli mialaby to byc siostra? smile
nie wiem jak na tinderze, tu nie widzisz, gdy dostajesz w lewo wink

Ja prdl big_smile Jak odległość nie ta albo miejscowość nie ta, to po kiego diabła zawracać sobie w ogóle tym głowę.

Nic dziwnego, że Kremik ma wypraną psychikę przez brak lajków big_smile

926 Ostatnio edytowany przez blueangel (2021-12-20 21:04:13)

hahhahaha
no na jakies 300 dalam chyba 10 lajkow smile

edit: powody, dlaczego w lewo rozne: miejscowosc (skoro eksperyment, to po co panom wycieczki krajoznawcze? anawet jesli jakims cudem z ktoryms by zaskoczylo to organizacyjnie lepiej blizej jak dalej); cos mi nie podpasowalo w profilu, np jako zainteresowanie granie w gry-zazwyczaj takie osoby sa uzaleznione, przynajmniej takie, ktore ja znam; pan sam w sobie mi nie podpasowal<, whatever

kontakt jest z 3 panami:
pan nr 1: wg kremika typ "nienormalny", pan sam sie odezwal, lat 27, 187 cm, jest mechanikiem, ma majstra czy cos takiego, nie znams ie. fryz i broda wg kremika pasuje do podpietych przez niego fot, itede itepe, odezwal sie pan, nie ma podane, czego szuka

pan nr 2: nie wiem jak go wg kremika zaklasyfikowac: lat 30, 188 cm, pracuje w biurze branzy spedycji czy tam transporcie. brody brak (nie lubie brody u faceta, chyba ze wlasnie zadbana jak u kremika na fot, jesli nie wole bez). fryz na fot: zazwyczaj lysy (lubie lysych smile ), ale przeslal mi aktualna, na ktorej (nie znam nazw fryzow meskich) dookola ma przystrzyzone, na gorze z lekka dluzsze, ale i tak krotkie. podobno nie ma osttanio czasu pielegnowac glacy, bo sie przepowadzal i takie tam. do jakiej kategorii bys go zaliczyl panie kremik? odezwalam sie ja skromnym "hej" smile podobno szuka kogos do stalego zwiazku

pan nr 3, typ wg kremika "normalny", z facjaty taki sobie, zadna silownia, okulary, informatyk, 180 (zeszlam nawet ze wzrostu, ponizej nikt sie narazie nie trafil, kto by mi wpadl w oko, poszukam juz po tych 3 chronologicznie,bo w razie wu nie mam czasu na tyle spotkan -okres okoloswiateczny, praca, dom, ...). odezwal sie pan. jednak ponizej mojego wzrostu nie zejde.

jutro zaktualizuje, jak sie sytuacja rozwija.

swoja droga wspominalam ostatnio na forum, ze wrocilam do szkoly. mam tam kumpele, ktora ma na moje oko  185. jej pewnie tez trudno by bylo kogos znalezc. gdyby nie fakt, ze ma najlepszego przyjaciela, z ktorym kreci. z uczelni nikt do niej nie zarywa smile ladna, laska i wgle, ale pewnie przez wzrost.. duzo chlopakow nizszych jest.

927

I znowu blackpill się potwierdza kobiety rzadko dają w prawo smile Tak więc drogie Panie próbowałyście wybić mi blackpilla z głowy, a swoim zachowaniem potwierdzanie go po całości ;p

928

Blue wysłałem Tobie maila na tego wskazanego we wiadomości ;p

929

tak, ale kremiku, ja aktualnie zagranica, muzulmanow daje z automatu w lewo, (nie jestem rasistka, ale przyjelam, ze kolorowi to na 99% islam. a to jakas 1/3 wszystkich. wolalabym zostac do konca zycia singielka niz sie z takim umowic. juz wolalabym pana ponizej mojego wzorstu smile
tak apropo pan nr 2 Polak, wiec jego preferuje smile

930 Ostatnio edytowany przez Kremik (2021-12-20 21:11:42)

Jak widać blueangel rozmawia z panami powyżej 180 tongue ale argumentuje, że inni nie wpadł w oko ;p Ahhh czekaj czyz nie psialem, ze przeciętni goście nie wpadają w oko tylko przystojni

2 gosci  ma robiony fryz i teraz pytanie jak mam z nimi konkurowac ze swoimi 167? Oni maja fryz, ja mam fryz, jest remis, ale oni mają wzrost, ja nie i przegrywam, a Wy mi coś o charakterze pisałyście

Wysoka kobieta sama odrzuca niskich mężczyzn bo sporo pewnie niższych by się z nią umówilo, ale ona chce koniecznie wysokiego więc sama sobie ogranicza pulę mężczyzn

931 Ostatnio edytowany przez aniuu1 (2021-12-20 21:53:59)

Kremik napisał/a:

No dobra, a tak z ciekawości, mam 29lat, czy gdybym poznał was w realu i zwrócił się bez zwrotu grzecznościowego "per pani" to byście się obraziły, wkurzyły?
Zastanawia mnie w jaki sposób powinienem kontaktować się ze starszymi od siebie kobietami. Ok są dojrzalsze, ale różnica wieku nie jest bardzo duża.
Pomijam sytuacje urzędowe lub w pracy, mam na myśli luźne kontakty np w knajpie, na zakupach, w galerii itp

Do kogoś o kilkanascie lat starszego mozna sie tak zwrocic. Nie lubie jak sie do mnie zwracaja na pani. Chyba ze jakies sprawy formalne, ew w skepie itd.

Tzn ja w kazdej sytuacji gdzie nie jest oczywiste, ze to moze nie byc mile widziane zwracam sie na Ty do ludzi w kazdym wieku.

Nie bedziesz mial duzego wyboru z tym wzrostem i po prostu musisz to zaakceptowac. Jak jest iles profili za ktorymi nie wiadomo co sie kryje, to tak dziala, ze sie odsiewa wg jakiegos filtra. Nie znaczy to, że nie masz szansy kogos znaleźć. Kazdy ma.
Ja tam nie zachecam do tinderow. Jak ktos chce to mozna probowac ale mysle, że zmuszanie sie do znalezienia tam kogos, przy tych zwyczajach ktore tam panuja wielu osobom zle zrobi na psychike.

932

Ja do kobiet 35+ zwracam się per pani bo się boję, że któraś zwróci mi uwagę, że nie jesteśmy kolegami ;p

933 Ostatnio edytowany przez aniuu1 (2021-12-20 21:59:24)

Kremik napisał/a:

Ja do kobiet 35+ zwracam się per pani bo się boję, że któraś zwróci mi uwagę, że nie jesteśmy kolegami ;p

Zalezy w jakiej sytuacji. Ja jak bym miala zapytac o godzine to z automatu pewnie tez bym uzyla pani. Jak bym byla w pubie albo innych okolicznosciach, ktore sa jakims wspolnym doswiadczeniem to bym mowila na ty .
Jak ktos ewidentnie stwarza dystans to pewnie tez bardziej pasuje taka forma. Ogolnie jednak za nia nie przepadam. "Pani" tez moze stwarzac dystans albo podkreslac roznice wieku

934 Ostatnio edytowany przez Kremik (2021-12-20 22:00:35)

piszesz że tinder źle wpływa na psychikę, czyli potwierdzasz że mniej atrakcyjni faceci są odrzucani z powodu wyglądu, a to znaczy, że kobiety zwracają wielką uwagę na wygląd

i dlaczego z moim wzrostem nie będę miał wielkiego wyboru? Przecież pisałyście, że wzrost nie jest ważny, że kobiety wcale tak na wzrost nie patrzą, tylko sobie wmawiam, a jednak znowu wyszło, że moje głupie teorie są prawdziwe

jakoś facetom małe piersi, brak wcięcia w talii itp nie przeszkadza tak jak kobietom mankamenty fizyczne mężczyzn, to pokazuje na co tak naprawdę zwracają uwagę kobiety i czym się kierują przy wyborze mężczyzny, no i pytanie do tych pań, które twierdzą, ze praca nad charakterem pomoże. W jaki sposób skoro facet zostanie odrzucony przez cechy na jakie nie ma wpływu, a po udoskonaleniu charakteru nadal będzie miał piętę achillesową w postaci wzrostu przez co kobiety  kolejny raz będą zalotnika traktowały z góry nie dając mu nawet szansy do ukazania wypracowanych zalet

935 Ostatnio edytowany przez aniuu1 (2021-12-20 22:11:39)

No nie wiem, czy nie zwracaja panowie uwagi. Nie powiedzialabym. Ale szczerze to mam to gdzies, mnie tez sie podobaja ladne cycki ale przerabiac sobie ciala raczej nie bede z tego powodu.
Ogolnie to takie dyskusje donikad nie prowadzace.

936

Facet może 1 na 10 odrzuci za małe piersi, a kobiety za niski wzrost? 10 na 10 odrzuci a czy bdb wiatrach 9 na 10 tongue

937 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2021-12-20 23:40:52)

Kremik napisał/a:

piszesz że tinder źle wpływa na psychikę, czyli potwierdzasz że mniej atrakcyjni faceci są odrzucani z powodu wyglądu, a to znaczy, że kobiety zwracają wielką uwagę na wygląd

Potwierdzam, że najwyraźniej robi więcej szkody niż pożytku na psychice osób bez pewności siebie i swojej wartości jako człowieka.  Lajki big_smile

Mówiłam że to jak na targu koni.

938

Kremik napisał/a:

Facet może 1 na 10 odrzuci za małe piersi, a kobiety za niski wzrost? 10 na 10 odrzuci a czy bdb wiatrach 9 na 10 tongue

Pieniądze też są ważne. Jak ich nie masz to i metr osiemdziesiąt nie pomoże sad

939

Kremik napisał/a:

i dlaczego z moim wzrostem nie będę miał wielkiego wyboru? Przecież pisałyście, że wzrost nie jest ważny, że kobiety wcale tak na wzrost nie patrzą, tylko sobie wmawiam, a jednak znowu wyszło, że moje głupie teorie są prawdziwe

jakoś facetom małe piersi, brak wcięcia w talii itp nie przeszkadza

Ale Tobie przeszkadza. Ślinisz się na widok zdjęć z instagrama, na których makijaz aż kapie, a zwykłe kobiety uważasz sam za mało urodziwe, co dałeś ujścia we wcześniejszym poście, gdzie za ładne uznałeś kobiety "zrobione", tam było kilo tapety, dobry fryzjer, fotograf i filtr. Tak zadna kobieta na świecie nie wygląda.
A ze głównie patrzysz na wygląd, więc podejrzewasz kobiety, że tak samo jak Ty patrzą tylko na wygląd. Tak to można bez końca. I bez końca.

940

Kremik napisał/a:

jakoś facetom małe piersi, brak wcięcia w talii itp nie przeszkadza tak jak kobietom mankamenty fizyczne mężczyzn, to pokazuje na co tak naprawdę zwracają uwagę kobiety i czym się kierują przy wyborze mężczyzny, no i pytanie do tych pań, które twierdzą, ze praca nad charakterem pomoże. W jaki sposób skoro facet zostanie odrzucony przez cechy na jakie nie ma wpływu, a po udoskonaleniu charakteru nadal będzie miał piętę achillesową w postaci wzrostu przez co kobiety  kolejny raz będą zalotnika traktowały z góry nie dając mu nawet szansy do ukazania wypracowanych zalet

Niski, średni czy wysoki jesteś najwidoczniej "mało męski", bo gdybyś był odpowiednio "męski", to wzrost nie miałby znaczenia. Bycie "męskim", to dużo szersze zagadnienie niż bycie niskim więc dużo wygodniej jest zrzucić winą na zbyt niski wzrost.
Ja mam 177 cm wzrostu i nigdy nie odczułem, że jestem za niski dla kobiet.
Mój szwagier jest niższy ode mnie prawie o głowę i laski się z nim umawiają, a nie on z nimi.
Może po prostu czas uznać, że to ty jesteś pierdołą, a nie laski są złe i zmanierowane?

941

Taki żarcik... smile smile

https://cdn.wiocha.pl/webps/6/9/69aeb9f7dddb69ee2f18d0cf318df549.webp

942

Gary napisał/a:

Tak to jest, jak się jedzie na weekend do Rosji tongue

943

Kremik napisał/a:

Ja kiedys uslyszalam od faceta, że 90% facetow odrzuci ;-) ale to i tak wszystko takie statystyki z dupy

944

Gary napisał/a:

Podobno z kobietami podobnie nieraz jest

945 Ostatnio edytowany przez Kremik (2021-12-21 12:30:53)

A czy z makijażem nie jest tak, że dziewczyna sporo zyskuje na wyglądzie, przez co rośnie jej samoocena i tym samym zwiększają się wymagania?

Np

https://files.heftycdn.com/wp-content/u … 00x734.png

z lewej przeciętna, z prawej umalowana atrakcyjna i przeciętny facet z panną w wersji 1 by sobie poradził, ale umalowana będzie miała większe oczekiwania i już kolesia odrzuci

https://i.pinimg.com/originals/e0/aa/c5 … 938f4e.jpg

ładna z lewej, bardzo ładna w makijażu, tej z lewej bym się nie bał, ale rozmawiając z nią gdy ta byłaby w tym makijażu czułbym się skrępowany, czy wręcz bałbym się jej

946

Kremik napisał/a:

A czy z makijażem nie jest tak, że dziewczyna sporo zyskuje na wyglądzie, przez co rośnie jej samoocena i tym samym zwiększają się wymagania?

Np

z lewej przeciętna, z prawej umalowana atrakcyjna i przeciętny facet z panną w wersji 1 by sobie poradził, ale umalowana będzie miała większe oczekiwania i już kolesia odrzuci

ładna z lewej, bardzo ładna w makijażu, tej z lewej bym się nie bał, ale rozmawiając z nią gdy ta byłaby w tym makijażu czułbym się skrępowany, czy wręcz bałbym się jej

Zacznij się malować, a szpilki pomogą w kwestii wzrostu. Ponoć też łydka wtedy bardziej kształtnie się układa.

947

Snake napisał/a:
Kremik napisał/a:

Np

Zacznij się malować, a szpilki pomogą w kwestii wzrostu. Ponoć też łydka wtedy bardziej kształtnie się układa.

Ale achillesy wtedy się psują

948

Kremik napisał/a:

Np

Jeżeli Ciebie krepuje kobieta z tapetą, to Ty masz wieksze problemy niż myślalam.

949 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2021-12-21 17:08:51)

rossanka napisał/a:
Kremik napisał/a:

jakoś facetom małe piersi, brak wcięcia w talii itp nie przeszkadza

Ale Tobie przeszkadza. Ślinisz się na widok zdjęć z instagrama, na których makijaz aż kapie, a zwykłe kobiety uważasz sam za mało urodziwe, co dałeś ujścia we wcześniejszym poście, gdzie za ładne uznałeś kobiety "zrobione", tam było kilo tapety, dobry fryzjer, fotograf i filtr. Tak zadna kobieta na świecie nie wygląda.

To prawda.

Poza tym, te profesjonalne zdjęcia męskich modeli, które tak namiętnie prezentujesz tutaj Kremik, też są z pewnością z fotograficznym make up'em i filtrem tongue

950

Poza tym, te profesjonalne zdjęcia męskich modeli, które tak namiętnie prezentujesz tutaj Kremik, też są z pewnością z fotograficznym make up'em i filtrem tongue

No, pewnie, że tak.

Nie tyle Ci mężczyźni maja jakiś podklad i konturowanie, ale również są odpowiednio oświetleni i upozowani. Nawet jak nie są nalożone żadne filtry, to zalożę się, że Photoshop jest używany w postprodukcji.

I do tego nasz bohater się porównuje. To tak jakbym ja sie porównywala do Kim Kardashian big_smile

951

"A czy z makijażem nie jest tak, że dziewczyna sporo zyskuje na wyglądzie, przez co rośnie jej samoocena i tym samym zwiększają się wymagania?"

Tak, to, bardzo źle jak kobieta ma wysoką samoocenę. Lepiej żeby miała niską, nie?

Czy nieumalowane kobiety nie mają wymagań? No nie wiem, czy to jest związane z makijażem, nie wiem...

952

aniuu1 napisał/a:

"A czy z makijażem nie jest tak, że dziewczyna sporo zyskuje na wyglądzie, przez co rośnie jej samoocena i tym samym zwiększają się wymagania?"

Tak, to, bardzo źle jak kobieta ma wysoką samoocenę. Lepiej żeby miała niską, nie?

Czy nieumalowane kobiety nie mają wymagań? No nie wiem, czy to jest związane z makijażem, nie wiem...

Ej, ja tam caly dzień dziś bez makijazu chodzę i jakoś poziom samooceny mi sie nie zmienił. Nawet do spożywczaka poszlam w takim stanie.

953 Ostatnio edytowany przez Gary (2021-12-21 17:51:36)

W dawnych czasach (?) aby się umówić przez internet to się rozmawiało, a potem jak było zainteresowanie to się spotykaliśmy. Nawet nie wiedząc jak wyglądamy. Może i wtedy nie pisało się ile kto ma wzrostu? Nie pamiętam...

A teraz na Instagramie liczy się wygląd i się ludzi po prostu odrzuca na podstawie wyglądu?

Może to psuje dużo? I przeszkadza w poznawaniu się? I może to źle wpływa na ludzi?

954

Gary kiedyś tak do 2005 roku można było popisać na czacie z dziewczyną i gdy nadawało się na wspólnych falach, panna chciała się spotkać. Teraz gdy się nie wpadnie w oko dziewczynie, to nie będzie chciała nawet porozmawiać ;p

A wiecie co, bo mi się wydaje, że laski malują się by dobrze wyglądać i przyciągnąć uwagę mężczyzn ALE celują w typowe wysokie ciacha. Im nie chodzi o przeciętnego faceta, skupiają się na przystojnych

955 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-12-21 20:04:30)

Kremik jeśli masz 29 lat to w 2005 miałeś ok 13. Serio miałeś wtedy takie doświadczenie w temacie że jesteś w stanie powiedzieć jak było i brać to za punkt odniesienia? Chyba że ja coś źle rozumiem

956

2005 Może tak, może nie.. ale w sumie co to zmienia teraz? Teraz jest teraz a nie 2005 ani 2000 ani 1950
W 2022 też możesz sprawdzić czy nadajesz na tych samych falach z dziewczyną. Ale nie na tinderze, tylko na jakimś forum, grupie tematycznej..
Tinder bazuje na obrazkach i profilach praktycznie bez opisu, bo nawet nie ma tam na to miejsca. Jest jak karuzela. W głowie się zakręci od tego przewijania i mało kto chyba jest zmotywowany do rozmów. Ludzie wolą przewijać.

957

Kremik napisał/a:

Makijaż może poprawiać komfort, ale nie ma wpływu na samoocenę, bo to tak nie działa, że jak nałoży się na twarz kolorowe mazidła, to samoocena jest wysoka, a kiedy się je zmyje natychmiast spada. Odnoszę wrażenie, że zupełnie mylisz pojęcia.
Co więcej, jeśli ktoś słabo myśli o sobie, to makijażem może usiłować to zamaskować, ale to nadal nie znaczy, że jego samoocena magicznie rośnie. W tym miejscu po raz kolejny muszę podkreślić, że wysoka samoocena jest zupełnie niezależna od tego, co inni o nas myślą, ale co sami o sobie myślimy, a zgodnie z Twoimi sugestiami makijaż ma wpływać na wyższą wartość kobiety w oczach innych ludzi, a to automatycznie przekładać się na jej własną opinię na swój temat.

Ja w każdym razie czy to w wersji zupełnie naturalnej, czy lekko podkręconej myślę o sobie tak samo, ewentualnie w danej chwili czuję się mniej lub bardziej komfortowo. Mało tego, moja samoocena niezmiennie wydaje się być na zupełnie przyzwoitym poziomie, a przy tym z wiekiem bez makijażu czuję się o wiele lepiej niż kilkanaście czy nawet zaledwie kilka lat temu, a przecież zgodnie z Twoją teorią powinno być dokładnie odwrotnie.

A same wymagania? Uważam, że każdy z nas ma prawo mieć je wysokie, ewentualnie życie to kiedyś zweryfikuje. Spójrz zresztą na myśl z mojej sygnaturki, wcale nie jest przypadkowa.

958

Olinka, tylko że im kobieta ma lepsze mniemanie o sobie, tym wyższe wymagania. Gdyby te dotyczyły charakteru, zaradności faceta, poczucia humoru, to ok, nie marudziłbym. Ale jeśli dziewczyna stawia wysoko poprzeczkę i każdemu jednemu kto nie jest wysoki (choć sama nie ma więcej niż 165), klasycznie przystojny, nawet nie da szansy, to takie coś się mi nie podoba

Internet umożliwia dziewczynom zbyt łatwe nawiązywanie kontaktów z wieloma facetami, przez co panny wybrzydzają. W dodatku rośnie ich mniemanie o sobie, wydaje im się, że skoro pisze do nich 100 gości to znaczy, że muszą być bardzo atrakcyjne, co zazwyczaj z prawdą ma tyle wspólnego ile opowieści konfabulatora

Do tego z moich obserwacji wynika, że co 2 młody koleś w wieku 20-30 regularnie chodzi do fryzjera/barbera, ćwiczy, modnie się ubiera. Teraz praktycznie każdy to robi, każdy się bardzo stara. Zaproponujecie mi tę samą drogę. Tylko, że jest pewien haczyk. Oni często są wysocy i wąscy na twarzy. A ja mam zaokrągloną twarz, a do tego jestem bardzo niski. Co mi da modna fryzura, czy ubrania, skoro tamci też to mają + do tego odskakują mi wzrostem?
Nie mam szans, dziewczyny zainteresują się nimi, nie mną

959 Ostatnio edytowany przez Kremik (2021-12-22 09:11:15)

miejsce urodzenia, wzrost, wygląd i geny determinują życie w 99,9%

Nie dość że odpady genetyczne czyli przegrywy są wyszydzani za wszystko od wyglądu po nieporadność dodatkowo jeśli coś im wychodzi dzięki ciężkiej pracy to nie będzie to zauważalne i będzie całkowicie ignorowane, to jeszcze osoby, które coś mają tylko ze względu na ich odziedziczony materiał genetyczny będą adorowane.

Tak będzie, jest i było zawsze. Pamiętacie? Tak! Doskonale pamiętacie lata szkoły gdzie nauczycielki i inni uczniowe adorowali klasowego oskarka wygrywa na genetycznej loterii za to, że za sprawą swoich genów - wysoki, wygrał konkurs sportowy. Za razem ci sami ulubieńcy słabszym fizycznie uczniom dokuczali, wyzywalii i niedopuszczali ich do swojego grona. Nauczyciele przymykali na ich występki oko - NIE OBCHODZI MNIE KTO ZACZĄŁ MACIE SIE PRZEPROSIĆ
Ale ten tekst występywał tylko gdy ONI zaczepiali smile. Gdy skryty przegryw sam zainicjował bójkę np z powodu wyzwisk to tylko on ponosił konsekwencję za to że śmiał podnieść rękę na genetycznie przyzwoite osoby

śmieciowe geny budzą odrazę u każdego Nie ważne co zrobisz, jak sie będziesz starał, jak nie będziesz stawał na głowie, to nic nie da! Ludzie patrzą najpierw na wygląd! Masz poniżej 170 wzrostu? Masz słaby układ kostny i szczękę? smile! W tym samym czasie szkolni oprawcy balują w najlepsze przy ZEROWYM wysiłku. Wiesz czemu tak jest? Heheehe, wiesz czemu? Bo to oni zostali wybrani na bycie genetycznie lepszymi! cieszą się życiem wśród znajomych BEZ KONIECZOŚCI pracowania nad charakterem, po prostu są "sobą"

To wszystko zależy od genów! Give up, it was over before it even began!

Kiedyś jedna znajoma w szkole średniej spytana kiedy pojawia się miłość odparła "to zależy, kiedy facet przystojny to szybko"

960 Ostatnio edytowany przez Kremik (2021-12-22 09:22:40)

Ostatnio na jednym z lajvów na yt, poznałem gościa. Wymieniliśmy sporo wiadomości w komentarzach, potem przeszliśmy na fejsa. Gdy zobaczyłem zdjęcia, drobna postura, wąskie rączki, niewysoki, twarz sympatyczna, ale okrągła, od razu pomyślałem, że ma problem z dziewczynami. Podczas rozmowy spytałem gościa czy ma dziewczynę, odparł że jeszcze nie, ale wierzy, że pewnego dnia ją znajdzie. Odniosłem wrażenie, że w jego oczach znalezienie kobiety to wielki, wręcz heroiczny wyczyn. Zajrzałem na listę znajomych gościa i moją uwagę przyciągnął 1 koles. Szeroka sylwetka, bez siłowni, twarz pociągła, broda. Status w związku. Spytałem o niego, to mój znajomy odparł, że to znajomy ze szkoły średniej. Ma go w kontaktach, ale nie rozmawiają.

Kolejny raz okazało się, mniej atrakcyjny koleś - kawaler, a atrakcyjny z cechami opisanymi przez blackpilla - ma dziewczynę i to naprawdę ładną

Geny są wszystkim, żadne cudowanie nie pomoże. Myślicie, że gdybym skontaktował się ze znajomym nowego kolegi, usłyszałbym że robił origami, medytował kilka godzin, korzystał z usług terapeuty, czytał setki książek o rozwoju osobistym, że pracował nad charakterem?
Jasne, że nie. To bajka dla odpadów genetycznych by siedzieli cicho i nie mówili jak jest. Chodzi o to by spierd...liny genetyczne nie miały prawa mówić o tym na co naprawdę zwracają uwagę kobiety, a interesuje dziewczyny najbardziej wygląd faceta

961

Nom tylko czemu "oni" są w centrum twojego zainteresowania i twojego świata? Sam nadajesz im tak dużą wartość. Nikt nie każe ci się podównywać z nimi non stop i w każdym aspekcie. Tamci ludzie porównując się do innych osób np ludzi wyżej w hierarchii, bogatszych, piękniejszych, też wypadną blado

Nie, nie miałam takich sytuacji w szkole. Ladni i modni ludzie nie byli faworyzowani u nas przez nauczycieli.

962 Ostatnio edytowany przez Kremik (2021-12-22 09:32:28)

Ja się nie porównuję to społeczeństwo tak robi, wysoki, przystojny, nawet jak jest gbur, prostak i cham ma dookoła wianuszek dziewczyn. Panna średnia z wyglądu i sporą nadwagą gdy ów zwróci na nią uwagę będzie dla niego bardzo słodka i miła, a na faceta ze słabszymi genami nawet nie spojrzy

963

Jak Ty mając 29 lat kierujesz się kryteriami dziewczyn ze szkoły średniej to masz efekt jaki masz.

Jak facet nie ma do zaoferowania nic poza wzrostem i wyglądem, to dziewczyny może zmieniać, ale większość dlugo z nim nie wytrzyma.

Tinder i licealistki xD i już wiadomo czemu wypowiedzi normalnych dorosłych kobiet Ci tak nie pasują.

Mam jedną radę: dorośnij, dzieciaku.

964

A co Ty, 16 lat masz, że w takich kategoriach myślisz?

Jezu Chryste na hulajnodze, to są naprawdę wypociny zakompleksionego nastolatka, który kieruje się upodobaniami licealistek i płacze, że nie wygląda jak koleś z boy bandu.

Ino terapia. No i może modlitwa.

965 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2021-12-22 10:53:00)

Beyondblackie napisał/a:

A co Ty, 16 lat masz, że w takich kategoriach myślisz?

Mentalnie na pewno jest na tym poziomie.  To jest jeszcze chyba cały czas potrzeba bycia akceptowanym przez grupę, nieodstawania od standardów wyznaczonych przez grupę, a jakie standardy wyznaczają te całe badoo i tindery to wiadomo.

Bardzo celnie ujął temat @Gary

Gary napisał/a:

W dawnych czasach (?) aby się umówić przez internet to się rozmawiało, a potem jak było zainteresowanie to się spotykaliśmy. Nawet nie wiedząc jak wyglądamy. Może i wtedy nie pisało się ile kto ma wzrostu? Nie pamiętam...

A teraz na Instagramie liczy się wygląd i się ludzi po prostu odrzuca na podstawie wyglądu?

Może to psuje dużo? I przeszkadza w poznawaniu się? I może to źle wpływa na ludzi?

966 Ostatnio edytowany przez Kremik (2021-12-22 11:42:36)

Lady Loka napisał/a:

Jak Ty mając 29 lat kierujesz się kryteriami dziewczyn ze szkoły średniej to masz efekt jaki masz.

Jak facet nie ma do zaoferowania nic poza wzrostem i wyglądem, to dziewczyny może zmieniać, ale większość dlugo z nim nie wytrzyma.

Tinder i licealistki xD i już wiadomo czemu wypowiedzi normalnych dorosłych kobiet Ci tak nie pasują.

Kryteria dojrzalszych kobiet są identyczne. Na tinderze pisałem z kobietami 25-37 zawsze pytały o wzrost, zawsze. Z tym wzrostem kobiety mają coś wykrzywione z psychiką niezależnie od wieku. W tym aspekcie wybaczcie ale dziewczyny nie są dojrzałe. Nieważne czy 30, czy 18, ani nawet 40-stka, każda o ten wzrost pyta. A nawet jeśli sama z wyglądu jest mocno przeciętna, lub poniżej, skreśla faceta z powodu jego wzrostu. Na sympatii wiele 40-stkek ma wpisany w opis, że szukają wysokiego faceta, a same mają 160+. Potem facet pisze o swoich doświadczeniach na kobiecym forum i czyta, że sobie wmawia

967

Lady Loka napisał/a:

.

O właśnie to potwierdzenie o czym pisałem. Dziewczyny lecą na to jak facet wygląda. Jeśli jest atrakcyjny to mu wystarczy by randkować z wieloma kobietami. Zatem nie wmawiajcie bajek o charakterze smile

968 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2021-12-22 11:52:51)

Kremik napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Kryteria dojrzalszych kobiet są identyczne. Na tinderze pisałem z kobietami 25-37 zawsze pytały o wzrost, zawsze. Z tym wzrostem kobiety mają coś wykrzywione z psychiką niezależnie od wieku. W tym aspekcie wybaczcie ale dziewczyny nie są dojrzałe. Nieważne czy 30, czy 18, ani nawet 40-stka, każda o ten wzrost pyta. A nawet jeśli sama z wyglądu jest mocno przeciętna, lub poniżej, skreśla faceta z powodu jego wzrostu. Na sympatii wiele 40-stkek ma wpisany w opis, że szukają wysokiego faceta, a same mają 160+. Potem facet pisze o swoich doświadczeniach na kobiecym forum i czyta, że sobie wmawia

Kremik, Ty będziesz prawdziwie nieszczęśliwy i to wcale nie przez kobiety.

Kremik napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

.

O właśnie to potwierdzenie o czym pisałem. Dziewczyny lecą na to jak facet wygląda. Jeśli jest atrakcyjny to mu wystarczy by randkować z wieloma kobietami. Zatem nie wmawiajcie bajek o charakterze smile

Kobieta leci na mężczyznę atrakcyjnego WYŁĄCZNIE W JEJ OCZACH. Wbij to sobie do głowy.  Na atrakcyjność składa się: wygląd który akceptuje kobieta + charakter mężczyzny -  łącznie!!!!!!

969

Brak miłości, akceptacji, czułości, dotyku, seksu to bardzo źle wpływa na poczucie szczęścia i spełnienia, a wszystko dlatego, że kobiety zwracają uwagę na wygląd a wmawiają dzieciom, że to faceci tak robią bo kobiety na wygląd nie zwracają uwagi

970 Ostatnio edytowany przez Kremik (2021-12-22 11:55:07)

Dziwnym zbiegiem okoliczności ów atrakcyjny WYŁĄCZNIE W JEJ OCZACH facet jest obiektywnie przystojny. Ma smukłą, pociągłą twarz, a do tego jego wzrost szacuje się na około albo i powyżej 180

971

Mnie rozwala sytuacja z ostatniego filmu Batmana w reżyserii Nolana.
Postać Bane'a grał Tom Hardy, przy pomocy różnych technik montażu i perspektywy prezentował się na większego od grającego tytułowego bohatera Christiana Bale'a
I jak się skończyło...
"Tom Hardy nosił w czasie kręcenia zdjęć buty na 3-calowym podwyższeniu, aby dostosować wzrost odgrywanej postaci do wzrostu pozostałych głównych aktorów." wink

Może pora na specjalne obuwie Kremiku smile

972

Proszę badania pokazujące, że około 95% kobiet odrzuci niskiego faceta

https://www.researchgate.net/publicatio … both_sexes

I nikt mi nie powie, że kobiety nie są bardziej bezwględne i próżne przy wyborze faceta

973

Kremik napisał/a:

Proszę badania pokazujące, że około 95% kobiet odrzuci niskiego faceta

https://www.researchgate.net/publicatio … both_sexes

I nikt mi nie powie, że kobiety nie są bardziej bezwględne i próżne przy wyborze faceta

Polecam zobaczyć wpływ powszechnej pornografii, jak i erotyzacji przestrzeni publicznej na wybory mężczyzn wink
To miecz obusieczny, którego pigularze lubią nie widzieć.

974

Ale takie 3 cm na spokojnie sobie można dodać zwykłym obuwiem z sieciowego sklepu. Np koje buty zimowe mnie podwyższają w porównaniu do butów letnich a nie są na obcasie, to traperzy zimowe z wyższa podeszwą. Także na luzie sobieozna na randkę te kilka cm dodać

975

Wybory mężczyzn?

Really?

https://www.wykop.pl/wpis/58807011/moja … a-10-matc/
https://www.wykop.pl/wpis/58897989/eksp … domil-mi-/

Posty [ 911 do 975 z 29,781 ]

Strony Poprzednia 1 13 14 15 16 17 459 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024