Naprawdę? Sprawdzałeś?
Nie na żarty. Wiem po prostu, że są w związku. Widzę status na fejsie i w realu. Poza tym to też śmieszne, że kolega średni z wyglądu jest sam, a jego siostra wcale od niego nie atrakcyjniejsza rozchwytywana przez kolesi i to sporo atrakcyjniejszych od niej. To dowodzi, że wygląd odgrywa ogromną rolę i kobiety zwracają większą uwagę na wygląd od męzczyzn
To Ty musisz mieszkać w miejscu gdzie sieją modeli chyba.
Tak naprawde, zalożę się, że większość tych mężczyzn jest zupelnie przecietna, tylko w Twoich oczach kazdy jest świetlne kilometry przystojniejszy od Ciebie.
654 2021-12-17 15:08:08 Ostatnio edytowany przez GangOlsena (2021-12-17 15:16:40)
Kremik, nudna się już robi ta prostokątna czy pociągła twarz.
Jeżeli tak stawiasz sprawę, że jest to kluczowy element który decyduje o atrakcyjności mężczyzny + te jego co najmniej 180 cm a Ty nie masz ani jednego ani drugiego, i mimo starań, przekonałeś się, że nie masz szansy u żadnej kobiety, bo wszystkie są takie same i pragną jednego i tego samego (prostokątnej twarzy i 180 cm wzrostu a reszta się nie liczy, i nie ma się nawet co starać bo pokazuje to niezbicie tinder i badania naukowe), to ponawiam pytanie:
- czego w związku z tym oczekujesz?
Kremik, nudna się już robi ta prostokątna czy pociągła twarz.
Jeżeli tak stawiasz sprawę, że jest to kluczowy element który decyduje o atrakcyjności mężczyzny + te jego co najmniej 180 cm a Ty nie masz ani jednego ani drugiego, i mimo starań, przekonałeś się, że nie masz szansy u żadnej kobiety, bo wszystkie są takie same i pragną jednego i tego samego (prostokątnej twarzy i 180 cm wzrostu a reszta się nie liczy, i nie ma się nawet co starać bo pokazuje to niezbicie tinder i badania naukowe), to ponawiam pytanie:
Przecież napisał:
Ja bym chciał mieć powodzenie. Wcale nie chodzi mi o zaliczanie dziewczyn. Chciałbym po prostu z łatwością umawiać się na randki. Spotykać z różnymi dziewczynami, poznawać je by wybrać najlepszą dziewczynę pod względem charakteru. Chciałbym być akceptowany, chciany i uważany za atrakcyjnego.
.
Napisał też, że problemem jest jego wygląd i reakcje dziewczyn, a na oba te aspekty ponoć nie ma wpływu, więc sobie biadoli na kobiecym forum, bo tyle akurat może ;-)
656 2021-12-17 16:33:16 Ostatnio edytowany przez Gary (2021-12-17 16:37:24)
Na siłownię nie mam zamiaru iść, chociażby dlatego że nie ma typowo męskich.
To dużo o Tobie mówi. Po prostu unikasz wchodzenia na wszystkie drogi, które mogłyby Ci pomóc.
Na siłowni nie idziesz się porównywać. Nie idziesz podrywać. A to doskonałe miejsce, aby zaleczyć swoje kompleksy i jakoś odbić się od dna.
Chciałbym po prostu z łatwością umawiać się na randki. Spotykać z różnymi dziewczynami, poznawać je by wybrać najlepszą dziewczynę pod względem charakteru.
Nigdy nie będziesz się łatwo na randki umawiać.
Nigdy nie będziesz miał dziewczyn do wyboru.
Nigdy nie będziesz wysoki...
Ani nigdy nie będziesz miał twarzy jaka Ci się podoba u innych.
Kremik -- a czy jesteś w stanie się pokazać, może być bez oczu, czy jakoś tak anonimowo?
657 2021-12-17 16:43:25 Ostatnio edytowany przez Kremik (2021-12-17 16:43:57)
Nigdy nie będziesz miał dziewczyn do wyboru.
dlaczego nie? Z powodu ... wyglądu, wzrostu i twarzy
A kobiety w tym temacie pisały, że sobie wmawiam, że problem znajduje się w mojej głowie, jak widać nie
Nigdy nie będziesz miał dziewczyn do wyboru.dlaczego nie? Z powodu ... wyglądu, wzrostu i twarzy
A kobiety w tym temacie pisały, że sobie wmawiam, że problem znajduje się w mojej głowie, jak widać nie
Nie, nie z powodu wygladu, ale z powodu nastawienia.
Bozia Ci dała co Ci dała. OK, nie jestes modelem z okladki, ale jakbyś potrafił patrzeć obiektywnie, to potrafilbys coś z tym zrobić. Od czego jest optymizm, poczucie humoru, umiejetność lekkiej gadki? Gdybys umial w sobie wyhodować jakiekolwiek poczucie wlasnej wartości, a z tym jakis zalążek charyzmy, to nie byloby problemu ze znalezieniem dziewczyny. Nie stał byś się jakimś wielki wyrywaczem na dzielni, bo do tego trzeba mieć albo ponadprzecietną przystojność albo wielką charyzmę, ale jakiś wybór byś miał.
No właśnie czyli jednak ponadprzeciętna przystojność gwarantuje powodzenie, zatem to wygląd wyznacza pociąg u płci przeciwnej, nie cechy charakteru. Miałem rację, a Wy wrzucałyście mnie na minę przekonując, że szata zewnętrzna nie ma większego wpływu
660 2021-12-17 17:39:09 Ostatnio edytowany przez Kremik (2021-12-17 17:41:44)
Przystojny koleś ma mnóstwo propozycji randek. Wiele dziewczyn chce się z nim umówić. Pannę do związku wybierze najlepszą, a kiedy panna przestanie się mu podobać lub zacznie źle go traktować to wymieni ją na inną. Nieatrakcyjny facet ma może jedną zainteresowaną dziewczynę. I gdy się z nią zwiąże to uczepi się jej jak rzep psiego ogona. Nawet gdyby ona źle go traktowała on nie zostawi jej bo nie ma żadnych innych możliwości.
No właśnie czyli jednak ponadprzeciętna przystojność gwarantuje powodzenie, zatem to wygląd wyznacza pociąg u płci przeciwnej, nie cechy charakteru. Miałem rację, a Wy wrzucałyście mnie na minę przekonując, że szata zewnętrzna nie ma większego wpływu
Czytaj ze zrozumieniem.
Ponadprzeciętna przystojność ALBO duża charyzma pomagają w byciu popularnym. Choć szczerze mówiąć, to charyzma jest o wiele bardziej efektywna.
Optymizm, umiejętność lekkiej gadki, nawet nie wiem jak to skomentować bo gdy nieatrakcyjny facet zaczepi dziewczynę, ona od razu będzie nastawiona negatywnie. Nie da mu szansy na rozwinięcie lekkiej gadki. Nie zaangażuje się w rozmowę, jej odpowiedzi będą zdawkowe i facet bez odpowiedniego wyglądy nic nie zrobi. Dla porównania zjawi się wysoki koleś o prostokątnej, wąskiej twarzy. Pogada o pierdołach jak praca, życie codzienne i dziewczyna już będzie czuła, że do siebie pasują
Optymizm, umiejętność lekkiej gadki, nawet nie wiem jak to skomentować bo gdy nieatrakcyjny facet zaczepi dziewczynę, ona od razu będzie nastawiona negatywnie. Nie da mu szansy na rozwinięcie lekkiej gadki. Nie zaangażuje się w rozmowę, jej odpowiedzi będą zdawkowe i facet bez odpowiedniego wyglądy nic nie zrobi. Dla porównania zjawi się wysoki koleś o prostokątnej, wąskiej twarzy. Pogada o pierdołach jak praca, życie codzienne i dziewczyna już będzie czuła, że do siebie pasują
Nie.
Facet, który sam o sobie źle myśli ma zgaszony wzrok, jest przygarbiony i ogólnie prezentuje sie jak ofiara losu, co malo kogo zachęca do bliższego poznania. Twoje negatywne nastawienie wywoluje negatywne nastawienie zwrotne. Ot tyle- akcja, reakcja.
GangOlsena napisał/a:Kremik, nudna się już robi ta prostokątna czy pociągła twarz.
Przecież napisał:
Ja bym chciał mieć powodzenie. Wcale nie chodzi mi o zaliczanie dziewczyn. Chciałbym po prostu z łatwością umawiać się na randki. Spotykać z różnymi dziewczynami, poznawać je by wybrać najlepszą dziewczynę pod względem charakteru. Chciałbym być akceptowany, chciany i uważany za atrakcyjnego.
.
Napisał też, że problemem jest jego wygląd i reakcje dziewczyn, a na oba te aspekty ponoć nie ma wpływu, więc sobie biadoli na kobiecym forum, bo tyle akurat może ;-)
Pytałam czego oczekuje od faktu wałkowania w kółko że nie jest przystojny jak z obrazka i wysoki. Bo to mu akurat nic nie daje. A już w szczególności powodzenia u dziewczyn.
665 2021-12-17 18:01:11 Ostatnio edytowany przez Kremik (2021-12-17 18:03:19)
Taaaak, za to niski facet, niespecjalnie atrakcyjny z twarzy gdy będzie wierzył w siebie i z błyskiem w oku prezentował się jak człowiek sukcesu, na pewno przyciągnie do siebie mnóstwo dziewczyn.
Nie, od wyglądu wszystko jest uzależnione
Nie jesteś przystojny to nawet mało atrakcyjna dziewczyna na ciebie nie spojrzy
Myślisz, że dlaczego w przeszłości słyszałem od kolegi, ta kasjerka taka miła, w porządku dziewczyna, ale skoro mnie odrzucila to ty tym bardziej nie masz szans. Sądzisz że gdybym wyglądał jak
https://cdn.wallpapersafari.com/57/7/pC5b6L.jpg
to by mi coś podobnego powiedział?
666 2021-12-17 18:03:49 Ostatnio edytowany przez GangOlsena (2021-12-17 18:06:52)
Optymizm, umiejętność lekkiej gadki, nawet nie wiem jak to skomentować bo gdy nieatrakcyjny facet zaczepi dziewczynę, ona od razu będzie nastawiona negatywnie.
Nieatrakcyjny w JEJ OCZACH. Ocena atrakcyjności jest względna, mimo że Ci się inaczej wydaje.
Myślisz, że dlaczego w przeszłości słyszałem od kolegi, ta kasjerka taka miła, w porządku dziewczyna, ale skoro mnie odrzucila to ty tym bardziej nie masz szans. Sądzisz że gdybym wyglądał jak
https://cdn.wallpapersafari.com/57/7/pC5b6L.jpg
to by mi coś podobnego powiedział?
Sądzę, że mógłby usłyszeć, goguś i laluś
To wszystko kwestia gustu. Dla mnie wybierasz zdjęcia mężczyzn ładniutkich a nie przystojnych.
Atrakcyjny facet podoba się większości dziewczyn, a te które nie będą zainteresowane przyznają, że obiektywnie jest przystojny, tylko nie w ich typie
Natomiast mocno przeciętny koleś z wyglądu nie spodoba się żadnej dziewczynie
Albo inaczej weźmy grupkę 50 dziewczyn i 10 chłopaków. 8 przeciętnych, ale wysokich, 1 bardzo wysoki i przystojny, 1 niski i średni z twarzy
Na 100% ten niski nie wpadnie w oko żadnej dziewczynie, a ten wysoki będzie podobał się większej ilości dziewczyn niż tych 9 razem wziętych
668 2021-12-17 18:13:13 Ostatnio edytowany przez GangOlsena (2021-12-17 18:16:23)
Atrakcyjny facet podoba się większości dziewczyn, a te które nie będą zainteresowane przyznają, że obiektywnie jest przystojny, tylko nie w ich typie
Natomiast mocno przeciętny koleś z wyglądu nie spodoba się żadnej dziewczynieAlbo inaczej weźmy grupkę 50 dziewczyn i 10 chłopaków. 8 przeciętnych, ale wysokich, 1 bardzo wysoki i przystojny, 1 niski i średni z twarzy
Na 100% ten niski nie wpadnie w oko żadnej dziewczynie, a ten wysoki będzie podobał się większej ilości dziewczyn niż tych 9 razem wziętych
Na 100% tworzysz teorie wyssane z palca. 50, 10, 8 ten przystojny tamten nie, i Ty wiesz kto komu wpadnie w oko Kremik, daj już z tym spokój.
Czytając Ciebie cofam się do czasów szkolnych przystojniaków i klasowych laseczek.
Wiem co się podoba dziewczynom, a co nie. Moje przypuszczenia sprawdziły się na portalach randkowych. Zakładając kilka kont wiedziałem, który profil będzie miał największe powodzenie, a który będzie świecił pustkami
Nigdy nie będziesz miał dziewczyn do wyboru.dlaczego nie? Z powodu ... wyglądu, wzrostu i twarzy
Na portalach jak wpiszesz wzrost 167, to nie będą chciałby się kobiety umawiać.
Na Tinderze to samo.
W realu raczej nie będą Cię podrywać.
Jedyną opcją jest wstać z kolan i robić tak jak robią inni niscy goście... którzy mają kobiety.
Ale Ty nawet z siłowni się wymigujesz, gdzie nic nie musisz robić tylko być sam ze sobą. Ale wśród ludzi. Bez presji podrywu, gdzie każdy sobie rzepkę skrobie.
Dlatego "nigdy", bo nie ma żadnej drogi... Portale nie... w Realu nie..
Skoro nie będą chciały się ze mną umawiać z powodu wzrostu to znaczy, że kobiety zwracają większą uwagę na wygląd od mężczyzn i są bardziej powierzchowne
Nie będę zasuwał na siłowni bo mnie to nie jara. Lubię biegać i to robię. Nie będę na siłę wbijał masy mięśniowej. Zastanów się, czy to normalne by kobiety wymagały od mężczyzn sylwetki z suchą masą mięśniową?
Wiem co się podoba dziewczynom, a co nie. Moje przypuszczenia sprawdziły się na portalach randkowych. Zakładając kilka kont wiedziałem, który profil będzie miał największe powodzenie, a który będzie świecił pustkami
Skoro, według Ciebie , do takich przystojniaków, jak ten powyżej, dziewczyny walą drzwiami i oknami, to powiedz mi , co oni robią na portalach randkowych? Serio muszą szukać według Twojej teorii?
A co do siłowni słyszałem kiedyś rozmowę kolesi, jeden mówił do drugiego; na siłce dzisiaj widziałem niskiego manleta, żal mi się go zrobiło, bo ta siłownia z jego wzrostem nic mu nie da
Nie rozumiesz. Przystojni i wysocy faceci mają konta na portalach randkowych bo to jest dla nich najszybsza droga do poznawania dziewczyn. Niemal nieskończona ilość kobiet, siedzą wygodnie w domu i z nimi piszą. To jest o wiele łatwiejsze niż poznawanie w gronie znajomych - ograniczona liczba wolnych kobiet, plus są prawie anonimowi, nikt nie widzi z kim oni rozmawiają. Nie muszą nic robić, popiszą o pierdołach i laski chcą się z nimi spotkać. A potem 3-5 spotkanie i idą z taką do łóżka. Potem ona chce deklaracji, a on odpowiada, że nie jest gotowy na stały związek. Dziewczyna w ciągu roku ma kilka takich romansów, a koleś jeszcze więcej.
675 2021-12-17 18:27:20 Ostatnio edytowany przez GangOlsena (2021-12-17 18:27:55)
Mnie też jest żal tych mięśniaków z siłowni po sterydach. Za brak mózgu Wiesz, tak to siebie możemy żałować wszyscy do woli. Każdy kogoś może dowolnie żałować za co tam chce.
Kremik, nawet nie będę probowała szukać rozwiazania Twoich problemów, ale coś mnie w tym temacie mocno zastanawia. Kobiety też czasami odstają od pożądanych kanonów. Ale zauważyłam, że kobiety wtedy częściej przyłączają się do jakiś grup, które pomagają przechodzić im nad tym do porządku dziennego. Dajmy na to przykład ciałopozytywności, czyli akceptacji siebie choćby odbiegało się od pożądanych standardów.
Jak myślisz dlaczego Ty idziesz w nihilizm i depresję zamiast szukać sposobów na zaakceptowanie siebie, zaakceptowanie także tego, że nie jesteś Casanovą, ale jednocześnie możesz się podobać fizycznie jakiejś węższej grupie kobiet, hm… mniej przywiązanym do kanonów urody?
677 2021-12-17 18:29:20 Ostatnio edytowany przez Kremik (2021-12-17 18:29:42)
To byli normalni kolesie. Tyle, że wysocy. Kobiety nie tyle lecą na mięśnie co wysoki wzrost, przystojną prostokątną twarz z wąskimi policzkami oraz szczupłą, ale z masą mięśniową sylwetkę.
gdyby zabronić makijażu to by dziewczyny tak nie wybrzydzały, nie byłyby tak ładne i wtedy ich samoocena byłaby słabsza, a to zwiększyłoby szanse niekoniecznie przystojnych kolesi
Nie rozumiesz. Przystojni i wysocy faceci mają konta na portalach randkowych bo to jest dla nich najszybsza droga do poznawania dziewczyn. Niemal nieskończona ilość kobiet, siedzą wygodnie w domu i z nimi piszą. To jest o wiele łatwiejsze niż poznawanie w gronie znajomych - ograniczona liczba wolnych kobiet, plus są prawie anonimowi, nikt nie widzi z kim oni rozmawiają. Nie muszą nic robić, popiszą o pierdołach i laski chcą się z nimi spotkać. A potem 3-5 spotkanie i idą z taką do łóżka. Potem ona chce deklaracji, a on odpowiada, że nie jest gotowy na stały związek. Dziewczyna w ciągu roku ma kilka takich romansów, a koleś jeszcze więcej.
Czyli nie do poznawania, lecz do wyrywania. O tym też była tu już mowa, do czego służą różnego rodzaju portale.
To Ty masz problem z poznaniem wartościowej dziewczyny dla siebie do pary czy problem z tym że tzw. laski nie lecą na Ciebie?
Kobiety są wspierane przez społeczeństwo. Istnieje bodypositive, lecz nie dotyczy to mężczyzn. Ulany facet będzie odrzucany bardziej niż kobieta przy kości.
Co ciekawe często panowie z nadwagą są dyskwalifikowani przez puszyste kobiety. W przypadku niskich mężczyzn społeczeństwo wręcz się z nich śmieje, są różne docinki, żarty, lub pejoratywne określenia: kurdupel, niziołek, manlet, skrzat, krasnal, karakan, mały itp
Kobiety są w oczach społeczeństwa tymi wspaniałymi, dobrymi, wrażliwymi, a to nieprawda. Kobiety są bardziej okrutne dla nieatrakcyjnych mężczyzn niż faceci dla mniej pięknych kobiet. W dodatku dziewczyny zwracają uwagę bardziej na wygląd od mężczyzn i kierują spojrzenia na cechy, na które nie ma się wpływu
Pisałem już, że chcę podobać się dziewczynom, być akceptowany, chciany, uznawany za atrakcyjnego. Chcę mieć wybór kobiet, poznawać różne dziewczyny i wybrać do związku najlepszą z charakteru
To byli normalni kolesie. Tyle, że wysocy. Kobiety nie tyle lecą na mięśnie co wysoki wzrost, przystojną prostokątną twarz z wąskimi policzkami oraz szczupłą, ale z masą mięśniową sylwetkę.
gdyby zabronić makijażu to by dziewczyny tak nie wybrzydzały, nie byłyby tak ładne i wtedy ich samoocena byłaby słabsza, a to zwiększyłoby szanse niekoniecznie przystojnych kolesi
Nie no spoko jest to, że chcesz dziewczynę z niską samooceną, bo tylko taka by z Tobą wytrzymała xD
682 2021-12-17 18:35:34 Ostatnio edytowany przez GangOlsena (2021-12-17 18:41:54)
i kierują spojrzenia na cechy, na które nie ma się wpływu
Nie ma takiej osoby, która podoba się wszystkim innym osobom płci przeciwnej, która spełnia warunek posiadania jakiś uniwersalnych cech (w tym wizualnych).
Pisałem już, że chcę podobać się dziewczynom, być akceptowany, chciany, uznawany za atrakcyjnego. Chcę mieć wybór kobiet, poznawać różne dziewczyny i wybrać do związku najlepszą z charakteru
I wydaje Ci się że Ci przystojni według Ciebie przebierają jak w ulęgałkach i Ty też byś tak chciał?
Ty chciałbyś być tym "rozgrywającym"? A tu Ci internauci piszą, że skoro nie jesteś , to musisz się na dodatek postarać aby w ogóle być w grze. Taki life.
Mówisz że nie ma ruchu cialopozytywnosci dla mężczyzn, to czemu się na przykład w taki ruch nie zaczniesz angażować? Skoro widzisz lukę w tym temacie i traktujesz go personalnie to możesz zacząć takich środowisk szukać i się w nich udzielać. To byłoby przekucie tego w coś pozytywnego.
No właśnie chciałbym aby dziewczyny od razu były zainteresowane i chciały mnie poznać. Mi nie chodzi o szybkie bzykanie. Natomiast dziewczyny w ogóle nie są zainteresowane. Zastanawia mnie również zmiana narracji waszych wypowiedzi. Jeszcze do niedawna czytałem, że wszystko jest w mojej głowie i ja sobie wmawiam, bo laski na wyglad nie lecą, teraz piszecie, że bez odpowiedniego wyglądu muszę się bardzo starać by w ogóle być w grze. To tylko potwierdza, że miałem rację od początku
Kto się przejmie losem niskich mężczyzn? Kobiety nie bo wolą atrakcyjnego kryminalistę od normalnego kurdupelka. Faceci mają gdzieś innych mężczyzn, dla nich liczy się by mieli jak najsłabszą konkurencje w drodze po serca/łóżka lasek
686 2021-12-17 18:46:00 Ostatnio edytowany przez GangOlsena (2021-12-17 18:48:34)
No właśnie chciałbym aby dziewczyny od razu były zainteresowane i chciały mnie poznać. Mi nie chodzi o szybkie bzykanie. Natomiast dziewczyny w ogóle nie są zainteresowane. Zastanawia mnie również zmiana narracji waszych wypowiedzi. Jeszcze do niedawna czytałem, że wszystko jest w mojej głowie i ja sobie wmawiam, bo laski na wyglad nie lecą, teraz piszecie, że bez odpowiedniego wyglądu muszę się bardzo starać by w ogóle być w grze. To tylko potwierdza, że miałem rację od początku
Nie, to tylko potwierdza że wiemy o co Ci się naprawdę rozchodzi. O to żeby po prostu być (bez wysiłku, bez pracy nad sobą) i kontakty z dziewczynami były darem Bożym, przychodziły za wygląd i za ten wygląd należały się jak psu buda.
Nie mieści Ci się w głowie, że można nadrabiać osobowością i charakterem. I że robi tak przeważająca większość przeciętnie wyglądających osób.
687 2021-12-17 18:50:48 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-12-17 18:50:58)
Powoli zaczyna zachodzic taka polaryzacja że zaraz wyjdzie ze kazdy wysoki to kryminalista a każdy niski to super gość
Nie rozumiesz, tu nie o to chodzi by dziewczyny umawiały się ze mną z powodu samego wyglądu. Mi chodzi o to by dały szansę. Bo to wygląda tak, że jak nie jesteś przystojny to nie nadrobisz osobowością. Dziewczyna odrzuci na starcie.
Nie rozumiesz, tu nie o to chodzi by dziewczyny umawiały się ze mną z powodu samego wyglądu. Mi chodzi o to by dały szansę. Bo to wygląda tak, że jak nie jesteś przystojny to nie nadrobisz osobowością. Dziewczyna odrzuci na starcie.
Ależ rozumiem, że w tym wyglądzie upatrujesz jedynej szansy na tę szansę od dziewczyn.
Osobowością tak nadrobisz jak i przekreślisz wszystko doszczętnie.
To tylko potwierdza, że miałem rację od początku
i jak Ci z tą Twoją racją jest
lepiej Ci od niej czy nie ?
Kiedy facet podoba się kobiecie z wyglądu to musi się bardzo postarać by zniwelować zainteresowanie. Natomiast w drugą stronę, gdy mężczyzna nie jest atrakcyjny fizycznie nie ma szansy by oczarował dziewczynę
Kremik napisał/a:To tylko potwierdza, że miałem rację od początku
i jak Ci z tą Twoją racją jest
lepiej Ci od niej czy nie ?
To jest dobre pytanie kremik. Co chcesz wyciągnąć z tej dyskusji tutaj? Z tego kto ma rację? Co to zmieni tak naprawdę?
693 2021-12-17 19:01:19 Ostatnio edytowany przez GangOlsena (2021-12-17 19:01:51)
Kiedy facet podoba się kobiecie z wyglądu to musi się bardzo postarać by zniwelować zainteresowanie. Natomiast w drugą stronę, gdy mężczyzna nie jest atrakcyjny fizycznie nie ma szansy by oczarował dziewczynę
Nie, nie musi się bardzo postarać aby je zniwelować. Może je spokojnie przekreślić jednym zdaniem, jednym zachowaniem. Wygląd to opakowanie, czego Ty nie rozumiesz?
694 2021-12-17 19:27:13 Ostatnio edytowany przez Kremik (2021-12-17 19:27:37)
To wy nie chcecie przyznać, że bez odpowiedniego wyglądu nie ma się szans u dziewczyn
695 2021-12-17 19:43:33 Ostatnio edytowany przez Kremik (2021-12-17 19:44:20)
Wkurza mnie to, że kobiety się umalują i z przeciętnych stają się atrakcyjne. Mężczyźni takich możliwości nie mają. Albo ktoś jest przystojny albo nie. A dziewczyny oszukują. Jest jakaś z wyglądu średnia panna, umaluje się, staje się ładna i już wydaje się jej, że jest atrakcyjna, że jest laska i ma prawo wybrzydzać. Gdyby zmyć jej makijaż byłaby zwyczajna, a nie jakaś ładna.
https://buzzly.info/upload/1682/12b12b6 … 302fc9.jpg
https://media.funalive.com/article/imag … 640_27.jpg
Kobiety na zdjęciach bez makijażu są średnie. Nie są brzydkie, ale w makijażu stają się bardzo ładne. To ogromny przeskok. Ze zwykłych kobiet robią się atrakcyjne i potem wybrzydzają
No, ale nawet najlepszą tapetę trzeba kiedyś zmyć więc facet ją zobaczy jaka jest. Zreszta w realu to też inaczej wygląda, bo te zdjęcia "po przemianie" są bardzo zmanipulowane swiatlem i kątem fotografii.
Kremik jakbyś zobaczył jak taki makijaż wygląda na żywo to byś się zdziwił....
698 2021-12-17 20:43:36 Ostatnio edytowany przez Kremik (2021-12-17 20:44:46)
Ale ja widuję w realu dziewczyny umalowane, ważne, mające się za kogoś lepszego. Bez makijażu nie byłyby tak ładne, a mają się za super laski.
Po prostu wiem, że gdyby kobietom skończyły się kosmetyki, a w sklepach nigdzie nie można było dostać kosmetyków to dziewczyny wychodząc do ludzi nieumalowane wiedziałyby, że nie są żadnymi super laskami, przez co ich wymagania byłyby niższe. A tak jedna z drugą się umaluje i ze średniej staje się atrakcyjna i uważa, że skoro jest ładna to należy się jej przystojny facet. Tylko, że bez makijażu nie byłaby na poziomie przystojnego
699 2021-12-17 20:46:22 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-12-17 20:55:03)
Wydaje mi się że znacznie przeceniasz moc kosmetyków. Po pierwsze, ten mejkap co pokazujesz na zdjęciach bardzo często nie wygląda dobrze na żywo. Po drugie jednak taki makijaż widuje się na sesjach i ślubach, a nie na codzień na przystanku, siłowni i w biurze. Starasz się to sprzedać jakby co druga babka się tak na wypad na bazarek malowała. Po trzecie znaczna większość mężczyzn podobno preferuje delikatny makijaż, z czym kłóci się teoria że bardzo wymalowane panie z fioletowym ombre na powiekach mają większe powodzenie. A pokazywales tu jednak takie które miały taki w stylu zdecydowanie cięższym niż make up no make up
Widuję dziewczyny 20+ i są mocno wytapetowane. Idą ważne i widać, że mają się za kogoś lepszego. Z pewnością bez makijażu tak ładnie nie wyglądają.
Poza tym kobiety nie mają urozmaiconego gustu jak mężczyźni. Pokażcie mi faceta, a powiem jakie ma powodzenie. W domyśle im bardziej jest przystojny i męski to jego powiedzenie wzrasta
701 2021-12-17 21:10:19 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-12-17 21:18:46)
.
702 2021-12-17 21:45:36 Ostatnio edytowany przez GangOlsena (2021-12-17 21:47:13)
No, ale nawet najlepszą tapetę trzeba kiedyś zmyć więc facet ją zobaczy jaka jest. .
Ale co, jak makijaż jest permanentny? To już oszustwo w biały dzień
Z pewnością bez makijażu tak ładnie nie wyglądają.
Temu właśnie ma służyć makijaż. Jego celem jest upiększanie
To niech się nie mają za laski jakimi bez makijażu nie są
704 2021-12-17 22:37:37 Ostatnio edytowany przez Mrooz (2021-12-17 22:41:50)
To niech się nie mają za laski jakimi bez makijażu nie są
Ja tam lubię jak moja się wytapetuje, wtedy innym szarakom i zakolakom o podłym wzroście jak ja, żal tyłek ściska .
Wróciłem do tematu po dwóch dniach i widzę że dyskurs jakby kręcił się w kółko.
Chyba czas przyznać Kremikowi rację i zakończyć tę jałowa dyskusję.
Widać jak szanowanego Kremika kręci taplanie się we własnych oczywistych oczywistosciach i prawdach objawionych.
Proszę o odbiór z przymrużeniem oka.
A i PS. Chciałbym wyglądać jak chociaż jeden z tych gości pokazanych w grupie tych mniej atrakcyjnych.
705 2021-12-17 23:21:21 Ostatnio edytowany przez Gary (2021-12-17 23:30:00)
No właśnie chciałbym aby dziewczyny od razu były zainteresowane i chciały mnie poznać.
Nie będzie tak.
Natomiast dziewczyny w ogóle nie są zainteresowane.
To normalne, że dziewczyny nie są zainteresowane... Po to jest całe PUA, aby je zainteresować.
... że wszystko jest w mojej głowie i ja sobie wmawiam, bo laski na wyglad nie lecą, teraz piszecie, że bez odpowiedniego wyglądu muszę się bardzo starać by w ogóle być w grze.
Jak jesteś niski, masz nieatrakcyjną twarz, to musisz czym innym nadrobić.
Każdy ma wady... ten jest gruby, ten jest chudy... ten ma zeza, ten jest łysy, ten nie ma zęba... ten jest gburem... ten jest głupi... ten ma kiepski głos... No i co? I nic... trzeba sobie radzić. Więc sobie radź.
Ty patrzysz na wygląd, dziewczyny patrzą na wygląd, każdy się tym sugeruje. Dziewczyny też są pod opresją instagrama...
706 2021-12-17 23:26:15 Ostatnio edytowany przez Kremik (2021-12-17 23:26:55)
Presja instagrama hahahahahahahahahahahahaha dziewczyna 2/10 założy tindera i ma więcej par niż koleś 6/10 :D:D
Facet jak nie jest wysoki jest w oczach dziewczyn zerem, a mało atrakcyjna dziewczyna może mieć powodzenie
Serio nie porównuj sytuacji niskich mężczyzn z presją instagrama bo to śmieszne
Na wagę ma się mniejszy lub większy wpływ, zęba idzie wstawić, zeza zakryć okularami, ale wzrostu nie zmienisz
... dziewczyna 2/10 założy tindera i ma więcej par niż koleś 6/10
:D:D
No tak... dziewczyna ma mnóstwo chętnych, aby ją przelecieć.
... ale wzrostu nie zmienisz
No i dlatego masz przerąbane.
Musisz się bardzo starać, aby "być w grze".
Bez sensu używasz argumentu że to się da zmienić, a tego nie - przecież Ty niczego nie chcesz zmieniać. Więc co za różnica która cecha podlega zmianie a która nie skoro Ty nad żadna nie chcesz się pochylić
Widzę, że tutaj Kremik dzielnie walczy.
Tymczasem oki - może dla przykładu część twarzy Tobie znanych bez ulepszaczy
710 2021-12-17 23:53:23 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2021-12-17 23:54:03)
Hahaha, to straszne Lucek, ale zaraz załapałam kim są te panie, nie wiedząc kim są ja już wiem co Ci tam w głowce siedzi
nie wiem tylko czy to dobrze czy źle, że wiem
Trzeba sięgać po skrajne argumenty ^^
712 2021-12-18 00:22:16 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2021-12-18 00:24:49)
Nawet przykłady w tym wątku dobitnie pokazują, że kobiety naprawdę mają różny gust co do męskiej urody, a pan o kanciastych rysach twarzy nie jest marzeniem wielu np. typ wskazany przez Beyondblackie jest kompletnie nie w moim guście, a mój nie ma chyba żadnej wskazanej cechy, która wg Kremika jest tak poządana i konieczna żeby być atrakcyjnym w oczach kobiet. Ok, miał zarost i jest szatynem, ale zarost dla mnie zgolił
Chyba przeze mnie teraz jest mniej atrakcyjny
To nie ma znaczenia, lody Kremik i tak wie lepiej
Może Ciebie też nie ujęli w tych badaniach
To mamy przynajmniej dwie co się migają i nie chcą być statystyczne
że też wcześniej nie wiedziałam, że to wystarczy się podrasować makijażem i każdy mój
a to takie proste, ładnie wyglądać i już