Facet skąpy czy już przestało mu na mnie zależeć ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Facet skąpy czy już przestało mu na mnie zależeć ?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 78 z 78 ]

66

Odp: Facet skąpy czy już przestało mu na mnie zależeć ?

Jestes straszna materialistka ale z tego co wiem to w polsce teraz niestety standard. Moze zamiast kupowac drogie prezenty w imie pustego gestu warto zrobic razem cos fajnego?

Zobacz podobne tematy :

67

JedynyRealista napisał/a:

Moze zamiast kupowac drogie prezenty w imie pustego gestu warto zrobic razem cos fajnego?

Dokładnie- myśle ze jest w tym większa frajda niż wrzuceniu na fejsa zdjęcia z róża. Wiesz ci mi mój partner dał na walentynki ? Nic i ja mu dokładnie to samo. smile ja generalnie nie przepadam ze tym świętem bo uważam ze o druga osobę powinno się dbać cały czas a nie raz do roku. Ale tak naprawdę to nie było nic bo spędziliśmy cały weekend razem robią nas wspólny DIY projekt. Wspólnie myśleliśmy i obgadywalismy co które będzie robić i później to wykonywaliśmy ( generalnie upgradowlismy sofę ) i uważam ze tak spędzony weekend jest wiele bardziej wart niż róża albo cokolwiek innego.

68

JedynyRealista napisał/a:

Jestes straszna materialistka ale z tego co wiem to w polsce teraz niestety standard. Moze zamiast kupowac drogie prezenty w imie pustego gestu warto zrobic razem cos fajnego?

Nie pustego gestu, a testu na po kobiecemu rozumiane partnerstwo. Walentynkowy test miał odpowiedzieć jej na pytanie. Czy nie będzie na mnie szczędził kasy. Zaoszczędził, więc mamy przypuszczenie "chyba już mu nie zależy".

69

Mnie osobiście śmieszy przywiązywanie wagi do tych niektórych "świąt" i świąteczek", tak, jakby ludzie na codzień nie mogli dawać sobie wzajemnie okazji do świętowania. A tutaj co? Jest jakiś tam dzień i trzeba oczywiście w domysle go spędzić wyjątkowo, bo to decyduje o tym, czy partner myśli o nas poważnie....?
W każdym razie Autorka powinna spojrzeć trochę szerzej na to, jak podchodzi do relacji ze swoim partnerem, bo opieranie swojego szczęścia i zadowolenia o rodzaj prezentu, jaki się dostaje, nie wróży na przyszłość zbyt dobrze.

70

Życzę Ci żebyś miała tylko takie problemy smile . Przesadzasz i to bardzo mocno. Facet się naprawdę postarał, wybrał bardzo osobisty prezent, a Tobie tak naprawdę mało. Zakomunikuj mu wprost , że kochasz dostawać kwiaty, natomiast ciekawa jestem co powiesz za kilka lat na inne prezenty..

71

chomik9911 napisał/a:

Życzę Ci żebyś miała tylko takie problemy smile . Przesadzasz i to bardzo mocno. Facet się naprawdę postarał, wybrał bardzo osobisty prezent, a Tobie tak naprawdę mało. Zakomunikuj mu wprost , że kochasz dostawać kwiaty, natomiast ciekawa jestem co powiesz za kilka lat na inne prezenty..

Do tego musiał o tym pomyśleć wcześniej, bo i z grawerem zmieścił się w czasie smile
Może mógł kupić różę w ostatniej chwili w budce za rogiem, ale nie... On kupił długopis z grawerem smile

A gdzie ty mu wygrawerowałaś dedykację; na mankietach koszuli którą mu kupiłaś?

Serce: Daj na luz, bo robisz zadymę z niczego. Naprawdę.

72

Przesadzasz

73

ana321 napisał/a:

Bardzo mi zależy na opinii innych osób...  Bo naprawdę nie daje mi to spokoju . Może to głupie z mojej strony i problem z tyłka ale taką mam naturę , że zawsze wszystko analizuje..

Nawet moja mam dostała róże a tyleee lat jest z moim tatą . A ja ledwo co jestem w związku i nawet szkoda mu było dać mi tę róże. Jestem straszną romantyczką i dla mnie róża to symbol miłości.. a tu figa z makiem

Ja bym wolała długopis niż różę, która zwiędnie po tygodniu... Jakież to oklepane.

Dodam, że uważam Twój prezent za niestosowny- o wiele za drogi jak na tak mało znaczącą okazję jak walentynki. Grawerowany długopis jest w sam raz.

Przesadzasz i czepiasz się.

74

ana321 napisał/a:

Pewnie tak , ale mam jakieś dziwne poczucie, że nie jestem aż tak ważna jak któraś z tych byłych. Nawet irytuje mnie gdy nazywa mnie teraz ,, myszka''. Początkowo wydawało mi się to słodkie i myślałam , że nazwał mnie tak z powodu mojego charakteru, bo jestem skromna taka dosłowna ,, szara mysz'' a tu pewnie każdą tak nazywał . Po prostu jestem tym zniesmaczona.

Autorko, z racji, że zamknęli tamte tematy, to ja tu się odniosę do tego co napisałaś:

Tak, całkiem możliwe, że nie jesteś aż tak ważna jak któraś z tych byłych. Całkiem możliwe, skoro to Ona zostawiła jego, a nie on ją i od razu zaczął się spotykać z Tobą. To całkiem możliwe, że jesteś tym plastrem, bo rok to nie jest wcale tak długo, ludzie potrafią tkwić lata w wygodnych relacjach rozglądając się za miłością. Piszesz, że one były wykształcone, miały super zawody, a ty nie masz osiagnięć. Więc kolejna całkiem możliwa rzecz to to, że nie chciał kobiety karierowiczki bo wiedział z czym to się je bo takie miał i doceniał Twoją skromność i jaka jesteś. Ale całkiem możliwe, że nie... w głowie mu nie siedzisz więc się nie dowiesz. Możliwe to jest wszystko.

Ale wiesz co jest najbardziej możliwe? Że z takim poczuciem gorszości względem niego, ale też względem innych ludzi to ja Ci nie wróżę szczęścia z nikim, na pewno nie z nim. Nie z tyloma kompleksami, porównywaniem się do innych, szukaniem dziury w całym, ale powtórzę- nie z takim poczuciem gorszości względem niego. Nie da sie tak tworzyć szczęśliwej relacji, no bo jak?   Sama o sobie w wątkach pisałaś, że jesteś głupia, cicha (to akurat nic złego przecie), że jak Ci pluli w twarz to mówiłaś, że pada deszcz, sama pisałaś o sobie, że jesteś ofiarą losu... Więc wiesz jaka jest jeszcze możliwość? Tak się przejechał na pewnych siebie i samoświadomych, zadowolonych z siebie kobietach robiących kariery, że wziął Cię z czystej kalkulacji boś ta mysz, bo został skrzywdzony. W cholerę duzo jest możliwości wiesz? A istnieje jeszcze taka, że nawet jak się zakochał to z powodu Twojego poczucia gorszości i tak Cię zostawi. I jeszcze sto innych możliwości. A może i dwieście.

Przyznaję, że przeczytałam głównie pierwsze posty Twoich wątków, resztę wpisów przeleciałam wzrokiem- jeśli nie chodzisz na terapię, nie stosujesz afirmacji i nie chcesz nad sobą pracować, to go zostaw. Inaczej on i tak zostawi Ciebie w końcu. Bo nie da się żyć z "nikim" (nikim w Twoim mniemaniu).

75

Nie czytałam Twoich poprzednich tematów i teraz widzę, że moja odpowiedź była za mocna. Przepraszam. Ja nie wiem, czy z taką samooceną powinnaś teraz wchodzić w nowe związki. Widzisz, że nawet nietrafiony prezent może Cię zdołować, zaczynasz się doszukiwać drugiego dna itp. Dużo pracy nad poznaniem siebie i będzie lepiej.

76 Ostatnio edytowany przez Larka (2021-03-08 21:03:20)

Ogarnij się. Masz bardzo materialistyczne podejście.

Jednak po przeczytaniu innych komentarzy, widzę drugie dno. Tu nawet nie chodzi o ten prezent, tylko ogólnie o ten cały związek.

Jeśli nie czujesz się dobrze w tym związku, i nie traktuje Cię tak, jakbyś chciała, to po co się męczyć.

Najlepiej sobie pewne sprawy wyjaśnić. A jak to nic nie zmieni, to cóż. Masz zawsze wybór.

Chcesz mieć górę złota. Jesteś materialistką i na tym polega Twój związek. OK. Znajdź sobie takiego głupka, bo im więcej będzie dawal, tym szybciej Ci się znudzi. To do niczego nie prowadzi.

Nie wiem, co dla Ciebie ważne w związku jest. Tak tylko gdybam i zgaduję, oczywiście.

Następnym razem kup mu coś małego. I tyle. Dla niego takie rzeczy nie mają znaczenia po prostu.

niestety, dziś pieniądz rządzi światem

78

Wartość prezentów to jedno, ale już sam fakt przywiązywania wagi do upominków jest nietypowy i zastanawiający...

Posty [ 66 do 78 z 78 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Facet skąpy czy już przestało mu na mnie zależeć ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024