Co wam się nie podoba w moim profilu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Co wam się nie podoba w moim profilu?

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 132 ]

66

Odp: Co wam się nie podoba w moim profilu?
TenJedyny2020 napisał/a:
Olinka napisał/a:

* może zamień "mam także inne świetne cechy, które będziesz mogła odkryć przy bliższej znajomości ze mną" na coś w typie "mam chyba całkiem niezły charakter, o czym będziesz mogła przekonać się podczas zawierania bliższej znajomości ze mną";

To "chyba" może wskazywać, że nie jestem pewny siebie. To stawiałoby mnie w gorszym świetle.

W gorszym od czego/ kogo? wink
Świadomie użyłam partykuły "chyba", aby nieco zniwelować nadmierne przekonanie o swojej wspaniałości. Odrobina pokory na pewno nie zaszkodzi wink.

TenJedyny2020 napisał/a:
Olinka napisał/a:

* z kolei do stwierdzenia "ze mną będziesz czuła się swobodnie i wesoło" możesz dodać "sądzę, że ze mną będziesz czuła się swobodnie i wesoło" lub "znajomi mówią, że... " - tutaj chodzi mi o to, żeby podkreślić, że swoje zapewnienie opierasz na opinii innych osób.

Czyli coś takiego - "Znajomi czują się ze mną dobrze, więc Ty też będziesz".

No właśnie nie. "Znajomi mówią, że ze mną będziesz czuła się swobodnie i wesoło" to nie jest to samo, co TWOJE przekonanie, że skoro znajomi czują się z Tobą dobrze, to dziewczyna też będzie. Różnica niewielka, a znacząca. Ponownie - odrobina pokory na pewno nie zaszkodzi.

Niemniej ostatnia wersja opisu brzmi naprawdę nieźle, dlatego proponuję na tym poprzestać, bo za chwilę przedobrzysz cool.

Zobacz podobne tematy :

67

Olinka napisał/a:

W gorszym od czego/ kogo? wink
Świadomie użyłam partykuły "chyba", aby nieco zniwelować nadmierne przekonanie o swojej wspaniałości. Odrobina pokory na pewno nie zaszkodzi wink.

Używanie słów "chyba", "jeśli", "najprawdopodobniej" świadczy, że nie jesteś o czymś przekonana. Dziewczyna może to zinterpretować, że nie jestem pewny siebie. Zapali jej się czerwona lampka i przejdzie do kolejnego profilu. Kobiety mają tak dużo wiadomości, że mogą wybrzydzać ile wlezie. smile

O pokorze świadczy to, że potrafisz przyznać komuś rację lub przeprosić, jeśli naprawdę nawaliłaś.

68

TenJedyny2020 napisał/a:

Używanie słów "chyba", "jeśli", "najprawdopodobniej" świadczy, że nie jesteś o czymś przekonana. Dziewczyna może to zinterpretować, że nie jestem pewny siebie. Zapali jej się czerwona lampka i przejdzie do kolejnego profilu. Kobiety mają tak dużo wiadomości, że mogą wybrzydzać ile wlezie. smile

Może, ale nie musi, dla przykładu ja zinterpretowałabym to inaczej. Ponadto nadmierna pewność siebie wcale nie jest pociągająca, a już usilne przekonywanie o niej z automatu może budzić podejrzenia. Osoba, która posiada rzeczywiste wysokie poczucie własnej wartości nie ma potrzeby udowadniania ani podkreślania, że tak jest, nie ma też obaw czy aby na pewno za taką zostanie odebrana.

TenJedyny2020 napisał/a:

O pokorze świadczy to, że potrafisz przyznać komuś rację lub przeprosić, jeśli naprawdę nawaliłaś.

No nie do końca smile, dlatego pozwól, że pozostanę przy swoim zdaniu.

Przy okazji zachęcam do zapoznania się z definicją tego pojęcia:
Pokora - cnota moralna, która w ogólnym rozumieniu polega na uznaniu własnej ograniczoności, niewywyższaniu się ponad innych i unikaniu chwalenia się swoimi dokonaniami.
(źródło: Wikipedia)

Pamiętajmy przy tym, że przeciwieństwem pokory jest pycha i nie jest to cecha o pozytywnym zabarwieniu wink.

69

No i super, masz "świetny" opis, i co z tego, jeśli w rzeczywistości i tak okaże się, że uważasz się za dar od bogów, i mimo przyjmowania jakichś porad to rzucasz dziwnymi tekstami "nie polecam zgrzytać zębami", i jeszcze pouczasz tych, którzy o poradę nie prosili. Oprócz pierwszego wrażenia, które teraz dzięki opisowi wywołasz, potrzeba czegoś, co dalej będzie pracowało na Twoją korzyść.

70

Margaret Thatcher napisał/a:

Z byciem ważnym jest jak z byciem damą. Jeśli musisz mówić ludziom, że jesteś ważny, to znaczy że nie jesteś.

71

Monoceros napisał/a:

uważasz się za dar od bogów

Nigdzie nie napisałem, że jestem darem bogów.

Monoceros napisał/a:

rzucasz dziwnymi tekstami "nie polecam zgrzytać zębami"

Czy nie zauważyłaś tutaj żartu? To Wielokropek stwierdziła, że zgrzyta zębami. smile

Monoceros napisał/a:

pouczasz tych, którzy o poradę nie prosili

Nie rozumiem, o co Ci chodzi.

72 Ostatnio edytowany przez Gary (2020-11-19 00:06:57)

Wg mnie opis jest już świetny. Aleeeee...

Jeśli masz powodzenie -- to buduj sito, przez które nie każda dziewczyna przejdzie.

Jak nie masz powodzenia, to buduj przynętę, aby jakakolwiek dziewczyna przyszła.

Negatywy to sito. W opisie zostało trochę negatywów.
Przynęta to dobre cechy... i twoje zamiłowanie do organizowania i punktualności można było lepiej wyciągnąć.

73 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-11-19 01:05:09)

TenJedyny2020 napisał/a:

Cześć Dziewczyny,

założyłem profil na Sympatii i szukam jego słabych stron.

Zdjęcia dodałem w stopce.

Nick mam taki sam, jak tutaj.

Motto - "Ze mną przeżyjesz wspaniałą przygodę"

Opis -
"Masz już dosyć nudnych, napalonych i zdesperowanych facetów, którzy wysyłają Ci tysiące wiadomości? Jeśli tak, to trafiłaś na odpowiedni profil.

Bardzo lubię oglądać filmy. Pozwalają mi się przenieść na dwie godziny do innego świata. Wartka akcja sprawia, że jestem naładowany pozytywną energią przez resztę dnia. Zabawna komedia nie pozwala mi popaść w smutny nastrój, kiedy na dworze jest zimno i mokro.

Książki rozwijają moją wyobraźnię. Uwielbiam to uczucie ciekawości odnośnie tego, co spotka mnie na następnej stronie. Przyjemny zapach papieru sprawia, że ciężko mi się oderwać od czytania.

Lubię ciekawe i inteligentne rozmowy. Musisz być gotowa na to, że nie pozwolę Ci wejść na głowę. Nawet wtedy, gdy podczas wspólnego spaceru po lesie wpadniemy w dziurę. Nie użyczę Ci mojej głowy, żeby Cię podsadzić. Zamiast tego, doszlifujesz swoje umiejętności wspinaczkowe."

Opis wymarzonej partnerki -
"Czy oprócz nieprzeciętnej inteligencji posiadasz też poczucie humoru?

Szukam kobiety, która lubi sport. Powinna być pociągająca fizycznie i mieć ciekawy charakter.

Nie lubię, jak ktoś spóźnia się na spotkania i nie odbiera telefonu.

Cenię u kobiet kreatywność. Jeśli masz byle jaki opis albo nie masz go wcale, to powinnaś to naprawić, zanim do mnie napiszesz."

Czy widzicie coś, co mogę poprawić? Konstruktywna krytyka mile widziana.

Pozdrawiam

Twoj opis kobiety jakiej szukasz pasuje do mnie (tez dlatego, ze jest bardzo powierzchowny), ale pasuje.
Nie napisalabym jednak do Ciebie. Dlaczego?
'Motto - "Ze mną przeżyjesz wspaniałą przygodę" <- Wole zeby 'motto' czyli 'coś czym kierujemy się w swoim życiu.' brzmialo bardziej o zyciu lub o Tobie nizeli jak reklama.
'Masz już dosyć nudnych, napalonych i zdesperowanych facetów, którzy wysyłają Ci tysiące wiadomości? Jeśli tak, to trafiłaś na odpowiedni profil.' <- Bo nie lubie juz na dzien dobry porownywania sie do innych osob. Mogles na koniec dodac, ze nie jestes zdesperowany czy tez napalony.
Z kolei to czy jestes nudny to nie jest obiektywna ocena tylko subiektywna, a to oznacza, ze to ja moge stwierdzic czy jestes nudny czy nie.
Nie obiecuj czegos czego mozesz nie spelnic.
Szczegolnie, ze pod tym opisales 'zainteresowania', ktore ciezko nawet nazwac hobby. KAZDY to robi.

'Bardzo lubię oglądać filmy. Pozwalają mi się przenieść na dwie godziny do innego świata. Wartka akcja sprawia, że jestem naładowany pozytywną energią przez resztę dnia. Zabawna komedia nie pozwala mi popaść w smutny nastrój, kiedy na dworze jest zimno i mokro.
Książki rozwijają moją wyobraźnię. Uwielbiam to uczucie ciekawości odnośnie tego, co spotka mnie na następnej stronie. Przyjemny zapach papieru sprawia, że ciężko mi się oderwać od czytania.
Lubię ciekawe i inteligentne rozmowy.' <- ten kawalek caly jest spoko. Pokazuje przemyslenie, ale na koniec powinienes napisac jakie to sa dla Ciebie inteligentne rozmowy, jakie tematy lubisz.

'Musisz być gotowa na to, że nie pozwolę Ci wejść na głowę. Nawet wtedy, gdy podczas wspólnego spaceru po lesie wpadniemy w dziurę. Nie użyczę Ci mojej głowy, żeby Cię podsadzić. Zamiast tego, doszlifujesz swoje umiejętności wspinaczkowe.' <- To ma byc jakis zart? Bo slaby jest.
Pierwsze co to wszystko to jest kiepska metafora, wlacznie z tym dolem? Czy moze pierwsza czesc to znane znaczenie 'wchodzenia na glowe' czyli nie pozawalania soba rzadzic i tak dalej, a dalsza czesc to juz opis jakies sytuacji.
Jako, ze wlasnie jestem bardzo inteligentna i to w analityczny sposob wydaje mi sie to malo sensowne.
Dlaczego? Bo jak wpadniemy w dziure to lepiej razem sobie pomoc z niej wyjsc dobra taktyka zamiast tupac nozka.
Wydaje mi sie, ze wstawiles ta czesc bo juz jestes albo pretesjonalny albo defensywny. To moge zniesc w kilkuletnim zwiazku, ale nie na pierwszej randce. Wywalilabym takie teksciki.
Ja nie musze takich disclaimerow pisac bo ja umiem jak sytuacja sie pojawi, to pilnowac swoich granic.
Moze lepiej bylo napisac, ze szukasz rownego partnerstwa? Chociaz po tym opisie wynika, ze nie szukasz partnerstwa (druzyny) tylko 'kazdy sobie'.

Jak sie czlowiek zastanowi to nic o Tobie nie wie bo takie rzeczy to moge zgadnac o sasiedzie, oceniajac go z twarzy.

74

Nie chcę cię obrazić, ale po tym opisie pomyślałam tylko, że jesteś sztywnym zarozumialcem.

75

Gary napisał/a:

Jeśli masz powodzenie -- to buduj sito, przez które nie każda dziewczyna przejdzie.

Jak nie masz powodzenia, to buduj przynętę, aby jakakolwiek dziewczyna przyszła.

Trzeba zobaczyć, czy ten profil działa tak, jak powinien. Na to potrzeba jednak czasu.

TenJedyny2020 napisał/a:

Po tych drobnych korektach mój profil będzie wyglądał następująco:

- Nick - "TenJedyny2020"

- Motto - "Chętnie Cię poznam"

- Opis -
"Jestem osobą uśmiechniętą i pozytywnie nastawioną do życia.

Chętnie oglądam ciekawe filmy. Bardzo lubię "Jumanji", "Poznaj mojego tatę" i "Gwiezdne Wojny". W wolnych chwilach czytam książki o Sherlocku Holmesie.
Lubię (zwłaszcza w ciepłe dni) pojeździć na rowerze. Gram w ping-ponga i badmintona (jak możesz zobaczyć na zdjęciu). Lubię słuchać muzyki. Moje ulubione zespoły to Linkin Park i Red Hot Chili Peppers. Zdarza mi się też słuchać muzyki relaksacyjnej.

Znajomi się ze mną czują swobodnie i wesoło, więc Ty też najprawdopodobniej będziesz. Jeśli podczas wspólnego spaceru po lesie zbyt mocno zapatrzymy się na siebie i nie będziemy patrzeć pod nogi, to możemy wpaść w dziurę. Będzie dużo śmiechu, kiedy będziemy próbowali się z niej wydostać. Wspólnymi siłami na pewno nam się uda.

Jeżeli wyjeżdżam na wakacje z przyjaciółmi, to wszyscy są zachwyceni moimi umiejętnościami organizatorskimi. Czują się bezpiecznie. Beztrosko mogą wypoczywać, bo tak dobrze organizuję zakwaterowanie, transport i program zwiedzania.

Mam także inne ciekawe cechy, które będziesz mogła odkryć przy bliższej znajomości ze mną."

- Opis wymarzonej partnerki -
"Szukam dziewczyny, która będzie pozytywną osobą. Chciałbym, żebyśmy nawzajem się czuli swobodnie w swoim towarzystwie.

Świetnie, jeżeli będziemy mieć podobne zainteresowania, chociaż to nie jest konieczne. Zawsze można odkryć coś ciekawego dzięki drugiej osobie.

Nie musisz być Miss Polski ani mieć wypracowania w swoim opisie. Chciałbym jednak, żeby Twój profil zachęcał mnie do poznania Ciebie.

Zawsze będę szanował Twój czas i tego samego oczekuję od Ciebie w stosunku do mnie. Chciałbym, żebyś przychodziła punktualnie na nasze spotkania. Ja swoją punktualność mogę Ci zagwarantować. Wiadomo, że jakiś nagły i nieprzewidziany wypadek się może zdarzyć. Liczę wtedy, że mnie o nim wcześniej poinformujesz."

Tu jest mój zaktualizowany profil.

76

Dla mnie nadal nie. Ten żart o dziurze kompletnie słaby. I zamiast napisać co lubisz i jaki jesteś, to oceniasz siebie. Co kogo obchodzi jak twoi znajomi się przy tobie czują... Pierwszy akapit jest dobry, bo opisuje ciebie.

77

Mysle, ze wszystkim tutaj nie dogodzisz smile ile ludzi tyle opinii, zdaj sie na swoja intuicje, jak nie bedziesz mial zadnego odzewu z tym profilem, to wtedy bedziesz mogl myslec nad poprawkami.

78

GabrielaKlym napisał/a:

... Co kogo obchodzi jak twoi znajomi się przy tobie czują...

Bo to pozwala powiedzieć coś o sobie nie będąc chwalipiętą. Bo taka opinia nie jest subiektywna, tylko pochodzi od obcych.

Logicznie nie ma sensu wspominać o znajomych, ale emocjonalnie różnica jest znacząca.

Ja tak uważam i Olinka też. I podrywacze PUA też -- to taki dowód społeczny.

79

Wydaje mi się, że wspomnienie o tym, że przyjaciele czy znajomi czują się przy nas dobrze, może świadczyć o nas pozytywnie.

80

A tego nicku nie da sie zmienic? Bo wywoluje niebezpieczne przewracanie oczami.

81

Ja uważam, że opis jest wystarczająco 'poprawiony' i lepiej już go zostawić tej formie. Po co udawać kogoś innego, skoro późniejsza rozmowa wszystko zweryfikuje... big_smile

82

Dokładnie tak smile Weryfikacja i tak nastąpi przy spotkaniu w realu.

83

bagienni_k napisał/a:

Dokładnie tak smile Weryfikacja i tak nastąpi przy spotkaniu w realu.

przecież jakby autor dostał stado odpowiedzi to by nie założył tego wątku.

Z 80 procent kobiet i tak go odrzuci za nicka, więc trzeba jakoś dopieścić te pozostałe 20.

84

Chyba że skasuje obecny profil i założy nowy z innym nickiem...  Co doradzam smile

85

Nadał nie widzę żadnego merytorycznego argumentu, dlaczego mój nick jest zły.

86

TenJedyny2020 napisał/a:

Ten Jedyny 2020 to koronawirus jest smile

87

TenJedyny2020 napisał/a:

Pretensjonalny.
Tylko tyle i aż tyle.

88 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2020-11-22 16:14:19)

Po nicku  widzę kogoś zadufanego w sobie  Ten jedyny dla tak wielu?
No i brzmi jak z taniej reklamy  matrymonialnej,  taki tani  Alvaro

To takie moje pierwsze skojarzenia

89

Istotka6 napisał/a:

To takie moje pierwsze skojarzenia

O to, to.
Autorze. Internet to ogromne pole do polotu i odpowiedniego slangu wink

90 Ostatnio edytowany przez Britan (2020-11-22 17:45:33)

TenJedyny2020 napisał/a:

Aż przez ekran czuć desperację, taniość, cwaniactwo.

Jeśli tego nie widzisz to ostatni opis który wkleiłeś kompletnie przeczy Twojej osobie.
Tej którą jesteś na prawdę.

Jakbym był kobietą i szukał faceta do poważnego związku bym Cię za sam nick od razu skreślił.

Wielokropek napisał/a:

Z byciem ważnym jest jak z byciem damą. Jeśli musisz mówić ludziom, że jesteś ważny, to znaczy że nie jesteś.

Całkowicie się zgadzam. Na siłę próbujesz udowodnić w opisie, że kimś jesteś. Tego się nie udowadnia tekstem, a czynami smile
Najpierw poszukaj wartości w sobie, a potem drugiej połówki smile

Zanim moderator usunął to zdążyłem zobaczyć Twoje fotki.
Poczytaj jak się robi dobre zdjęcia (jest masa materiałów na tubie). Faceci nie umieją robić zdjęć i wychodzą dużo gorzej niż w rzeczywistości.
Pierwsza fotka jest najważniejsza. To ona przyciąga uwagę. Ważne jest też aby zdjęcie wyrażało Ciebie i roztaczało aurę taką która przyciągnie ten typ kobiety który preferujesz.
Chcesz ułożonej introwertyczki to nie rób zdjęcia pod klubem czy na jakiejś imprezie masowej jak pijesz piwo. Dalej mowa o pierwszym zdjęciu.
Takie jest moje zdanie co do zdjęć na portalach randkowych.

91

Britan napisał/a:
TenJedyny2020 napisał/a:

Jeśli tego nie widzisz to ostatni opis który wkleiłeś kompletnie przeczy Twojej osobie.

Jakbym był kobietą i szukał faceta do poważnego związku bym Cię za sam nick od razu skreślił.

Wielokropek napisał/a:

Całkowicie się zgadzam. Na siłę próbujesz udowodnić w opisie, że kimś jesteś. Tego się nie udowadnia tekstem, a czynami smile
Najpierw poszukaj wartości w sobie, a potem drugiej połówki smile

Poczytaj jak się robi dobre zdjęcia (jest masa materiałów na tubie). Faceci nie umieją robić zdjęć i wychodzą dużo gorzej niż w rzeczywistości.
Pierwsza fotka jest najważniejsza. To ona przyciąga uwagę. Ważne jest też aby zdjęcie wyrażało Ciebie i roztaczało aurę taką która przyciągnie ten typ kobiety który preferujesz.
Chcesz ułożonej introwertyczki to nie rób zdjęcia pod klubem czy na jakiejś imprezie masowej jak pijesz piwo. Dalej mowa o pierwszym zdjęciu.
Takie jest moje zdanie co do zdjęć na portalach randkowych.

Zgadzam się w całej rozciągłości. Poza tym z opisu emanuje przekonanie, że kobieta powinna mu coś udowadniać. Ja bym uciekała.

92

Ela210 napisał/a:

Ten Jedyny 2020 to koronawirus jest smile

Choroba koronawirusowa pochodzi z 2019 roku, więc to takie trochę naciągane.

Wielokropek napisał/a:

Pretensjonalny

Też wygląda mi na naciągane. Nie napisałem nicku "JestemLepszyOdCiebieMała".

Istotka6 napisał/a:

Jak jedyny może być dla wielu? To się nie trzyma kupy. smile Ja takich reklam matrymonialnych nie oglądam. Alwaro mi się kojarzy z takim Hiszpanem, który w każdy dzień tygodnia ma inną dziewczynę w łóżku. Porównywanie mnie do niego nie ma żadnego sensu.

Odnoszę ogólnie wrażenie, że szukacie dziury w całym. Wszystko interpretujecie w najgorszy możliwy sposób, który nie jest zgodny z prawdą.

Britan napisał/a:

Stwierdziłem fakt, że nie daliście żadnego argumentu, dlaczego nick jest zły. Dopiero po moim poście te argumenty się zaczęły pojawiać.

Gdzie Ty tu widzisz desperację, taniość i cwaniactwo? Na oczy mnie nie widziałeś. W ogóle mnie nie znasz. Zastanów się nad swoją postawą.

Zdjęcie profilowe mam z wycieczki w lesie. Na drugim gram w badmintona, a trzecie też mam z wycieczki. Ty w ogóle wiedziałeś moje zdjęcia?  Twój post na to nie wskazuje. Zerknij na zdjęcia i jak masz uwagi zgodne ze stanem faktycznym, to zapraszam Cię do podzielenia się swoją opinią.

Jeżeli ktoś z Was chciałby zerknąć na zdjęcia, to proszę o wiadomość prywatną. Niestety, według moderatorów nie mogę tutaj podać linka.

niepodobna napisał/a:

Poza tym z opisu emanuje przekonanie, że kobieta powinna mu coś udowadniać.

Czy możesz rozwinąć?

Dziękuję Wam za opinie. Widzę, że nick się Wam zupełnie niepotrzebnie źle kojarzy. Mogę spróbować użyć innego, ale pewnie na innym portalu. Na Sympatii mam pakiet premium, który mi się skasuje po usunięciu konta.

Mogę ustawić nowy nick typu "Dawid 28". Czy według Was będzie on atrakcyjny? Zapraszam do dyskusji.

Mój nowy opis -

Chętnie oglądam ciekawe filmy. Bardzo lubię "Jumanji", "Poznaj mojego tatę" i "Gwiezdne Wojny". W wolnych chwilach czytam książki o Sherlocku Holmesie.
Lubię (zwłaszcza w ciepłe dni) pojeździć na rowerze. Gram w ping-ponga i badmintona (jak możesz zobaczyć na zdjęciu). Lubię słuchać muzyki. Moje ulubione zespoły to Linkin Park i Red Hot Chili Peppers. Zdarza mi się też słuchać muzyki relaksacyjnej.

Znajomi się ze mną czują swobodnie i wesoło, więc Ty też najprawdopodobniej będziesz. Jeśli podczas wspólnego spaceru po lesie zbyt mocno zapatrzymy się na siebie i nie będziemy patrzeć pod nogi, to możemy wpaść w dziurę. Będzie dużo śmiechu, kiedy będziemy próbowali się z niej wydostać. Wspólnymi siłami na pewno nam się uda.

Jeżeli wyjeżdżam na wakacje z przyjaciółmi, to wszyscy są zadowoleni z moich umiejętności organizatorskich.

Mam także inne cechy, które będziesz mogła odkryć przy bliższej znajomości ze mną."

"Szukam dziewczyny, która będzie pozytywną osobą. Chciałbym, żebyśmy nawzajem się czuli swobodnie w swoim towarzystwie.

Takie same zainteresowania nie są konieczne. Zawsze można odkryć coś ciekawego dzięki drugiej osobie.

Nie musisz być Miss Polski ani mieć wypracowania w swoim opisie. Chciałbym jednak, żeby Twój profil zachęcał mnie do poznania Ciebie.

Zawsze będę szanował Twój czas i tego samego oczekuję od Ciebie w stosunku do mnie. Chciałbym, żebyś przychodziła punktualnie na nasze spotkania. Ja swoją punktualność mogę Ci zagwarantować. Wiadomo, że jakiś nagły i nieprzewidziany wypadek się może zdarzyć. Liczę wtedy, że mnie o nim wcześniej poinformujesz."

93

TenJedyny2020 napisał/a:

(...)

Wielokropek napisał/a:

Pretensjonalny

Też wygląda mi na naciągane. Nie napisałem nicku "JestemLepszyOdCiebieMała". (...)

Oczywiście, że naciągane.
Oczywiście, że nick jest świetny.

I... współczuję.

94

TenJedyny2020 napisał/a:

Cześć Dziewczyny,

założyłem profil na Sympatii i szukam jego słabych stron.

Zdjęcia dodałem w stopce.

Nick mam taki sam, jak tutaj.

Motto - "Ze mną przeżyjesz wspaniałą przygodę"

Opis -
"Masz już dosyć nudnych, napalonych i zdesperowanych facetów, którzy wysyłają Ci tysiące wiadomości? Jeśli tak, to trafiłaś na odpowiedni profil.

Bardzo lubię oglądać filmy. Pozwalają mi się przenieść na dwie godziny do innego świata. Wartka akcja sprawia, że jestem naładowany pozytywną energią przez resztę dnia. Zabawna komedia nie pozwala mi popaść w smutny nastrój, kiedy na dworze jest zimno i mokro.

Lubię ciekawe i inteligentne rozmowy. Musisz być gotowa na to, że nie pozwolę Ci wejść na głowę. Nawet wtedy, gdy podczas wspólnego spaceru po lesie wpadniemy w dziurę. Nie użyczę Ci mojej głowy, żeby Cię podsadzić. Zamiast tego, doszlifujesz swoje umiejętności wspinaczkowe."

Opis wymarzonej partnerki -
"Czy oprócz nieprzeciętnej inteligencji posiadasz też poczucie humoru?

Szukam kobiety, która lubi sport. Powinna być pociągająca fizycznie i mieć ciekawy charakter.

Nie lubię, jak ktoś spóźnia się na spotkania i nie odbiera telefonu.

Cenię u kobiet kreatywność. Jeśli masz byle jaki opis albo nie masz go wcale, to powinnaś to naprawić, zanim do mnie napiszesz."

Czy widzicie coś, co mogę poprawić? Konstruktywna krytyka mile widziana.

Pozdrawiam

Komentarz?
1) "tenjedyny" - banalne...
2) "Ze mną przeżyjesz wspaniałą przygodę" - kobieta myśli, że chcesz ją intensywnie wykorzystać seksualnie...
3) język zbyt marketingowy...
4) od początku stawiasz wymagania...

Sama treść OK, ale bardzo sztucznie napisana.

95

TenJedyny napisał/a:

nie daliście żadnego argumentu, dlaczego nick jest zły.

Cokolwiek powiesz i napiszesz na poziomie logicznym nie ma znaczenia. Ważne jakie wywołuje uczucia.

Jak myślisz co poczuje kobieta, gdy przeczyta "TenJedyny"?

Wg mnie pierwszym odruchem będzie bunt, że "TenJedyny" wcale nie jest jedyny, a to zupełnie obcy gość. Brrrrrrrrrr! Uciekać...

"Dawid28" zdecydowanie lepiej. Bo pojawia się pytanie "A kimże jest ten gość?" i dziewczyna czyta profil.

96

Ależ  negujesz Nasze argumenty,  brak Ci pokory. Wybacz,  widząc teraz Twoje wypowiedzi odnoszę wrażenie,  że grasz  kogoś kim nie jestes i chcesz się tylko dobrze  sprzedać,  ale co dalej..?

Naprawdę,, sztuczny jesteś

97

Gary napisał/a:
TenJedyny napisał/a:

Wg mnie pierwszym odruchem będzie bunt, że "TenJedyny" wcale nie jest jedyny, a to zupełnie obcy gość. Brrrrrrrrrr! Uciekać...

"Dawid28" zdecydowanie lepiej. Bo pojawia się pytanie "A kimże jest ten gość?" i dziewczyna czyta profil.

Świetny argument, którego nie wziąłem pod uwagę. Jestem dla niej obcym kolesiem, a nie mężem. To powoduje niespójność.

Co do "Dawida" obawiam się, że mogę dostać łatkę "taki jak wszyscy", skoro większość facetów na portalu ma nick według tego szablonu. Jeszcze przychodzi mi do głowy nick związany z moim zainteresowaniem - np. "GraczWBadmintona". Może ten będzie lepiej odebrany?

Istotka6 napisał/a:

Ależ  negujesz Nasze argumenty,  brak Ci pokory. Wybacz,  widząc teraz Twoje wypowiedzi odnoszę wrażenie,  że grasz  kogoś kim nie jestes i chcesz się tylko dobrze  sprzedać,  ale co dalej..?

Neguję, bo mi się nie podobają. To trzeba się zawsze z Tobą zgadzać? Dyskusja polega na tym, że każdy wyraża swoje zdanie.

Gdybym zawsze przytakiwał, to wtedy bym grał kogoś, kim nie jestem. wink Naprawdę tak dobrze mnie znasz, żeby stwierdzić, że jestem sztuczny?

98 Ostatnio edytowany przez Olinka (2020-11-24 02:12:30)

Twoj nick jest beznadziejny, bo zaden z ciebie "TenJedyny". Nie jesteś Massimo, zeby tak o sobie pisać:) Twoj opis to w skrócie [treść poniżej oczekiwanego poziomu] i przekonanie o swojej wyjątkowości... której nie ma. Nie sadze, żebys był w stanie sprawić, żeby choćby jedna kobieta poczuła to co najważniejsze, czyli emocje. Na randkę z Tobą proponuję kobiecie zabrać cieliste bezprzewodowe słuchawki w sytuacji, gdyby groziła śmierć przez zanudzenie.

99

Kobiety są różne, a nuż którejś  spodoba się taki oryginalny nick... : -D
Niedługo już nic nie zostanie z ówczesnego opisu. Myślę, że autor opisał po prostu siebie, tak że tego.. : - D

100

TenJedyny2020 napisał/a:
Gary napisał/a:
TenJedyny napisał/a:

Świetny argument, którego nie wziąłem pod uwagę. Jestem dla niej obcym kolesiem, a nie mężem. To powoduje niespójność.

Co do "Dawida" obawiam się, że mogę dostać łatkę "taki jak wszyscy", skoro większość facetów na portalu ma nick według tego szablonu. Jeszcze przychodzi mi do głowy nick związany z moim zainteresowaniem - np. "GraczWBadmintona". Może ten będzie lepiej odebrany?

Istotka6 napisał/a:

Neguję, bo mi się nie podobają. To trzeba się zawsze z Tobą zgadzać? Dyskusja polega na tym, że każdy wyraża swoje zdanie.

Gdybym zawsze przytakiwał, to wtedy bym grał kogoś, kim nie jestem. wink Naprawdę tak dobrze mnie znasz, żeby stwierdzić, że jestem sztuczny?

Ojej to zakrawa o hipokryzje Drogi Autorze.  Nie podobają  Ci się Nasze argumenty i zamiast  przyjąć  to z pokorą  to musisz  negowac  Nasz  punkt widzenia? Tak chcesz dyskutować? Bo widzę,  że nie możesz czegoś przyjąć,  tylko upierasz się na swoim.  Poważnie  mocno to widać,  że jesteś uparty,  brak Ci pokory,  wydajesz  się też albo mocno  wierzący  w swoją "zaje ehem" albo skrywający mocno swoje kompleksy.  Poważnie,  tak Cię odbieram.  Chłopcze,  więcej pokory,  proszę zaakceptuj nasze odczucia  wobec siebie,  przyjmij to na klate jak przystało  dojrzałemu mężczyznie smile

101

TenJedyny2020 napisał/a:

A nie możesz wymyśleć czegoś intrygującego? Coś co zaciekawi? Dawid jest neutralny, nie ma żadnego przekazu. "TenJedyny" wzbudza uczucie buntu. "GraczWBadmintona" to jest kurczę... takie pospolite... no jak fliziarz/murarz/magazynier/sprzedawcaOpon -- wszyscy mamy zwykłe prace, ale takie nazwy niosą ze sobą stereotypy.   Lepiej byłoby "MistrzBadmintona" -- wszystko jedno jak grasz... -- ale taki mistrz to pewnie ktoś fajny, albo przynajmniej do poznania.    "TańczącyZWilkami" -- ooo... to już koniecznie do poznania.

102

Autorze, jeśli potrzebujesz tutaj wsparcia w stworzeniu zwyczajnego opisu siebie, to czy później poradzisz sobie w relacji z kobietą bez pomocy innych? Gdy jeszcze byłam na portalu r., w opisie miałam tylko jedno zdanie, bardzo szczere, konkretne. Wzbudziło duże zainteresowanie, choć efekt i tak marny. Ciekawa, wyjątkowa osoba nie powinna mieć trudności w ułożeniu paru zdań na swój temat... smile

103

"GraczWBadmintona"? "MistrzBadmintona"? "TańczącyZWilkami"?
Podrzucę jeszcze kilka, równie udanych: "Winnetou", "Nieustraszony", "Wyśmienity".

104

Każda nazwa profilu jest dobra, o ile później nie okaże się, że nie mamy z nią nic wspólnego... Czyny, nie słowa smile

105

Wielokropek napisał/a:

"GraczWBadmintona"? "MistrzBadmintona"? "TańczącyZWilkami"?
Podrzucę jeszcze kilka, równie udanych: "Winnetou", "Nieustraszony", "Wyśmienity".

WaleczneSerce

106

TenJedyny2020 napisał/a:

Ale skoro pytasz o opinie, to dlaczego tak się oburzasz, jeśli nie są zgodne z Twoimi oczekiwaniami? Osoby wypowiadające się w tym wątku odbierają Cię w taki sposób, w jaki nam się "pokazałeś". Może więc warto wyciągnąć z tego jakieś wnioski, zanim tą samą drogą pójdziesz na portalu randkowym? <pytanie retoryczne>

Prawdę mówiąc kolejne Twoje wypowiedzi już tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, że zamiast opisać siebie takim, jaki jesteś, usiłujesz się wykreować. Pytanie brzmi: ile z tego opisu to jeszcze Ty, a ile w tym kreacji?

107 Ostatnio edytowany przez panna_orzeszek (2020-11-24 02:40:56)

rycerznakoniutenjedynydlawybrankisercatejjedynej966

108

Oj jeszcze pracujecie nad tym opisem? Autorze wrzuciłeś go w końcu na ten portal? Wypróbuj go, sam dojdź do wniosków. W sumie najważniejsze by opisywał Ciebie i możliwe, że spełnia swoje zadanie. Opis to tylko opis. Za jakiś czas może będziwsz chciał coś innego przez niego powiedzieć, to zmienisz go. Sprawdź sam do kogo przemówi.

109

"Gr*****na"? "MistrzBadmintona"? "TańczącyZWilkami"?
Podrzucę jeszcze kilka, równie udanych: "Winnetou", "Nieustraszony", "Wyś****ty".

WaleczneSerce

Wykreśliłem moim zdaniem nieodpowiednie, które budzą złe emocje/skojarzenia. Zostawiłem intrygujące.

110

Gary napisał/a:

"Gr*****na"? "MistrzBadmintona"? "TańczącyZWilkami"?
Podrzucę jeszcze kilka, równie udanych: "Winnetou", "Nieustraszony", "Wyś****ty".

WaleczneSerce

Wykreśliłem moim zdaniem nieodpowiednie, które budzą złe emocje/skojarzenia. Zostawiłem intrygujące.

ale serio?

111 Ostatnio edytowany przez Gary (2020-11-24 11:15:19)

niepodobna napisał/a:
Gary napisał/a:

WaleczneSerce

ale serio?

Serio. Zgodzę się z tezą, że chłopak powinien być sobą <-- teoretycznie się zgodzę.

Ale w praktyce, na portalu, będzie musiał zwrócić na siebie uwagę. Wybranie nicku jest ważne. "TenJedyny" to zły wybór.

Bo cóż znaczy być sobą? Siedzieć w swojej strefie komfortu... jak ktoś nieśmiały, to pozostać nieśmiałym? A czy wyjście ze strefy komfortu nie jest wtedy przekreśleniem "bycia sobą"?

112

Jeśli jest odpowiedni wygląd/zdjęcia, to opis może być nawet w suahili...

113 Ostatnio edytowany przez Britan (2020-11-24 17:31:20)

assassin napisał/a:

Jeśli jest odpowiedni wygląd/zdjęcia, to opis może być nawet w suahili...

Smutna prawda.
Wygląd przyciąga, a charakter zatrzymuje na dłużej.
Dlatego zwróciłem uwagę dla naszego tegojedynego, że ma słabe zdjęcia.

Opis autora jest moim zdaniem laniem wody.
Nic konkretnego się o nim nie dowiedziałem, oprócz tego, że ma przerośnięte ego.

114

Britan napisał/a:

(...) Nic konkretnego się o nim nie dowiedziałem, oprócz tego, że ma przerośnięte ego.

Ale to jest bardzo konkretna informacja. Konkretna i kluczowa. smile

115 Ostatnio edytowany przez adiafora (2020-11-24 19:25:03)

brzmisz słabo po prostu. Opis jest sztuczny, jak reklama viziru. Nie ma w tym żadnej lekkości i poczucia humoru. Konstruujesz zdania w dziwny sposób. Jest to jakieś pretensjonalne.  Nie znajduję niczego, co sprawiłoby, iż chciałabym poznać Cię bliżej. Taki przeciętny Kowalski...

"Bardzo lubię oglądać filmy. Pozwalają mi się przenieść na dwie godziny do innego świata. Wartka akcja sprawia, że jestem naładowany pozytywną energią przez resztę dnia. Zabawna komedia nie pozwala mi popaść w smutny nastrój, kiedy na dworze jest zimno i mokro."

Przecież to brzmi niczym praca domowa ucznia trzeciej klasy podstawówki na temat "co lubię robić". Kanciasto i sztywno.

Uważam, że opis dużo mówi o człowieku. I nie powinieneś poprawiać profilu, korzystając z podpowiedzi i rad innych. Bo to będzie niczym kamuflaż.
Masz swój styl i on też ma swoją grupę odbiorców.
Podobnie nick... Dla mnie odpada na starcie. Ale na pewno znajdzie się taka, której się spodoba.

116

Tak patrząc ta powyższe oceny, można odnieść wrażenie, że jednak sporo ludzi ma tutaj rację. Sam, mając swego czasu konto, trafiałem na takie profile kobiet, które albo odstraszały swoją "bylejakością" albo widać było taką zbytnią pewność czy właśnie przerośnięte ego. To coś, co sprawiało, że jakoś się człowiek zniechęcał..

117 Ostatnio edytowany przez TenJedyny2020 (2020-11-25 07:44:30)

Dziękuję Wam za odpowiedzi.

Z tego co widzę, to każdy zaproponowany nick jest zły z różnych powodów. Najmniej negatywnych emocji wzbudza "Dawd" i taki sobie ustawię.

Opis i motto się w większości podoba. Co do zdjęć, to pojawił się jeden komentarz, że są one słabe. Nie dostałem żadnych szczegółów, więc póki co nie będę tych zdjęć ruszać. Może znajdę w przyszłości jakiejś forum, gdzie oceniają zdjęcia. smile

Cieszę się, że mogłem poznać Waszą opinię (nawet jeśli z jakąś się nie zgadzałem). Dużo się dowiedziałem i założenie tego tematu było dobrym posunięciem.

Końcowy profil poniżej:

- Nick - "Dawid28"
- Motto - "Chętnie Cię poznam"
- Mój nowy opis -

Jeżeli wyjeżdżam na wakacje z przyjaciółmi, to wszyscy są zadowoleni z moich umiejętności organizatorskich.

Mam także inne cechy, które będziesz mogła odkryć przy bliższej znajomości ze mną."

Takie same zainteresowania nie są konieczne. Zawsze można odkryć coś ciekawego dzięki drugiej osobie.

118 Ostatnio edytowany przez Britan (2020-11-25 15:30:18)

Dla mnie tekst "chętnie cię poznam" na portalu randkowym jest marnowaniem miejsca.
Po to jesteś na portalu randkowym aby kogoś poznać.
Można wrzucić fajne motto życiowe (o ile takie masz, albo chociaż takie które myślisz, że Cię opisuje).

Ja bym dał bardziej emocjonalny nick. Jak Gary radził. Dawid jest miałki.
Chociażby WaleczneSerce. Albo jak tak lubisz Sherlocka Holmesa to coś z nim związanego.
DetektywMiłości? big_smile

Co do zdjęć. Ciężko je ocenić lepiej, jak nie ma linku smile Moderator usunął.

Jak czujesz, że ten opis opisuje Ciebie to jest dobry i go nie zmieniaj. Najważniejsze opisać Siebie, aby potem nie było niemiłych niespodzianek i marnowania czasu dla obu stron.
Ja sam prawie rok temu popełniłem bardzo głupi błąd manipulując na portalu randkowym.

119

adiafora napisał/a:

Uważam, że opis dużo mówi o człowieku. I nie powinieneś poprawiać profilu, korzystając z podpowiedzi i rad innych. Bo to będzie niczym kamuflaż.
Podobnie nick... Dla mnie odpada na starcie. Ale na pewno znajdzie się taka, której się spodoba.

W punkt!
To w sumie najlepsza rada, jaką mógł autor otrzymać ;-)
Jeszcze się taki nie narodził, który wszystkim dogodził.

120

MagdaLena1111 napisał/a:
adiafora napisał/a:

W punkt!
To w sumie najlepsza rada, jaką mógł autor otrzymać ;-)
Jeszcze się taki nie narodził, który wszystkim dogodził.

Zgadza się smile Zobacz ilu ludzi kocha disco polo, albo filmy Vegi.
Nie zastanawiaj się, tylko pisz tak jak Ci się podoba. Życie samo to zweryfikuje.

121

Cokolwiek tu nie napiszemy, to opis powinien być prawdziwy, ewentualnie ubrany w mniej lub bardziej ciekawie podane treści, a odnoszę wrażenie, że TenJedyny2020 stara się wykreować na kogoś, kto ma przede wszystkim robić wrażenie, zaś sama dbałość o pokrycie przedstawionych cech i faktów z rzeczywistością, ma znacznie mniejsze znaczenie. I niby o to w tym chodzi, by złapać rybkę na haczyk, ale w ostatecznym rozrachunku to się może zupełnie nie opłacić, bo fałsz czy zwykła kreacja szybko wyjdą na jaw, pozostawiając po sobie niesmak. 

Swoją drogą jak tam Twoje, Autorze, zapoznawcze sukcesy?

122

Może wszystko co napisałem to kłamstwo? Może nie lubię filmów i w swoim życiu nie przeczytałem żadnej książki? Może bym zakopał dziewczynę w tej dziurze w lesie? Kto to wie?

Z jedną dziewczyną udało mi się nawiązać kontakt. Przez epidemię jest to póki co wyłącznie znajomość internetowa.

123

TenJedyny2020 napisał/a:

Może wszystko co napisałem to kłamstwo? Może nie lubię filmów i w swoim życiu nie przeczytałem żadnej książki? Może bym zakopał dziewczynę w tej dziurze w lesie? Kto to wie?

Z jedną dziewczyną udało mi się nawiązać kontakt. Przez epidemię jest to póki co wyłącznie znajomość internetowa.

I jak wam się komunikuje? smile

124

adiafora napisał/a:

I tak nie da się długo udawać i jak opis nie będzie oddawał tego co istotne, twojego stylu to będą z tego nieporozumienia. Najważniejsze jest by przyciągnąć uwagę osoby, która Cię zaakceptuje takiego jaki jesteś i która spełnia twoje kryteria.

Niedawno zawarłam nową znajomość na sympatii. Dla wielu osób opis tego faceta/ nick mógłby być nudny, a mi się spodobał. Zdjęcia dał takie zwyczajne, ale spodobało mi się coś w twarzy i oczach. Nie przesłał wymyślnej spersonalizowanej wiadomości. Spojrzałam na jego profil i od razu chciałam go poznać. My się już spotykamy i jego zachowanie mi się podoba, okazało się że mamy sporo wspólnego.

125

TenJedyny2020 napisał/a:

Przez epidemię jest to póki co wyłącznie znajomość internetowa.

Czyli nie spotkacie się w realu, aby się od siebie nie zarazić?
Czyli ani Ty ani ona nie spotykacie żadnych obcych osób... ciekawe...

126 Ostatnio edytowany przez (o_0) (2020-12-09 12:36:48)

TenJedyny2020, a nie lepiej ci poznać dziewczynę jakąś w realnym świecie znaczy może nie z nastawieniem zaraz że by ona mogła być zaraz twoją partnerką ewentualną ale np. znajomą. No tak sobie potrenować i potestować siebie na żywo ,a nie przez ten internet,kabelki i monitor?
Ludzie się widzą ,obserwują ,mają ze sobą tą jakąś interakcje i albo coś pyknie może albo nie pyknie - po co się tym przejmować na zapas?
Jesteś facet i przyjmować musisz porażki jakoś na klatę i nie zamartwiać się tym tylko próbować dalej gdzie indziej.

127 Ostatnio edytowany przez Britan (2020-12-09 13:22:53)

Gary napisał/a:
TenJedyny2020 napisał/a:

Przez epidemię jest to póki co wyłącznie znajomość internetowa.

Dodam, że można randkować w dobie epidemii smile
Nawet spacery w maskach dadzą o wiele więcej niż pisanie przed monitorem.
Otwarte są lodowiska, strzelnice, galerie, a u mnie w mieście nawet klub planszówkowy (w piwnicy big_smile).
Ostatnio z dziewczyną z tindera zrobiłem niby głupi rajd po galeriach. Kupa śmiechu była i mile spędzone czas.

Głupotą jest czekanie z przenoszeniem relacji na rzeczywistość. Ja niedawno popełniłem ten błąd, nie popełnij go Ty autorze.

128

TenJedyny2020 napisał/a:

Przecież wiesz, że nie o tym mowa. Pomijam przy tym, że powyżej wymieniłeś naprawdę mało istotne szczegóły, jeśli chodzi o możliwość stworzenia satysfakcjonującej relacji, ważne raczej z uwagi na wspólne spędzanie czasu. No może poza tym zakopaniem dziewczyny w lesie, bo wtedy to już byłoby pozamiatane wink.
Cechy charakteru i osobowości mogą okazać się kluczowe dla wzajemnego zainteresowania się sobą, a jeśli w trakcie poznawania okazuje się, że to się ze sobą rozmija, łatwo kogoś rozczarować, a chyba nie o to chodzi, prawda?

129 Ostatnio edytowany przez adiafora (2020-12-09 18:01:46)

aniuu1 napisał/a:
adiafora napisał/a:

I tak nie da się długo udawać i jak opis nie będzie oddawał tego co istotne, twojego stylu to będą z tego nieporozumienia. Najważniejsze jest by przyciągnąć uwagę osoby, która Cię zaakceptuje takiego jaki jesteś i która spełnia twoje kryteria.

no własnie. Napisze ktoś komuś na potrzeby profilu zabawny, błyskotliwy czy intrygujący opis na który się złapiesz,  potem się spotkacie a tu przyjdzie jakiś Seba ;-) który elokwencją nie grzeszy i nie odróżnia przynajmniej od bynajmniej ;-)
I może być nawet prawdą, że kocha zwierzęta, pisze wiersze i lubi jazdę na rowerze, bo nie o to chodzi. Ale jednak poczujesz się rozczarowana i oszukana.
Dlatego każdy sam powinien sobie profil robić. Bo już na tym etapie odbywa się wstępna selekcja.

130

kao_makao napisał/a:

I jak wam się komunikuje? smile

Bardzo dobrze. Oboje jesteśmy po równo zaangażowani w rozmowę. Konwersacja jest zabawna i oboje nadajemy na tych samych falach.

aniuu1 napisał/a:

Niedawno zawarłam nową znajomość na sympatii. Dla wielu osób opis tego faceta/ nick mógłby być nudny, a mi się spodobał. Zdjęcia dał takie zwyczajne, ale spodobało mi się coś w twarzy i oczach. Nie przesłał wymyślnej spersonalizowanej wiadomości. Spojrzałam na jego profil i od razu chciałam go poznać. My się już spotykamy i jego zachowanie mi się podoba, okazało się że mamy sporo wspólnego.

Czyli czynnikiem decydującym był wygląd twarzy. Ktoś już tutaj napisał, że jak facet jest przystojny, to każda wiadomość i każdy profil działa. smile
Widziałem artykuł o gościu, który podszył się pod modela wyglądającego jak "młody grecki bóg". Na Tinderze każda kobieta przewijała ten profil w prawo. Autor profilu się nie patyczkował i proponował wulgarnie i nachalnie seks w pierwszej wiadomości. Dziewczyny odpisywały mu, że jest słodki, uroczy i kochany. Od razu podawały swoje numery.

Gary napisał/a:

Britan napisał/a:

Dodam, że można randkować w dobie epidemii smile
Nawet spacery w maskach dadzą o wiele więcej niż pisanie przed monitorem.
Otwarte są lodowiska, strzelnice, galerie, a u mnie w mieście nawet klub planszówkowy (w piwnicy big_smile).
Ostatnio z dziewczyną z tindera zrobiłem niby głupi rajd po galeriach. Kupa śmiechu była i mile spędzone czas.

Głupotą jest czekanie z przenoszeniem relacji na rzeczywistość. Ja niedawno popełniłem ten błąd, nie popełnij go Ty autorze.

W normalnych czasach nie widzę żadnej przeszkody przed spotkaniem się na żywo. Teraz można legalnie się zobaczyć tylko w domu (ograniczenie do pięciu osób). Ogólnie jest to idiotyczne. Wirusa nie ma w domu, a jest np. w parku. big_smile Kolejny dowód na to, że żyjemy w państwie z kartonu.

Przed spotkaniem w domu dziewczyna może mieć słuszne obawy, bo mnie nie zna. Tak czy siak zaproponuję spotkanie i zobaczymy, jak na to zareaguje.

(o_0) napisał/a:

TenJedyny2020, a nie lepiej ci poznać dziewczynę jakąś w realnym świecie znaczy może nie z nastawieniem zaraz że by ona mogła być zaraz twoją partnerką ewentualną ale np. znajomą. No tak sobie potrenować i potestować siebie na żywo ,a nie przez ten internet,kabelki i monitor?
Ludzie się widzą ,obserwują ,mają ze sobą tą jakąś interakcje i albo coś pyknie może albo nie pyknie - po co się tym przejmować na zapas?
Jesteś facet i przyjmować musisz porażki jakoś na klatę i nie zamartwiać się tym tylko próbować dalej gdzie indziej.

W normalnych czasach nie byłoby z tym problemu. Ciężko teraz o jakąś imprezę dla singli, gdzie można by było taką dziewczynę poznać. Teoretycznie mógłbym podejść do jakiejś dziewczyny np. w galerii handlowej. Tylko nie każda będzie wolna, większość pewnie będzie się spieszyła. Do tego dochodzi bombardowanie z głośników komunikatami o koniecznym dystansie. Większość dziewczyn będzie się czuła bardzo niekomfortowo w takiej rozmowie i trudno mieć do nich o to pretensje.
Poza tym, na razie nie widzę sensu szukania zupełnie innej dziewczyny, skoro już z jedną nawiązałem kontakt.

Posty [ 66 do 130 z 132 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Co wam się nie podoba w moim profilu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024