Dziewczyna która mi się podoba jest przy mnie zestresowana - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczyna która mi się podoba jest przy mnie zestresowana

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

1 Ostatnio edytowany przez luckydice009 (2021-02-10 14:44:44)

Temat: Dziewczyna która mi się podoba jest przy mnie zestresowana

Cześć.

Mam pytanie do Was,  a w szczególności do damskiej części publiki. Wiem że nie rozwieje to moich wątpliwości bo każdy jest na swój indywidualny sposób inny ale może mnie co nie co naprowadzicie. Najlepiej było by ją wprost zapytać ale najpierw chce zrobić mały research.

Sytuacja prezentuje się następująco.

Podoba mi się moja koleżanka. W prawdzie nigdy jej tego wprost nie powiedziałem ale było sporo sytuacji które to sugerowały więc myślę że sama już wie ze coś jest na rzeczy. Problem polega na tym że w kontaktach z innymi facetami jest wyluzowana, potrafi z nimi żartować, zaczepiać ich, droczyć się z nimi. W kontaktach ze mną jest zupełnie inna. Bardziej poważna, spięta, zestresowana. Widzę to po tym, że podczas rozmowy ze mną zachowuje się jakby nie wiedziała co ma zrobić ze swoimi rękoma. Nerwowo nimi porusza, łapie się za wisiorek naszyjnika na jej szyi, bawi się długopisem itd. Ewidentnie są to odruchy spowodowane stresem. Nie potrafi też że mną zartowac, droczyć się i być tak "zaczepna" jak w kontaktach z innymi. Nawet gdy sam próbuje się z nią droczyć czy zaczepić to nie reaguje na to. Z innymi nie ma z tym problemów. Czasem zachowuje sie tez tak jakby chciała uciąć rozmowę lub nastaje niezreczna cisza. Z drugiej strony jednak nie daje też sygnałów jako by mogła mnie nie trawić. Jest dla mnie miła, podczas rozmowy patrzymy sobie prosto w oczy, odwzajemnia moje uśmiechy i sama z siebie też potrafi się czasem do mnie uśmiechać (nawet gdy czasem siedzieliśmy daleko od siebie to nasze spojrzenia potrafiły się spotkać co kończyło się długim patrzeniem prosto w oczy zakonczonym obustronnym usmiechem), cieszy się (myślę że to szczera radość lub bardzo dobrze udaje) gdy ją komplementuje. Nie wiem jak to odbierać. Czy jej dziwne zachowanie jest spowodowane tym że być może też jest mną zainteresowana czy może zupełnie odwrotnie czyli chce żebym dał jej spokój tylko nie umie o tym powiedzieć? Co o tym myślicie?

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziewczyna która mi się podoba jest przy mnie zestresowana

Ja zachowywałabym się tak w przypadku, kiedy chciałabym aby dano mi spokój bo fakt, że się podobam nie odpowiadałby mi.
Ale z doświadczenia wiem, że koleżanki miały inaczej i spinały się, jak też czegoś chciały.

Zapytaj. Tylko tyle i aż tyle.

3 Ostatnio edytowany przez blueangel (2021-02-10 16:18:42)

moze to oznaczac, ze cie nie lubi i poprostu chce swietego spokoju. jezeli nie sprawia takiego wrazenia i rozmawia z toba chetnie to znaczy z kolei, ze jej zalezy. zwlaszcza, ze sie usmiecha. ja tez jestem ze wszystkimi na luzie, ale w tej poczatkowej fazie, gdy mi naprawde na nim zalezy jestem wlasnie spieta xD opis twojej kolezanki pasowalby do mnie xD

4

Ona z czymś się czuje niekomfortowo.
Pomysły: może nie jest zainteresowana, może czuje się lekko osaczona, może chodzi o jakieś jej kompleksy, albo bardzo jej się podobasz a jest nieśmiała w takich sytuacjach (w sytuacjach, kiedy jej nie zależy jest swobodna).
Kiedyś w liceum spodobałam się jednemu chłopakowi, nawet by mi się podobał, ale jego zachowanie w jakiś sposób wprawiało mnie w dyskomfort. Miałam wtedy wrażenie, że mówi do mnie jakimiś zagadkami, nie potrafiłam być przy nim swobodna. Szybko się ta znajomość skończyła.

5

Ja bym obstawiała, że Cię lubi, ale nie jest zainteresowana niczym więcej, a zauważyła podchody z Twojej strony, więc nie chce Cię zachcęcać. Zachowywałam się w podobny sposób, gdy chłopak, który byl dla mnie tylko zwykłym kolegą, zaczął mnie wyróżniać w grupie, komplementować itp., więc żeby nie prowokować nieręcznych sytuacji maksymalnie się zdystansowałam, przy czym do reszty kolegów zachowywałam się swobodnie.

6

Może jest zakochana... a może ją irytujesz.

Czym irytyujesz? Może tym, że nie wiadomo co Ci w głowie siedzi.

Spędź z nią więcej czasu i zobaczysz.

7 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2021-02-10 17:30:51)

Myślę że może być tak jak przypuszczacie że mnie lubi tylko jako kumpla i nie chce niczego więcej dlatego tak reaguje jak zaczynam się do niej bardziej zbliżać. Może robię to zbyt nachalnie. Spróbuję chyba się bardziej zdystansować i zobaczyć jak będzie. Ewentualnie wóz albo przewóz i zapytać wprost. Nie mam nic do stracenia. Szkoda tylko bo to fajna dziewczyna zarówno wizualnie jak i osobowościowo. Ale nie można mieć wszystkiego i czasem trzeba pogodzić się z porażką smile

Gary napisał/a:

Może jest zakochana... a może ją irytujesz.

Czym irytyujesz? Może tym, że nie wiadomo co Ci w głowie siedzi.

Spędź z nią więcej czasu i zobaczysz.

Nie mam co do niej niecnych planów,  nie rzucam też do niej tekstami z podtekstem seksualnym itp. Także w moim odczuciu po moim zachowaniu nie ma się czego we mnie obawiać że ją wykorzystam czy coś.

Może być tak że ona nie chce niczego więcej niż kumplowania się. Różnie z nią bywa. Czasami sa momenty że jest bardziej wyluzowana przy mnie ale rzadko się to dzieje. Najczęściej jest tak jak opisałem w pierwszym poście czyli normalnie ze mną rozmawia, potrafi sie uśmiechać patrzeć w oczy, uważnie słuchać tego co mówię ale widać w niej odruchy oznaczające stres takie jak chwytanie naszyjnika, włosów, nerwowe poruszanie rękoma.

8

luckydice009 napisał/a:

Myślę że może być tak jak przypuszczacie że mnie lubi tylko jako kumpla i nie chce niczego więcej dlatego tak reaguje jak zaczynam się do niej bardziej zbliżać. Może robię to zbyt nachalnie.

Możesz wyjaśnić co budzi Twoje ewentualne wątpliwości, że mogło zostać odebrane jako nachalne? To może być tutaj istotne.

9 Ostatnio edytowany przez luckydice009 (2021-02-11 11:45:38)

Olinka napisał/a:
luckydice009 napisał/a:

Myślę że może być tak jak przypuszczacie że mnie lubi tylko jako kumpla i nie chce niczego więcej dlatego tak reaguje jak zaczynam się do niej bardziej zbliżać. Może robię to zbyt nachalnie.

Możesz wyjaśnić co budzi Twoje ewentualne wątpliwości, że mogło zostać odebrane jako nachalne? To może być tutaj istotne.

Chodziło mi o to że może w jej odczuciu ja chce z nią spędzać za dużo czasu, za często do niej zagaduje lub ją komplementuje i przez to może czuć się przytłoczona. Spróbuję się trochę wycofać i zdystansować i zobaczyć czy to coś zmieni.

Ogolnie to mam w sobie coś z introwertyka tzn jestem trochę nieśmiały i nie przed każdym potrafię się otworzyć. Ona jest taką osobą dla której umiem przełamać swoją nieśmiałość.

Wiem też że ona ma do mnie zaufanie bo powiedziała mi o tym kiedyś. Myślę też że nie jest na mnie negatywnie nastawiona bo nigdy nie była dla mnie niemiła. Poza tym jak już na początku pisałem niejednokrotnie pojawiały się uśmiechy z jej strony czy długie spojrzenia prosto w oczy nawet bez słów. Myślę że gdybym ją w jakiś negatywny sposób denerwował to nie odważyła by się na takie ruchy.

Mysle że jej zestresowanie przy mnie spowodowane jest tym że jak pisałyście wcześniej ona chce się tylko przyjaźnić a ja chce może zbyt wiele albo nawet jeśli się jej podobam to może za bardzo jej się narzucam i przez to mogę ją przytłaczać. Jak mówiłem, spróbuję się trochę wycofać i zdystansować i zobaczę czy przyniesie to jakieś skutki.

W sumie mógłbym powiedzieć jej wprost że mi się podoba i że zależy mi na niej ale trochę się boję że ją wystraszę i stracę całkowicie, nawet jako przyjaciółkę/dobra koleżankę. Z drugiej strony może to lepsze niż myśleć o tym co może siedzieć jej w głowie i nie zrobić nic, zastanawiać się co by było gdyby i żyć w niepewności.

10

Takie rozmowy, jakie Ty masz odczucie, że ona może miec odczucie, to zwykłe wróżenie z fusów. Jeśli znacie się bardzo mało, to będzie Ci trudno określić, dlaczego ona jest taka lub inna. Powody bywają różne, już Ci tu dziewczyny napisały nawet sprzeczne: albo Cię nie znosi, albo jest zakochana.
Nie wymyślisz nic więcej bez spędzania czasu z nią i poznania, czy nawet zapytania wprost. Odsuwając się nie zobaczysz więcej, tylko mniej.

Myślę też, że ludzi nie trzeba traktować jak płochliwe istotki, że nie wolno się broń boże narzucać ani przez chwilę, bo przytłoczysz, albo okazywać zainteresowania, bo się przestraszy. Rozumiem, że dla Ciebie to będzie odsłaniające, pokazać że Ci zależy, zapytać, o co chodzi, to wymaga odwagi.

11 Ostatnio edytowany przez Ajko (2021-02-11 18:09:30)

Ja cię namawiam do poinformowania jej o swoich uczuciach i  jakis tam spotkaniach i zwiazkach. Szkoda czasu na domysły i rozterki życiowe. bo takie zachowanie może świadczyć o bardzo różnych emocjach. Pytaj. Jak okaże się, że nie, to szybciej sie zajmiesz dojściem do siebie , jak tak, to zaczniecie miło spędzać czas ze sobą rozwijając waszą bliższą znajomość.

12 Ostatnio edytowany przez prego (2021-02-11 15:36:21)

Niestety nie możesz jej powiedzieć co czujesz. Nie wolno niczego zwalać na tą dziewczynę. Ty musisz sprawę pociągnąć, to znaczy niezobowiązująco gdzieś się spotkać. Najlepiej gdzieś w miejscu publicznym. Na początek 0 nacisku, to ma być przyjemne, luźne, poznawcze.
Masz jakiś tam kłopot ze sobą, niestety to jest od razu widać. Ale powinieneś dać radę. Gdyby było poważnie, to staraj siebie utrzymywać w dobrym humorze. Np. przypomnij sobie coś śmiesznego ze swojego życia. Spotkanie nie powinno trwać długo.

13 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2021-02-11 15:41:57)

luckydice009 napisał/a:

Cześć.

Mam pytanie do Was,  a w szczególności do damskiej części publiki. Wiem że nie rozwieje to moich wątpliwości bo każdy jest na swój indywidualny sposób inny ale może mnie co nie co naprowadzicie. Najlepiej było by ją wprost zapytać ale najpierw chce zrobić mały research.

Sytuacja prezentuje się następująco.

Podoba mi się moja koleżanka. W prawdzie nigdy jej tego wprost nie powiedziałem ale było sporo sytuacji które to sugerowały więc myślę że sama już wie ze coś jest na rzeczy. Problem polega na tym że w kontaktach z innymi facetami jest wyluzowana, potrafi z nimi żartować, zaczepiać ich, droczyć się z nimi. W kontaktach ze mną jest zupełnie inna. Bardziej poważna, spięta, zestresowana. Widzę to po tym, że podczas rozmowy ze mną zachowuje się jakby nie wiedziała co ma zrobić ze swoimi rękoma. Nerwowo nimi porusza, łapie się za wisiorek naszyjnika na jej szyi, bawi się długopisem itd. Ewidentnie są to odruchy spowodowane stresem. Nie potrafi też że mną zartowac, droczyć się i być tak "zaczepna" jak w kontaktach z innymi. Nawet gdy sam próbuje się z nią droczyć czy zaczepić to nie reaguje na to. Z innymi nie ma z tym problemów. Czasem zachowuje sie tez tak jakby chciała uciąć rozmowę lub nastaje niezreczna cisza. Z drugiej strony jednak nie daje też sygnałów jako by mogła mnie nie trawić. Jest dla mnie miła, podczas rozmowy patrzymy sobie prosto w oczy, odwzajemnia moje uśmiechy i sama z siebie też potrafi się czasem do mnie uśmiechać (nawet gdy czasem siedzieliśmy daleko od siebie to nasze spojrzenia potrafiły się spotkać co kończyło się długim patrzeniem prosto w oczy zakonczonym obustronnym usmiechem), cieszy się (myślę że to szczera radość lub bardzo dobrze udaje) gdy ją komplementuje. Nie wiem jak to odbierać. Czy jej dziwne zachowanie jest spowodowane tym że być może też jest mną zainteresowana czy może zupełnie odwrotnie czyli chce żebym dał jej spokój tylko nie umie o tym powiedzieć? Co o tym myślicie?

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Całkiem możliwe, że dziewczyna jest zainteresowana. Dobrze znam takie zachowania z autopsji.
Teraz już bardziej panuję nad sobą, ale w młodości gdy mi się podobał chłopak, trema paraliżowała mnie kompletnie i peszyłam się niesamowicie. Dobrze znane są mi zachowana tej dziewczyny.

14

prego napisał/a:

Niestety nie możesz jej powiedzieć co czujesz. Nie wolno niczego zwalać na tą dziewczynę. Ty musisz sprawę pociągnąć, to znaczy niezobowiązująco gdzieś się spotkać. Najlepiej gdzieś w miejscu publicznym. Na początek 0 nacisku, to ma być przyjemne, luźne, poznawcze.
Masz jakiś tam kłopot ze sobą, niestety to jest od razu widać. Ale powinieneś dać radę. Gdyby było poważnie, to staraj siebie utrzymywać w dobrym humorze. Np. przypomnij sobie coś śmiesznego ze swojego życia. Spotkanie nie powinno trwać długo.

Jestem tego samego zdania, bo trochę nie wyobrażam sobie jakichkolwiek wyznań na tym etapie znajomości, za to jak najbardziej można zaproponować wspólny spacer czy wyjście w jakieś ciekawe miejsce. Po takiej propozycji, która jednak zdecydowanie nie powinna być nachalna, naprawdę można wyczuć czy ktoś się z niej ucieszył, czy jednak budzi w nim opór. To jest też łatwiejsze na przyszłość, bo po odrzuconym wyznaniu może pojawić się niezręczność, która dla kogoś, kto jest nieśmiały, może być podwójnie trudna.

luckydice009 napisał/a:

Chodziło mi o to że może w jej odczuciu ja chce z nią spędzać za dużo czasu, za często do niej zagaduje lub ją komplementuje i przez to może czuć się przytłoczona. Spróbuję się trochę wycofać i zdystansować i zobaczyć czy to coś zmieni.

Moim zdaniem wiele zależy od tego, w jaki sposób okazujesz jej to zainteresowanie, bo jeśli niewłaściwie, szczeniacko, to może być to irytujące. Niemniej równie irytujące będzie zwracanie na nią nadmiernej uwagi, jeśli zupełnie nie ma na to ochoty.

Miałam jakieś 19 lat, kiedy na schodach zaczepił mnie chłopak, który prosto z mostu powiedział, że obserwuje mnie od jakiegoś czasu i jest we mnie zakochany oraz że bardzo chciałby mnie bliżej poznać. Pomijając kwestię, że zakochanie to za mocne słowo, bo to mogło być najwyżej zauroczenie, to pamiętam, że samego wyznania nie odebrałam jako niestosowne, nawet mnie to w nim ujęło, choć nie byłam nim zainteresowana (spotykałam się z kimś innym), kiedy jednak zaczął robić się nachalny, a nawet miałam wrażenie, że znając moje pewne zwyczaje, zaczyna chodzić moimi ścieżkami, jakby szukając możliwości, by mnie spotkać, działało to na jego niekorzyść, ja z kolei wyraźnie zaczęłam go unikać.

15

Ja tak kiedyś miałam, że chłopak do mnie zagadywał i chyba był mną zainteresowany i zaczął mi się podobać, tak jak Twoja koleżanka mogłam mu patrzeć w oczy i się uśmiechać na odległość, ale podczas rozmowy czasem czułam się niezręcznie, bo bałam się, że palnę jakąś głupotę i więcej nie będzie ze mną rozmawiał. Może w przypadku Twojej koleżanki jest podobnie

16 Ostatnio edytowany przez zwyczajny gość (2021-02-11 20:11:08)

Hmmm, albo jej bardzo na tobie zależy....albo nie jest zainteresowana i się krępuje twoim zachowaniem.
Sam musisz wyczuć o co chodzi ....

17

Ja też tak się stresowałam jak chłopak mi się wyjątkowo  podobał i bardzo zależało mi, żeby błysnąć i zrobić dobre wrażenie. Zero luzu.
A jak mi nie zależało,  to z kolegami
" dusza towarzystwa" . Ot, taka złośliwość losu.

18

Ja się spinalam zwykle jak mi zależało mocno.
I trafiłam apetyt.
Może ja onieśmielasz. Jak nie unika a tylko się stresuje to raczej to..

19 Ostatnio edytowany przez luckydice009 (2021-02-12 00:34:09)

Widzę że zdania są podzielone. Ale zeby dowiedzieć się co na prawdę jej w głowie siedzi to już zależy tylko ode mnie.

Tak jak piszesz Justa z innymi facetami jest duszą towarzystwa. Śmieje się, żartuje, jest wobec nich jakby to nazwać "zaczepna". Ze mną jest zupełnie inna. Unikać to mnie nie unika. Jedynie się stresuje i jest spięta w rozmowie sam na sam ze mną. Nerwowo bawi się dłońmi, biżuteria, włosami lub czymś co ma pod ręką np długopisem itp. Mimo że ja sam o sobie uważam że jestem typem introwertyka i jestem nieśmiały to w rozmowach z nia to ja "ciagne" te rozmowy. No i to zwykle ja zagaduje jako pierwszy. Z jej strony zdarza się to rzadko.

20 Ostatnio edytowany przez Brother in arms (2021-02-13 05:52:23)

Wg mnie lubi Cie bo gada a widzi ze Ty sie spinasz to tez jej sie udziela. Ile gadacie dziennie, sami? O czym? Przypadkowo czy sie jakos umawiacie,

21 Ostatnio edytowany przez luckydice009 (2021-02-15 13:46:17)

Brother in arms napisał/a:

Wg mnie lubi Cie bo gada a widzi ze Ty sie spinasz to tez jej sie udziela. Ile gadacie dziennie, sami? O czym? Przypadkowo czy sie jakos umawiacie,

Tak żeby iść na jakieś wspólne wyjście sam na sam nigdy się nie umawialiśmy. Zwykle nie jesteśmy sami a jak już jesteśmy sam na sam to zdarza się porozmawiać tak około godziny.

Poza tym od tygodnia zacząłem robić tak jak napisałem wcześniej że przestałem ją uświadamiać że mi się podoba (komplementy itd.) i mniej samemu z siebie zagadywać i zrobiła się mniej zestresowana. Tzn jakieś tam drobne oznaki stresu widać ale dużo mniej niż wcześniej i jest bardziej wyluzowana i przy tym cały czas uśmiechnięta. Także może za bardzo wcześniej ją "atakowałem" albo po prostu woli być tylko w sferze kumpelskiej.

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczyna która mi się podoba jest przy mnie zestresowana

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024