Wybory prezydenckie 10 maja 2020 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Wybory prezydenckie 10 maja 2020

Strony Poprzednia 1 28 29 30 31 32 42 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,886 do 1,950 z 2,703 ]

1,886

Odp: Wybory prezydenckie 10 maja 2020

Ktokolwiek nie wygra i tak będziemy przegrani.
Z dedykacją dla wyborców Bosaka:

Zobacz podobne tematy :

1,887

HardBreaker napisał/a:

Sporo ludzi już czeka na 3 opcję, mam nadzieję, że do wyborów parlamentarnych będą rosli w siłę.
RT fajnie wspiera żona, może to być niezły duet po wyborach.
Bosak będzie miał swój czas. Jeszcze trochę.

1,888

Morfeusz1 napisał/a:
HardBreaker napisał/a:

Sporo ludzi już czeka na 3 opcję, mam nadzieję, że do wyborów parlamentarnych będą rosli w siłę.
RT fajnie wspiera żona, może to być niezły duet po wyborach.
Bosak będzie miał swój czas. Jeszcze trochę.

Nawet wiem kiedy..11 listopada. Trzeba wiedzieć dokąd się maszeruje patrzeć do przodu. Tego mu brak, dalekozwrocznosci.

1,889

Czuję się w obowiązku przypomnieć, że kilka minut temu rozpoczęła się cisza wyborcza. Wątku nie zamykam, ale uprzedzam, że jeśli - jak poprzednio - konieczne będą moderatorskie interwencje, to w ślad za tym mogą pojawić się określone przyjętymi zasadami konsekwencje.
Z pozdrowieniami, Olinka

1,890

https://1.bp.blogspot.com/-xbvQL3wHMcY/XY_OPJBfBlI/AAAAAAAAa9I/RSNY0ZELiHcqgSB630gIWMJLSV08B14wwCNcBGAsYHQ/s1600/g%25C5%2582osowanie%2Bodpowiedzialno%25C5%259B%25C4%2587%2Bdzieci.jpg

1,891

Kochane i drodzy... Radujcie się spokojem smile

1,892

Lucyfer666 napisał/a:

Kochane i drodzy... Radujcie się spokojem smile

Amen smile.

1,893

Olinka napisał/a:

Czuję się w obowiązku przypomnieć, że kilka minut temu rozpoczęła się cisza wyborcza. Wątku nie zamykam, ale uprzedzam, że jeśli - jak poprzednio - konieczne będą moderatorskie interwencje, to w ślad za tym mogą pojawić się określone przyjętymi zasadami konsekwencje.
Z pozdrowieniami, Olinka

Kurczę, zapomniałem i nadałem tekst anty w rymowankach. Przepraszam. smile

1,894

Jedliście kiedyś pierożki z pokrzywą? Polecam smile

1,895

Zameldowałem się nad morzem i pierwsze pytanie do recepcji było, gdzie jest najbliższa komisja wyborcza. Problem, bo tu jest chyba jedną i czuję, że jutro będzie masakra.

1,896

Ze swojej strony chciałabym zaapelować, że jeśli zauważycie jakiekolwiek nieprawidłowości, to żeby zgłaszać je do Okręgowej Komisji Wyborczej lub na policję.

Swoją drogą zawsze można jeszcze zgłosić się na męża zaufania, bo możliwe jest to nawet jutro rano - aby patrzeć komisji na ręce i czuwać nad prawidłowością przebiegu wyborów, liczenia głosów, sporządzania protokołu i przesyłania wyników do systemu.

1,897

Ja zaś ze swojej strony życzę, byśmy nie popadali w paranoję wink

1,898

To zwykły, w tym przypadku bardzo uzasadniony realizm, a ostrożność jeszcze nikomu nie zaszkodziła wink.

1,899

Dokonało się.
It's done.
Alea iacta est.

lol

1,900

No, no kolejki spore u mnie.

1,901 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2020-07-12 13:07:57)

Nie zawiodłam się, polityka na Netkobietach trzyma się dobrze. smile  O ile dobrze pamiętam cisza wyborcza dotyczy agitacji na kandydatów a nie polityki w ogóle. No cóż, w obecnej sytuacji nie ośmieliłabym się zachęcać kogokolwiek do czegokolwiek.
Chcę jednak zauważyć, że wiele krzyczy się o wolności i tolerancji, jednak nijak ma się to do rzeczywistości, bo kiedy powiesz na kogo głosujesz to dostajesz stek obelg. A przecież każdy jest wolnym (przynajmniej teoretycznie) człowiekiem i ma prawo wybrać oraz prawo wyrazić swoje zdanie, ale z szacunkiem dla rozmówcy. Bo jeśli go zwyzywa, to jak ma go niby przekonać do swoich racji, a o to chyba chodzi w dyskusji, żeby poznać swoje argumenty i rozpatrzyć ich słuszność. A może przeciwnik powie coś ważnego o czym ja na przykład nie wiem. Jeśli uważasz coś za słuszne i chcesz przekonać do tego innych, to jak chcesz to zrobić wyzywając ich. Powstaje wtedy przepaść, uraza, którą bardzo trudno zapomnieć. I o to chodzi tym, którzy są ponad tymi kandydatami/partiami. Niech się biją Polacy między sobą, niech się nienawidzą, niech sobie umniejszają, a my tymczasem… Tak krzyczy się wojnie o polsko-polskiej, a jednak bierze się w niej udział. Może czas zrobić krok w tył i spojrzeć z boku na to co się dzieje. A może ja się mylę, może walczę w niesłusznej sprawie, może dałbym sobie rękę uciąć za tych którzy mnie zwodzą? Mnie się wydaje, że jednak większości z nas zależy na dobru tego kraju, a jednak tak trudno zrezygnować ze swojej buty żeby szukać dobra wspólnego.
Ja się nie dziwię, że ludzie są skołowani i zmanipulowani. To przecież nad tym pracuje się dzień i noc od wielu lat. Myślę, że osoby starsze mają trudno, bo jednak niewielu z nich ma dostęp do mediów w Internecie alternatywnych dla TV. Nie wszyscy też mają czas na politykę, bo praca rodzina, choroby. Nie wszyscy mają głowę do polityki. I nie wszyscy są w jednakowym stopniu obdarzeni zdolnościami intelektualnymi. Czy to od razu znaczy, że ludzie mniej inteligentni mają mniejszą wartość?  Jeśli żyjemy w jakimś sensie z ich pracy, bo przecież pracowali lub pracują dla kraju, dla dobra wspólnego, to może powinniśmy się nawzajem szanować? A co z wartością tych którzy są chorzy, niepełnosprawni umysłowo? My także w każdym momencie możemy do nich dołączyć.
Jak różna jest tu postawa Hołowni i Bosaka. Pierwszy krzyczał przez całą kampanię, że jest alternatywą dla PiS i PO, a potem popiera i to w drgawkach jednego z kandydatów. Dla mnie taka osoba nie jest godna zaufania. A drugi mówi jasno, żeby każdy zdecydował sam w swoim sumieniu. Bo faktycznie jest to trudny wybór, dla tych których kandydaci odpadli, a czują że należy spełnić obywatelski obowiązek. Faktycznie Bosak zaprocentował w tej kampanii. Był poważny i merytoryczny. I nie tak kontrowersyjny w wypowiedziach jak np. Korwin. Tylko czy ta rosnąca w siłę frakcja nie zostanie zniszczona od środka?

Snake napisał/a:
HardBreaker napisał/a:
Snake napisał/a:

Trzeba uwzględnić prosty fakt, że przeciętny wyborca Konfederacji i Bosaka jest całkiem dobrze świadomy tego co chce i co się dzieje w polityce. Ten wyborca świetnie widzi obietnice PiS i Dudy, a jak wygląda ich realizacja. Również ten narodowościowy i konserwatywny światopoglądowo wyborca pod względem ideowym. Ten segment wyborców świetnie się orientuje jak wygląda polityka PiS pod kątem aborcji, pozycji Polski względem USA, Izraela itp. kwestii nie wchodząc w szczegóły wink

Nie wątpie. Ale większość która pójdzie będzie wolała dać się okraść z pieniędzy niż z wartości. A w sondaże nie wierzę, bedzie jak z Kamyszem.

Serio? Ja tam nie lubię jak mnie ktoś okrada z pieniędzy i ich utratę odczuwam dość konkretnie. A co do wartości, to akurat dla Konfederaty głosowanie na Dudę jest jak sprzedać cnotę, a rubelka nie zarobić. Żyć dalej w kraju, w którym ambasador USA poucza i dyscyplinuje władze RP, Auschwitz rządzi jakiś dziwny koleś, dalej nie wolno wyjaśnić sprawy Jedwabnego, a sprawie łeb ukręcił nie kto inny jak Lech Kaczyński, po ministerstwach i urzędach pałęta się jakiś dziwny koleś, turysta z epizodem służby w izraelskich służbach specjalnych. Ustawy piszą nam w Izraelu albo Waszyngtonie. Oj wartości tu cała masa, a nawet kupa...

Podwójnie trudny wybór dla tych dla których wartości duchowe są ważniejsze od materialnych i tu nie chcę umniejszać tym dla których jest inaczej. Tylko pokazać ten inny punkt widzenia, żeby ktoś mógł zrozumieć. Jeżeli ja jestem katolikiem to dla mnie nie ma nic ważniejszego od prawa Bożego i nie mogę postąpić wbrew temu, nie tylko nie mogę ale i nie chcę. Nie mogę zagłosować np. na kogoś kto popiera aborcję, bo wierzę że tylko Bóg jest Panem życia i śmierci, a oddając głos na kogoś kto popiera i wprowadzi aborcję, sprawiam że krew tych niewinnych jest na moich rękach. Podaję to tylko przykład. Nie znaczy to że nie szanuję tych dla których wartości materialne są ważniejsze. Ja to rozumiem, dla mnie ci co pracują i płacą podatki są ważni, bo to oni przyczyniają się do rozwoju państwa, i nie podoba mi się żeby tych ludzi pracy wykorzystywać. O przyszłości naszych pieniędzy mówi Stanisław Krajski. Nie wiem czy słusznie, ale warto znać różne punkty widzenia. W świetle tych wiadomości zupełnie innego znaczenia nabiera posiadanie broni. wink

Dla katolików, którym zależy na dobru Kościoła, polecam kanał na YT Abp Jana Pawła Lengi, który słusznie mówi, że Kościół należy rozdzielić od państwa, bo na takim układzie to Kościół traci.

1,902 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-07-12 14:06:30)

Swoją najważniejsza rzecz to że odbywają się wybory, a nie kompromitacja jaką planowano 10 maja.

1,903

Do godz. 17.00 frekwencja w II turze wyborów była o kilka punktów procentowych wyższa niż 2 tygodnie temu. Jak informuje Państwowa Komisja Wyborcza, do godz 17.00 w całym kraju swój głos oddało 52,10% wyborców. W moim województwie, czyli śląskim, do urn poszło 51,28% uprawnionych do głosowania, w mieście nieco więcej. Nawet Rafał Trzaskowski zdecydował się zostać u nas nieco dłużej i tutaj zagłosować smile
Dla porównania, 2 tygodnie temu podczas I tury wyborów frekwencja do godz. 17:00 wynosiła 47,89%.

Jak nastroje? Oczekujecie w napięciu czy ze spokojem? wink

1,904

Olinka napisał/a:

Jak nastroje? Oczekujecie w napięciu czy ze spokojem? wink

Będzie co ma być tongue

1,905

Smutno mi, że taki rozłam się zrobił. Smutno mi jak widzę na fb jak ludzie proszą o unfollow znajomych z drugiej opcji wyborczej.
Opcja wyborcza to nie wszystko co mamy... nie wszystko czym jesteśmy.
Lamanie ciszy wyborczej w medich spolecznościowych jest co chwilę i ludzie myślą, że jak napiszą, że zatrzeszczało albo zadudnilo to serio nikt o tym nie pomyśli.

Nie zagłosowałam. Nie chcę dawać swojego poparcia ani jednemu ani drugiemu i robię to ze 100% świadomością. Nie podoba mi się to, co widzę, a żaden z kandydatów nie zrobil nic, żeby temu zapobiec.

1,906

Małopolska w ścisłej czołówce frekwencji smile

1,907

Lady Loka napisał/a:

Smutno mi, że taki rozłam się zrobił. Smutno mi jak widzę na fb jak ludzie proszą o unfollow znajomych z drugiej opcji wyborczej.
Lamanie ciszy wyborczej w medich spolecznościowych jest co chwilę i ludzie myślą, że jak napiszą, że zatrzeszczało albo zadudnilo to serio nikt o tym nie pomyśli.

Nie zagłosowałam. Nie chcę dawać swojego poparcia ani jednemu ani drugiemu i robię to ze 100% świadomością. Nie podoba mi się to, co widzę, a żaden z kandydatów nie zrobil nic, żeby temu zapobiec.

Dokładnie moje odczucia Lady Loko.

1,908

Znamy wstępne wyniki i nawet trudno cokolwiek komentować.

1,909

Różnica minimalna: 0,8 % - łeb w łeb smile

1,910

Pół na pół. big_smile Jest szansa, że Andżej spakuje walizki. big_smile

1,911

Są to sondażowe wyniki, błąd statystyczny badania wynosi 2%. Za wcześnie, by wskazać zwycięzcę wyborów, ale przy tym możemy sobie wyobrazić co jeszcze może się zadziać, żeby było 'jak ma być'.

1,912

Trzaskowski na żywo przystojniejszy niż na zdjęciach. big_smile

1,913

czekoladazfigami napisał/a:

Trzaskowski na żywo przystojniejszy niż na zdjęciach. big_smile

Zgadza się, potwierdzam! big_smile

1,914 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2020-07-12 21:15:34)

Kurde, w końcu kiedyś jakaś kobieta musi kandydować smile Wtedy mielibyśmy my Panowie jakąś możliwość manewru tongue

1,915

bagienni_k napisał/a:

Kurde, w końcu kiedyś jakaś kobieta musi kandydować smile Wtedy mielibyśmy my Panowie jakąś możliwość manewru tongue

I bylibyście skłonni oddać kobiecie władzę? wink

1,916 Ostatnio edytowany przez Majki (2020-07-12 21:19:45)

bagienni_k napisał/a:

5 lat temu przecież była Magdalena Ogórek i jakoś nie zrobiła wyniku tongue

1,917

Lady Loka napisał/a:

Mnie zaś osobiście cieszy taki stan rzeczy wink

1,918

Olinka napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Polską wersję Margaret Thatcher biorę w ciemno

1,919 Ostatnio edytowany przez czekoladazfigami (2020-07-12 21:30:18)

Troll roku.  Jarosław Kaczyński oddawał głos, przebywający w lokalu mężczyzna podszedł do urny wyborczej z twarzą zasłoniętą wydrukowanym zdjęciem prezesa PiS, natomiast z tyłu koszulki miał napis "Zło śmiechem zwyciężaj".

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/107917047_2911117875788888_3832281354920727585_o.jpg?_nc_cat=1&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQlDxAs-bxnclCR6tY4xrqayvEivpD15D4wfdORXZ_Otboaf0k1W8XZ_HnRUlOjPGJI&_nc_ht=scontent-frt3-1.xx&_nc_tp=7&oh=1fb666d16e5b959b4dfa275b53204293&oe=5F312A02

1,920

Olinka napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

A czemu nie? Byłoby ciekawie smile

1,921

Zaczekajmy. Dwa tygodnie temu wyniki podane po zamknięciu lokali wyborczych po zliczeniu wszystkich głosów zmieniły się na tyle znacząco, że gdyby zaistniało to ponownie, to szala zwycięstwa przechyliłaby się na drugą stronę.

Edit:
Moim zdaniem jeszcze większym hitem był chłopak, który w koszulce z nadrukiem ośmiu gwiazdek podszedł do Dudy i zrobił sobie z nim zdjęcie big_smile. To miało miejsce bodajże w piątek.

1,922 Ostatnio edytowany przez HardBreaker (2020-07-12 21:34:53)

Olinka napisał/a:

Zaczekajmy. Dwa tygodnie temu wyniki podane po zamknięciu lokali wyborczych po zliczeniu wszystkich głosów zmieniły się na tyle znacząco, że gdyby zaistniało to ponownie, to szala zwycięstwa przechyliłaby się na drugą stronę.

To oczywiste, że AD będzie miał większy wynik. Wyborcy PIS z powodu ostracyzmu nie ujawniają powszechnie swoich poglądów. Znając życie to AD będzie miał +2%

1,923

Ostracyzm nie ma tu nic do rzeczy. Wszystko jest jeszcze możliwe, jutro się przekonamy co będzie.
Na przykład w Mielnie przed lokalami wyborczymi nadal stoją kolejki na ok. 40-50 minut. Głosujący głośno mówią "Nie ciesz się, Duda, jeszcze my" smile.
Edit: W Jastarni to samo i na pewno w wielu innych miejscach również.

1,924

Olinka napisał/a:

Ostracyzm nie ma tu nic do rzeczy.

Jasssssssne wink

1,925

Olinka napisał/a:

Właśnie, poczekajmy. Dojdzie jeszcze Polonia. Wszystko jest jeszcze możliwe.

1,926

assassin napisał/a:
Olinka napisał/a:

Jasssssssne wink

A ma? Dla anonimowych badań sondażowych?

1,927

Olinka napisał/a:
assassin napisał/a:
Olinka napisał/a:

Jasssssssne wink

A ma? Dla anonimowych badań sondażowych?

Ano ma.

1,928

assassin napisał/a:

Ano ma.

A możesz to rozwinąć?

1,929

Olinka napisał/a:
assassin napisał/a:

Ano ma.

A możesz to rozwinąć?

Po wyborach jesiennych chyba, gdzie wyniki znacząco różniły się od exitpoli, czytałem artykuł socjologa w gazecie lokalnej. Między innymi zapytano go czemu takie różnice. Odpowiedź była prosta, ludzie mówili to co było dla nich wygodne i w ich rozumieniu nie zawstydzało. I nawet anonimowość nie była wystarczającą przesłanką, żeby powiedzieć prawdę. To samo jest z ankietami telefonicznymi wink

1,930 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-07-12 22:17:25)

assassin napisał/a:
Olinka napisał/a:
assassin napisał/a:

Ano ma.

A możesz to rozwinąć?

Po wyborach jesiennych chyba, gdzie wyniki znacząco różniły się od exitpoli, czytałem artykuł socjologa w gazecie lokalnej. Między innymi zapytano go czemu takie różnice. Odpowiedź była prosta, ludzie mówili to co było dla nich wygodne i w ich rozumieniu nie zawstydzało. I nawet anonimowość nie była wystarczającą przesłanką, żeby powiedzieć prawdę. To samo jest z ankietami telefonicznymi wink

Ale lipa, jak ktoś się wstydzi swojego wyboru. Ale z drugiej strony specjalnie też mnie to nie widzi ;-)

PS. „Dziwi” miało być zamiast „widzi”

1,931

Dla mnie zastanawiające, bo czy to nie dziwne, że ludzie wstydzą się własnych poglądów? Wyraźnie wcale nie są do nich w pełni przekonani, a ostatecznie decyduje jednak coś innego.

Edit:
Uprzedziłaś mnie, MagdaLeno wink.

1,932

MagdaLena1111 napisał/a:
Olinka napisał/a:

Raczej Polonia potwierdzi obecnie istniejącą przewagę.

1,933

Jeszcze NIC pewnego. W Los Angeles głosowanie podobno wygrywa Trzaskowski, zdobył 2464 głosy, Duda tylko 926 głosów. W UK też ogromna większość głosowała za RT.

W każdym razie biorąc pod uwagę jak nierówna to była walka, jak nieuczciwa, jaki wysiłek włożył PiS i cały aparat państwa oraz KK, ile środków z budżetu wpompowano w kampanię, aby pomóc Dudzie, to jest to wynik dla niego i tak słaby. Mimo wszystko mam nadzieję, że Andrzej Duda przegrał, bo na ten urząd nie zasługuje i strach pomyśleć co będzie i jak będzie wyglądać Polska, jeśli czarny sen się spełni.
Naprawdę nie rozumiem tego narodu.

1,934

Jeżeli po policzeniu głosów wygra AD , to myślę że będzie to pyrrusowe zwycięstwo.
Bo w gruncie rzeczy mocno zniszczył swój wizerunek dla tego zwycięstwa.
Nie ma sensu mowić o sklejaniu.
Bo emocje już opadły, jak po wielkiej bitwie kurz i nie można drogą żadną powiedzianych cofnąć słów.
Ale być może PiS nie potrzebuje tej połowy społeczeństwa o "niepolskiej" duszy do budowania dobrobytu kraju? wink
2 razy do tej samej rzeki się nie wchodzi.
Juz takiego powyborczego spotkania jak w Wilanowie 5 lat temu, A Duda mieć nie będzie.Na własne życzenie.

1,935 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-07-12 22:13:39)

Lucyfer666 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
Olinka napisał/a:

Raczej Polonia potwierdzi obecnie istniejącą przewagę.

A to niby dlaczego?

W pierwszej turze wg PKW za granicą na Trzaskowskiego zagłosowało 48,13% vs 20,86% na Dudę

1,936

Osobiście uważam, że lepiej będzie, jak PAD wygra.
W perspektywie długofalowej i pod warunkiem, że opozycja to wykorzysta.

1,937

Tak czy inaczej, chyba się PiS nie spodziewał takich schodów..Pewnie myśleli, że pójdzie gładko. Mnie AD strasznie zraził swoimi agresywnymi wypowiedziami na wiadomy temat i naprawdę ciężko mi akceptować człowieka, który publicznie wyraża niechęć czy pogardę dla odmienności.

1,938

Właśnie przeczytałam, że badania pokazują, że zagranica niweluje różnicę głosów o jakieś 0,8% na rzecz Rafała Trzaskowskiego, a i w kraju najbardziej rozstrzygające są wyniki spływające z dużych miast, gdzie głosowanie trwało dłużej.

Pojawia się też sporo informacji z zagranicy, że Polacy spotkali się z ogromnym bałaganem i trudnościami w oddaniu głosu. Takich sygnałów jest dużo. Teraz należy dokładnie policzyć głosy oddane, ale także głosy, których nie można było oddać przez bałagan organizatorów wyborów.

Ten dobry, wręcz rekordowy wynik frekwencyjny, który osiągnęliśmy, czyli na ten moment 68,9%, też jest bardzo wymowny.

1,939 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-07-12 22:56:33)

Nawet hmm.eksperci TVP twierdzą ze zagranica to dodatkowy punkt. Wiec jezeli wszyscy bedą policzeni jak trzeba to pewne.
Jedyna niepewność to wlaśnie to onieprzyznawanie sie w sondazach exit pool

Lucyfer, ta perspektywa dlugofalowa moze okazać się bardzo kosztowna. Pod ekonomicznym względem i politycznym.

A wspólnotę narodową to Duda ma taką szansę odbudować jak mój ex małzeńską ze mną big_smile

1,940

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/108003840_2911520135748662_4145878550518664083_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQlPtYp6YjXQx2w0XWqw6okLg1QJmtCNPu19kMeXIjIlsnniryDiHLnU56qZSSvO7bc&_nc_ht=scontent-frx5-1.xx&oh=c4e35d704005ff8cca742f94ce48717b&oe=5F2F5790

Idzie na noże. Kazdy głos się liczy.

1,941

Ja również obawiam się, że kolejnych pięć lat, to dużo za dużo patrząc na to co mamy tu i teraz oraz porównując z jak dobrego poziomu ekonomicznego i politycznego startowali PiS i Duda jako jego notariusz. Jesteśmy na skraju zapaści i z marną polityczną pozycją, za chwilę możemy znaleźć się poza UE, dlatego za pięć lat może nie być czego zbierać, a nawet poza rozwiązaniami siłowymi możemy nie mieć już na to sposobu.

1,942 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-07-12 23:06:44)

Ela210 napisał/a:

Lucyfer, ta perspektywa dlugofalowa moze okazać się bardzo kosztowna. Pod ekonomicznym względem i politycznym.

Mówisz tak, jakby druga strona gwarantowała gruntowną reformę państwa.

https://pbs.twimg.com/media/EcwSkJ7WAAYYiHu?format=png&name=large

1,943

Lucyfer666 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Mówisz tak, jakby druga strona gwarantowała gruntowną reformę państwa.

https://pbs.twimg.com/media/EcwSkJ7WAAYYiHu?format=png&name=large

Widzę ze na siłę próbujesz ustawić mnie w tej dychotomii, jak zresztą typowi konfederaci.:)
Czy jak rządy Dudy uważam za złe i niebezpieczne, to znaczy że pieję z zachwytu nad PO?
Odwiąż się od takiej wizji.

1,944

Oj Elu hipokryzją zawiało wink

1,945 Ostatnio edytowany przez Olinka (2020-07-13 02:14:08)

Patrząc na mapę, a konkretnie na wynik w województwie podkarpackim, wygląda to dosyć smutno, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę brak refleksji w wyniku ostatnich doświadczeń mieszkańców Podkarpacia. Zresztą na Śląsku też mnie niemiło zaskakuje tak niewielka różnica głosów.

Edit:
Już się pojawiają jakieś dziwne ruchy. PKW, pomimo że jest to uznaną i tradycyjną praktyką, tym razem wyjątkowo ma zamiar nie informować o cząstkowych wynikach wyborów.
O incydentach zdarzających się w komisjach wyborczych, gdzie mężowie zaufania odkrywali próby sfałszowania wyników, nawet nie wspomnę. Na przykład w Kostrzynie złapano panią z PiS jak odkładała ważne głosy na RT jako nieważne. I tak ziarnko do ziarnka, komisja do komisji, wieś do wsi, miasteczko do miasteczka i wynik w końcu wyjdzie "jak trzeba" hmm.
Mało tego, przed chwilą pojawiła się informacja, że PKW zablokowała system zliczający głosy spływające z obwodowych komisji wyborczych. Trudno nie mieć odczucia, że ktoś przy tym nie grzebie hmm.

1,946 Ostatnio edytowany przez HardBreaker (2020-07-13 02:31:25)

Według sondażu Late Poll przewaga AD nad RT wynosi 2%. Błąd pomiarowy w tym sondażu to ewentualnie 1%.

1,947 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-07-13 08:12:23)

Brakuje 5 protokołów z duzych ośrodkow, to jasne  bo najwięcej glosow do zliczenia w tym Wawy i.. z Nowego Sącza big_smile

1,948

Przygnębienie, rozgoryczenie.
To było do przewidzenia a jednak wczoraj po 21 cień nadziei był.
Ale jakie może być liczenie głosów i wynik gdy cała kampania była nieuczciwa?

Moje województwo/ lubelskie/na niechlubnym czołowym miejscu popierania kłamstwa i manipulacji. Wstyd mi jest.

1,949

Ela210 napisał/a:

Jeżeli po policzeniu głosów wygra AD , to myślę że będzie to pyrrusowe zwycięstwo.
Bo emocje już opadły, jak po wielkiej bitwie kurz i nie można drogą żadną powiedzianych cofnąć słów.
Ale być może PiS nie potrzebuje tej połowy społeczeństwa o "niepolskiej" duszy do budowania dobrobytu kraju? wink
Juz takiego powyborczego spotkania jak w Wilanowie 5 lat temu, A Duda mieć nie będzie.Na własne życzenie.

Jakie to będzie zwycięstwo nie będzie miało żadnego znaczenia. Liczy się tylko zwycięstwo i podtrzymanie obecnego status quo. Gdyby Dudzie zależało na swoim wizerunku to przez 5 lat nie robiłby tego co robił. To nie był, nie jest i nie będzie nigdy prezydent "wszystkich Polaków". To tylko prezydent swojego elektoratu.

Nie łudźmy się, że u Dudy, albo w PiS nastąpi teraz jakaś refleksja i samokrytyka. Nic takiego nie będzie. Zwycięstwo jeszcze bardziej napompuje i tak już olbrzymich rozmiarów balon arogancji tych ludzi.

1,950

Misinx napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Jakie to będzie zwycięstwo nie będzie miało żadnego znaczenia. Liczy się tylko zwycięstwo i podtrzymanie obecnego status quo. Gdyby Dudzie zależało na swoim wizerunku to przez 5 lat nie robiłby tego co robił. To nie był, nie jest i nie będzie nigdy prezydent "wszystkich Polaków". To tylko prezydent swojego elektoratu.

Nie łudźmy się, że u Dudy, albo w PiS nastąpi teraz jakaś refleksja i samokrytyka. Nic takiego nie będzie. Zwycięstwo jeszcze bardziej napompuje i tak już olbrzymich rozmiarów balon arogancji tych ludzi.

Oczywiście że refleksja nastąpi. Skoro w ramach obecnie obowiązującego prawa tak trudno jest wygrać, to zmienią prawo. Polska dąży do modelu białoruskiego i tego już odwrócić się nie da. Szkoda, Polska to był fajny kraj.

Posty [ 1,886 do 1,950 z 2,703 ]

Strony Poprzednia 1 28 29 30 31 32 42 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Wybory prezydenckie 10 maja 2020

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024