Powtarzajce sie liczby, czy maja jakies znaczenie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Powtarzajce sie liczby, czy maja jakies znaczenie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 35 ]

Temat: Powtarzajce sie liczby, czy maja jakies znaczenie?

Hey Wam,

Czy kiedykolwiek zdarza Wam sie widziec te same liczby ciagle? Mam na mysli np. godziny np. 12.12, 16.16, 02.02, 06.06, 1.01, 13.13, etc to sa tylko przyklady. Ja tak mam od dluzszego czasu. Zaczelo sie chyba z 2 lata temu z przerwami oczywiscie. Teraz znowu sie pojawilo.

Jakies sugestje? Czy sa to jakies znaki nie wiem jednak normalne to dla mnie nie jest bo nei patrze na zegarek caly czas jednak kiedy spojrze to zazwyczaj jest wlasnie taka godzina.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Powtarzajce sie liczby, czy maja jakies znaczenie?

Green.butterfly67 ja mam identycznie...
najczęściej jednak widzę na zegarku 22.22 lub 23.23 czasami też 13.13...inne jakoś nie widzę tak często i to jest najśmieszniejsze...
mój chłopak ma podobnie tylko że inne godziny tak widzi, więc w sumie może "coś" w tym jest wink
tylko niestety nie wiem co....

Heh.. dziwne to jest. Ja tez 22.22 23.23 i 0.00, 01.01, 02.02, 03.03 zalezy bo tu w pracy mamy taki meridian telefon i na nim sa godizny pisane 1.01 zamiast 13.13 ale jak na komp spojrze czasem czy inny zegarek w domu to sie zdarza 13.13  14.14, 15.15, 16.16, 17.17 i wsyzstkie ogolnie chyba mi sie przytrafily. Dziwne bardzo... Ja mysle, ze to cos oznacza ale nie wiem co. Jakies znaki byc moze ze Wszeswiata.

4

Bardzo ciekawe pytanie:)
mnie też prześladuje co prawda nie godzina ale pewna liczba - "44".

Lecz nie wiem czy to czysty przypadek czy może nie. Może jest wśród nas jakaś numerolożka?? i udzieli nam odpowiedzi;)

5

A czy to nie jest przypadkiem tak, że podświadomie zwracamy uwagę tylko na te sytuacje, w których jest np. 22.22? Może w takim samym stopniu i tak samo często widzimy na zegarku też "normalne" cyferki typu np. 13.25 tylko gdzieś nam to umyka, bo to takie... oczywiste?

6

No mi się też tak zdarza.
Wydaje mi się ,że to tylko przypadek.Choć czasem może to mieć jakieś znaczenie.
Niektórych rzeczy nie wyjaśnimy chyba nigdy:P

lilly napisał/a:

Bardzo ciekawe pytanie:)
mnie też prześladuje co prawda nie godzina ale pewna liczba - "44".

Lecz nie wiem czy to czysty przypadek czy może nie. Może jest wśród nas jakaś numerolożka?? i udzieli nam odpowiedzi;)

Ja zapytam pewnej osoby, ktora moze miec jakies pojecie na ten temat to napisze tu. Kiedys cos gdzies czytalam ale malo mi to dalo i nadal nie wiem. Mysle, ze w moim przypadku oznacza to, ze jestem na dobrej drodze do osiagniecia moich celow/marzen i do poprawy sytuacji. CHociaz kto to wie...

8

Drzazgula napisał/a:

A czy to nie jest przypadkiem tak, że podświadomie zwracamy uwagę tylko na te sytuacje, w których jest np. 22.22? Może w takim samym stopniu i tak samo często widzimy na zegarku też "normalne" cyferki typu np. 13.25 tylko gdzieś nam to umyka, bo to takie... oczywiste?

Ja tez tak czesto mam i sie dziwie, ze czemu co spojrze na telefon to jest jakas dziwna godizna 11:11 itd. Ale zauwazylam tez fakt, ze czesto jak spojrze ktora godz, a za 5 sek ktos mi sie pyta ktora jest, to po prostu nie pamietam, i musz ejeszcze raz spojrzec. Wiec wniosek mam taki, ze na takei zwykle liczby nie zwracamy uwagi, i zapominamy, natomisat jezeli trafi sie jakies wyjatkowe polaczenie liczb, to wtedy to pamietamy

ikaa napisał/a:
Drzazgula napisał/a:

Ja tez tak czesto mam i sie dziwie, ze czemu co spojrze na telefon to jest jakas dziwna godizna 11:11 itd. Ale zauwazylam tez fakt, ze czesto jak spojrze ktora godz, a za 5 sek ktos mi sie pyta ktora jest, to po prostu nie pamietam, i musz ejeszcze raz spojrzec. Wiec wniosek mam taki, ze na takei zwykle liczby nie zwracamy uwagi, i zapominamy, natomisat jezeli trafi sie jakies wyjatkowe polaczenie liczb, to wtedy to pamietamy

Bardzo jest to mozliwe. Byc moze wydaje nam sie tylko, ze to cos orginalnego bo inne liczby sa normalne i nie powtarzaja sie. Ja dzisiaj juz widzialam chyba z 4 razy ale tez duzo patrzylam na zegarek bo chce jak najszybciej do domu a jeszcze ponad 2h tongue

10

Ja miałam kiedyś taką fazę po obejrzeniu filmu pt. "Egzorcyzmy Emily Rose". Już nie pamiętam o co dokładnie chodziło, ale był tam motyw godz. 3.00. Przez parę dni potem budziłam się w nocy i gdy patrzyłam na zegarek była właśnie 3.00. Naprawdę dziwnie się czułam... I nie było to przyjemne... hmm

No z ta 3 to najgorzej jest. Bo ja jak mam zly sen to zazwyczaj sie budze o tej wlasnie godzinie i wolalabym nie patrzec na zegarek ale zawsze akurat spojrze na telefon tongue Nie lubie tego tongue

12

no tak...bo godzina 3 nad ranem to godzina duchów wink
kiedyś byłam przekonana, że to 0.00...a jak sie dowiedziała, że 3.00 to oczywiście też prawie codziennie sie przebudzałam własnie o tej godzinie i głupie myśli mi przychodziły do głowy big_smile

sueno6 napisał/a:

no tak...bo godzina 3 nad ranem to godzina duchów wink
kiedyś byłam przekonana, że to 0.00...a jak sie dowiedziała, że 3.00 to oczywiście też prawie codziennie sie przebudzałam własnie o tej godzinie i głupie myśli mi przychodziły do głowy big_smile

No niestety tak to jest jak sie mysli o tym to potem przesladuje... Tak mi sie wydaje. 1h 15 minut i koniec pracy na dzisiaj tongue NNie moge sie doczekac tongue

14

U nie jeszcze 1 h 45 minut i luuuuuuuuuuuzik!!! smile Najgorszy dzień w tygodniu minie.... smile

15

Kiedyś podobny wątek był poruszony w programie "Rozmowy w toku" kiedy to, ludzie mieli różne przeczucia, sygnały... sny prorocze (temat dotyczył zawalenia się hali z gołębiami, w której dużo osób zginęło) i Pani psycholog stanowczo stwierdziła, że to nasza wyobraźnia idealizuje pewne fakty po faktach.

16

Zgadzam się z samcem smile

No nie wiem, nadal nie mam przekonania. Popytam jakoze znam 2 osoby ktore sie znaja na astrologii i numerologii zobaczymy co maja od powiedzenia. Dam znac. x

18

samiec napisał/a:

Kiedyś podobny wątek był poruszony w programie "Rozmowy w toku" kiedy to, ludzie mieli różne przeczucia, sygnały... sny prorocze (temat dotyczył zawalenia się hali z gołębiami, w której dużo osób zginęło) i Pani psycholog stanowczo stwierdziła, że to nasza wyobraźnia idealizuje pewne fakty po faktach.

w sumie możliwe...bo moja wyobraźnia płata mi różne figle...
ale dzięki temu moje życie jest bardzo ciekawe big_smile

19

W moim życiu pewne liczby też wciąż mi towarzyszą, czy to nr dowodu, telefonu, mieszkań itd. Towarzyszy mi to już od ponad 40 lat i ciągle się potwierdza. Dziwi mnie to i coraz częściej zastanawiam się co z tym zrobić.

A jeśli chodzi o 3 nad ranem, bedąc dawno temu na rekolekcjach zamkniętych w klasztorze, usłyszałam od pewnej siostry zakonnej, że jest to czas kiedy dusze czyśćcowe proszą nas o modlitwę. Dlatego też  budzimy się i odczuwamy niepokój. Kiedy budzę się o tej porze zawsze o tym myślę i wspieram modlitwą kogoś kto już nie żyje.

Nie wiem ile w tym prawdy, ale mnie to pomaga po pewnym czasie spokojnie zasnąć. A swoją drogą jakiegoś fachowca od numerologii chętnie bym wysłuchała.

Ja tak sobie seidze tutaj i pomiedzy rozmowami z klientami czytam rozne ciekawostki zyciowe smile i wlasnie znalazlam cos na poruszany przeze mnie temat: http://www.decoz.com/numerology_tutor_s … umbers.htm Nie mam teraz czasu tlumaczyc ale w skrocie powiem tak:

Liczba 11, powtarzajaca sie w jakims zestawieniu lub osobno moze oznaczac:
sprawy zwiazane z intuicja, subtelnosc, wrazliwosc, swiadomosc, wiedza ukryta w naszym wnetrzu, bedaca w podsiadomosci. Musisz ufac swojej intuicji. Twoje wewnetrzne uczucia maja zwyczaj byc bardziej odpowiedzialne niz twoje 'racjonale' zrozumienie. Podejmujesz zle decyzje oparte na tym co wydaje Ci sie, ze jest wiadome, pewne, podczas gdy gleboko we Twoim wnetrzu cos Ci podpowiada aby obrac inny kierunek.

Liczba ta czesto pojawia sie w poczatkowych fazach zwiazku i w tym przypadku powinna byc odbierana jako ostrzezenie. Badz ostrozny i uwazny na rozne rzeczy, ktorych mozesz byc swiadomy gleboko w sobie. Kieruj sie wiec intuicja przed podjeciem nastepnych krokow.

Nie zawsze jednak musi to dotyczyc zwiazku. Moze to byc praca lub cokolwiek innego. Zazwyczaj jest to w naszej podswiadomosci jednak musimy to cos w sobie odnalezc i przynac sie do tego.

Sa tez opisy liczb: 22, 33 i 16. Nie mam juz czasu teraz tlumaczyc. Za 10 minut wychodze stad smile Jutro przetlumacze jesli ktos ma zyczenie.

21

O 3 w nocy jest najzimniej zawsze, co prawda nie budzę się ale jak czasem uczę się całą noc do egzaminu, zwróciłam uwagę na temperaturę na zewnątrz, zawsze w okolicach godziny 3 jest najniższa temperatura potem podnosi się. Również w okolicach godziny 3 nie jestem w stanie się skupić i niczego nauczyć a potem tak koło 4 już wszystko wraca do normy. Podobno o 3 w nocy spada wydajność organizmu.

22

Wierze w znaki i rozne sygnaly

23

green.butterfly67 napisał/a:

Hey Wam,

Czy kiedykolwiek zdarza Wam sie widziec te same liczby ciagle? Mam na mysli np. godziny np. 12.12, 16.16, 02.02, 06.06, 1.01, 13.13, etc to sa tylko przyklady. Ja tak mam od dluzszego czasu. Zaczelo sie chyba z 2 lata temu z przerwami oczywiscie. Teraz znowu sie pojawilo.

Jakies sugestje? Czy sa to jakies znaki nie wiem jednak normalne to dla mnie nie jest bo nei patrze na zegarek caly czas jednak kiedy spojrze to zazwyczaj jest wlasnie taka godzina.

mam dokładnie to samo.

słyszałam kiedys, że jak się spojrzy na zegarek i zobaczy właśnie taka giodzinę to ktoś o nas mysli smile

Hehe smile A ja slyszalam tez, ze jak ucho sie wydaje gorace to ktos o nas mysli i o nas rozmawia/plotkuje big_smile Nie wiem ile w tym prawdy. Byc moze to prawda z powyzszym big_smile

25 Ostatnio edytowany przez Bliźniaczka22 (2009-03-04 21:03:27)

heh ja też mam te godzinke 22.22. nawet w liceum kiedyś nr w dzienniku 22 a co njlepsze ostatnio za bilet w kinie ktory kosztował 14 zł za osobę wzielam 2 bileciki i kasjerka policzyła mi 22 zł he he a to innym razem za zakupy 22 zł lub grosze a to na koszulce w filmie nr 22 itd itp. chyba mam pociąg do tej liczby heh wink

26

dobre dobre wink przesladuje numer 23 nawet film o tym byl to stara zagadka dawno rozwiazana. Poprostu widzimy to co chcemy dokonujemy projekcji wink a potem sie nakrecamy wink ja mam tak ze nie musze patrzec na zegarek i wiem ktora jest godzina - jesli sie myle to o nie wiecej niz 5-10 min. Czasami ludzie sumuja liczby z godziny... wink nie ma co przykladac do tego duzej wagi tylko wyluzowac sie i posmiac samemu z siebie wink

27

Dla mnie to zabiegi naszej psychiki a resztę ideologii dopisujemy sobie sami i sami się nakręcamy a później dewagujemy na ten temat marnując swój czas. Bezsensu:/

28

bliźniaczka, może poczytaj o tej liczbie gdzieś wink
może to naprawdę coś znaczy smile:)

29

Hahaha niektórzy powiadają,ze jak się cały czas trafia na te same godziny,np.:11:11,13:13 to można to zinterpretować,iż ktoś o tobie myśli czy Cię kocha.
Jednak to tylko takie "powiedzonko"...nie warto w to wierzyć wink.

30 Ostatnio edytowany przez alicja2004 (2010-09-27 15:56:43)

Witam,
mnie również od jakiegoś czasu "prześladuje" liczba 44... Wcześniej natomiast ciagle trafiałam na godziny 13.13, 14.14 itd. A teraz to 44... KIedyś już słyszałam o czymś taki i śmiałam się z tego, ale kiedy mi się przytrafiło to samo, zaczęło mnie to zastanawiać...

31

Też tak miałam jakiś dobry czas temu ale nie zwracałam na to zbytnio uwagi ale teraz znowu mi się to zdarza i nie wiem co o tym myśleć.

32

Zjawisko, o którym piszesz, jest często nazywane "godzinami lustrzanymi". Są to momenty, kiedy cyfry w godzinie i minutach są takie same (np. 12:12, 16:16) lub gdy tworzą one symetrię (jak 12:21). Wiele osób zauważa takie zbiegi okoliczności i zastanawia się nad ich znaczeniem.

33

Osobista refleksja: Nawet jeśli nie wierzysz w mistyczne znaczenie godzin lustrzanych, możesz je traktować jako moment do refleksji. Kiedy zauważasz taką godzinę, może to być okazja do zastanowienia się nad tym, co robisz w danym momencie, nad tym, jak się czujesz, czy nad pewnymi aspektami swojego życia.

34

grzesiek77 napisał/a:

Zjawisko, o którym piszesz, jest często nazywane "godzinami lustrzanymi". Są to momenty, kiedy cyfry w godzinie i minutach są takie same (np. 12:12, 16:16) lub gdy tworzą one symetrię (jak 12:21). Wiele osób zauważa takie zbiegi okoliczności i zastanawia się nad ich znaczeniem.

chłopie, zlituj się, toż  odpowiadasz na post sprzed 14 lat ...

35

Mi sie powtarza liczba 20 czasem sie boje patrzec na zegarek

Posty [ 35 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Powtarzajce sie liczby, czy maja jakies znaczenie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024