wiadomości na portalach randkowych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » wiadomości na portalach randkowych

Strony Poprzednia 1 7 8 9 10 11 65 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 521 do 585 z 4,192 ]

521

Odp: wiadomości na portalach randkowych
Marianna-79 napisał/a:
anderstud napisał/a:
rossanka napisał/a:

Anderstud - a mnie zastanawia, bo skoro jest jak pioszesz, to czy nie lepiej byłoby Ci poznawać te kobiety na ulicy (mam też tu na myśli jakieś kina, restaurację, sklepy - potocznie tylko nazwałam to "ulicą"), zamiast w internecie? Jak się Ciebie czyta, to randek z neta miałeś już całkiem pokaźną ilość - że też Cię to jeszcze nie zniechęciło.

Wiesz, jak się żyje samemu, bo młody mieszka z mamą i mam go tylko na weekendy, to się ma dużo wolnego czasu na uskutecznianie takich zabaw smile
Poza tym, jednak mimo wszystko, na pewnym etapie życia, powiedzmy na którym obecnie jestem, system wartości oraz zestaw cech osobowości
mojej przyszłej partnerki, jest już u mnie na tyle myślę skonkretyzowany, że tak czy inaczej, w ten czy inny sposób, będzie trudno taką znaleźć,
a podbijanie do dziewcząt w realu dodatkowo jest obciążone poważnym ryzykiem... no jakim? No takim, że pewnie z 80-90 % zaczepionych na ulicy
ma już kogoś w domu albo tuż za rogiem w alejce z młotkami smile Pod tym względem internet wydaje się bardziej odpowiednim obszarem poszukiwań,
bo wszyscy wiedzą po co tam siedzą czyli zakładam są wolni i do wzięcia, a z pozycji fotela w dużym pokoju można przeprowadzić wstępny wywiad
czy pani/pan ewentualnie rokuje cokolwiek czy już po wymianie dwóch wiadomości należałoby się czym prędzej oddalić nie marnując czasu. Tak to widzę smile

Anderstud tak z ciekawości podaj typ kobiety w Twoim guście..skoro taka jest trudna do znalezienia...moze jeszcze sie nie urodzila

Zobacz podobne tematy :

522 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-02-23 21:34:16)

profesor, którego tu przytoczyłeś pewnie ma rację z tymi ułamkami sekund, ale dotyczy to pierwszego wrażenia- dwojga nieznajomych i tylko tyle.
Jeśli do kontaktu jednak dojdzie, to wrażenie na pewno można zmienić w każdą stronę- bo mózg otrzymuje kolejne, często mocniejsze bodżce i pracuje cały czas.
W przypadku nieznajomych nie ma też żadnej ścieżki w mózgu nagranej na temat danej osoby- która mogłaby zmieniać spostrzeganie.
Natomiast inna historia to bodżce czysto chemiczne- feromony i inne niezbadane substancje- i tu zagadka- czy są one bezwzględne, czy interpretacja psychiczna danej osobniczki czy osobnika- może mieć wpływ nawet na te substancje czy nie?

523

Ela210 napisał/a:

Natomiast inna historia to bodżce czysto chemiczne- feromony i inne niezbadane substancje- i tu zagadka- czy są one bezwzględne, czy interpretacja psychiczna danej osobniczki czy osobnika- może mieć wpływ nawet na te substancje czy nie?

Gdzieś nawet widziałem stwierdzenie, że na atrakcyjność seksualną ma nawet wpływ flora jelitowa czy niektóre pasożyty. lol

524

Gdzieś nawet widziałem stwierdzenie, że na atrakcyjność seksualną ma nawet wpływ flora jelitowa czy niektóre pasożyty. lol

A na internecie można kupić jaja tasiemca...
Zainwestować?

525

Znerx napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Bo brutalnie mówiąc całą atrakcyjność seksualną można sprowadzić do sprawdzenia czy potencjalny partner/partnerka jest wystarczająco zdrowy aby się nam opłacało zaryzykować posiadanie z nim dzieci . I tak nasza psychika ma wpływ na to jakie sygnały chemiczne wysyłamy.

526

AmiaAmia napisał/a:

Zainwestować?

Pewnie - 3 rozmiary mniej w 2 tygodnie... albo zwrot pieniędzy lol.
100% pomoże w randkach online. Skrzynka będzie się do czerwoności rozpalać.

ps.
Z drugiej strony, może lepiej tutorial powiększania piersi w GIMPie? Efekt będzie podobny, a zdrowiej.

uleshe napisał/a:

Bo brutalnie mówiąc całą atrakcyjność seksualną można sprowadzić do sprawdzenia czy potencjalny partner/partnerka jest wystarczająco zdrowy aby się nam opłacało zaryzykować posiadanie z nim dzieci . I tak nasza psychika ma wpływ na to jakie sygnały chemiczne wysyłamy.

To takie trochę przykre.
Ostatecznie, zawsze chodzi tylko o jedno... przedłużenie gatunku, ale jaka piękna nadbudowa.

527

przedłużenie gatunku? w moim przypadku może lepiej nie ryzykować;) dlatego cieszę się że związki opierają się o bardziej skomplikowane podstawy:)
AmiaAmia, niedługo będzie temat inwestycyjny:D

dorias napisał/a:

A czytając ten temat tak się zacząłem zastanawiać czy otwarcie baru dla singli nie będzie super interesem. W końcu skoro na portalu h jest jak jest to może taki bar gdzie mogą się singlowie poszukujący drugiej połówki spotkać nie był by super.

MagdaLena1111 napisał/a:

Chciałbyś, żebym prowadziła autobus pełen forumowiczów kibicujących nowej parze?
:-D

AmiaAmia napisał/a:

Zainwestować?

Znerx napisał/a:

Z drugiej strony, może lepiej tutorial powiększania piersi w GIMPie? Efekt będzie podobny, a zdrowiej

połączenie wszystkiego - bar z darmowym dojazdem i zniżką 10% na produkty, to pewna dotacja:D kilka dni temu widziałem reklamę "nowa firma inwestycyjna 1.6% dziennie od wniesionego wkładu" ale do tasiemców nie przyznaliby się;) zdaję sobie sprawę jakie głupoty piszę więc jeszcze dodam archiwalną wiadomość z portalu, dziewczyna miała w opisie że lubi świeże powietrze, napisałem "świeże powietrze - na mnie najlepsze wrażenie zrobiła butla z tlenem, a na tobie?" pozostawiła bez komentarza i chyba miała rację:D ale naprawdę, raz doświadczyłem powietrza z butli, i porównywalnego nie pamiętam w żadnym innym miejscu

528

Ty szalony narkomanie, Ty.

529 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-02-25 13:53:31)

anderstud napisał/a:

Ile razy nawet interesująca wymiana korespondencji nagle się urywa,
kiedy panna się dowiaduje czym się zajmuję albo jaką mam szkołę, to opowieści na długie wieczory mógłbym tutaj snuć,
chociaż teraz sam już się staram maksymalnie skracać ten stan niepewności i nadzieje drugiej strony, że złapała pana boga za nogi.
Do tego stopnia, że na swój profil powrzucałem fotki z budowy, aby natychmiast rozwiać złudzenia i nie marnować naszego czasu,

anderstud, nie wierzę, że wrzucasz fotki z budowy, żeby zniechęcić ewentualne kandydatki. Zapewne jest wręcz przeciwnie i celem jest zachęcenie :-D
Czerpię z własnego doświadczenia, bo sama ostatnio remont przeprowadzałam i dochodzę do wniosku, że budowlaniec w domu to doskonały wybór. Nawet jeśli sam czegoś nie robi, to wie na co zwrócić uwagę i nikt mu żadnej ściemy nie wciśnie. Ile razy ja słyszałam, że nie da się czegoś tam zrobić i musiałam konsultować się z kimś, żeby się dało, to się w głowie nie mieści.

santapietruszka napisał/a:

Akurat nie na portalu, ale też w internecie, poznałam kiedyś gościa, który praktycznie wymyślił sobie całe drugie życie big_smile I to ze szczegółami big_smile

Tutaj, to m się wydaje, że trafił sę ktoś, kto bardzo nie lubi swojego prawdziwego życia i sądząc po dalszym opisie ma ku temu powody.
A co, jak ktoś stwarza pozory, buduje złudzenia, żeby np. wpasować się w Twoje oczekiwania. Wtedy też można się naciąć i nieźle pogruchotać. Udawać można wiele.

Chciałam dodać pewne zdjęcie dla zobrazowania, ale mi nie wychodzi.

530 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-02-25 13:55:32)

Burzowy! dawno Cię nie było:) rozumiem że nawiązujesz do tej butli z tlenem:)

MagdaLena1111 napisał/a:

Tutaj, to m się wydaje, że trafił sę ktoś, kto bardzo nie lubi swojego prawdziwego życia i sądząc po dalszym opisie ma ku temu powody.
A co, jak ktoś stwarza pozory, buduje złudzenia, żeby np. wpasować się w Twoje oczekiwania. Wtedy też można się naciąć i nieźle pogruchotać. Udawać można wiele

racja:) chociaż ta osoba udająca chyba też będzie zawiedziona jeśli chodzi o długoterminową perspektywę, taki wizerunek może przyciągać partnerów potencjalnie nastawionych na wysoki poziom materialny, więc mniejsza szansa na udany związek

531

nudny.trudny napisał/a:

racja:) chociaż ta osoba udająca chyba też będzie zawiedziona jeśli chodzi o długoterminową perspektywę, taki wizerunek może przyciągać partnerów potencjalnie nastawionych na wysoki poziom materialny, więc mniejsza szansa na udany związek

Nastawienie na wysoki poziom materialny kojarzy mi się z tzw. oszustami matrymnialnymi. Miałam na myśli coś, co mniej podlega pod paragrafy prawne ;-)

532 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-02-25 14:29:41)

MagdaLena1111 napisał/a:

Akurat nie na portalu, ale też w internecie, poznałam kiedyś gościa, który praktycznie wymyślił sobie całe drugie życie big_smile I to ze szczegółami big_smile

A co, jak ktoś stwarza pozory, buduje złudzenia, żeby np. wpasować się w Twoje oczekiwania. Wtedy też można się naciąć i nieźle pogruchotać. Udawać można wiele.

A to jest jak najbardziej możliwe. Nie poznawałam tego pana w celu matrymonialnym, on to życie udawał przed wszystkimi. Ale... moim zdaniem, to już choroba. Można nie lubić swojego życia, nie przeczę. Ale wtedy trzeba dążyć do prawdziwych w nim zmian, a nie tylko je sobie wymyślać...

Z drugiej strony - co chciał dzięki temu osiągnąć, to nie mam pojęcia. Lepsze samopoczucie? Przecież wiadomo raczej, że przy bliższej znajomości to i tak wszystko wyjdzie na jaw i ostatecznie go to pogrąży... (co zresztą się stało). I zaznaczę, uprzedzając ewentualne insynuacje ze strony panów - nie chodzi o to, że lepszy biznesmen niż ochroniarz, bo gość ogólnie fajny i spoko się z nim gadało, kogo to obchodzi, gdzie on pracuje. Tylko o tą pajęczynę kłamstwa...

533

oszuści matrymonialni to jeszcze jedno ryzyko;)
santapietruszka, chyba mało skuteczna pajęczyna kłamstw, jeśli wyszła na jaw:D wada fabryczna albo błąd konstrukcyjny;)

534 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-02-25 14:51:19)

nudny.trudny napisał/a:

oszuści matrymonialni to jeszcze jedno ryzyko;)
santapietruszka, chyba mało skuteczna pajęczyna kłamstw, jeśli wyszła na jaw:D wada fabryczna albo błąd konstrukcyjny;)

Wyszło tylko dlatego, że on sam się komuś dobrowolnie przyznał. Więc jednak było to w miarę skuteczne, bo gdyby nie to, do tej pory nikt nie miałby zielonego pojęcia smile
Swoją drogą, przyznał się dlatego, że się zakochał (o ile można to tak nazwać). Kompletnie potem nie mógł zrozumieć, dlaczego ta babka nie chce go widzieć na oczy... przecież się przyznał i jest z nią szczery...

535

Kłamał, bo liczył właśnie, że może potem przestanie to mieć znaczenie. A jednak wyszło, że ochroniarz gorszy i ze swoim prawdziwym ja nie ma na co liczyć. Naiwne, ale widocznie wiele mu nie zostało.

536 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2019-02-25 15:19:43)

Burzowy napisał/a:

Kłamał, bo liczył właśnie, że może potem przestanie to mieć znaczenie. A jednak wyszło, że ochroniarz gorszy i ze swoim prawdziwym ja nie ma na co liczyć. Naiwne, ale widocznie wiele mu nie zostało.

Czyli można kłamać?

A gdzie Santa napisała, że ochroniarz jest gorszy?

Serio chciałbyś być tak okłamywany?

Mój dawny Ex na początku znajomości pościemniał mi, że jest policjantem. tongue tongue tongue
Po pewnym czasie się przyznał, no i oczywiście był już moim Ex. big_smile big_smile big_smile

I nie chodzi wcale, że nie był tym gliną tylko chodzi, że mnie okłamał.
Przecież, ja bym już Mu nigdy nie zaufała, zawsze bym się zastanawiała czy i tym razem mówi prawdę.

537

Krejzolka82 napisał/a:

Czyli można kłamać?

Nie

A gdzie Santa napisała, że ochroniarz jest gorszy?

Nie napisała, ale wyobraź sobie sytuację, gdy on udaje ochroniarza, a okazuje się jednak prezesem firmy tongue.

Mój dawny Ex na początku znajomości pościemniał mi, że jest policjantem. tongue tongue tongue
Po pewnym czasie się przyznał, no i oczywiście był już moim Ex. big_smile big_smile big_smile

Jak wyżej tongue

Ja go nie usprawiedliwiam, twierdzę tylko czym mógł się kierować. Sam byłem w podobny sposób kiedyś okłamywany, laska wymyślała kim to ona nie jest i bardzo podobała mi się jej zaradność. A potem okazało się, że wszystko to ściema. A to i tak nic, bo o wiele gorzej bywało. Sam kłamstw nie znoszę, chociaż poprawiła mi się z czasem tolerancja na to, jak kolejna i kolejna kręciła na różne sposoby, widocznie inaczej być nie może.

538

Burzowy napisał/a:

Nie napisała, ale wyobraź sobie sytuację, gdy on udaje ochroniarza, a okazuje się jednak prezesem firmy tongue.

Szczerze to bym się bardziej wkurzyła, ponieważ od początku pan sprawdzałby mnie czy lecę na niego czy na jego pieniądze i pozycje.
Przecież na samym początku nie musi dokładnie mówić czym się zajmuje, ale takie skrajności ochroniarz-prezes firmy to nie dla mnie.

Burzowy napisał/a:

Jak wyżej tongue

Tutaj się mylisz, bo serio nie miało dla mnie znaczenia czym się ów Pan zajmuje.

Uwierz naprawdę są kobiety dla których status materialny jak i zawód, który wykonuje ich mężczyzna nie jest tak bardzo istotny.

539 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-02-25 15:38:28)

witaj Krejzolka, Ty chyba nowa w temacie;) zapraszam
nawiązanie do swojego wyglądu, statusu materialnego, i uzasadnienie w taki sposób braku powodzenia, to wygodna wymówka, tylko że nie prowadzi to do zlokalizowania rzeczywistych przyczyn.

Burzowy napisał/a:

wyobraź sobie sytuację, gdy on udaje ochroniarza, a okazuje się jednak prezesem firmy tongue

miałem kiedyś taki pomysł;) tzn. sugerowanie życia w ubóstwie w celu zniechęcenia osób dla których poziom materialny stanowi priorytet, ale nie wdrożyłem, nie lubię podawać nieprawdziwych faktów, więc starałem się nie nawiązywać wcale do tego tematu. To zrozumiałe, że relacja z osobą która rozpoczęła od kłamstwa, może powodować obawy co do szczerości w przyszłości, i moim zdaniem nie można się dziwić takiemu zakończeniu o jakim pisała santapietruszka, Krejzolka

Burzowy napisał/a:

Ja go nie usprawiedliwiam, twierdzę tylko czym mógł się kierować. Sam byłem w podobny sposób kiedyś okłamywany, laska wymyślała kim to ona nie jest i bardzo podobała mi się jej zaradność

to nie była ta dziewczyna, o której pisałeś w swoim temacie, ta która miała narzeczonego?

540 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-02-25 15:43:46)

E tam Krejzi, nie ma co udawać świętej. Ja tam bym nie narzekał;).

nudny.trudny napisał/a:

To zrozumiałe, że relacja z osobą która rozpoczęła od kłamstwa, może powodować obawy co do szczerości w przyszłości

Nawet nie wiesz ile kłamstw jeszcze usłyszysz big_smile. Ba, nawet nie pomyślisz, że to może być nieprawda.

Ciekawostką jest to, że niektórzy znani myśliciele z nurtu psychologicznego (że tak to sobie nazwę) sugerują by zataić prawdę przed potencjalnym partnerem i dopiero po jakimś tam czasie ją ujawnić, bo wtedy jest szansa, że nie ucieknie;).

541

nudny.trudny napisał/a:

witaj Krejzolka, Ty chyba nowa w temacie;) zapraszam
nawiązanie do swojego wyglądu, statusu materialnego, i uzasadnienie w taki sposób braku powodzenia, to wygodna wymówka, tylko że nie prowadzi to do zlokalizowania rzeczywistych przyczyn.

Burzowy napisał/a:

wyobraź sobie sytuację, gdy on udaje ochroniarza, a okazuje się jednak prezesem firmy tongue

miałem kiedyś taki pomysł;) tzn. sugerowanie życia w ubóstwie w celu zniechęcenia osób dla których poziom materialny stanowi priorytet, ale nie wdrożyłem, nie lubię podawać nieprawdziwych faktów, więc starałem się nie nawiązywać wcale do tego tematu. To zrozumiałe, że relacja z osobą która rozpoczęła od kłamstwa, może powodować obawy co do szczerości w przyszłości, i moim zdaniem nie można się dziwić takiemu zakończeniu o jakim pisała santapietruszka, Krejzolka

Burzowy napisał/a:

Ja go nie usprawiedliwiam, twierdzę tylko czym mógł się kierować. Sam byłem w podobny sposób kiedyś okłamywany, laska wymyślała kim to ona nie jest i bardzo podobała mi się jej zaradność

to nie była ta dziewczyna, o której pisałeś w swoim temacie, ta która miała narzeczonego?

Dziękuję za miłe przyjęcie. smile smile smile
Tak, nowa.

Bo tak naprawdę zlokalizowanie rzeczywistych przyczyn niepowodzenia na portalach randkowych jest bardzo trudne i zależne od indywidualnej jednostki.
Jest mnóstwo tematów o portalach randkowych i szczerze przestałam je czytać ponieważ powiela się ten sam problem, jak i odpowiedzi.
I pomimo tych tematów w dalszym ciągu nie ma konkretnej podpowiedzi dlaczego tak się dzieje na portalach randkowych, jak się dzieje.

Twój temat pokazał mi mój Facet, który był ciekawy czy podobają mi się Twoje teksty z pierwszego posta, niektóre były ok. niektóre nie.

Sama kiedyś założyłam swój temat o portalach randkowych, tylko, że portale były przykrywką do pisania o wszystkim i nie na temat. big_smile big_smile big_smile

542 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2019-02-25 15:57:28)

Burzowy napisał/a:

E tam Krejzi, nie ma co udawać świętej.

A wiesz, że ostatnio się dowiedziałam, że jest święta Krejzolka (oczywiście powinno być moje wpisane moje imię) i co nieco o Niej poczytałam i kurcze jakieś tam cechy mamy podobne, więc może się nie mylisz co do mojej świętości. big_smile tongue big_smile

Burzowy napisał/a:

Ja tam bym nie narzekał;).

Przyznaję się bez bicia, nie mam pojęcia o co Ci chodzi w tym zacytowanym zdaniu. tongue big_smile tongue

543 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-02-25 15:58:58)

No dobrze, skoro taka jesteś, to się chwali tongue.

A co do tego, czego nie rozumiesz, to chodzi mi o to, że gdyby moja przyszła kobieta okazała się być bogatą Panią prezes nagle, to bym powiedział żeby fuchę mi dobrą załatwiła big_smile, a nie uciekał.

544

Burzowy napisał/a:

Ciekawostką jest to, że niektórzy znani myśliciele z nurtu psychologicznego (że tak to sobie nazwę) sugerują by zataić prawdę przed potencjalnym partnerem i dopiero po jakimś tam czasie ją ujawnić, bo wtedy jest szansa, że nie ucieknie;).

skutki mogą być negatywne także dla osoby która zataja prawdę:) bo zakładając nawet, że partner nie ucieknie, związek może nie być udany, np. tutaj https://www.netkobiety.pl/viewtopic.php … 54&p=2 można wyobrazić sobie że jakiś chłopak przedstawia się jako bardzo zaradny z dobrą sytuacją materialną, a dopiero poźniej wychodzi na jaw jaka jest prawda. W ten sposób obie osoby żyłyby w relacji która im nie odpowiada, bo osoba przedstawiająca nieprawdę mogła stracić okazję na poznanie kogoś, komu odpowiadałaby taka jaka jest. Natomiast osoba która uwierzyła w taki fałszywy wizerunek, może np. mieć dylemat czy odejść, czy pozostać razem, niezależnie od zakończenia całościowy rezultat wydaje się negatywny.

Krejzolka82 napisał/a:

Bo tak naprawdę zlokalizowanie rzeczywistych przyczyn niepowodzenia na portalach randkowych jest bardzo trudne i zależne od indywidualnej jednostki.
Jest mnóstwo tematów o portalach randkowych i szczerze przestałam je czytać ponieważ powiela się ten sam problem, jak i odpowiedzi.
I pomimo tych tematów w dalszym ciągu nie ma konkretnej podpowiedzi dlaczego tak się dzieje na portalach randkowych, jak się dzieje.

tak:) też zauważyłem, że wśród obydwu płci można znaleźć osoby, które nie były zadowolone z relacji z płcią przeciwną na portalu.

Krejzolka82 napisał/a:

Twój temat pokazał mi mój Facet, który był ciekawy czy podobają mi się Twoje teksty z pierwszego posta, niektóre były ok. niektóre nie.

najgorszy chyba ten o butli z tlenem ze strony 14;) ale tego nie pisałem na poważnie

Krejzolka82 napisał/a:

Sama kiedyś założyłam swój temat o portalach randkowych, tylko, że portale były przykrywką do pisania o wszystkim i nie na temat. big_smile big_smile big_smile

haha;) fakt, fajny temat do pisania o wszystkim

Krejzolka82 napisał/a:

A wiesz, że ostatnio się dowiedziałam, że jest święta Krejzolka (oczywiście powinno być moje wpisane moje imię) i co nieco o Niej poczytałam i kurcze jakieś tam cechy mamy podobne, więc może się nie mylisz co do mojej świętości. big_smile tongue big_smile

jakaś przykładowa cecha tej świętej?:)

Burzowy napisał/a:

A co do tego, czego nie rozumiesz, to chodzi mi o to, że gdyby moja przyszła kobieta okazała się być bogatą Panią prezes nagle, to bym powiedział żeby fuchę mi dobrą załatwiła big_smile, a nie uciekał.

praca na podstawie znajomości fajna rzecz:) chociaż trzeba starać się bardziej niż normalnie, żeby nie zawieść osoby która załatwiła:) kiedyś miałem taką możliwość ale ostatecznie podjąłem w innym mieście

545 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2019-02-25 23:37:08)

nudny.trudny napisał/a:

jakaś przykładowa cecha tej świętej?:)

MIŁOŚĆ. smile smile smile

P.S. Żeby nie było, użyłam skrótu myślowego, ponieważ nie będziemy w temacie o portalach randkowych nawiązywać do żywotów świętych. tongue  tongue tongue

546 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-02-26 18:14:36)

przeczytałem temat i wasze posty od początku:) i chcąc nawiązać do początkowego założenia tematu (chociaż świetnie pisze się o wszystkim), wznowiłem aktywność na stronie, tym razem bardziej dla sprawdzenia w praktyce waszych porad, i może ktoś skorzysta na opisanych doświadczeniach:)

Makigigi napisał/a:

Nudny.trudny, obstawiam, że Twoje zdjęcia się nie spodobały. Zrób, jak radzi uleshe. Pozmieniaj zdjęcia, najlepiej poproś kolegę niech Ci zrobi fotki porządnym aparatem. Dużo facetów ma na portalach profesjonalne zdjęcia lub przynajmniej w dobrej jakości i w przyzwoitym kadrze, także takie we własnym pokoju, selfie i zdjęcia pod palemką wypadają blado. Dla mnie najlepszą opcją było zdjęcie na którym widać sylwetkę i drugie, na którym widać twarz. Przy czym nie miałam dużych wymagań, co do wyglądu, ale chciałam wiedzieć, z kim mam do czynienia. Najlepsze wrażenie robiły zdjęcia z hobby, np. ktoś lubił MTB, to fotka z rowerem zrobiona w jakimś lesie, ktoś rysował komiksy, to dał zdjęcie przy pracy

wcześniej miałem 2 zdjęcia, tym razem wybrałem 6-7 przy różnych aktywnościach

niepodobna, 5 luty 2019 napisał/a:

Z kont jesteś?
Z Kątów.

big_smile:D:D dobrze że nie Kęty

Ela210 napisał/a:

Autorze, czy jakbyś napisał na portalu że masz 170 to myślisz, że dziewczyna by z centymetrem przyszła?

spróbowałem 170;)

Ela210 napisał/a:

Nudny- Trudny-
na pewno chcesz to usłyszeć?
Nie lubię kotów- ale jakby gość był jakiś super, to może na pewnym etapie zaakceptowałabym. a może to jakieś kociska typu rysie? brr..
Odżywiasz się niezdrowo, nie ma się czym chwalić.
z opisu wygląda że jesteś gadułą co chce forsować swoje racje i gadać o matematyce.. big_smile
tego wszystkiego walce wiedeńskie i filharmonia nie zrównoważą...
A do tego jak masz zdjęcie ze spojrrzeniem spode łba to kaplica..
Pewnie taki nie jesteś- to popraw ten profil.

usunąłem koty i pierogi, matematykę zostawiam bo to raczej nieuniknione:) a tak przy okazji, ten czarny "ryś" z avatara Magdaleny może być?:P

kryteria wyszukiwania: losowe miasto powiatowe w odległości około 3 godzin jazdy pociągiem (pisałem już, czemu najbardziej lubię średnią odległość, w przeciwieństwie do małej lub dużej), wiek 18-40, logowanie w ciągu ostatnich 3 miesięcy. Nie ustawiam innych ograniczeń w wyszukiwaniu. Odwiedziłem około 15 osób pojawiających się w wynikach wyszukiwania, mających zdjęcie lub nie, opisy były następujące (cytaty nieznacznie zmienione w celu ochrony prywatności)

a) Taka ja
b) smile (sama emotka uśmiechu - około 30% osób)
c) cześć, może się poznamy? smile
d) Jestem nieśmiała, miła, poszukuję przyjaźni, z czasem moze przerodzi się ona w miłość
e) uzależniona, od gorącej kawy z dużą ilością mleka:)
f) Nie lubię pisać o sobie, założyłam profil, bo chciałabym poznać ciekawą osobę. Lubię podróże, poznawanie nowych miejsc
g) Jestem bardzo fajna
h) Wesoła, zarazem spokojna
i) najważniejszy w życiu jest czlowiek, obecność drugiej osoby jest bezcenna
j) lubię chodzić na dyskoteki, spędzać czas z przyjaciółmi, kocham dzieci

napisałem do osoby mającej opis z punktu e) niezbyt ambitną wiadomość "a mleko z kawą może być?:P" w pozostałych przypadkach nie wiedziałbym co napisać:) komentarze, porady? zapraszam;) a jeśli jedna użytkowniczka z nickiem na "e" odwiedzi forum;) będziecie mieli możliwość obserwowania mojego pisania "na żywo" i tym samym pewnie całkowite ośmieszenie się:P o ile nie będę zbanowany za sam pomysł, w teorii mogłoby to być złamanie pkt. 19:P może macie jakiś pomysł co napisalibyście do osób z pkt. a-d oraz f-j:)

czekam też na fajny opis rozmowy albo randki w wykonaniu anderstud;)a te żywoty świętych mogłyby być ciekawe:P

547 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-02-26 18:56:41)

Dlaczego nie napisałeś np do C? Wystarczy odpowiedzieć na jej pytanie.

548 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-02-26 19:02:22)

Ja bym też nie napisała do C. Nie ma o co zahaczyć. Bo co na takie coś odpowiedzieć?

Z drugiej strony - na takie wiadomości od kogoś też nie ma co odpisać i gadka się nigdy nie klei. Niby jak to miałoby dalej wyglądać?
- Hej, może się poznamy? smile
- Hej, możemy smile
- Hej, no to poznajmy się. Co porabiasz? smile

549

No zobacz, a ja mam jednak całkiem sporo pomysłów. Pisałbym do każdej, której opis nie brzmi karyńsko lub jakoś tak gimnazjalnie dziwnie. A i j bym olał, do reszty możesz pisać. I przestań być jak tabelka w excelu nudny.trudny, pisz bardziej na luzie.

550

a) Taka ja
d) Jestem nieśmiała, miła, poszukuję przyjaźni, z czasem moze przerodzi się ona w miłość
f) Nie lubię pisać o sobie, założyłam profil, bo chciałabym poznać ciekawą osobę. Lubię podróże, poznawanie nowych miejsc
g) Jestem bardzo fajna

a + b) to jakieś typowe "jestem jaka jestem" :trolololo: piszcie do mnie misie
c) brzmi jak jakieś ogłoszenie towarzyskie.
d) przebijaj się do mnie, szukam czasoumilaczy, nie licz na nic. Przecież ostrzegałam
f)  bo jestem nudna? Znajomość niezobowiązująca-podróznicza, czytaj: Ty stawiasz tydzień na Ibizie.
g) I dlatego nie potrafiłam napisać więcej niż 3 słów.
i) potrzebowałam jakiegoś natchnionego cytatu, niestety "Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą - Twardowskiego" ma co druga, wiec musiałam zaimprowizować.
j) od 15tki imprezowałam w każdy weekend, teraz mam 22 i chcę zajść w ciążę. Są chętni?

Czepiam się. Kto w ogóle czyta opisy? Albo teksty dłuższe niż 2 linijki? W internecie? W XIX wieku?
Mea culpa... to na pewno świetne dziewczyny, a ja jestem uprzedzony.

551

Znerx napisał/a:

Czepiam się. Kto w ogóle czyta opisy? Albo teksty dłuższe niż 2 linijki? W internecie? W XIX wieku?

No ja mam trochę dłuższy niż dwie linijki i sam się dziwię, że jednak ktoś to czyta.
Jak ktoś chętny to mogę odstąpić, gdyż ponieważ albowiem zawieszam swoją działalność na czas bliżej nieokreślony smile

O mnie:
Po skromnej analizie, doszedłem do wniosku, że uszczęśliwienie kobiety wcale nie jest aż takie trudne.
Przecież wystarczy tylko być :

1. przyjacielem
2. partnerem
3. kochankiem
4. bratem
5. ojcem
6. nauczycielem
7. wychowawcą
8. spowiednikiem
9. powiernikiem
10. kucharzem
11. mechanikiem
12. monterem
13. elektrykiem
14. szoferem
15. tragarzem
16. sprzątaczką
17. stewardem
18. hydraulikiem
19. stolarzem
20. modelem
21. architektem wnętrz
22. seksuologiem
23. psychologiem
24. psychiatrą
25. psychoterapeutą.

Ważne też są inne cechy. Należy być :

1. sympatycznym
2. wysportowanym
3. inteligentnym
4. silnym
5. kulturalnym
6. twardym
7. łagodnym
8. czułym
9. zdecydowanym
10. romantycznym
11. męskim
12. dowcipnym
13. wesołym
14. poważnym
15. dystyngowanym
16. odważnym
17. misiem
18. energicznym
19. zapobiegawczym
20. kreatywnym
21. pomysłowym
22. zdolnym
23. skromnym
24. wyrozumiałym
25. eleganckim
26. stanowczym
27. ciepłym
28. zimnym
29. namiętnym
30. tolerancyjnym
31. zasadniczym
32. honorowym
33. szlachetnym
34. praktycznym
35. pragmatycznym
36. praworządnym
37. gotowym zrobić dla niej wszystko
38. zdesperowanym [ z miłości ]
39. opanowanym
40. szarmanckim
41. stałym
42. wiernym
43. uważnym
44. rozmarzonym
45. ambitnym
46. godnym zaufania
47. szacunku
48. gotowym do poświęceń i, przede wszystkim,
49. wypłacalnym.

Jednocześnie musi mężczyzna uważać na to, aby:

a) nie był zazdrosny, a jednak zainteresowany
b) dobrze rozumiał się ze swoją rodziną, nie poświęcał jej jednak więcej czasu niż danej kobiecie
c) pozostawił kobiecie swobodę, ale okazywał troskę i zainteresowanie gdzie była i co robiła
d) ubierał się w garnitur, ale był gotów przenosić ją na rękach przez błoto po kolana
i wchodzić do domu przez balkon, gdy ona zapomni kluczy, lub gonić, dogonić i pobić złodzieja,
który wyrwał jej torebkę, w której przecież miała tak niezbędne do życia lusterko i szminkę.

Ważne jest aby nie zapominać jej :

1. urodzin
2. imienin
3. daty ślubu
4. daty pierwszego pocałunku
5. okresu
6. wizyty u stomatologa
7. rocznic
8. urodzin jej najlepszej przyjaciółki i ulubionej cioci.

Niestety, nawet najbardziej doskonałe wykonanie powyższych zaleceń nie gwarantuje pełnego sukcesu.
Kobieta mogłaby się bowiem czuć zmęczona obecnością w jej życiu idealnego mężczyzny oraz poczuć się zdominowaną przez niego
i uciec z pierwszym lepszym menelem z gitarą, którego napotka.

Szukam:
Uszczęśliwić mężczyznę jest zadaniem daleko trudniejszym, ponieważ mężczyzna potrzebuje:

1. seksu i
2. jedzenia

Większość kobiet jest oczywiście tak wygórowanymi męskimi potrzebami mocno przeciążona.
Zaspokojenie tych potrzeb przerasta siły naszych pań. Harmonijne współżycie można łatwo osiągnąć,
pod warunkiem, że mężczyźni wreszcie zrozumieją, iż muszą nieco ograniczyć swoje zapędy
i pohamować swoją roszczeniową postawę!

552

anderstud napisał/a:

O mnie:
Po skromnej analizie, doszedłem do wniosku, że uszczęśliwienie kobiety wcale nie jest aż takie trudne.

1. przyjacielem
2. partnerem
3. kochankiem
9. powiernikiem
10. kucharzem
15. tragarzem
16. sprzątaczką

3. inteligentnym
4. silnym
5. kulturalnym
9. zdecydowanym
11. męskim
23. skromnym
27. ciepłym
29. namiętnym
30. tolerancyjnym
34. praktycznym
39. opanowanym
42. wiernym
45. ambitnym

1. urodzin
2. imienin
3. daty ślubu

Skróciłam, listę powinno pomóc smile

anderstud napisał/a:

Jak ktoś chętny to mogę odstąpić, gdyż ponieważ albowiem zawieszam swoją działalność na czas bliżej nieokreślony smile

A mówiłam, szukaj także poza portalami.
A swoją drogą widać, długi staż.

553

A to ciepło to nie miała być domena kobiet czasem? Ehhh, znowu coś musimy robić za Was.

554

Burzowy napisał/a:

A to ciepło to nie miała być domena kobiet czasem? Ehhh, znowu coś musimy robić za Was.

Mogą mieć przecież oboje te same cechy. Nawet lepiej. Uważam, że jak się ludzie zbyt dużo różnią to nic z tego nie będzie. Mimo porzekadła, ze przeciwieństwa się przyciągają.

555

Imponująca lista..gdyby jednak któraś z niedoświadczonych związkowo Pań wzięla na serio to co.Anderstud napisał: mężczyźni potrzebują tylko tych 2 rzeczy ale tylko od Pań, od których tego nie dostają..Jak dostają, to nie doceniają, nasze nieskomplikowane Misie,,:) wtedy zupa jest za słona, a koszulka nocna za bardzo wydekoltowana, albo sypialnia be, jak wątku poniżej. może więc archaiczne narzędzie wałek do ciasta, powinien się znaleźć na wyposażeniu młodej pary, i bynajmniej nie po to, by szarlotkę piec.:)
Może na koniec nie usłyszysz, za dobra dla mnie byłaś..:)

556

rossanka napisał/a:
Burzowy napisał/a:

Mogą mieć przecież oboje te same cechy. Nawet lepiej. Uważam, że jak się ludzie zbyt dużo różnią to nic z tego nie będzie. Mimo porzekadła, ze przeciwieństwa się przyciągają.

W zasadzie tak się chciałem podroczyć tylko, ale teraz jak tak myślę, to faktycznie ostatnio coraz częściej kobiety chcą ciepła, a powinny je dawać. A z tym słabo.

557

Burzowy napisał/a:
rossanka napisał/a:
Burzowy napisał/a:

W zasadzie tak się chciałem podroczyć tylko, ale teraz jak tak myślę, to faktycznie ostatnio coraz częściej kobiety chcą ciepła, a powinny je dawać. A z tym słabo.

Obydwoje powinni sobie to dawać.

558

nudny.trudny napisał/a:

a) Taka ja
g) Jestem bardzo fajna

Ja bym tak próbował

a) Jak tu Cie mam poderwać jak jesteś Taka ?
b) zmieniasz tą emotkę gdy jesteś smutna czy tak oszukujesz ludzi że się niby uśmiechasz a tak naprawdę patrzysz morderczym wzrokiem w ekran ?
c) cześć , chciałbym Cie poznać ale czy nie będę tego potem żałował?
d) jak zostanę twoim przyjacielem to też dla mnie będziesz miła ? tongue
e) jak możesz pić to świństwo ? nie boisz się że do końca życia będziesz na łasce krów ?
f) a o czym lubisz pisać ? podróże to pewnie odważna jesteś ja ostatnio po 20 jechałem tramwajem to też się liczy?
g) No w końcu kogoś fajnego znalazłem już Cie nie wypuszczę big_smile gadaj szybko co jest w Tobie najfajniejsze
h) już się wyszalałaś czy zawsze taka byłaś ?
i) też myślałem że ludzie są bezcenni a potem dowiedziałem się że w Libanie są targi niewolników i można sobie kogoś kupić  za taka dziewczynę jak Ty to spokojnie za 100 dolarów i kozę by dali
j) też kocham dzieci może sobie jakieś razem zrobimy? lubisz tańczyć czy tak po prostu patrzysz jak inni to robią? ja lubię patrzeć zatańczyła byś dla mnie ?

Co do długich list z wymaganiami to problem w tym że jak już je wszystkie spełnisz to pojawią się nowe tongue

559

anderstud napisał/a:
Znerx napisał/a:

No ja mam trochę dłuższy niż dwie linijki i sam się dziwię, że jednak ktoś to czyta.

O mnie:

1. przyjacielem
2. partnerem
3. kochankiem
4. bratem
5. ojcem
6. nauczycielem
7. wychowawcą
8. spowiednikiem
9. powiernikiem
10. kucharzem
11. mechanikiem
12. monterem
13. elektrykiem
14. szoferem
15. tragarzem
16. sprzątaczką
17. stewardem
18. hydraulikiem
19. stolarzem
20. modelem
21. architektem wnętrz
22. seksuologiem
23. psychologiem
24. psychiatrą
25. psychoterapeutą.

1. sympatycznym
2. wysportowanym
3. inteligentnym
4. silnym
5. kulturalnym
6. twardym
7. łagodnym
8. czułym
9. zdecydowanym
10. romantycznym
11. męskim
12. dowcipnym
13. wesołym
14. poważnym
15. dystyngowanym
16. odważnym
17. misiem
18. energicznym
19. zapobiegawczym
20. kreatywnym
21. pomysłowym
22. zdolnym
23. skromnym
24. wyrozumiałym
25. eleganckim
26. stanowczym
27. ciepłym
28. zimnym
29. namiętnym
30. tolerancyjnym
31. zasadniczym
32. honorowym
33. szlachetnym
34. praktycznym
35. pragmatycznym
36. praworządnym
37. gotowym zrobić dla niej wszystko
38. zdesperowanym [ z miłości ]
39. opanowanym
40. szarmanckim
41. stałym
42. wiernym
43. uważnym
44. rozmarzonym
45. ambitnym
46. godnym zaufania
47. szacunku
48. gotowym do poświęceń i, przede wszystkim,
49. wypłacalnym.

Jednocześnie musi mężczyzna uważać na to, aby:

a) nie był zazdrosny, a jednak zainteresowany
b) dobrze rozumiał się ze swoją rodziną, nie poświęcał jej jednak więcej czasu niż danej kobiecie
c) pozostawił kobiecie swobodę, ale okazywał troskę i zainteresowanie gdzie była i co robiła
d) ubierał się w garnitur, ale był gotów przenosić ją na rękach przez błoto po kolana
i wchodzić do domu przez balkon, gdy ona zapomni kluczy, lub gonić, dogonić i pobić złodzieja,
który wyrwał jej torebkę, w której przecież miała tak niezbędne do życia lusterko i szminkę.

1. urodzin
2. imienin
3. daty ślubu
4. daty pierwszego pocałunku
5. okresu
6. wizyty u stomatologa
7. rocznic
8. urodzin jej najlepszej przyjaciółki i ulubionej cioci.

Niestety, nawet najbardziej doskonałe wykonanie powyższych zaleceń nie gwarantuje pełnego sukcesu.
Kobieta mogłaby się bowiem czuć zmęczona obecnością w jej życiu idealnego mężczyzny oraz poczuć się zdominowaną przez niego
i uciec z pierwszym lepszym menelem z gitarą, którego napotka.

Szukam:
Uszczęśliwić mężczyznę jest zadaniem daleko trudniejszym, ponieważ mężczyzna potrzebuje:

1. seksu i
2. jedzenia

Większość kobiet jest oczywiście tak wygórowanymi męskimi potrzebami mocno przeciążona.
Zaspokojenie tych potrzeb przerasta siły naszych pań. Harmonijne współżycie można łatwo osiągnąć,
pod warunkiem, że mężczyźni wreszcie zrozumieją, iż muszą nieco ograniczyć swoje zapędy

Toż to stary żart z internatu. Nic odkrywczego. Chyba kolega trochę dinozaur i na łatwiznę idzie tongue

No ale coś tam się złapie w sieć wink

560

Harvey napisał/a:

Toż to stary żart z internatu. Nic odkrywczego. Chyba kolega trochę dinozaur i na łatwiznę idzie tongue

W pewnym sensie na pewno.
Żart może i stary, ale daje myślę dość szerokie pole do znalezienia punktu zaczepienia przy pierwszym kontakcie, podtrzymania rozmowy
i płynnego przechodzenia na kolejne poziomy wtajemniczenia, zahaczając przy okazji o kwestie mniej lub bardziej ważne dla obu stron.
Jedną z takich kwestii, przynajmniej dla mnie, jest pewnego rodzaju szczególne poczucie humoru, nad czym nie będę się tutaj rozwlekał,
ale chodzi mi o to, że bardzo szybko zaczyna mi ciążyć, gdy ta druga strona nie kuma moich żartów, nie reaguje w odpowiedni sposób,
nie wychodzi na przeciw, nie uczestniczy aktywnie w takiej formie dialogu i nawet nie wykazuje zainteresowania o co mi właściwie chodzi.
Ja jestem przyzwyczajony do czegoś innego i wiem, że bez tego nie potrafiłbym funkcjonować w żadnym związku z nikim, nie ma opcji.
Oczywiście to jest tylko jedna z iluś tam cech, których szukam u potencjalnej partnerki, ale no dla mnie kluczowa i jak tego nie ma...

561

rossanka napisał/a:
Burzowy napisał/a:

Zgadzam się w 100%.
Ktoś bardzo różny od nas może zainteresować w pierwszej chwili, ale szybko się okaże, że jest obcość i nie ma na czym budować związku.

562

anderstud napisał/a:
Harvey napisał/a:

W pewnym sensie na pewno.
Żart może i stary, ale daje myślę dość szerokie pole do znalezienia punktu zaczepienia przy pierwszym kontakcie, podtrzymania rozmowy
i płynnego przechodzenia na kolejne poziomy wtajemniczenia, zahaczając przy okazji o kwestie mniej lub bardziej ważne dla obu stron.
Jedną z takich kwestii, przynajmniej dla mnie, jest pewnego rodzaju szczególne poczucie humoru, nad czym nie będę się tutaj rozwlekał,
ale chodzi mi o to, że bardzo szybko zaczyna mi ciążyć, gdy ta druga strona nie kuma moich żartów, nie reaguje w odpowiedni sposób,
nie wychodzi na przeciw, nie uczestniczy aktywnie w takiej formie dialogu i nawet nie wykazuje zainteresowania o co mi właściwie chodzi.
Ja jestem przyzwyczajony do czegoś innego i wiem, że bez tego nie potrafiłbym funkcjonować w żadnym związku z nikim, nie ma opcji.
Oczywiście to jest tylko jedna z iluś tam cech, których szukam u potencjalnej partnerki, ale no dla mnie kluczowa i jak tego nie ma...

Jeśli chodzi i poczucie humoru to być musi. Usłyszałam kiedyś że kobieta jest jak wino...Spytałam: ze czerwona czy blada?.  Niestety...brak porozumienia.

563

Im starsza tym droższa smile

564 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-02-27 15:13:08)

Burzowy napisał/a:

Dlaczego nie napisałeś np do C? Wystarczy odpowiedzieć na jej pytanie.

Ja bym też nie napisała do C. Nie ma o co zahaczyć. Bo co na takie coś odpowiedzieć?

Z drugiej strony - na takie wiadomości od kogoś też nie ma co odpisać i gadka się nigdy nie klei. Niby jak to miałoby dalej wyglądać?
- Hej, może się poznamy? smile
- Hej, możemy smile
- Hej, no to poznajmy się. Co porabiasz? smile

dobre:D Burzowy, właściwie santapietruszka napisała to co mógłbym Ci odpowiedzieć:)

Burzowy napisał/a:

No zobacz, a ja mam jednak całkiem sporo pomysłów. Pisałbym do każdej, której opis nie brzmi karyńsko lub jakoś tak gimnazjalnie dziwnie. A i j bym olał, do reszty możesz pisać. I przestań być jak tabelka w excelu nudny.trudny, pisz bardziej na luzie.

można się postarać;) chociaż, masz rzadką możliwość obserwacji żywego organizmu, który czasem chyba działa jak excel:P masz cytat o mnie z jakiejś strony internetowej "przywiązanie do rutyny, brak lub mała elastyczność w myśleniu"

Znerx napisał/a:

d) przebijaj się do mnie, szukam czasoumilaczy, nie licz na nic. Przecież ostrzegałam
f)  bo jestem nudna? Znajomość niezobowiązująca-podróznicza, czytaj: Ty stawiasz tydzień na Ibizie. [...]
Mea culpa... to na pewno świetne dziewczyny, a ja jestem uprzedzony.

big_smile dla równowagi napiszę wam później cytaty z męskich profili;)

anderstud napisał/a:

[...] Niestety, nawet najbardziej doskonałe wykonanie powyższych zaleceń nie gwarantuje pełnego sukcesu.
i uciec z pierwszym lepszym menelem z gitarą, którego napotka

gdzieś to widziałem:)

anderstud napisał/a:

szkoda...;) ale biorąc pod uwagę opisywane okoliczności, może oprócz tych kozaków z frędzelkami:P niestety rozumiem;) liczę że pozostaniesz aktywny w dyskusji:D

Ela210 napisał/a:

Jak dostają, to nie doceniają, nasze nieskomplikowane Misie,,:) wtedy zupa jest za słona, a koszulka nocna za bardzo wydekoltowana, albo sypialnia be, jak wątku poniżej

tak, pamiętam ten temat, użytkowniczka starała się żeby dogodzić mężowi, a on miał problem że sypialnia

Ela210 napisał/a:

Może na koniec nie usłyszysz, za dobra dla mnie byłaś..:)

widziałem takie sytuacje i to też żenujące, gdy dziewczyna naprawdę starała się żeby komuś było dobrze, a na końcu dostawała przekaz o takim wydźwięku

uleshe napisał/a:

Ja bym tak próbował [...]
b) zmieniasz tą emotkę gdy jesteś smutna czy tak oszukujesz ludzi że się niby uśmiechasz a tak naprawdę patrzysz morderczym wzrokiem w ekran ?
f) a o czym lubisz pisać ? podróże to pewnie odważna jesteś ja ostatnio po 20 jechałem tramwajem to też się liczy?

fantastyczna kreatywność;) pewnie miałbyś powodzenie:)

565 Ostatnio edytowany przez john.doe80 (2019-02-27 15:18:53)

anderstud napisał/a:

Szukam:

1. seksu i
2. jedzenia

Stare big_smile

AmiaAmia napisał/a:

Jeśli chodzi i poczucie humoru to być musi. Usłyszałam kiedyś że kobieta jest jak wino...Spytałam: ze czerwona czy blada?.  Niestety...brak porozumienia.

Jak w dowcipie, kochanie jesteś jak rodzynka... TAAAK, taka słodka ?, NIE! taka pomarszczona. wink

566

Byłaś za dobra to jeszcze nie słyszałem. Byłeś za dobry jak najbardziej, znam dwa przypadki. Proszę nie przekręcać;).

567

Burzowy napisał/a:

Byłaś za dobra to jeszcze nie słyszałem. Byłeś za dobry jak najbardziej, znam dwa przypadki. Proszę nie przekręcać;).

zdarzało się na forum:)

dzisiaj te same kryteria wyszukiwania, wszystkie teksty nieznacznie zmienione w celu ochrony prywatności, dziewczyny:

a) napisz, a się do wiesz
b) blondynka, [wzrost], szczupła
c) spokojna, a zarazem wybuchowa (w tle na ścianie termometr)
d) mam [wzrost] pracuję nie pale jestem osoba bardo miła

myślę że uleshe miałby pomysły na wszystkie a-d;) napisałem taką głupotę do osoby z punktu c) "wybuchowa? po termometrze nie widać:)"
mężczyźni (profile otwierane losowo)

a) Hej mam na imię [imię] jestem osobą dla której rodzina jest najważniejsza [...] czasem jestem w stanie zrobić mały żarcik [...] są momenty w których trzeba zachowywać się z kulturą i nie mam z tym żadnego problemu. Lubię spotkać się ze znajomymi przy jakimś piwku albo dobrej kawie
b) Zakochany w mojej córce
c) Napisz a się dowiesz
d) miły wyrozumialy
e) normalny dojrzały chcący spełniać marzenia we dwoje ???
f) nie wchodzę 2 raz do tej samej rzeki
g) Człowiek jest wielki nie przez to co posiada, lecz przez to kim jest, nie przez to co ma, lecz przez to czym dzieli się z innymi

Znerx pewnie napisałby fajny komentarz, ja nie umiem;)

568 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2019-02-27 17:01:32)

nudny.trudny napisał/a:

a) Taka ja
g) Jestem bardzo fajna
j) lubię chodzić na dyskoteki, spędzać czas z przyjaciółmi, kocham dzieci.

napisałem do osoby mającej opis z punktu e) niezbyt ambitną wiadomość "a mleko z kawą może być?:P" w pozostałych przypadkach nie wiedziałbym co napisać:)

a) "O to fajnie, bo ja jestem taki ja. Ciekawe czy nasze "ja" są ze sobą kompatybilne? smile"
c) "To co poznawcza kawa 02.03.2019 o godzinie 18stej?"
e) Fajnie to napisałeś. Zapytałabym także czy w takim razie uwielbia bawarkę? Czy otrzymaleś wiadomość zwrotną?
h) "Wow. Znajomi mi nie uwierzą, że poznałem niespotykaną, żeńską wersje Mr Jekyll i Mr Hyde. smile"

Na pozostałe nie potrafiłabym odpowiedzieć, ponieważ nie podobają mi się te opisy.

569 Ostatnio edytowany przez anderstud (2019-02-27 19:29:44)

nudny.trudny napisał/a:

szkoda...;) ale biorąc pod uwagę opisywane okoliczności, może oprócz tych kozaków z frędzelkami:P niestety rozumiem;) liczę że pozostaniesz aktywny w dyskusji:D

Historia tych kozaków z frędzelkami może mieć ciąg dalszy jak się okazuje, dlatego póki co znikam z portali, ale nie z wątku czy z forum.
Co to to nie, jeszcze się ze mną pomęczycie smile

Obserwuję od jakiegoś czasu wasze zmagania literackie z opisami w stylu "jestem jaka jestem" czy "napisz a się dowiesz"
i choć oczywiście nie brakuje humoru, większość tekstów napisanych z jajem bez napinki, po prostu fajnie się to czyta...
Tylko że to nie zadziała. Z mojego doświadczenia niestety wynika, że jaki jest opis w profilu, taka będzie później rozmowa.
Jak laska ma w "o mnie" wpisane jakieś carpe diem czy inne gówno, to już z góry wiadomo, że sobie raczej z nią nie pogadasz.
Jak widzisz, że dziewczyna coś się postarała i jednak przyłożyła do tego opisu, żeby jakoś to miało ręce i nogi, to wtedy tak.
Może wkleję dwa przykłady dla przykładu, żeby było w kontrze do tych "taka ja" czy "co mnie nie zabije bla bla bla"
Będą to dwie facetki z którymi naprawdę fajnie się gadało, z jedną się spotkałem, druga ostatecznie uznała, że nie jestem w jej typie smile

katarzyna
40 lat, kobieta

O mnie:
Nie będę opowiadać Ci jaką wyjątkową kobietą jestem. Nie wyliczę litanii zalet, nie zarzucę poezją lub cytatami.
Powiem za to, że podobnie jak Ty lubię czasem kawę , wieczorny spacer nad brzegiem morza ,
weekendowy wypad na wieś czy spontaniczną podróż na drugi koniec Polski.
Liczę, że Ty też jesteś pozytywnie zakręcony ;-)

agnieszka
40 lat, kobieta

O mnie:
Nie jestem ideałem. Mylę się, popełniam błędy i ponoszę porażki...Mogę mieć gorszy dzień, ale to tylko dzień.
Kolejnego dnia wstaję i znów chcę walczyć o swoje marzenia, ponieważ marzenia same się nie spełniają - marzenia się spełnia...
Dlatego uważam, że człowiek nigdy nie przegrywa...Albo wygrywa, albo się uczy smile ponieważ jedyną prawdziwą porażką jest NIE SPRÓBOWAĆ.

Mój wymarzony partner:
Nie wierzę w ideały, więc takiego nie posiadam...wymarzony partner to taki, który powoduje,
że na samą myśl o nim robi się kobiecie ciemno przed oczami wink a mówiąc poważnie, w miłości nie uznaję kompromisów...
albo coś jest, albo czegoś nie ma...wymarzony partner dla każdej kobiety to taki, w którym po prostu się zakocha...
oczywiście z wzajemnością smile

570

Czy Ty chcesz popełnić ten klasyczny błąd i się za bardzo poświęcić jednej, anderstudzie;)?

571

Muszę smile Taki zakład o przekonanie z samym sobą. Najwyżej umoczę. Nie pierwszy raz, nie ostatni big_smile

572 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-02-27 21:22:59)

nudny.trudny napisał/a:

(...)ten czarny "ryś" z avatara Magdaleny(...)

nudny.trudny, możesz do mnie mówić Rysiu ;-)

573 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-02-28 14:40:45)

Krejzolka82 napisał/a:

a) "O to fajnie, bo ja jestem taki ja. Ciekawe czy nasze "ja" są ze sobą kompatybilne? smile"
c) "To co poznawcza kawa 02.03.2019 o godzinie 18stej?"
e) Fajnie to napisałeś. Zapytałabym także czy w takim razie uwielbia bawarkę? Czy otrzymaleś wiadomość zwrotną?
h) "Wow. Znajomi mi nie uwierzą, że poznałem niespotykaną, żeńską wersje Mr Jekyll i Mr Hyde. smile"

fajne:D chociaż nie wiem kto to jest Mr Jekyll i Hyde (google mi pomoże) a bawarke sprawdziłem, mi nie odpowiadałoby:) ale lubię inne dziwne rzeczy np. sama śmietanka do kawy, bez kawy:) na wpis e) brak odp.:) mam konto do wysyłania jednej wiadomości dziennie, dzisiaj też coś dodam i może będziecie mieli co poczytać:)
anderstud, też zauważyłem, że przy takich krótkich i filozoficznych tekstach rzadko jest komunikatywna rozmowa:) fajne te opisy które cytowałeś, nie zawierają konkretnych wskazań na jakąś cechę i nie składają się z popularnych fraz, też zwróciłbym uwagę

Burzowy napisał/a:

Czy Ty chcesz popełnić ten klasyczny błąd i się za bardzo poświęcić jednej, anderstudzie;)?

anderstud napisał/a:

Muszę smile Taki zakład o przekonanie z samym sobą. Najwyżej umoczę. Nie pierwszy raz, nie ostatni big_smile

czasami chyba warto:) może zdarzyć się dziewczyna, z którą jest zupełnie inaczej niż wszystko czego doświadczyło się wcześniej. Trochę ryzykujemy - porażki potrafią być przykre, ale jeśli nie sprawdzimy nie będziemy wiedzieć. Może więc dalszy ciąg będzie udany:)

MagdaLena1111 napisał/a:

nudny.trudny, możesz do mnie mówić Rysiu ;-)

haha przypomniałaś mi moje liceum;) i pani sekretarka wołająca do pana portiera przez pół korytarza "panie Rysiu!":D ten z filmiku nieźle spasiony i nawet nie czarny w przeciwieństwie do Twojego;) fajne zwierzęta

574 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-03-08 07:54:23)

Cześć nudny.trudny, jak wyglądają Twoje kolejne doświadczenia z portalami randkowymi? :-)

Z wątku rossanki: https://www.netkobiety.pl/p3446356.html#p3446356

nudny.trudny napisał/a:

to może być jakaś odpowiedź, trochę uświadamia to co sam robię (więcej napiszę u siebie)

Napisz, co sobie uświadomiłeś / uświadamiasz

PS W ten sposób mamy po problemie z pkt 12 regulaminu  :-D

575 Ostatnio edytowany przez john.doe80 (2019-03-08 08:48:26)

Jak was czytam to się zastanawiam czy sobie profilu nie założyć.

Dojrzały mężczyzna, z problemami małego Kazia, chcący badać kulturoznawstwo randko-internetowe. Taki opis ok? Czy z kulturoznawstwem to pojechałem ?

576

john.doe80 napisał/a:

Dojrzały mężczyzna, z problemami małego Kazia, chcący badać kulturoznawstwo randko-internetowe. Taki opis ok? Czy z kulturoznawstwem to pojechałem ?

Skoro po lekturze wątku czujesz się zachęcony do założenia profilu, to wnioskuję, że lubisz wyzwania :-D

Mnie się nie podoba zwrot „problemy małego Kazia” - brzmi nieco protekcjonalnie.

577

MagdaLena1111 napisał/a:
john.doe80 napisał/a:

Skoro po lekturze wątku czujesz się zachęcony do założenia profilu, to wnioskuję, że lubisz wyzwania :-D

Mnie się nie podoba zwrot „problemy małego Kazia” - brzmi nieco protekcjonalnie.

Mnie się w ogóle taki opis nie podoba. Ciekawe, która chciałaby zostać obiektem badawczym małego Kazia.

578

MagdaLena1111 napisał/a:
john.doe80 napisał/a:

Mnie się w ogóle taki opis nie podoba. Ciekawe, która chciałaby zostać obiektem badawczym małego Kazia.

Zamiast badania może wymiana doświadczeń? No i mały Kazio niech spada :-D

579

Maly Kaziu sie skojarzy z małym... rozumem?

580

Burzowy napisał/a:

Tak myślałam, ale po Twoim poście już nie do końca :-D)))

581 Ostatnio edytowany przez john.doe80 (2019-03-08 16:45:55)

No dobra po waszych radach:

Dojrzały mężczyzna, o wrażliwej psychice małego Kazia, bez kompleksów na punkcie figlarnego Kazimierza, chcący poznać Panią w celach kulturalno-rozrywkowych, z możliwością przeprowadzenia wspólnych badań socjologicznych na tle zachowań internetowych.

P.S.

Burzowy napisał/a:

Gdzieś Pan Bóg więcej dał to gdzieś musiał zabrać wink

582 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-08 16:50:44)

Jak facet z góry pisze, że ma wrażliwą psychikę, to od razu wiadomo, żeby się w to nie pchać. Chyba że jakaś podobnie wrażliwa samarytanka będzie chętna odgrywać rolę terapeutki, ale żyli długo i szczęśliwie z tego nie wyjdzie.

583

john.doe80 napisał/a:

No dobra po waszych radach:

Dojrzały mężczyzna, o wrażliwej psychice małego Kazia, bez kompleksów na punkcie figlarnego Kazimierza, chcący poznać Panią w celach kulturalno-rozrywkowych, z możliwością przeprowadzenia wspólnych badań socjologicznych na tle zachowań internetowych.

Nie i jeszcze raz nie.
Zostaniesz samotny na resztę życia po takim anonsie :-D
Jedyna Twoja nadzieja, że pojawi się tu anderstud i przeredaguje tekst

584

Jak facet z góry pisze, że ma wrażliwą psychikę, to od razu wiadomo, żeby się w to nie pchać. Chyba że jakaś podobnie wrażliwa samarytanka będzie chętna odgrywać rolę terapeutki, ale żyli długo i szczęśliwie z tego nie wyjdzie.

30% ludzi ma wrażliwą psychikę bez względu na płeć.

585

Burzowy napisał/a:

30% ludzi ma wrażliwą psychikę bez względu na płeć.

Ale nie chodziło mi o płeć, tylko o szarżowanie wrażliwą psychiką. Jakby kobieta opisała się podobnie, to też bym mężczyznom odradziła.

Posty [ 521 do 585 z 4,192 ]

Strony Poprzednia 1 7 8 9 10 11 65 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » wiadomości na portalach randkowych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024