wiadomości na portalach randkowych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » wiadomości na portalach randkowych

Strony Poprzednia 1 59 60 61 62 63 64 65 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3,901 do 3,965 z 4,192 ]

3,901

Odp: wiadomości na portalach randkowych

Pisałem o tym tutaj już chyba z 17 razy, ale jeszcze raz powtórzę, dla potomnych.
Nie ma kompletnie żadnego znaczenia co tam do której będziesz pisał jeden z drugim.
Jak nie jest kapuścianym głąbem i wpadniesz jej w oko, to zawsze będzie chciała pogadać i zawsze będzie o czym pogadać.
Jak jest pustakiem o IQ sklepowego wózka albo wizualnie nie jesteś akurat w jej typie, to ci nawet nie odpisze, bo niby co i po co.
Tyle teorii.
A praktyka jest taka, że poznałem niedawno bardzo fajną dziewczynę, naprawdę i ładna i mądra i w ogóle, trochę młoda, ale bez przesady.
No i ona mi pokazywała w swoim telefonie co te chłopaki z badoo tam do niej piszą, to powiem wam tylko tyle, że to jest żadna konkurencja.
Ogólny poziom tych wszystkich pisarzy, to jest po prostu dno, więc tutaj akurat bym nie upatrywał przyczyn milczenia po drugiej stronie,
tylko tak jak już wcześniej wspomniałem, większość tych lasek albo sama ma problem ze skleceniem dwóch zdań na jakikolwiek temat,
albo niestety wasz ryj im się nie spodobał, o co trudno mieć do kogokolwiek pretensje, no takie jest życie i co zrobisz, nic nie zrobisz.

Podsumowując ten jakże błyskotliwy wywód
Pomimo pozornie ogromnego wyboru, szanse na przypadkowe spotkanie tam odpowiedniej dziewczyny, odpowiedniej czyli takiej,
która spodoba się mi, ja spodobam się jej, a oprócz tego będziemy mieli o czym pogadać, nie ziewając przy tym z nudów
podczas kolejnej porywającej historii z cyklu "a wiesz gdzie w tamtym roku byłem na wakacjach" i wysyłania sobie zdjęć z wycieczek...
szanse na spotkanie kogoś takiego na portalu są niestety niewielkie, ale realnie jakieś tam występują. A to że jedna z drugą nie odpisała?
Panowie, nie bądźmy hipokrytami, wy też nie odpisujecie każdej, która was zaczepi wink

Zobacz podobne tematy :

3,902

anderstud napisał/a:

Pisałem o tym tutaj już chyba z 17 razy, ale jeszcze raz powtórzę, dla potomnych.
Nie ma kompletnie żadnego znaczenia co tam do której będziesz pisał jeden z drugim.
Jak nie jest kapuścianym głąbem i wpadniesz jej w oko, to zawsze będzie chciała pogadać i zawsze będzie o czym pogadać.
Jak jest pustakiem o IQ sklepowego wózka albo wizualnie nie jesteś akurat w jej typie, to ci nawet nie odpisze, bo niby co i po co.
Tyle teorii.
A praktyka jest taka, że poznałem niedawno bardzo fajną dziewczynę, naprawdę i ładna i mądra i w ogóle, trochę młoda, ale bez przesady.
No i ona mi pokazywała w swoim telefonie co te chłopaki z badoo tam do niej piszą, to powiem wam tylko tyle, że to jest żadna konkurencja.
Ogólny poziom tych wszystkich pisarzy, to jest po prostu dno, więc tutaj akurat bym nie upatrywał przyczyn milczenia po drugiej stronie,
tylko tak jak już wcześniej wspomniałem, większość tych lasek albo sama ma problem ze skleceniem dwóch zdań na jakikolwiek temat,
albo niestety wasz ryj im się nie spodobał, o co trudno mieć do kogokolwiek pretensje, no takie jest życie i co zrobisz, nic nie zrobisz.

Ok rozumiem to przy portalach typu badoo czy inna sympatia, ale w tinderze już niekoniecznie. Bo skoro nas sparowało tzn, że jednak zdjęcia jej się spodobały i ja to rozumiem jako chęć nawiązania znajomości. Przeważnie jednak kończy się to tak jak opisał Rumuński żołnierz, po sparowaniu i próbie nawiązania kontaktu, tego kontaktu brak. Zdarzyło mi się kilka razy, że odpisały ale przeważnie zdawkowo, jednym zdaniem bądź nawet słowem. Po jakimś czasie albo para znika, albo sam usuwam bo kolekcjonerem nie jestem. Więc po co te lajki i parowanie? Chyba, że są nadludźmi o mega inteligencji i po jednym zdaniu na przywitanie stwierdzają, że nic z tego nie będzie, dlatego nie odpisują wink

3,903 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2019-10-07 15:54:47)

Lajkować to można wszystko i wszystkich, tak ten świat wirtualny jest zbudowany. Czasami jest to jedyny przejaw zainteresowania, jaki Ci ktoś może okazywać. Jeśli nawet dochodzi do nawiązania znajomości czy próby kontaktu, to tutaj bywa różnie: albo dziewczynka mając naturę księżniczki będzie oczekiwała bezustannego zabawiani i adoracji, nie dając nic w zamian, albo okaze się, że nie potrafi sklecić sensownej wypowiedzi. Tyczy sie to zresztą wszystkich, niezależnie od płci. Z tym pierwszym wrażeniem i wyrokowaniem, co będzie dalej, to w realu dośc dobrze można wyczuć, szczególnie kobiety mają ku temu lepsze zdolności(podobno smile). Ale w sieci, to już nie wiem, co tutaj działa, jakaś kombinacja wszystkiego chyba. Choć z drugiej strony nawet lajkowanie zdjęć, nie oznacza oed razu, że ktoś się będzie Tobą zachwycał :-)

3,904

Nie wiem na ile to prawda, bo sam z tindera nie korzystam, ale gdzieś coś kiedyś wyczytałem,
że tak właśnie działa algorytm tego portalu, im więcej klikasz na TAK tym więcej osób widzi twój profil w swoich propozycjach,
one też klikają u siebie na TAK żeby zebrać większe grono potencjalnych adoratorów i w ten sposób zostajecie parami,
chociaż jedno drugiemu może wcale się nie podobać i z wzajemnością zresztą. Generalnie bez sensu, ale tak to podobno działa.

3,905

Ja to w ogóle się dziwię, że ktoś wierzy w to parowanie, dopasowania i testy osobowości na portalach, bzdura wierutna.

3,906 Ostatnio edytowany przez Mordimer (2019-10-07 18:06:04)

anderstud napisał/a:

Tyle teorii.

Podsumowując ten jakże błyskotliwy wywód
Pomimo pozornie ogromnego wyboru, szanse na przypadkowe spotkanie tam odpowiedniej dziewczyny, odpowiedniej czyli takiej,
która spodoba się mi, ja spodobam się jej, a oprócz tego będziemy mieli o czym pogadać, nie ziewając przy tym z nudów
podczas kolejnej porywającej historii z cyklu "a wiesz gdzie w tamtym roku byłem na wakacjach" i wysyłania sobie zdjęć z wycieczek...
szanse na spotkanie kogoś takiego na portalu są niestety niewielkie, ale realnie jakieś tam występują. A to że jedna z drugą nie odpisała?
Panowie, nie bądźmy hipokrytami, wy też nie odpisujecie każdej, która was zaczepi wink

Ja odpisuję każdej. No cóż nie mogę wybrzydzać w dzisiejszych czasach. Zresztą o tym zaczepianiu przez kobiety to może jedna na tysiąc.

3,907

niepodobna napisał/a:

Ja to w ogóle się dziwię, że ktoś wierzy w to parowanie, dopasowania i testy osobowości na portalach, bzdura wierutna.

No dokładnie, to tylko podpucha, żeby wyciągnąć kasę za dodatkowe pakiety "premium" i inne jakieś bzdety

3,908 Ostatnio edytowany przez Rumunski_Zolnierz (2019-10-07 21:49:31)

Dzisiaj znowu to samo

Sparowało mnie z jedną dziewczyną,

Napisałem do niej wiadomość
Ona mi odpisała nawet z uśmieszkiem
Odpisałem jej na to

I cisza.

Tak wygląda schemat chyba każdej konwersacji, którą uda mi się w ogóle rozpocząć smile

Jeszcze kilka lat temu z mniejszą o połowę liczbie par dało radę popisać z jakąś laską nawet kilka dni o niczym

A teraz to co się porobiło to istny cyrk.

3,909

Przecież ten cały tinder, to jest jakaś ruchalnia i jeden wielki internetowy burdel na kółkach, bez sensu się stresujecie tym szajsem.
Założyłem tam konto z rozpędu kilka miesięcy temu, pierwszy kontakt z laską wyglądał tak, że zaczęła mi opowiadać o jakimś kolesiu,
którego tam poznała, umówili się w hotelu na bzykanie, a po wszystkim on jej się przyznał, że jest żonaty, po czym się ubrał i wyszedł.
Patrzyłem jakiś czas z niedowierzaniem na ekran komputera i doszedłem do wniosku, że albo dziewczyna mnie sprawdza, albo jaja sobie robi,
więc myślę sobie dobra, pociągnę temat, bo zaczyna robić się zabawnie. No i się jej pytam czy chociaż ten seks był udany i warto było jechać,
a ona że gdzie tam, wyskoczył z jakimś ogóreczkiem, nawet nie poczuła kiedy zaczął i skończył, a na koniec jeszcze tak ją potraktował...
Jakoś straciłem ochotę na dalszą konwersację, coś tam ściemniłem i zakończyłem tą durną pisaninę. Kilka godzin później znowu tam włażę
i mam już kolejną na łączu, no i od słowa do słowa zacząłem jej opowiadać - ty słuchaj, nie uwierzysz jaka akcja - a ta druga do mnie po chwili

- no ale co cię tak zszokowało
- jak to co, myślałem...
- tutaj się nie myśli, tylko bzyka, a co ty tu żony szukasz?
- no raczej
- acha, to nara

WTF?

To było moje ostatnie logowanie na tindera, nara.

3,910

Przecież nie każda dziewczyna na Tinder szuka szybkiego seksu.
Wiele z nich ma też w opisie typu, że nie szukają ONS czy FWB etc.

3,911

anderstud napisał/a:

Przecież ten cały tinder, to jest jakaś ruchalnia i jeden wielki internetowy burdel na kółkach, bez sensu się stresujecie tym szajsem.
Założyłem tam konto z rozpędu kilka miesięcy temu, pierwszy kontakt z laską wyglądał tak, że zaczęła mi opowiadać o jakimś kolesiu,
którego tam poznała, umówili się w hotelu na bzykanie, a po wszystkim on jej się przyznał, że jest żonaty, po czym się ubrał i wyszedł.
Patrzyłem jakiś czas z niedowierzaniem na ekran komputera i doszedłem do wniosku, że albo dziewczyna mnie sprawdza, albo jaja sobie robi,
więc myślę sobie dobra, pociągnę temat, bo zaczyna robić się zabawnie. No i się jej pytam czy chociaż ten seks był udany i warto było jechać,
a ona że gdzie tam, wyskoczył z jakimś ogóreczkiem, nawet nie poczuła kiedy zaczął i skończył, a na koniec jeszcze tak ją potraktował...
Jakoś straciłem ochotę na dalszą konwersację, coś tam ściemniłem i zakończyłem tą durną pisaninę. Kilka godzin później znowu tam włażę
i mam już kolejną na łączu, no i od słowa do słowa zacząłem jej opowiadać - ty słuchaj, nie uwierzysz jaka akcja - a ta druga do mnie po chwili

- no ale co cię tak zszokowało
- jak to co, myślałem...
- tutaj się nie myśli, tylko bzyka, a co ty tu żony szukasz?
- no raczej
- acha, to nara

WTF?

To było moje ostatnie logowanie na tindera, nara.

Byłam na Tinderze w wakacje. Może lipiec, może sierpień.
Parę godzin. Potem skasowałam swój profil, bo się przestraszyłam tamtych facetów.

3,912

rossanka napisał/a:

Parę godzin. Potem skasowałam swój profil, bo się przestraszyłam tamtych facetów.

Opowiedz big_smile

3,913

Ja tam mogę odszukać screeny z rozmów tindera. To była taka patola, że aż paru osobom wysyłałem, bo uwierzyć nie mogłem.

3,914

Kurde chcę zobaczyć, pochwalcie się big_smile

3,915

Rumunski_Zolnierz napisał/a:
rossanka napisał/a:

Opowiedz big_smile

Były tam typy:
1 mam minę taką jakbym chciał kogoś zamordować
2 minę jak w upojeniu alkoholowym
3 profil bez zdjęcia twarzy tylko np zdjęcie ciemnej sylwetki (sam kontur), albo dłoń, albo same oczy w ciemnych okularach (dobrze, ze oczy a nie inna część ciała - kobieto , doceń to tongue
4 męski profil z kobietą (jakąś modelką z neta) zamiast własnego zdjęcia
5 zdjęcie kobiecego biustu lub pośladków
6 zdjęcie kwiatka, ptaszka, drzewka, kieliszka wina etc
7 zdjęcie jakiegoś typa w ciemnych okularach, garnitur, BMW (czy jakaś inna bogatsza marka, nie znam się w sumie wisi mi to, mogłaby być nawet hulajnoga). Facet ewidentnie jakiś Włoch albo Turek,
podpis, ze biznesmen milioner stąd i stąd
8 arabowie
9 dziewiąty punkt to ci "normalni" widać, ze prawdziwe profile, ale tych jak nazłość ułamek procenta.

3,916

Kurde to BMW na profilowym jest odbierane jako coś złego? hmm

3,917

To nie Otomoto.

3,918

Tak, bo ukazuje pustostan.

3,919

rossanka napisał/a:
rossanka napisał/a:

Opowiedz big_smile

Były tam typy:
1 mam minę taką jakbym chciał kogoś zamordować
2 minę jak w upojeniu alkoholowym
3 profil bez zdjęcia twarzy tylko np zdjęcie ciemnej sylwetki (sam kontur), albo dłoń, albo same oczy w ciemnych okularach (dobrze, ze oczy a nie inna część ciała - kobieto , doceń to tongue
4 męski profil z kobietą (jakąś modelką z neta) zamiast własnego zdjęcia
5 zdjęcie kobiecego biustu lub pośladków
6 zdjęcie kwiatka, ptaszka, drzewka, kieliszka wina etc
7 zdjęcie jakiegoś typa w ciemnych okularach, garnitur, BMW (czy jakaś inna bogatsza marka, nie znam się w sumie wisi mi to, mogłaby być nawet hulajnoga). Facet ewidentnie jakiś Włoch albo Turek,
podpis, ze biznesmen milioner stąd i stąd
8 arabowie
9 dziewiąty punkt to ci "normalni" widać, ze prawdziwe profile, ale tych jak nazłość ułamek procenta.

Zapomniałaś o klatach i brzuchach (najpierw masa, potem rzeźba), zdjęciach z piwem w garści i specyficznej biżuterii typu łańcuch zdjęty z krowy.

3,920

Zależy w jaką grupę docelową celujesz, w jednej będzie to zaleta, w innej wada.

3,921

assassin napisał/a:

Zależy w jaką grupę docelową celujesz, w jednej będzie to zaleta, w innej wada.

To też prawda.

3,922

Jeszcze zależy co to za BMW, o ile 12 letni strucel serii 3 na nikim nie robi wrażenia i wzbudza tylko śmiech,
o tyle 2 letni X6 będzie już powodował posik u większości dam, niezależnie od ich wieku i statusu czy przekonań wink

3,923

Całę szczęście, że napisałeś "u większości", no i nad tymi "damami" też bym się zastanowiła...

A tak z innej mańki: szkoda, że akurat Ty tak myślisz...

3,924

anderstud napisał/a:

Jeszcze zależy co to za BMW, o ile 12 letni strucel serii 3 na nikim nie robi wrażenia i wzbudza tylko śmiech,
o tyle 2 letni X6 będzie już powodował posik u większości dam, niezależnie od ich wieku i statusu czy przekonań wink

Serio? nawet nie wiem jak wygląda X6 i w ogóle mnie to nie interesuje...
Szpanerskie zdjęcia przy furach to wiocha, niezależnie co to za samochód.

3,925

Ja to zamierzam zrobić formę na lato, żeby sobie zrobić zdjęcie w bikini. Skoro dwie na trzy mają takie zdjęcie na portalach, to ja też mogę mieć smile

3,926

Lucyfer666 napisał/a:

Ja to zamierzam zrobić formę na lato, żeby sobie zrobić zdjęcie w bikini. Skoro dwie na trzy mają takie zdjęcie na portalach, to ja też mogę mieć smile

Haha, to jakieś dziwne portale oglądasz wink Tam gdzie byłam, to na 50 zdjęć z gołą klatą/piwnym brzuszkiem na wierzchu, przypadało może jedno w bikini.

3,927

Capricornus napisał/a:

Całę szczęście, że napisałeś "u większości", no i nad tymi "damami" też bym się zastanowiła...

Słucham, obserwuję i wyciągam wnioski.
O ile jakiś stary parch obojętnie jakiej marki może nie wzbudzać u dziewcząt żadnej reakcji (ot samochód jak samochód, taki czy sraki)
o tyle nowa fura za kilkaset tysiaków, to już nie jest tylko samochód i niemal zawsze powoduje rozkurcz pewnych grup mięśni,
działając na instynkty i wyobraźnię (o z takim to bym miała dobrze) i chcecie czy nie chcecie, to widać po waszym zachowaniu,
a przynajmniej ja się jeszcze nie spotkałem z taką, której by się oczy nie zaświeciły na widok wypchanego sianem kolesia w wypasionej bryce,
choćby nie wiem jak mocno i z całych sił próbowała to ukryć, to naturę ciężko oszukać smile
Oczywiście, że ma się to nijak do wklejania na portalu zdjęć z autami (wieś tańczy i śpiewa) tylko taka luźna uwaga do dyskusji,
że dziewczyny nie zwracają uwagi na drogie samochody, bo jasne że zwracają, kwestia tylko ustalenia gdzie dla kogo leży pułap "drogi",
no chyba że po raz tysięczny chcemy wrócić do karkołomnych prób udowodnienia, że chłopcy nie lecą na cycki, a dziewczynki na kasę...

3,928

anderstud napisał/a:
Capricornus napisał/a:

O ile jakiś stary parch obojętnie jakiej marki może nie wzbudzać u dziewcząt żadnej reakcji (ot samochód jak samochód, taki czy sraki)
o tyle nowa fura za kilkaset tysiaków, to już nie jest tylko samochód i niemal zawsze powoduje rozkurcz pewnych grup mięśni,
działając na instynkty i wyobraźnię (o z takim to bym miała dobrze) i chcecie czy nie chcecie, to widać po waszym zachowaniu,
a przynajmniej ja się jeszcze nie spotkałem z taką, której by się oczy nie zaświeciły na widok wypchanego sianem kolesia w wypasionej bryce,
choćby nie wiem jak mocno i z całych sił próbowała to ukryć, to naturę ciężko oszukać smile
Oczywiście, że ma się to nijak do wklejania na portalu zdjęć z autami (wieś tańczy i śpiewa) tylko taka luźna uwaga do dyskusji,
że dziewczyny nie zwracają uwagi na drogie samochody, bo jasne że zwracają, kwestia tylko ustalenia gdzie dla kogo leży pułap "drogi",
no chyba że po raz tysięczny chcemy wrócić do karkołomnych prób udowodnienia, że chłopcy nie lecą na cycki, a dziewczynki na kasę...

Chłopcy lecą na cycki, tak jak dziewczynki na wysportowane sylwetki, ale zestawianie tego z kasą i autami jest nietrafione. Kasa ani samochód nie jest częścią człowieka i leci na to specyficzny target, któremu bardziej chodzi o dobrobyt w życiu niż o to, jaki jest facet z którym będą żyć. Istnieniu tej grupy też nikt nie zaprzecza, ale wrzucanie wszystkich do tego wora dowodzi jednej zdwóch rzeczy: a) w taki target celujesz, więc z innym nie masz do czynienia b) według Ciebie jeśli fakty nie są zgodne z założeniem, to tym gorzej dla faktów (filtry)
Dziękuję za uwagę wink

3,929

anderstud napisał/a:
Capricornus napisał/a:

E tam. Ja tam bardzo lubię pieniądze, uważam, że dzięki nim łatwiej się żyje. Mogę sobie pozwolić na dokształcanie w zawodzie (moje kursy bywało, ze sporo kosztowały),
nie matrwię się, że nie będzie mnie stać na nowe oprawki i szkła, że będę miała długi u weterynarza, bo leczenie kosztuje, że samochód znów się popsuł, a mechanik woła tylko "daj daj" i tak dalej.
Tylko, ze pieniądze to sobie sama zarobię, łaski faceta nie potrzebuję.
Dla mnie na randkę może nawet na wrotkach przyjechać.

Co do pań lecących na gośći w BMW - zależy na jakie panie się leci. Może ktoś ma typ kobiety, której typem mężczyzny jest gość ze złotym łańcuchem w BMW? A potem płacz i lament, bo ona wybrała gościa z kasą.  No wybrała, bo takiego szukała. Tak jak on szukał Biuściastej blondynki DD, w przedziale 25-30 i z nogami do ziemi.

3,930 Ostatnio edytowany przez Rumunski_Zolnierz (2019-10-08 11:56:25)

rossanka napisał/a:

Tak, tak...
Może na randkę przyjechać na wrotkach, tramwajem, PKS'em itp...
A potem jak przychodzi co do czego to jednak ,,to nie to"
Zresztą po znajomych widzę jak dobra fura działa na laski, to jest po prostu wabik nie z tej ziemi.
Kiedyś jeden koleś jeździł bardzo dobrym samochodem (jak na biednego polskiego studenta) i spotykał się z naprawdę fajną dziewczyną, która była o niego starsza o kilka lat lol

3,931

Odnoszę wrażenie graniczące z pewnością, że co teraz nie powiem i tak zostanie użyte przeciwko mnie w dalszej rozmowie,
jednak może gdyby się komuś zechciało jeszcze raz z uwagą przeczytać co napisałem, być może zauważy taki drobny niuans,
że nigdzie nie użyłem zwrotu "wszystkie" ani "tylko na kasę" ani innych treści, których autorstwo mi się tutaj przypisuje.

Napisałem jedynie, że ja takiej nie spotkałem (to chyba nie "wszystkie") która nie zwróciłaby uwagi na drogie markowe auto
czy gościa który z niego wysiada (to też nie oznacza, że one leciały "tylko na kasę") chociaż ona sama być może nawet tego faktu
nie zarejestrowała, to ja to zauważyłem. I to wszystko co zostało napisane, a cała reszta Drogie Panie, to już wasza nadinterpretacja smile

Każdy zdrowy mężczyzna zwróci uwagę na atrakcyjną kobietę (zwróci uwagę nie jest tożsame z tym, że na nią leci, bo ma fajny tyłek)
a każda zdrowa kobieta zwróci uwagę za zasobnego w dobra mężczyznę (zwróci uwagę nie jest tożsame z tym, że leci na jego kasę)
Dziękuję za uwagę smile

3,932

rossanka napisał/a:

Tak, tak...
Zresztą po znajomych widzę jak dobra fura działa na laski, to jest po prostu wabik nie z tej ziemi.
Kiedyś jeden koleś jeździł bardzo dobrym samochodem (jak na biednego polskiego studenta) i spotykał się z naprawdę fajną dziewczyną, która była o niego starsza o kilka lat lol

Czyli rada jedna, uskładać na dobrą furę (może to zająć jakiiś czas, ale nie jest niemożliwe), a wtedy będziesz miał każdą, którą bedziesz chciał mieć.

3,933

anderstud napisał/a:

Odnoszę wrażenie graniczące z pewnością, że co teraz nie powiem i tak zostanie użyte przeciwko mnie w dalszej rozmowie,
jednak może gdyby się komuś zechciało jeszcze raz z uwagą przeczytać co napisałem, być może zauważy taki drobny niuans,
że nigdzie nie użyłem zwrotu "wszystkie" ani "tylko na kasę" ani innych treści, których autorstwo mi się tutaj przypisuje.

Napisałem jedynie, że ja takiej nie spotkałem (to chyba nie "wszystkie") która nie zwróciłaby uwagi na drogie markowe auto
czy gościa który z niego wysiada (to też nie oznacza, że one leciały "tylko na kasę") chociaż ona sama być może nawet tego faktu
nie zarejestrowała, to ja to zauważyłem. I to wszystko co zostało napisane, a cała reszta Drogie Panie, to już wasza nadinterpretacja smile

Każdy zdrowy mężczyzna zwróci uwagę na atrakcyjną kobietę (zwróci uwagę nie jest tożsame z tym, że na nią leci, bo ma fajny tyłek)
a każda zdrowa kobieta zwróci uwagę za zasobnego w dobra mężczyznę (zwróci uwagę nie jest tożsame z tym, że leci na jego kasę)
Dziękuję za uwagę smile

No dobra. Masz tego faceta w BMW, który do tego dobrze wygląda, a do tego dobrze się zachowuje i tak dalej. A dalej masz faceta, powiedzmy w 17letnim Oplu, który nie dba o higienę, śmierdzi fajkami i piwem, a na dodatek nie umie się zachować.
Którego wybierasz?
I czy w tych wypadkach ma znaczenie marka samochodu?

3,934

rossanka napisał/a:

Tak, tak...

Skoro wiesz lepiej, co jest ważne dla Rossanki i wszystkich kobiet, to po co w ogóle dyskusja?

Mała podpowiedź dla Ciebie: takie "wiedzenie lepiej" rzadko która wytrzyma.

3,935 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-10-08 12:18:18)

anderstud napisał/a:

Dziękuję za uwagę smile

Chciałabym jeszcze zwrócić uwagę na moją drobną uwagę, której dokonam, a mianowicie, że nie użyłam sformułowania "tylko na kasę". Nie mogłam użyć, bowiem chodziło o fakt, że w ogóle lecą na kasę.

Ty nie użyłeś słowa "wszystkie", to prawda, ale z Twojego posta wynikało, że nie ma takich, które na kasę nie lecą, tzn. dokładnie, na wypasioną furę, bo na jakąkolwiek to moze faktycznie nie wszystkie polecą.

3,936

niepodobna napisał/a:
rossanka napisał/a:

Tak, tak...

Skoro wiesz lepiej, co jest ważne dla Rossanki i wszystkich kobiet, to po co w ogóle dyskusja?

Mała podpowiedź dla Ciebie: takie "wiedzenie lepiej" rzadko która wytrzyma.

Do tej pory nie patrzyłam na markę, byle się nie psuło i na głowę deszcz nie padał, ale może to nie takie głupie? Może "wyrwać" sobie jakiegoś 50 latka z super furą. W sumie nie wyglądam jeszcze na 40, więcej szpachli, mniej materiału, powiększający stanik, szpilki do nieba i kto wie smile Pojeżdżę tym BMW albo innym Majbachem albo Lexusem.
Trzeba się w markach podszkolić, abym się nie nacięła na jakieś badziewie udające luksusowy samochód.

3,937 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2019-10-08 12:20:06)

Opisane przez anderstuda zjawisko ma jak najbardziej naturalne i prawdziwe podłoże, czysto atawistyczne.To specyficznie pojmowana oznaka statusu, cecha czy też rzecz, odczytywana jako coś, co może wskazywać na wysoki status, zaradność czy obrotność.Wiadomo, że w świecie przyroduy to z reguły wystarczy. Jednak w naszym społeczeństwie przydają sie też bardziej wartościowe przymioty smile Na nich staramy sie budować trwały związek. Nieporozumienia w tej kwestii biorą sie stad, kiedy uznamy, że wypasiona fura, skóra i komóra to jedyne przydatne cechy w drugiej osobie..

EDIT: rossanka Niech ten z BMW przesiądzie się do Opla a ten z Opla do BMW. smile

3,938

bagienni_k napisał/a:

Opisane przez anderstuda zjawisko ma jak najbardziej naturalne i prawdziwe podłoże, czysto atawistyczne.To specyficznie pojmowana oznaka statusu, cecha czy też rzecz, odczytywana jako coś co może wskazywać na wysoki status, zaradność czy obrotność.Wiadomo, że w świecie przyroduy to z reguły wystarczy. Jednak w naszym społeczeństwie przydają sie też bardziej wartościowe przymioty smile Na nich staramy sie budować trwały związek. Nieporozumienia w tej kwestii biorą sie stad, kiedy uznamy, że wypasiona fura, skóra i komóra to jedyne przydatne cechy w drugiej osobie..

W "świecie przyrody" normalne jest też zabijanie konkurencji albo dzieci konkurencji...

Próby opisu zjawisk złożonych przez redukcję do prostszych mogą być efektowne i atrakcyjne, ale są nieuprawnione i prowadzą do błędów wink

3,939

rossanka napisał/a:

No dobra. Masz tego faceta w BMW, który do tego dobrze wygląda, a do tego dobrze się zachowuje i tak dalej. A dalej masz faceta, powiedzmy w 17letnim Oplu, który nie dba o higienę, śmierdzi fajkami i piwem, a na dodatek nie umie się zachować.
Którego wybierasz?

Pytanie jest tendencyjne smile
Podkreślam i zaznaczam - nigdzie nie twierdziłem, że ktoś kogoś na podstawie czegoś wybiera, a jedynie że zwraca uwagę i większość,
tak WIĘKSZOŚĆ kobiet zwraca uwagę na status materialny potencjalnego kandydata wyrażany poprzez wartość auta jakim jeździ,
wielkość chaty w której mieszka czy wysokość podatków jakie płaci. Zwraca uwagę w dalszym ciągu nie oznacza, że właśnie jego wybiera.
Tak tylko w kwestii formalnej wink

3,940

anderstud napisał/a:
rossanka napisał/a:

Którego wybierasz?

Podkreślam i zaznaczam - nigdzie nie twierdziłem, że ktoś kogoś na podstawie czegoś wybiera, a jedynie że zwraca uwagę i większość,
tak WIĘKSZOŚĆ kobiet zwraca uwagę na status materialny potencjalnego kandydata wyrażany poprzez wartość auta jakim jeździ,
wielkość chaty w której mieszka czy wysokość podatków jakie płaci. Zwraca uwagę w dalszym ciągu nie oznacza, że właśnie jego wybiera.

Jak tylko zwraca uwagę to o co to całe bicie piany?
Też mogę mieć pretensje, że faceci zwracają uwagę na blondynki o 175cm wzrostu, z dużym biustem, krągłymi biodrami i sztucznymi paznokciami, w wieku max 30 lat, podczas gdy wyglądam całkowicie odwrotnie. No trudno, każdy ma swój gust.
Poza tym ubierz się w spodnie, bluzę, bez makeupu, to mało kto zwróci uwagę. Ubierz tylko sukienkę, krótką spódniczke, umaluj się, do tego obcas - i już zwracasz uwagę. Musisz wtedy przejść przez zebrę,
bo zaraz Cię panowie przepuszcxzają, chociaż nie chcesz przechodzić przez ulicę, zatrzymałaś się tylko aby cos poszukać w torebce, ale pan zaraz zwalnia. Ubierzesz się w dres i kaptur - to Cię na plamę rozjadą na pasach big_smile

3,941

anderstud napisał/a:

Napisałem jedynie, że ja takiej nie spotkałem

Współczuję i nie piszę tego z przekąsem...

3,942

Ludzie czy Wy naprawdę nie pracujecie? Siedzicie i piszecie na forum od rana?

3,943

Marianna-79 napisał/a:

Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby pisać z pracy ;P

3,944 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2019-10-08 12:53:10)

anderstud napisał/a:
rossanka napisał/a:

Którego wybierasz?

-  OTÓŻ TO! Bardziej klarownie i jasno tego nie można przedstawić smile

niepodobna- W mojej intencji nie było absolutnie  redukowanie złożonych zachowań społecznych do RÓWNIEŻ złożonych( wbrew pozorom!) zachowań zwierząt w świecie przyrody. Jedynie na wskazanie, że czy tego chcemy czy nie, pierwiastek przyrodniczy JEST I BYŁ w nas od ZAWSZE! Pewne nasze zachowania czy reakcje są wyzwalane przez tzw bodźce kluczowe(m.in. wzrokowe, zapachowe,czy inne bardziej złożone) i dotyczy to nie tylko procesów na poziomie organizmalnym ( fizjologicznym), ale również przeróżnych zachowań. Pod wpłwywem owych bodźców kluczowych, działamy często instynktownie. I właśnie ON przejawia się wyraźnie kiedy ZWRACAMY uwagę na jakies szczególne cechy, które wydają się nam atrakcyjne. Natomiast WYBIERAMY juz bardziej rozsądnie, biorąc pod uwagę także zupęłnie inne przymioty, wykraczające poza pierwiastek stricte przyrodniczy, wg złożónych kanonów zachowań społęcznych, uczuć, wsolnych cech itd. To jest dokładnie to, o czym pisał anderstud smile
Chciażby preferencje pod względem partnera co do atrakcyjności fizycznej( choćby wzrostu, sylwetki itp.) są przejawem zachowań, związanych z tw. doborem płciowym. Nauka z pogranicza biologii, socjologii, psyhologii i antropologii, rozwinęła się dopiero około 50-60 lat temu, wiec jest dość młoda, lecz bywa fascynująca. Polecam takich autorów jak Vitus B. Droscher, Konrad Lorenz, Desmond Morris czy Irenaeus Eibl-Eibesfeldt. smile
Zatem ZWRACANIE UWAGI  a WYBIERANIE do dwie RÓŻNE rzeczy smile

3,945 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-10-08 12:56:46)

anderstud napisał/a:

"Posik" to auto może we mnie wywołać jak gość stanie w korku  a nie ma toalety.:)
Szybciej chyba Panów podniecą te cuda techniki smile

3,946

Marianna-79 napisał/a:

Bywa i nuda w pracy, mnie to cieszy, bo zazwyczaj jestem zawalona.

3,947 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-10-08 13:05:36)

bagienni_k napisał/a:
anderstud napisał/a:
rossanka napisał/a:

Którego wybierasz?

niepodobna- W mojej intencji nie było absolutnie  redukowanie złożonych zachowań społecznych do RÓWNIEŻ złożonych( wbrew pozorom!) zachowań zwierząt w świecie przyrody. Jedynie na wskazanie, że czy tego chcemy czy nie, pierwiastek przyrodniczy JEST I BYŁ w nas od ZAWSZE! Pewne nasze zachowania czy reakcje są wyzwalane przez tzw bodźce kluczowe(m.in. wzrokowe, zapachowe,czy inne bardziej złożone) i dotyczy to nie tylko procesów na poziomie organizmalnym ( fizjologicznym), ale również przeróżnych zachowań. Pod wpłwywem owych bodźców kluczowych, działamy często instynktownie. I właśnie ON przejawia się wyraźnie kiedy ZWRACAMY uwagę na jakies szczególne cechy, które wydają się nam atrakcyjne. Natomiast WYBIERAMY juz bardziej rozsądnie, biorąc pod uwagę także zupęłnie inne przymioty, wykraczające poza pierwiastek stricte przyrodniczy, wg złożónych kanonów zachowań społęcznych, uczuć, wsolnych cech itd. To jest dokładnie to, o czym pisał anderstud smile
Chciażby preferencje pod względem partnera co do atrakcyjności fizycznej( choćby wzrostu, sylwetki itp.) są przejawem zachowań, związanych z tw. doborem płciowym. Nauka z pogranicza biologii, socjologii, psyhologii i antropologii, rozwinęła się dopiero około 50-60 lat temu, wiec jest dość młoda, lecz bywa fascynująca. Polecam takich autorów jak Vitus B. Droscher, Konrad Lorenz, Desmond Morris czy Irenaeus Eibl-Eibesfeldt. smile

Skoro "zwracanie uwagi" i "wybieranie" to dwie różne rzeczy, to co znaczy LECIEĆ  na auto? big_smile

3,948

niepodobna napisał/a:
bagienni_k napisał/a:
anderstud napisał/a:

Skoro "zwracanie uwagi" i "wybieranie" to dwie różne rzeczy, to co znaczy LECIEĆ  na auto? big_smile

Powiedziałbym, że bardziej wyraziste zwracanie uwagi smile

3,949 Ostatnio edytowany przez anderstud (2019-10-08 13:32:53)

niepodobna napisał/a:

Luksusowe auto jako wyznacznik pewnego określonego statusu może pełnić funkcję wabiku u kobiet, dla których status mężczyzny jest ważny.
A że jest ważny dla uwaga uwaga zaraz padnie to straszne słowo... KAŻDEJ ... to nie wiem czy teraz chodzi o łapanie się wzajemnie za słówka
czy o pisanie podręczników do przyrody od nowa, czy o coś może jeszcze innego, tak czy siak nie sądzę, żeby ktoś tu kogoś przegadał, więc...

P.S.
Świecenie na portalu cyckami, choć może zdradzać pewne niezby atrakcyjne i pożądane w związku cechy charakterologiczne obiektu na zdjęciach,
nie zmienia absolutnie w niczym faktu, że widok zgrabnej laski z fajnym cycem jest dla każdego (tak, dla KAŻDEGO) mężczyzny atrakcyjny
i jakoś chyba żaden nie ma problemu, żeby otwarcie to przyznać, a tutaj już druga strona leci o tym jak to nie nie nie, wcale nie patrzymy na kasę...
Spoko, czyli możemy chyba uznać, że nie było tematu wink

3,950 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-10-08 13:33:21)

anderstud napisał/a:
niepodobna napisał/a:

Luksusowe auto jako wyznacznik pewnego określonego statusu może pełnić funkcję wabiku u kobiet, dla których status mężczyzny jest ważny.
A że jest ważny dla uwaga uwaga zaraz padnie to straszne słowo... KAŻDEJ ... to nie wiem czy teraz chodzi o łapanie się wzajemnie za słówka
czy o pisanie podręczników do przyrody od nowa, czy o coś może jeszcze innego, tak czy siak nie sądzę, żeby ktoś tu kogoś przegadał, więc...

cyt.
>>>>jednak może gdyby się komuś zechciało jeszcze raz z uwagą przeczytać co napisałem, być może zauważy taki drobny niuans,
że nigdzie nie użyłem zwrotu "wszystkie"

----

Zdecyduj się smile

3,951

niepodobna napisał/a:

Zdecyduj się smile

Nie no nie wytrzymie...

3,952

anderstud napisał/a:
niepodobna napisał/a:

Zdecyduj się smile

Nie no nie wytrzymie...

Wypadałoby Ci zapytać, albo wyłożyć tutaj jeszcze raz różnicę między ZWRACANIEM UWAGI a WYBIERANIEM :-)

3,953

bagienni_k napisał/a:
anderstud napisał/a:
niepodobna napisał/a:

Zdecyduj się smile

Nie no nie wytrzymie...

Wypadałoby Ci zapytać, albo wyłożyć tutaj jeszcze raz różnicę między ZWRACANIEM UWAGI a WYBIERANIEM :-)

Raczej wypadałoby jeszcze raz przeczytać tamte posty, w których owa różnica nie jest sednem. smile

3,954

Marianna-79 napisał/a:

Od dawien dawna zaczęło mnie to zastanawiać
Środek tygodnia, godziny takie wczesne
A forum tętni życiem jak Ibiza w Sierpniu big_smile

3,955

Rumuński Czasami bywa tak, że TRZEBA siedzieć przed ekranem szukając pracy, więc ma się otwarte inne okna smile

Sednem tej całej dyskusji jest zauważenie jakiś podstaw, pewnych schematów, bez których ciężko zrozumieć określone zachowania. Fakt, że te podstawy istnieją jest niezbędny, żeby nie zastanawiać się za każdym razem, dlaczego obserwujemy wokół siebie takie teatrzyki z udziałem wypaśnych samochodów, wydekoltowanych panienek czy zdjęć przy lustrze z gołą klatą.

Zatem:
- czy będziemy ciągle roztrząsać dlaczego  i jaka ilość przedstawicieli danej płci "poleci" na to, czy na tamto?
- czy też przyjmiemy w końcu do wiadomości, że ZWRACANIE uwagi na pewne rzeczy nie jest jakąś zbrodnią, lecz NATURALNYM i calkowicie zrozumiałym zachowaniem, uwarunkowanym w dużej mierze biologicznie..?
- następnie czy jesteśmy w stanie przyjąć, że m.in. wybierając partnera modyfikujemy te pierwotne zachowania, dodając jeszcze takie kryteria, które można nazwać bardzo ogólnie społęczno-uczuciowymi?

W takim razie łatwiej nam przyjdzie potem stwierdzić, że owo lecenie na wypasione fury i odstrzelonych facetów czy uganianie się za wysokimi blondynkami w szpilkach z wydatnym biustem jest spłyconym i skrzywionym społecznie zachowaniem, mającym jednak pewne prymitywne podstawy.

3,956 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-10-08 15:27:00)

może inni nie pracują na systemie z okienkami?
Ja mam z 6 otwartych smile na 2 pracuję, na 1 forum, na innym poczta , a na innym buty big_smile
A i jeszcze to:
https://www.youtube.com/watch?v=YanS0uoEH3E big_smile

co do samochodów, to na wszelkich targach robi się wiele by powiązać je z długonogimi modelkami, więc skojarzenia z tym nie dziwią.

3,957 Ostatnio edytowany przez Rumunski_Zolnierz (2019-10-08 19:03:38)

Okej, niech będzie. Wasza sprawa co robicie i w jakich godzinach smile

A co do tematu to udało mi się popisać rano z jedną dziewczyną (zacząłem rozmowę od nieszablonowego tekstu), wieczorem także pisaliśmy, chciałem przenieść znajomość do reala jakoś jutro albo pojutrze.

Ale nagle kolejna, która przestała mi nagle odpisywać.

No przecież to są jakieś jaja.

3,958

Nie wiem co ty tam robisz, ale robisz to źle.
Zapodaj tu jakiś konkretny przykład takiego "popisać" bo aż mi się wierzyć w to nie chce...

3,959

Np. dziewczyna coś pisze, że piecze jakieś tam ciasta,
Pytam się czy robi też słodkie bułeczki
Odpisuje mi, że tak
To jej napisałem, że fajnie byśmy się dobrali bo ja lubię jeść takie rzeczy,
No i koniec rozmowy big_smile

3,960

Np. dziewczyna coś pisze, że piecze jakieś tam ciasta,
Pytam się czy robi też słodkie bułeczki
Odpisuje mi, że tak
To jej napisałem, że fajnie byśmy się dobrali bo ja lubię jeść takie rzeczy,
No i koniec rozmowy big_smile

Może nie chciała rozmawiać. A powód już jest nie istotny, co za róznica dla Ciebie. Nie można terroryzować ludzi.
Wiesz ilu mężczyzn mi nie odpisywało, albo znikało po spotkaniach bez wieści? Widać coś im nie pasowało we mnie, tak bywa. Może szukali czegoś innego.
A obrażać się nie ma o co, to świat wirtualny.

3,961

Ale ja nikogo nie terroryzuję haha!
Tylko lipa, że tak to wygląda.
Jedni uciekają, drudzy nie odpisują itp.
No i żyje przeleci a człowiek zostanie sam i tyle.

3,962 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2019-10-08 23:55:05)

Ciężko powiedzieć, co tak naprawde robisz źle.
Mówiąc szczerze, to mając konto na jednym portalu, parę razy rozmowę przenosiłem na maila. Z tego co pamiętam to zawsze starałem się odpisaywać i konstruktywnie kończyć znajomość, jeśli osoba mi nie odpowiadała. Zawsze dyplomatycznie i z wyjaśnieniem. Może z jednym wyjątkiem, kiedy dziewczyna zasypywała mnie wiadomościami jak radziecka katiusza ostrzeliwująca Berlin smile, z czego wylewała sie skrajna desperacja smile Są pewne uniwersalne teksty, które mogą od razu odrzucać, ale w Twojej wypowiedzi osobiście nie widzę NIC, co można ocenić jako totalne zniechęcenie. Kolejny raz przychodzi mi na myśl post nudnego.trudnego z samego początku tego wątku. Kiedy na kilkanąscie wiadomości, odnoszących się bezpośrednio do profilu czy samego opisu, bez oczywistych podtekstów, nie było ŻADNEGO odzewu?
Dla mnie to jest specyfika powstawania znajomości w sieci, gdzie ludzie mogą zdecydowanie więcej ukryć, zmienić czy naditerpretować.

3,963

bagienni_k napisał/a:

Ciężko powiedzieć, co tak naprawde robisz źle.
Mówiąc szczerze, to mając konto na jednym portalu, parę razy rozmowę przenosiłem na maila. Z tego co pamiętam to zawsze starałem się odpisaywać i konstruktywnie kończyć znajomość, jeśli osoba mi nie odpowiadała. Zawsze dyplomatycznie i z wyjaśnieniem. Może z jednym wyjątkiem, kiedy dziewczyna zasypywała mnie wiadomościami jak radziecka katiusza ostrzeliwująca Berlin smile, z czego wylewała sie skrajna desperacja smile Są pewne uniwersalne teksty, które mogą od razu odrzucać, ale w Twojej wypowiedzi osobiście nie widzę NIC, co można ocenić jako totalne zniechęcenie. Kolejny raz przychodzi mi na myśl post nudnego.trudnego z samego początku tego wątku. Kiedy na kilkanąscie wiadomości, odnoszących się bezpośrednio do profilu czy samego opisu, bez oczywistych podtekstów, nie było ŻADNEGO odzewu?
Dla mnie to jest specyfika powstawania znajomości w sieci, gdzie ludzie mogą zdecydowanie więcej ukryć, zmienić czy naditerpretować.

Przecież to oczywiste, wygląd nudnego obiektom jego atencji nie podpasował. A Rumuński może bez dowcipkowania powinien spróbować...?

3,964

Nie rozumiem, na czym polega dramat tego, że komuś tam się nie spodobaliście. Przecież to zupełnie tak samo, jak Wy idziecie ulicą i oceniacie - większośc mijanych osób nie będzie Wam się podobać. Od czasu do czasu trafi się wyjątek, a jeszcze rzadziej wielkie 'wow'. W drugą stronę jest tak samo.

3,965

niepodobna napisał/a:

Nie rozumiem, na czym polega dramat tego, że komuś tam się nie spodobaliście. Przecież to zupełnie tak samo, jak Wy idziecie ulicą i oceniacie - większośc mijanych osób nie będzie Wam się podobać. Od czasu do czasu trafi się wyjątek, a jeszcze rzadziej wielkie 'wow'. W drugą stronę jest tak samo.

Tu raczej nie chodzi o "komuś" a prędzej o "nikomu", tak mi się przynajmniej wydaje.

Posty [ 3,901 do 3,965 z 4,192 ]

Strony Poprzednia 1 59 60 61 62 63 64 65 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » wiadomości na portalach randkowych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024