wiadomości na portalach randkowych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » wiadomości na portalach randkowych

Strony Poprzednia 1 14 15 16 17 18 65 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 976 do 1,040 z 4,192 ]

976 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-15 22:25:00)

Odp: wiadomości na portalach randkowych
rossanka napisał/a:
Tycho napisał/a:

Mnie akurat interesuje czym się zawodowo zajmuje kobieta, z którą rozmawiam. I wcale nie chodzi o zarobki. Po prostu praca zawodowa jest wyborem jakiejś drogi życiowej, i wiąże się z predyspozycjami i zainteresowaniami. Rozmawiając z kimkolwiek (nie tylko kobietą) o jego pracy liczę, że zobaczę u niego iskrę, że pozwoli mi zajrzeć do jakiegoś nowego świata. Nie ma znaczenia jaka to jest praca, pod warunkiem, że osoba z którą rozmawiam czuje się w niej spełniona.

Dlatego postawa taka jak zaprezentowana wyżej, typu: "no mam jakąś pracę, zarabiam na siebie, co cię to interesuje?" powoduje z kolei u mnie, że dana kobieta idzie na odstrzał. Przykro mi, ale jeśli ktoś nie chce rozmawiać o swojej pracy, to znaczy że się jej wstydzi, albo pracuje z przymusu i nie ma na tyle ambicji i samozaparcia by robić to co chce. Albo najczęściej sam/a nie wie czego chce, i robi to, co mu życie podsunęło. Pit nie ma tu nic do rzeczy: bibliotekarka czy pielęgniarka, która kocha swoją pracę i chce o niej rozmawiać ma u mnie więcej punktów niż zblazowana menedżerka, z 5-krotnie wyższą pensją, która będzie mi przez zęby cedziła czym się zajmuje.

Praca jak praca, każdy jakąś ma (przeważnie).

... a co ma praca do związku, to ja nie rozumiem? Jak mam z ewentualnym partnerem rozmawiać o pracy, to po co mi partner? O pracy to ja sobie w pracy mogę porozmawiać...
...a jak mam z ewentualnym partnerem rozmawiać o kasie z tej pracy na wejściu, to to dla mnie nie jest partner.

Zobacz podobne tematy :

977

rossanka napisał/a:

O tym piszę właśnie. Z podejściem "praca jak praca" nie wzbudzasz mojego zainteresowania.

978

Tycho napisał/a:
rossanka napisał/a:

O tym piszę właśnie. Z podejściem "praca jak praca" nie wzbudzasz mojego zainteresowania.

No, a Ty nie wzbudzasz mojego, skoro bardziej Cię interesuje moja praca niż ja big_smile

979 Ostatnio edytowany przez Tycho (2019-03-16 00:21:20)

santapietruszka napisał/a:

No, a Ty nie wzbudzasz mojego, skoro bardziej Cię interesuje moja praca niż ja big_smile

Nie ma pełnego rozdzielenia między "Ty" i "Twoja praca". Praca, którą wykonujesz jest częścią Ciebie, czy Ci się to podoba czy nie. To co robisz mówi mi dużo o Tobie. A jeszcze więcej to, jak do tego podchodzisz.

A Twoje zainteresowanie i tak mogę wzbudzić czymś innym smile

980 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-15 22:40:34)

Tycho napisał/a:

Nie pełnego rozdzielenia między "Ty" i "Twoja praca". Praca, którą wykonujesz jest częścią Ciebie, czy Ci się to podoba czy nie. To co robisz mówi mi dużo o Tobie. A jeszcze więcej to, jak do tego podchodzisz.

A Twoje zainteresowanie i tak mogę wzbudzić czymś innym smile

Owszem, ale niekoniecznie. Zauważ, że mówimy tu o sytuacjach, kiedy ktoś ni stąd ni zowąd wypala "czym się zajmujesz" w pierwszych minutach znajomości...
Raczej nikt normalny nie zakłada konta na portalu randkowym,  żeby o pracy porozmawiać tongue

981

Tycho napisał/a:
rossanka napisał/a:

Nie miałam zamiaru wzbudzać zainteresowania u nikogo. smile
Ale można powymieniac pogląday.

982

Owszem, ale niekoniecznie. Zauważ, że mówimy tu o sytuacjach, kiedy ktoś ni stąd ni zowąd wypala "czym się zajmujesz" w pierwszych minutach znajomości...
Raczej nikt normalny nie zakłada konta na portalu randkowym,  żeby o pracy porozmawiać tongue

Kiedyś facet poznany w necie na "randce" wypytał mnie o :
Prace
Wykształcenie
Mieszkanie (czy moje czy wynajmuje)
Czy sama mieszkam
Czy mam prawo jazdy
Czy mam samochód

Czułam się jak na rozmowie o prace smile

983

rossanka napisał/a:

Prace
Wykształcenie
Czy sama mieszkam
Czy mam prawo jazdy
Czy mam samochód

A ile on miał lat ?

BTW.
To ja już ponad rok bez pracy... no to bez szans na kobitę

984

No to ja jestem nienormalny. To znaczy byłbym, gdybym miał profil na portalu randkowym wink
Dla mnie takie pytanie w pierwszych minutach znajomości to najnormalniejsza sprawa. Jeśli coś takiego Cię obrusza, to dla mnie sygnał, że nadajemy na innych falach i jeśli to ja wyszedłem z inicjatywą rozmowy, to pewnie odpuszczę.

985

john.doe80 napisał/a:
rossanka napisał/a:

Prace
Wykształcenie
Czy sama mieszkam
Czy mam prawo jazdy
Czy mam samochód

A ile on miał lat ?

BTW.

Z tego co pamietam był pod 40 wtedy. Ale nie chodzi o wiek, ale o te pytania. Co to miało być, przesłuchanie???

986

rossanka napisał/a:

Nie? A to nie Ty pisujesz, że masz problemy ze znalezieniem faceta?

987

Tycho napisał/a:

No to ja jestem nienormalny. To znaczy byłbym, gdybym miał profil na portalu randkowym wink
Dla mnie takie pytanie w pierwszych minutach znajomości to najnormalniejsza sprawa. Jeśli coś takiego Cię obrusza, to dla mnie sygnał, że nadajemy na innych falach i jeśli to ja wyszedłem z inicjatywą rozmowy, to pewnie odpuszczę.

I fajnie. Bo jak nie Ty, to ja zaraz odpuszczę, jeśli jeszcze kiedyś będę miała konto na portalu randkowym smile

Tak, obrusza mnie pytanie o moje możliwości zarobkowe na wejściu. Wolałabym czymś innym faceta zauroczyć tongue

988

Tycho napisał/a:
rossanka napisał/a:

Tak to właśnie ja.(ale pracuje pracuje jakby co):)

989

rossanka napisał/a:
Tycho napisał/a:
rossanka napisał/a:

No znaleźć porządnego faceta to nie lada problem, więc się nie martw. Ponad 40 lat po tym świeci chodzę i ani na jednego nie spojrzałem ...

990

rossanka napisał/a:
Tycho napisał/a:
rossanka napisał/a:

No to wypadałoby jednak mieć zamiar wzbudzić zainteresowanie, prawda? Niekoniecznie u wszystkich, ale u kogoś.

991

john.doe80 napisał/a:
rossanka napisał/a:
Tycho napisał/a:

No znaleźć porządnego faceta to nie lada problem, więc się nie martw. Ponad 40 lat po tym świeci chodzę i ani na jednego nie spojrzałem ...

A w lustrze? smile

992

rossanka napisał/a:
john.doe80 napisał/a:
rossanka napisał/a:

A w lustrze? smile

Nie w moim typie...

993

Tycho napisał/a:
rossanka napisał/a:
Tycho napisał/a:

No to wypadałoby jednak mieć zamiar wzbudzić zainteresowanie, prawda? Niekoniecznie u wszystkich, ale u kogoś.

Pracą? Dorośli pracują nie ma się czym tak bardzo ekscytować.
Ale fakt, lubię swoją pracę.

994

I fajnie. Bo jak nie Ty, to ja zaraz odpuszczę, jeśli jeszcze kiedyś będę miała konto na portalu randkowym smile

Odpuścisz albo i nie. Obstawiam, że jednak nie smile

Tak, obrusza mnie pytanie o moje możliwości zarobkowe na wejściu. Wolałabym czymś innym faceta zauroczyć tongue

Ale przecież napisałem wyraźnie, że to nie są pytania o "możliwości zarobkowe". Nie obchodzą mnie one specjalnie. Obchodzi mnie czym się zajmujesz w życiu, w jaki sposób chcesz się przysłużyć światu.

995

john.doe80 napisał/a:

Nie w moim typie...

Może lustro zmień czy coś smile

996

rossanka napisał/a:

Nie ma co pogardzać tym, czym się ktoś ekscytuje, zwłaszcza jeśli to dotyczy Ciebie. Bo może akurat to będzie Twój wymarzony książę.

Lubisz swoją pracę? Świetnie, pokaż to, a nie skrywaj jak jakąś wstydliwą tajemnicę.

997 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-15 23:07:21)

Tycho napisał/a:

Odpuścisz albo i nie. Obstawiam, że jednak nie smile

Ale przecież napisałem wyraźnie, że to nie są pytania o "możliwości zarobkowe". Nie obchodzą mnie one specjalnie. Obchodzi mnie czym się zajmujesz w życiu, w jaki sposób chcesz się przysłużyć światu.

Ale jak w 2 czy 3 pytaniu w rozmowie takie pytanie pada, to jednak jest to pytanie o możliwości zarobkowe. Co innego, jak to wyniknie z kontekstu gdzieś tam potem. Pisałam o tym.

- Cześć, jestem Zenek.
- Miło mi, Pietruszka.
-Mnie też miło. Czym się zajmujesz?

998

Ale jak w 2 czy 3 pytaniu w rozmowie takie pytanie pada, to jednak jest to pytanie o możliwości zarobkowe. Co innego, jak to wyniknie z kontekstu gdzieś tam potem. Pisałam o tym.

To tylko Twoja interpretacja. Ja mogę zadać to pytanie jako pierwsze, przy czym wcale nie interesuje mnie ile zarabiasz.

999

MagdaLena1111 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Tak, jak piszesz „działają” faceci, na ogół, bo też nie wszyscy i nie zawsze, bo to różnie bywa.

Ja akurat też tak działam, może jestem facetem.

Nie wiem, może. Czasami myślę o Tobie jako kobiecie z dużym męskim dodatkiem, który zresztą każda z nas w sobie ma. Tak samo, jak mężczyźni mają w sobie mniej lub więcej pierwiastka kobiecego.
Nie ma jednego schematu, ale nie ma też co udawać, że kobiety i mężczyźni są tacy sami.

No tak, nie jesteśmy tacy sami, ale w sytuacji, w której wiele kobiet działa „jak mężczyźni”, a wielu mężczyzn „jak kobiety” to może nie ma co tych pierwiastków przpisywać faktycznej płciowości. Osobiście też działam jak Santapitruszka:)

1,000

Tycho napisał/a:
rossanka napisał/a:

Nie ma co pogardzać tym, czym się ktoś ekscytuje, zwłaszcza jeśli to dotyczy Ciebie. Bo może akurat to będzie Twój wymarzony książę.

Lubisz swoją pracę? Świetnie, pokaż to, a nie skrywaj jak jakąś wstydliwą tajemnicę.

Nie jest wstydliwa, ale jest całkiem zwyczajna.

1,001 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-15 23:09:46)

Tycho napisał/a:

To tylko Twoja interpretacja. Ja mogę zadać to pytanie jako pierwsze, przy czym wcale nie interesuje mnie ile zarabiasz.

Ale mnie to nie obchodzi wtedy, co ciebie konkretnie interesuje, nie znamy się przecież. Piszemy o tym jak to jest odbierane. I sorki, jak mi zadasz jako pierwsze pytanie, czym się zajmuję, to nawet nie odpiszę big_smile

1,002

- Cześć, jestem Zenek.
- Miło mi, Pietruszka.

- Wyplatam koszyki a Ty?
- Jestem brzuchomówcą.
smile

1,003 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-15 23:12:42)

rossanka napisał/a:

- Cześć, jestem Zenek.
- Miło mi, Pietruszka.

- Wyplatam koszyki a Ty?
- Jestem brzuchomówcą.
smile

- To super, pewnie Ci dobrze za to płacą. Może byś mnie utrzymywała, skoro Cię tak podziwiam?

1,004

rossanka napisał/a:

- Cześć, jestem Zenek.
- Miło mi, Pietruszka.

- Wyplatam koszyki a Ty?
- Jestem brzuchomówcą.
smile

- To super, pewnie Ci dobrze za to płacą. Może byś mnie utrzymywała, skoro Cię tak podziwiam?

"Może byś mnie utrzymywała, skoro Cię tak podziwiam?" - rozległo się z czeluści brzucha big_smile

1,005

MagdaLena1111 napisał/a:

widzę, że np, na portalach randkowych są 3 główne typy mężczyzn [...]

wiedziałem że nie pasuję do żadnego z podanych:P

john.doe80 napisał/a:

a może nie będzie źle:D widzisz że nawet tu w temacie pojawiały się głosy, że praca niekoniecznie jest priorytetem.

rossanka napisał/a:

Z tego co pamietam był pod 40 wtedy. Ale nie chodzi o wiek, ale o te pytania. Co to miało być, przesłuchanie???

może nawet gorzej;)nie byłem na rozmowie, gdzie ktoś pytałby czy mieszkanie własne czy wynajmowane:)

Tycho napisał/a:

Mnie akurat interesuje czym się zawodowo zajmuje kobieta, z którą rozmawiam. I wcale nie chodzi o zarobki. Po prostu praca zawodowa jest wyborem jakiejś drogi życiowej, i wiąże się z predyspozycjami i zainteresowaniami. Rozmawiając z kimkolwiek (nie tylko kobietą) o jego pracy liczę, że zobaczę u niego iskrę, że pozwoli mi zajrzeć do jakiegoś nowego świata. Nie ma znaczenia jaka to jest praca, pod warunkiem, że osoba z którą rozmawiam czuje się w niej spełniona.

Dlatego postawa taka jak zaprezentowana wyżej, typu: "no mam jakąś pracę, zarabiam na siebie, co cię to interesuje?" powoduje z kolei u mnie, że dana kobieta idzie na odstrzał. Przykro mi, ale jeśli ktoś nie chce rozmawiać o swojej pracy, to znaczy że się jej wstydzi, albo pracuje z przymusu i nie ma na tyle ambicji i samozaparcia by robić to co chce. Albo najczęściej sam/a nie wie czego chce, i robi to, co mu życie podsunęło. Pit nie ma tu nic do rzeczy: bibliotekarka czy pielęgniarka, która kocha swoją pracę i chce o niej rozmawiać ma u mnie więcej punktów niż zblazowana menedżerka, z 5-krotnie wyższą pensją, która będzie mi przez zęby cedziła czym się zajmuje.

to może być bardziej skomplikowane, a niechęć do takich rozmów może wynikać z wielu zróżnicowanych czynników, np. stresujące sytuacje w miejscu pracy. Dziewczyna może woleć rozmawiać o czymś innym, a dopytywanie się o jeden konkretny temat może mieć zły wpływ na samopoczucie. Istnieją inne obszary niż praca, w których można spełniać swoje ambicje:) a taka ocena dokonana w oparciu o ogólnikową przesłankę może okazać się błędna

1,006

rossanka napisał/a:
rossanka napisał/a:

- Wyplatam koszyki a Ty?
- Jestem brzuchomówcą.
smile

"Może byś mnie utrzymywała, skoro Cię tak podziwiam?" - rozległo się z czeluści brzucha big_smile

O, to to. My się jednak rozumiemy big_smile

1,007

rossanka napisał/a:

O, to to. My się jednak rozumiemy big_smile

Przecież wiem wink

O pracy rozmawiać - nic złego. Kto gdzie pracuje, co robi, czy lubi to co robi. To są takie ogólne informacje.

Niefajne jest natomiast wypytywanie: masz kredyt, ile dokładnie zarabiasz, masz odłożone na koncie - tu już by mi się moja czujna czerwona żaróweczka zapaliła.

Podobnie z mieszkaniem. Pytanie typu mieszkasz w mieście czy na wsi, w domku czy bloku są jak najbardziej ok.

Ale już: jaki masz metraż, a to własnościowe, a czy Ty jesteś jedynym właścicielem .... hmmm moja żarówka rozgrzewa się coraz bardziej wink

1,008

Ale mnie to nie obchodzi wtedy, co ciebie konkretnie interesuje, nie znamy się przecież. Piszemy o tym jak to jest odbierane. I sorki, jak mi zadasz jako pierwsze pytanie, czym się zajmuję, to nawet nie odpiszę big_smile

Jeśli jesteś tak rozchwytywana, że możesz sobie pozwolić na ignorowanie każdego, kto tak do Ciebie napisze, to ok. Jeśli nie to Twoja strata.

Pokazuję Ci, że to jak odbierasz takie pytania może być błędne, i w ten sposób obniżasz sobie szanse na poznanie kogoś interesującego. A prawda jest taka, że dla wartościowych mężczyzn, to czym ktoś się zajmuje w życiu jest ważne, bo to czym oni się zajmują jest ważne dla nich samych. Zatem jest duża szansa, że sito, które stosujesz skutecznie odsiewa właśnie tych wartościowych.

1,009

dzięki wszystkim za 1000 odpowiedzi:D witajcie Tycho i Husky,was nie pamiętam w temacie:) Tycho, praca to jest średnio 8 godzin w ciągu dnia roboczego, czasem mniej czasem więcej. Zajmowanie się czymś w życiu może oznaczać nie tylko pracę (która dla danej osoby może być ciekawa i wiązać się z jakąś pasją, lub być nudna i stanowić tylko źródło utrzymania) ale także czas po pracy lub w dni wolne. Zgadzam się z tym co pisze Rossanka.

1,010

nudny.trudny napisał/a:

to może być bardziej skomplikowane, a niechęć do takich rozmów może wynikać z wielu zróżnicowanych czynników, np. stresujące sytuacje w miejscu pracy. Dziewczyna może woleć rozmawiać o czymś innym, a dopytywanie się o jeden konkretny temat może mieć zły wpływ na samopoczucie. Istnieją inne obszary niż praca, w których można spełniać swoje ambicje:) a taka ocena dokonana w oparciu o ogólnikową przesłankę może okazać się błędna

Ale ja nie pytam o aktualne problemy w pracy tylko o to czym się ktoś zajmuje, kim chce w życiu być, robienie czego mu sprawia przyjemność. Może powiedzieć: "pracuję w księgowości. lubię porządek, lubię liczby, pasuje to do mojej introwertycznej natury", bez poruszania tego, że akurat koleżanka Monika ją podkablowała szefowej. I taka odpowiedź jest jak najbardziej na plus. Ale jak ktoś unika odpowiedzi, to sorry, ale chyba nie wie gdzie jest jego miejsce w życiu. I nie ma znaczenia czy akurat spotkało go w pracy coś niemiłego czy nie.

1,011

rossanka napisał/a:

- Cześć, jestem Zenek.
- Miło mi, Pietruszka.

- Wyplatam koszyki a Ty?
- Jestem brzuchomówcą.
smile

Mnie to wygląda na początek czegoś pięknego smile Tyle możliwości! I to dzięki temu jednemu pytaniu! smile

1,012

Tycho napisał/a:

Jeśli jesteś tak rozchwytywana, że możesz sobie pozwolić na ignorowanie każdego, kto tak do Ciebie napisze, to ok. Jeśli nie to Twoja strata.

Pokazuję Ci, że to jak odbierasz takie pytania może być błędne, i w ten sposób obniżasz sobie szanse na poznanie kogoś interesującego. A prawda jest taka, że dla wartościowych mężczyzn, to czym ktoś się zajmuje w życiu jest ważne, bo to czym oni się zajmują jest ważne dla nich samych. Zatem jest duża szansa, że sito, które stosujesz skutecznie odsiewa właśnie tych wartościowych.

Dziękuję, ale z rady nie skorzystam. Jeśli na wejściu kogoś nie interesuję ja, tylko korzyści ze mnie, to nie dla mnie taka znajomość.
A i tak konta na portalach już nie zamierzam zakładać, bo tylko tam padają takie pytania big_smile Jakoś np. tu na forum da się pogadać bez informacji, kto ile zarabia big_smile

1,013

Tycho napisał/a:
rossanka napisał/a:

- Cześć, jestem Zenek.
- Miło mi, Pietruszka.

- Wyplatam koszyki a Ty?
- Jestem brzuchomówcą.
smile

Mnie to wygląda na początek czegoś pięknego smile Tyle możliwości! I to dzięki temu jednemu pytaniu! smile

Ciekawe więc, jakie by były kolejne smile

Tak sobie jeszcze przypominam z tych randek, było paru oryginałów, ale na ogół zwykli mężczyźnie, tylko jak to sie mówi "nie pykło" z żadnej strony. A to się czuło już na spotkaniach.

1,014

Dziękuję, ale z rady nie skorzystam. Jeśli na wejściu kogoś nie interesuję ja, tylko korzyści ze mnie, to nie dla mnie taka znajomość.

Poraz setny piszę, że tu nie chodzi o korzyści z Ciebie, ani o to ile zarabiasz, tylko właśnie o Ciebie.
Jak grochem o ścianę...

I co tu się dziwić, że jest płacz, że nie ma wolnych fajnych facetów, jak kobiety ich same spławiają przypisując im błędnie złe intencje...

1,015

Każdy ma swoje podejście i swoje przekonania dla jednych pytanie czym się zajmujesz może być odebrane negatywnie i odrazu mysli że druga strona interesuje kasa A dla innych będzie to ciekawy wstęp do długiej rozmowy.

Santapietruszka trochę przesadzasz z tym ja jak randkowalem dość często w realnych spotkaniach słyszałem takie pytania od kobiet i to praktycznie nie raz na Dziendobry.

Raz nawet jednej odpowiedziałem że nurtuje i bardzo lubię to robić chociaż wody trochę mętne są. Potem było A gdzie nurkujesz? Na co ja w oczyszczalni smile nie muszę mówić jak szybko się zwinela panna.

Ogólnie mam podobne podejście do Rossanki tak długo jak pytania nie zachęca o to ile zarabiam i co mam itd to traktuje to jako zwykle pytanie moja osobę. W końcu to co robią też jest częścią mnie czy to lubię czy nie też mówi coś o mojej osobie.

1,016 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-15 23:57:32)

Tycho napisał/a:

Poraz setny piszę, że tu nie chodzi o korzyści z Ciebie, ani o to ile zarabiasz, tylko właśnie o Ciebie.
Jak grochem o ścianę...

I co tu się dziwić, że jest płacz, że nie ma wolnych fajnych facetów, jak kobiety ich same spławiają przypisując im błędnie złe intencje...

Spławiam kogoś, z kim się nie jestem w stanie porozumieć w takim razie. I tak nie rokuje to na przyszłość.

Wy chyba nie do końca rozumiecie, o jakich pytaniach ja mówię. Jak facet wpada i nie ma więcej nic do powiedzenia niż tylko "czym się zajmujesz", to sorry, ale dla mnie to nie jest kandydat na związek.

1,017

rossanka napisał/a:

Podobnie z mieszkaniem. Pytanie typu mieszkasz w mieście czy na wsi, w domku czy bloku są jak najbardziej ok.

Ale już: jaki masz metraż, a to własnościowe, a czy Ty jesteś jedynym właścicielem .... hmmm moja żarówka rozgrzewa się coraz bardziej wink

Pod mostem. Fajnie tu, możesz się do mnie wprowadzić, tylko mam kiepski zasięg.

1,018

Tycho napisał/a:

Jak grochem o ścianę...

Spławiam kogoś, z kim się nie jestem w stanie porozumieć w takim razie. I tak nie rokuje to na przyszłość.

A gdyby to była rozmowa o pracy, ale nie o zarobkach itd, tylko taka zwykła typu: o masz sklep wędkarski, jacy klienci tam przychodzą, o to chyba sam jesteś zapalonym wędkarzem. A skąd pomysł na takie zajęcie...itd? Bez rozmowy o kasie, kredytach i wydatkach.
Mogła by być taka rozmowa?

1,019

rossanka napisał/a:
Tycho napisał/a:

Jak grochem o ścianę...

A gdyby to była rozmowa o pracy, ale nie o zarobkach itd, tylko taka zwykła typu: o masz sklep wędkarski, jacy klienci tam przychodzą, o to chyba sam jesteś zapalonym wędkarzem. A skąd pomysł na takie zajęcie...itd? Bez rozmowy o kasie, kredytach i wydatkach.
Mogła by być taka rozmowa?

Przecież pisałam już. Jak wyniknie taki temat z kontekstu, to czemu nie, całkiem niezły temat do rozmowy.

1,020

dorias napisał/a:

Każdy ma swoje podejście i swoje przekonania dla jednych pytanie czym się zajmujesz może być odebrane negatywnie i odrazu mysli że druga strona interesuje kasa A dla innych będzie to ciekawy wstęp do długiej rozmowy.

Po to właśnie dyskutujemy na ten temat - żeby poznać punkt widzenia innych, a nie zamykać się w swoich przekonaniach na temat cudzych intencji. A jeśli kogoś interesuje kasa, to to i tak dość szybko wyjdzie.

1,021

Wy chyba nie do końca rozumiecie, o jakich pytaniach ja mówię. Jak facet wpada i nie ma więcej nic do powiedzenia niż tylko "czym się zajmujesz", to sorry, ale dla mnie to nie jest kandydat na związek.

A czemu tak szybko oceniasz czy ma coś więcej do powiedzenia czy nie, skoro zadał dopiero jedno pytanie?

1,022

niepodobna napisał/a:
rossanka napisał/a:

Pod mostem. Fajnie tu, możesz się do mnie wprowadzić, tylko mam kiepski zasięg.

- Super, zawsze chciałam mieszkać nad rzeką.:)

1,023 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-16 00:08:20)

Tycho napisał/a:

A czemu tak szybko oceniasz czy ma coś więcej do powiedzenia czy nie, skoro zadał dopiero jedno pytanie?

Bo słabe pytanie, nie mój klimat i nie będziemy mieć o czym w życiu rozmawiać. Nie lubię przesłuchań.

1,024

Bo słabe pytanie, nie mój klimat i nie będziemy mieć o czym w życiu rozmawiać.

Skoro po jednym pytaniu dochodzisz do tak absurdalnych wniosków, to nie wróżę Ci sukcesu...

1,025

Tycho napisał/a:

Bo słabe pytanie, nie mój klimat i nie będziemy mieć o czym w życiu rozmawiać.

Skoro po jednym pytaniu dochodzisz do tak absurdalnych wniosków, to nie wróżę Ci sukcesu...

Dziękuję, pozostanę jednak przy swoim zdaniu, a o Twoje na mój temat nie pytałam smile

Zwłaszcza, że dawno mnie na portalach nie ma smile

1,026 Ostatnio edytowany przez Husky (2019-03-16 00:18:01)

Akurat tutaj zupełnie Cię nie rozumiem Santapietruszka, do głowy by mi nie przyszło, że kiedy zadają komuś pytanie czym się zajmuje, może to być zinterpretowane jako pytanie o zarobki... dla mnie to jest wręcz bazowe pytanie na początek. No bo jeśli zajmuję się malarstwem to znnaczy, że intesesuje mnie sztuka, jeśli jestem wykładowcą w instytucie filozofią to znaczy, że interesuje mnie filozofia - profesja to bazowy wyznacznik zainteresowań, co na przykład dla mnie jest kluczowe dla dalszej znajomości i nie ma nic wspólnego z pieniędzmi... ba, jeżeli rozmówca o to pyta to bardzo się cieszę, bo mogę wejść na rozmowę o zainteresowaniach i nie obawiam się, że chodzi tylko o seks;) wychodzi na to, że ile ludzi, tyle nieporozumień:P

1,027 Ostatnio edytowany przez Tycho (2019-03-16 00:23:46)

Dziękuję, pozostanę jednak przy swoim zdaniu, a o Twoje na mój temat nie pytałam smile

toż nie Tobie przecież odpowiadałem gdy zaczęłaś ze mną tę polemikę, ani Cię też nie pytałem o to czy wzbudzam Twoje zainteresowanie smile

nie ma znaczenia. To obowiązuje również w realu.

1,028

Husky napisał/a:

Akurat tutaj zupełnie Cię nie rozumiem Santapietruszka, do głowy by mi nie przyszło, że kiedy zadają komuś pytanie czym się zajmuje, może to być zinterpretowane jako pytanie o zarobki... dla mnie to jest wręcz bazowe pytanie na początek. No bo jeśli zajmuję się malarstwem to znnaczy, że intesesuje mnie sztuka, jeśli jestem wykładowcą w instytucie filozofią to znaczy, że interesuje mnie filozofia - profesja to bazowy wyznacznik zainteresowań, co na przykład dla mnie jest kluczowe dla dalszej znajomości i nie ma nic wspólnego z pieniędzmi... ba, jeżeli rozmówca o to pyta to bardzo się cieszę, bo mogę wejść na rozmowę o zainteresowaniach i nie obawiam się, że chodzi tylko o seks;) wychodzi na to, że ile ludzi, tyle nieporozumień:P

Ale Wy mnie chyba kompletnie nie rozumiecie. Ja nie mam nic przeciwko pytaniom, czym się zajmuję. Pod warunkiem, że to nie jest pytanie z rodzaju:

-Cześć, jestem Demetriusz. Zainteresował mnie Twój profil. Czym się zajmujesz?

1,029

Husky napisał/a:

Mądrego to miło poczytać smile

1,030 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-16 00:30:34)

Tycho napisał/a:

toż nie Tobie przecież odpowiadałem gdy zaczęłaś ze mną tę polemikę, ani Cię też nie pytałem o to czy wzbudzam Twoje zainteresowanie smile

nie ma znaczenia. To obowiązuje również w realu.

W realu nie mam z tym żadnego problemu, albo ktoś z góry wie, czym się zajmuję, albo wyniknie z samoistnej rozmowy. Przesłuchiwać nie trzeba.

Nie wzbudzasz mojego zainteresowania. Nie ja zaczęłam polemikę, nie chce m się wracać i czytać, ale jeśli ja, to pewnie jedynie do jakiegoś Twojego zdania chciałam się odnieść, nie do Twojej osoby.

1,031

Pod warunkiem, że to nie jest pytanie z rodzaju:

Rozumiem Cię, ale ja po prostu nie widzę nic złego w tym pytaniu.

1,032 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-16 00:34:44)

Tycho napisał/a:

Ależ ja Ci nie każę czegoś złego w tym widzieć. Mnie takie pytanie nie pasuje i mam do tego chyba prawo?

Chciałabym również przypomnieć, że to nie jest temat o mnie, a ja o poradę nie prosiłam, tylko tak se się w nim wypowiadam big_smile

1,033 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-03-16 00:35:59)

Tycho napisał/a:

ale ja po prostu nie widzę nic złego w tym pytaniu.

I dobrze, bo to jest neutralne pytanie, które czasami zadaje się przypadkowej osobie np. pasażerowi obok w samolocie, z którym najprawdopodobniej nigdy więcej się nie zobaczysz. Po prostu, gdy chce się poznać chociaż odrobinę drugą osobę, gdy się jest nią zainteresowanym nie jako partnerem, ale zwyczajnie człowiekiem, to informacja o wykonywanym zajęciu i stosunku do wykonywanej pracy jest informacją, która potrafi wiele o tej osobie powiedzieć, znależć jakąś wspólną płaszczyznę itd itp

1,034

Nie wzbudzasz mojego zainteresowania. Nie ja zaczęłam polemikę, nie chce m się wracać i czytać, ale jeśli ja, to pewnie jedynie do jakiegoś Twojego zdania chciałam się odnieść, nie do Twojej osoby.

Nie miałem intencji go wzbudzać.
Zresztą wystarczy mi, że kiedyś wzbudziłem smile

1,035 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-16 00:40:46)

Tycho napisał/a:

Nie miałem intencji go wzbudzać.
Zresztą wystarczy mi, że kiedyś wzbudziłem smile

A nie pamiętam, ale miło, że Ty pamiętasz big_smile

Wracając do tematu - dla innych to jest neutralne pytanie, a mnie akurat nie pasuje smile I tyle. Ja Was nie przekonuję, że macie tak reagować, jak ja. Więc i Wy mnie nie przekonujcie smile

1,036

Ależ ja Ci nie każę czegoś złego w tym widzieć. Mnie takie pytanie nie pasuje i mam do tego chyba prawo?

Oczywiście. Napisałem to tylko po to by rozwiać Twoją wątpliwość w to, że Cię rozumiem.

1,037 Ostatnio edytowany przez Husky (2019-03-16 00:39:51)

Tycho napisał/a:

Chciałabym również przypomnieć, że to nie jest temat o mnie, a ja o poradę nie prosiłam, tylko tak se się w nim wypowiadam big_smile

Jasne, że masz prawo, żeby Ci się nie podobało, ja z kolei w celach statystycznych dodam, że mi się podoba bardzo. I uważam przy okazji, że ta wymiana zdań dobrze obrazuje dlaczego porady typu “jak pisać na portalach randkowych” nie mają sensu wink

1,038 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-16 00:44:49)

Husky napisał/a:

I uważam przy okazji, że ta wymiana zdań dobrze obrazuje dlaczego porady typu “jak pisać na portalach randkowych” nie mają sensu wink

A to tak swoją drogą big_smile Albo się ludzie dobiorą, albo nie - nie ma jednej recepty big_smile

Nie ma też sensu wypominanie komuś - zmarnowałaś/eś szansę. Nie ma czegoś takiego. Widać to nie ta szansa była, skoro ktoś miał zrobić coś innego niż miał ochotę zrobić w danym momencie...

1,039

Husky napisał/a:

I uważam przy okazji, że ta wymiana zdań dobrze obrazuje dlaczego porady typu “jak pisać na portalach randkowych” nie mają sensu wink

A to tak swoją drogą big_smile Albo się ludzie dobiorą, albo nie - nie ma jednej recepty big_smile

Otóż to:D

1,040

Husky napisał/a:
Husky napisał/a:

Otóż to:D

To samo napisałam,  tylko inaczej to ujęłam. Ale sens ten sam.

Posty [ 976 do 1,040 z 4,192 ]

Strony Poprzednia 1 14 15 16 17 18 65 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » wiadomości na portalach randkowych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024