brat zdradził żonę, jak mu pomóc? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » brat zdradził żonę, jak mu pomóc?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 73 z 73 ]

66

Odp: brat zdradził żonę, jak mu pomóc?

Brat popelnił  haha "błąd" a to jego zona jest złym człowiekiem bo detektywa wynajeła...
facet ZDRADZIŁ
Zdradzał
Wiele miesięcy
Okłamywał, oszukiwał
Zniszczył zaufanie
Zniszczył poczucie bezpieczenstwa
Zniszczył spokojna przyszłość
Zranił JEJ uczucia, JEJ kobiecośc, JEJ poczucie wartości
Więc zejdzcie z tej kobiety
Byc może w ten sposób sobie radzi z ogromnym bólem, postawa zimna i mściwa tez jest czasami na to sposobem

Zobacz podobne tematy :

67

jaanna napisał/a:

Brat popelnił  haha "błąd" a to jego zona jest złym człowiekiem bo detektywa wynajeła...
facet ZDRADZIŁ
Zdradzał
Wiele miesięcy
Okłamywał, oszukiwał
Zniszczył zaufanie
Byc może w ten sposób sobie radzi z ogromnym bólem, postawa zimna i mściwa tez jest czasami na to sposobem

Jakbyś mogła to czytaj ze zrozumieniem.
Mi chodzi o to co.moge zrobić by brat oprzytomniał, a nie o to CO ZROBIĆ by dowalić bratowej.
Opisuje jakieś wyrywki z ich życia by oddać choć troche tło zdarzeń.
I jeszcze uświadomie Ci że jego zdrada nie pozbawia go praw do dziecka i mieszkania a tu już jest pełen dyktat bratowej. Ale rozumiem że Twoim zdaniem jego "błąd" umożliwia każde działanie jak choćby pozbawienie majtku, praw rodzicielskich i kastracją włącznie.

68

Thorpe napisał/a:

Gdzie dwóch Polaków, tam trzy zdania. Wyślij brata do dobrego prawnika, choćbyś go miała zaciągnąć tam siłą.(...). Obserwowała męża przez pół roku i nie dała tego po sobie poznać a z niejednej relacji kobiet na tym forum możemy się dowiedzieć, jakim szokiem jest powzięcie wiadomości o zdradzie męża. (...)Brat popełnił błąd jednak to nie powód, aby wykluczać go ze społeczeństwa, czy wieszać na nim psy. Ponadto można zaryzykować tezę, że właśnie pomoc rodziny w takich okolicznościach jest niezbędna, w każdym razie ja swojej siostry bez pomocy bym nie zostawił. Pozdrawiam

Ostracyzm jest wrecz niewyobrażalny. Nigdy nie sądziłam że tak będzie.
Na razie zostawiłam brata z jego myślami, może sam do czegoś dojdzie, a za jakis czas wróce do tematu.

69

emilia.ja napisał/a:
Thorpe napisał/a:

Gdzie dwóch Polaków, tam trzy zdania. Wyślij brata do dobrego prawnika, choćbyś go miała zaciągnąć tam siłą.(...). Obserwowała męża przez pół roku i nie dała tego po sobie poznać a z niejednej relacji kobiet na tym forum możemy się dowiedzieć, jakim szokiem jest powzięcie wiadomości o zdradzie męża. (...)Brat popełnił błąd jednak to nie powód, aby wykluczać go ze społeczeństwa, czy wieszać na nim psy. Ponadto można zaryzykować tezę, że właśnie pomoc rodziny w takich okolicznościach jest niezbędna, w każdym razie ja swojej siostry bez pomocy bym nie zostawił. Pozdrawiam

Na razie zostawiłam brata z jego myślami, może sam do czegoś dojdzie, a za jakis czas wróce do tematu.

Zrób tak emillio jak piszesz,Jesteś i tak supersiostrą i nie przejmuj zamartwiaj tak bardzo zadbaj o siebie .

70

emilia.ja napisał/a:
jaanna napisał/a:

facet ZDRADZIŁ
Zdradzał
Wiele miesięcy
Okłamywał, oszukiwał
Zniszczył zaufanie

Jakbyś mogła to czytaj ze zrozumieniem.
Mi chodzi o to co.moge zrobić by brat oprzytomniał, a nie o to CO ZROBIĆ by dowalić bratowej.
Opisuje jakieś wyrywki z ich życia by oddać choć troche tło zdarzeń.
I jeszcze uświadomie Ci że jego zdrada nie pozbawia go praw do dziecka i mieszkania a tu już jest pełen dyktat bratowej. Ale rozumiem że Twoim zdaniem jego "błąd" umożliwia każde działanie jak choćby pozbawienie majtku, praw rodzicielskich i kastracją włącznie.

Jego "BŁĄD" zniszczył życie żonie i dziecku.
A kastracja zdradzających być może by się przydała- byłoby mniej płaczu i tragedii dzieci bo tatus nie umiał utrzymac narzadu w spodniach

71

santapietruszka napisał/a:
Burzowy napisał/a:

No cóż, kobietom które zdradzają chętnie współczujecie, więc może i tak. Nie rozumiem, a co się stanie jak on do tego mieszkania wejdzie i będzie tam mieszkał? Policja, prawnik?

No przecież niech sobie wejdzie, jak chce i ma do tego prawo, hipokryto. Mamy mu pomóc czy co? Manifestację z transparentami zrobić?

A czemu go wyzywasz od hipokrytów?
Znasz go na tyle by powiedzieć o nim hipokryta?
Zaniżasz poziom tego forum.

72 Ostatnio edytowany przez Iwona40 (2019-01-11 17:56:35)

emilia.ja napisał/a:
Thorpe napisał/a:

To jego małżeństwo i jego sprawy.
Znajomi mają prawo do swojej opinii  o zachowaniu brata.
Brat  jest dorosłym i powinien był wiedzieć że za wybory jakie
dokonał przyjdzie mu ponieść konsekwencje. Szkoda że rodzice traktują go jak małego chłopca. To nie on potrzebuje wsparcia tylko bratowa. Jeśli bratowa odsunela się od rodziny męża tzn że nie najlepsze relacje były między nimi a zdrada męża dla niej może być ogromnym wstydem i Ona nie potrzebuje nieszeczerych rozmów z nimi.
Jeśli mieszkanie brata jest wspolwlasnoscia to nie musiał się wyprowadzac.Natomiast jeśli ma wyrzuty sumienia, chce "zrekompensowac" straty jakie ponosi żona może zrzec się go. Cokolwiek by zrobił jego rodzinie nic do tego ponieważ to jest jego majątek. Żona gdyby chciała się z nim rozwiezdz z jego winy bo ma na to dowody i świadków prawdopodobnie wygrała by oprócz przejęcia części majątku jeszcze alimenty na dziecko i siebie. Rodziny męża zdrajacy
nie obchodzi co się z nią stanie i gdzie będzie mieszkać.  Dla rodziców i krewnych męża najważniejsze jest by nie był dla nich ciężarem i zachował majątek.  W ocenie szwagierki bratowa to czarna owca która ma skulic ogon i przyjąć spowrotem brata jak gdyby nigdy nic się nie wydarzyło.

73

Iwona40 napisał/a:

To nie on potrzebuje wsparcia tylko bratowa. Jeśli bratowa odsunela się od rodziny męża tzn że nie najlepsze relacje były między nimi a zdrada męża dla niej może być ogromnym wstydem i Ona nie potrzebuje nieszeczerych rozmów z nimi..

Ona naszego wsparcia nie chce,mimo że wszyscy staneliśmy po jej stronie...
Relacje były takie że wszyscy nad nią skakali i obchodzili sie jak z jajkiem. Ale oczywiście najfajniej wieszać psy na rodzinie zdrajcy.

Iwona40 napisał/a:

Rodziny męża zdrajacy
nie obchodzi co się z nią stanie i gdzie będzie mieszkać.  Dla rodziców i krewnych męża najważniejsze jest by nie był dla nich ciężarem i zachował majątek.  W ocenie szwagierki bratowa to czarna owca która ma skulic ogon i przyjąć spowrotem brata jak gdyby nigdy nic się nie wydarzyło.

Tak, nie obchodzi mnie już bratowa. Tak jak pisałam jej zachowanie w obliczu choroby (mieś.po zdradzie u Taty zdiagnozowano nowotwór) mojego Taty pokazało mi że to osoba bez uczuć. 15lat traktowana jak córka albo i lepiej, a nigdy nie odwiedziła ani nie zadzwoniła do swojego jednak jeszcze teścia. Jeśli ktoś w obliczu śmierci myśli tylko o.własnej tragedii małżenskiej to ja tego nie pojmuje.

Posty [ 66 do 73 z 73 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » brat zdradził żonę, jak mu pomóc?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024