Problem z konwersacją na mesengerze - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problem z konwersacją na mesengerze

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 107 z 107 ]

66

Odp: Problem z konwersacją na mesengerze
RafSo napisał/a:

i do tego ma dodanego chłopaka na FB tyle że  niema polajkowanych fot jak ja gdy zaczynałem z nią pisać ,

Całymi dniami ślęczysz na tym FB i śledzisz, o której dziewczyna się loguje i komu lajkuje foty???

Zobacz podobne tematy :

67

Klasyka upośledzenia przez net. Ludzie zapominają, jak się rozmawia...
I zapominają, że jak ktoś mówi "nie", to znaczy "nie".

68

santapietruszka napisał/a:
RafSo napisał/a:

i do tego ma dodanego chłopaka na FB tyle że  niema polajkowanych fot jak ja gdy zaczynałem z nią pisać ,

Całymi dniami ślęczysz na tym FB i śledzisz, o której dziewczyna się loguje i komu lajkuje foty???

No nie cały dzień , ale teraz na majówce miałem 3 zmiany i do tego byłem chory i nie wychodziłem nigdzie , a od 23 praca , dzisiaj wolne jutro 1 zmiany

69

Na moje oko jej odpisywanie jest czysto grzecznościowe. Gdyby była naprawdę tą konwersacją zainteresowana, to sama szukałaby pretekstu. Poza tym raczej trudno wciągnąć się w rozmowę, która kończy się na "co słychać" czy "zjadłaś dziś pączka?". Powiem szczerze, że mnie samą takie jałowe zaczepki bardziej irytują niż zachęcają do wymiany zdań, bo w zasadzie nic z tego nie wynika, za to odciąga uwagę od innych rzeczy i po prostu zajmuje czas. Pisząc masz przecież czas, aby przemyśleć o co chcesz zapytać i na dobrą sprawę jest to łatwiejsze niż rozmowa face to face.
Masz jakieś hobby, zainteresowania, macie ze sobą jakieś punkty styczne?

P.S.
Nie inwigiluj jej. Nie ma chyba nic bardziej zniechęcającego, jak czyjś stały oddech za plecami.

70

To czym Ty chcesz zainteresować dziewczynę, jak Ty cały dzień tylko jej profil przeglądasz? Rozmowami o tym, kto komu co polajkował na fejsie? Nawet nie, bo Ciebie interesuje wyłącznie to, co ona polajkowała...

To nie gramatyka i ortografia jest tu problemem - tylko po prostu nie masz o czym z nią rozmawiać...  i z każdą następną też tak będziesz miał.

71

To czym Ty chcesz zainteresować dziewczynę, jak Ty cały dzień tylko jej profil przeglądasz? Rozmowami o tym, kto komu co polajkował na fejsie? Nawet nie, bo Ciebie interesuje wyłącznie to, co ona polajkowała...

To nie gramatyka i ortografia jest tu problemem - tylko po prostu nie masz o czym z nią rozmawiać...  i z każdą następną też tak będziesz miał.

Więc znamy już wszyscy problem . który zapytałem się na samym początku tematu ,
jeszcze jedno jak duży jest problem w mojej gramatyce aż bardzo to widać ??

72

RafSo napisał/a:
monika1906 napisał/a:
RafSo napisał/a:

Bo Ona łatwo się denerwuje , i zaraz wyłącza Fb wtedy gdy na mnie się  zezłości  , uwierz chce tutaj nie podałem wszystkiego , to widać kto chce pisać a kto nie , ale teraz to już po ptakach sad:(:( chyba kogoś poznała a wiem z tego ,że wczoraj nie było jej  4 h była coś koło 23 pół godziny i więcej już jej nie było , stwierdzam że z kimś się  spotyka , bynajmniej tak było z moimi spotkaniami po spotkaniu jeszcze , chwilkę pisaliśmy i lulu , zobaczę później jeżeli o danej godzinie skończy pracę i się na messenger to już będę wiedział , albo już świruję

Świrujesz. Równie dobrze możesz sobie myśleć, że skoro jest online, a nie pisze z Tobą, to pisze z innym. nie pisz do niej pierwszy teraz, zobaczymy czy się odezwie.
Dziwi mnie tylko, że piszesz do niej gdy są święta, czyli w tłusty czwartek pytałeś czy jadła paczka, 1 maja czy była na pochodzie 1-majowym,a w boże cialo będziesz pytał czy była na procesji?

Ale tak było , ze mną gdy kończyłem pracę logowałem się i jak Ona była to pisałem lub zakończenie pracy , rozpoczęcie
lub wariant drugi chce wywrzeć na mnie zazdrość żebym się lepiej starać , też o tym myślałem żeby nic nie pisać , ostatnie co do niej napisałem to propozycja  spotkania niestety zero odezwu , tyle że teraz będzie nasz mały jubileusz zapoznania się za kilkanaście dni i sam nie wiem

No dobra, wtedy była teraz jej nie ma, wiosna, więc sadziła kwiatki.
W jakim sensie dodanego chłopaka? W sensie, że dodała do znajomych? Czyli uważasz, że każdy chłopak, którego ma w znajomych to jej były lub ewentualnie rodzina? Czyli zaproponowałeś spotkanie i ona nie odpisała ani tak, ani nie? Nie pisz, wtedy zobaczysz co będzie. Drugi wariant odrzuć, nikt nie dodaje do znajomych osób płc przeciwnej żeby wzbudzić zazdrość, bo nikt nie śledzi cudzych znajomych

73

monika1906 napisał/a:

nikt nie śledzi cudzych znajomych

Autor śledzi big_smile

74

Olinka napisał/a:

Na moje oko jej odpisywanie jest czysto grzecznościowe. Gdyby była naprawdę tą konwersacją zainteresowana, to sama szukałaby pretekstu. Poza tym raczej trudno wciągnąć się w rozmowę, która kończy się na "co słychać" czy "zjadłaś dziś pączka?". Powiem szczerze, że mnie samą takie jałowe zaczepki bardziej irytują niż zachęcają do wymiany zdań, bo w zasadzie nic z tego nie wynika, za to odciąga uwagę od innych rzeczy i po prostu zajmuje czas. Pisząc masz przecież czas, aby przemyśleć o co chcesz zapytać i na dobrą sprawę jest to łatwiejsze niż rozmowa face to face.
Masz jakieś hobby, zainteresowania, macie ze sobą jakieś punkty styczne?

P.S.
Nie inwigiluj jej. Nie ma chyba nic bardziej zniechęcającego, jak czyjś stały oddech za plecami.

No nie potrafię , ale jak bardziej się wkręcam tym bardziej jestem zazdrosny ,
Punkt stykowy to film bo kiedyś kiedyś polecaliśmy sobie , ale to minęło , Ja hmmm no w sumie to ćwiczę , pompki od czerwca zamierzam zacząć biegać , może zaproponuję jej wspólne bieganie , ale pewnie odmówi , bo jej po prostu się nie chce uprawiać sportu

75

RafSo napisał/a:

Przede wszystkim najbardziej rażące są te spacje. Przed przecinkiem, kropką nie robi się spacji. Np: Lubię kino, muzykę i teatr. pisz też krótsze zdania, nam polonistka w szkole mówiła, że jeśli ktoś ma problemy z pisaniem niech się nie wysila tylko pisze krótkie, proste zdania

76

monika1906 napisał/a:

Autor śledzi big_smile

Śledziłem , śledzę i będę śledził

77

monika1906 napisał/a:

Autor śledzi big_smile

To wiem, ale laska sobie nie myśli, "dodam tego Krzyśka z klatki obok do znajomych, Rafał zobaczy to będzie zazdrosny". Nigdy nie wpadłabym na to, żeby w taki sposób wzbudzić zazdrość

78

To teraz się zastanawiam, kto się lepiej bawi - Autor czy wy dziewczyny big_smile

79

RafSo napisał/a:
monika1906 napisał/a:

Autor śledzi big_smile

Ok, to jak mówię, gdy jej nie ma myśl, że się z innym spotyka, a gdy jest, to z nim pisze

80

RafSo napisał/a:
monika1906 napisał/a:

Autor śledzi big_smile

To dostaniesz paragraf i pójdziesz siedzieć. Do pierdla.

81

monika1906 napisał/a:
RafSo napisał/a:
monika1906 napisał/a:

Świrujesz. Równie dobrze możesz sobie myśleć, że skoro jest online, a nie pisze z Tobą, to pisze z innym. nie pisz do niej pierwszy teraz, zobaczymy czy się odezwie.
Dziwi mnie tylko, że piszesz do niej gdy są święta, czyli w tłusty czwartek pytałeś czy jadła paczka, 1 maja czy była na pochodzie 1-majowym,a w boże cialo będziesz pytał czy była na procesji?

Ale tak było , ze mną gdy kończyłem pracę logowałem się i jak Ona była to pisałem lub zakończenie pracy , rozpoczęcie
lub wariant drugi chce wywrzeć na mnie zazdrość żebym się lepiej starać , też o tym myślałem żeby nic nie pisać , ostatnie co do niej napisałem to propozycja  spotkania niestety zero odezwu , tyle że teraz będzie nasz mały jubileusz zapoznania się za kilkanaście dni i sam nie wiem

W jakim sensie dodanego chłopaka? W sensie, że dodała do znajomych? Czyli uważasz, że każdy chłopak, którego ma w znajomych to jej były lub ewentualnie rodzina? Czyli zaproponowałeś spotkanie i ona nie odpisała ani tak, ani nie? Nie pisz, wtedy zobaczysz co będzie. Drugi wariant odrzuć, nikt nie dodaje do znajomych osób płc przeciwnej żeby wzbudzić zazdrość, bo nikt nie śledzi cudzych znajomych

Ona wie że ja  do niej coś  czuję,podam  może przykład dla was może być świrnięty,głupi itp ale był tydzień że jej wgl nie było, taki zazdrosny byłem,że szok pojawiła się  coś koło soboty i widziała,że jestem to wyglądało tak jakby chciała,żebym do niej napisał (a nie było jej tyle bo chciała we mnie wzbudzić zazdrość) tylko poto żebym się odezwał,a nie odezwałem sie dlatego że bałem się ponownego odrzucenia , wiem głupio to wygląda ale ona taka jest,znam ją lepiej nią siebie

82 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2018-05-04 14:37:30)

Coombs napisał/a:
RafSo napisał/a:

Autor śledzi big_smile

Za przeglądanie fb? big_smile

83

Coombs napisał/a:
RafSo napisał/a:

Autor śledzi big_smile

ale Ją tym nie męczę ,

84

RafSo napisał/a:
monika1906 napisał/a:

Autor śledzi big_smile

Czyli po prostu stalker.

85

monika1906 napisał/a:
monika1906 napisał/a:

Autor śledzi big_smile

To wiem, ale laska sobie nie myśli, "dodam tego Krzyśka z klatki obok do znajomych, Rafał zobaczy to będzie zazdrosny". Nigdy nie wpadłabym na to, żeby w taki sposób wzbudzić zazdrość

No ona tak robi

86

SonyXperia napisał/a:

To teraz się zastanawiam, kto się lepiej bawi - Autor czy wy dziewczyny big_smile

Różne rzeczy czytałam, ale dla mnie hitem jest żeby ktoś myslał, że dodanie kogoś do znajomych to chęć wzbudzenia zazdrości. W zasadzie uważam, że to możliwe, że wspólne rozmowy z autorem ją znudziły, ileż można odpowiadać na pytanie co słychać. Jeśli się odezwie, ty nie pisz zaproponuj spotkanie, jeśli nie będzie chętna, to daj sobie spokój. jednak na żywo inaczej się rozmawia, ja średnio lubię toczyć rozmowy fb i poznawać kogoś w ten sposób, gdy się spotka, zawsze więcej tematów, bo gdzieś się pójdzie, coś zobaczy itd.

87

monika1906 napisał/a:
RafSo napisał/a:

Przede wszystkim najbardziej rażące są te spacje. Przed przecinkiem, kropką nie robi się spacji. Np: Lubię kino, muzykę i teatr. pisz też krótsze zdania, nam polonistka w szkole mówiła, że jeśli ktoś ma problemy z pisaniem niech się nie wysila tylko pisze krótkie, proste zdania

zapamiętam to sobie , pisać krótkie i proste zdania

88

RafSo napisał/a:
monika1906 napisał/a:
RafSo napisał/a:

Ona wie że ja  do niej coś  czuję,podam  może przykład dla was może być świrnięty,głupi itp ale był tydzień że jej wgl nie było, taki zazdrosny byłem,że szok pojawiła się  coś koło soboty i widziała,że jestem to wyglądało tak jakby chciała,żebym do niej napisał (a nie było jej tyle bo chciała we mnie wzbudzić zazdrość) tylko poto żebym się odezwał,a nie odezwałem sie dlatego że bałem się ponownego odrzucenia , wiem głupio to wygląda ale ona taka jest,znam ją lepiej nią siebie

A co zrobiła, ze wiedziałeś, że ona chce żebyś do niej napisał?

89

RafSo napisał/a:
monika1906 napisał/a:
RafSo napisał/a:

A ona Ci pisze jasno i krótko - NIE!!!
I rozumiesz...

A jak wpadnie na pomysł, by iść z tym na policję? "Proszę pana, czuję się zagrożona, bo on pisze i pisze.."

Odpuść.

90

monika1906 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

Różne rzeczy czytałam, ale dla mnie hitem jest żeby ktoś myslał, że dodanie kogoś do znajomych to chęć wzbudzenia zazdrości. W zasadzie uważam, że to możliwe, że wspólne rozmowy z autorem ją znudziły, ileż można odpowiadać na pytanie co słychać. Jeśli się odezwie, ty nie pisz zaproponuj spotkanie, jeśli nie będzie chętna, to daj sobie spokój. jednak na żywo inaczej się rozmawia, ja średnio lubię toczyć rozmowy fb i poznawać kogoś w ten sposób, gdy się spotka, zawsze więcej tematów, bo gdzieś się pójdzie, coś zobaczy itd.

A widziałeś ten problem http://www.netkobiety.pl/t112020.html

To jak zacząć rozmowę z nią podaj przykłady
wiem że inaczej, przy niej się nie stresuję, ale mam z tym problem z innymi dziewczynami

91

Coombs napisał/a:
RafSo napisał/a:
monika1906 napisał/a:

I rozumiesz...

A jak wpadnie na pomysł, by iść z tym na policję? "Proszę pana, czuję się zagrożona, bo on pisze i pisze.."

Odpuść.

spokojnie nie piszę codziennie , i co powiem patrzy kiedy jest dostępna

92

monika1906 napisał/a:
RafSo napisał/a:
monika1906 napisał/a:

Ja jakiś  czas temu, również myślałem że nie chce ze mną pisać, bo nie zauważyłem, że nudno piszę i koniec, po trzech tyg sama sie odezwała, później znów z propozycją spotkania, i właśnie na tym spotkaniu zapytała się smutnym głosem czemu nic do niej nie pisałem ehhh

93

RafSo napisał/a:
Coombs napisał/a:
RafSo napisał/a:

I rozumiesz...

Odpuść.

Mówię, teraz do niej nie pisz, jeśli ona się odezwie zapytaj o jakieś rzeczy, żeby poleciła jakiś film tobie, jej ulubiony, wtedy wywiąże się jakaś dyskusja

94

RafSo napisał/a:
monika1906 napisał/a:
RafSo napisał/a:

Ja jakiś  czas temu, również myślałem że nie chce ze mną pisać, bo nie zauważyłem, że nudno piszę i koniec, po trzech tyg sama sie odezwała, później znów z propozycją spotkania, i właśnie na tym spotkaniu zapytała się smutnym głosem czemu nic do niej nie pisałem ehhh

Może laska to jakaś "attention whore" lub lubi mieć adoratorów i się nimi bawić, teraz matury, przypomniało mi się zachowanie Izabeli z "Lalki"

95

RafSo napisał/a:
Coombs napisał/a:
RafSo napisał/a:

I rozumiesz...

Odpuść.

to chyba ten sam troll od laptopa wink

96

_v_ napisał/a:
RafSo napisał/a:
Coombs napisał/a:

I rozumiesz...

Odpuść.

to chyba ten sam troll od laptopa wink

Ale dziewczyna inna, nawet jeśli autor ten sam

97

monika1906 napisał/a:
RafSo napisał/a:
Coombs napisał/a:

I rozumiesz...

Odpuść.

Mówię, teraz do niej nie pisz, jeśli ona się odezwie zapytaj o jakieś rzeczy, żeby poleciła jakiś film tobie, jej ulubiony, wtedy wywiąże się jakaś dyskusja

Nie piszę wogule, ostatni raz pisaliśmy z sobą w święta wielkanocne

98

RafSo napisał/a:
monika1906 napisał/a:
RafSo napisał/a:

Nie piszę wogule, ostatni raz pisaliśmy z sobą w święta wielkanocne

Czyli od miesiąca żadne się nie odzywa? Jeśli się nie pokłóciliście to uważam, że nie jest zainteresowana. Odpuść, nic z tego nie będzie

99

Chłopie, daj sobie spokój!
Jesteś jak piesek, który dostał zapałkę do pogryzienia a liczy na miskę.
Powiem wprost, może brutalnie.
Ona Ciebie olewa... dociera???

100

Witajcie ponownie, jestem pod innym nickiem,tamto konto zostało zbanowane, mam nadzieję że tego konta mi nie usuną.
Chciałem tylko napisać, że każdy z was miał rację, ta dziewczyna nie jest mną zainteresowana w ogóle,
niema co się dziwić, jestem nie śmiały, brak mi pewności siebie, zaniżone poczucie własnej wartości, a ta kobieta
przeciwieństwo mnie,zawsze bałem się że coś źle napiszę itp , lub nie będe miał tematów do rozmowy,bo tak było,
tylko że za niedługo będzie nasz jubileusz i nie wiem co robić czy pisać , zaproponowac to spotkanie czy odpuścić
Mam nadzieję że tego konta moderatorzy nie usuną

101

Usuną smile
Skoro nie jest zainteresowana to po co chcesz pisać?

102

Lady Loka napisał/a:

Usuną smile

Powiec sama, dziewczyny nie lubią niesmiałych nie pewnych ?!!

103

paj8787 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Usuną smile

Powiec sama, dziewczyny nie lubią niesmiałych nie pewnych ?!!

Ale tutaj Twoja nieśmiałość nie jest głównym problemem.
W mojej opinii to nieśmiałość i niepewność pojawiła się przez jej zachowanie. Bo ile można do kogoś pisać i się prosić.
Ona Cię zlewała, to wykształciłeś w sobie niepewność.
Gdyby ona chciała z Tobą pisać, to byś się nad tym nawet nie zastanawiał, bo rozmowa by się sama toczyła.

104

paj8787 napisał/a:

Witajcie ponownie, jestem pod innym nickiem,tamto konto zostało zbanowane, mam nadzieję że tego konta mi nie usuną.
Chciałem tylko napisać, że każdy z was miał rację, ta dziewczyna nie jest mną zainteresowana w ogóle,
niema co się dziwić, jestem nie śmiały, brak mi pewności siebie, zaniżone poczucie własnej wartości, a ta kobieta
przeciwieństwo mnie,zawsze bałem się że coś źle napiszę itp , lub nie będe miał tematów do rozmowy,bo tak było,
tylko że za niedługo będzie nasz jubileusz i nie wiem co robić czy pisać , zaproponowac to spotkanie czy odpuścić
Mam nadzieję że tego konta moderatorzy nie usuną

Nie. To nie tak. Ggdybyś był naprawde nieśmiały i brakowało Ci pewności siebie, to pewnie ani razu nie zaprosiłbyś jej na wspólne wyjście. Ona po prostu nie była zainteresowana Tobą tak jakbyś Ty sobie tego życzył. Bywa i tak. Nie pierwszy raz, nie ostatni, nie jeden jedyny. To sie po prostu bierze na klatę.

105

Dziwi mnie to, że twierdzisz, że nie potrafisz rozmawiać na zasadzie 'gadka-szmatka'. Tutaj pie*rzysz juz jak potluczony. Jedno i to samo w kółko.

106

Pewnie dziewczyna nie polajkowała jednak zdjęcia z komunii, a taki był pewny.
Nie potrzebnie to bierzesz tak do siebie, dziewczyna też nie była do końca w porządku, jeśli nie była zainteresowana, nie powinna się odzywać i dawać nadziei

107

monika1906 napisał/a:

Pewnie dziewczyna nie polajkowała jednak zdjęcia z komunii, a taki był pewny.
Nie potrzebnie to bierzesz tak do siebie, dziewczyna też nie była do końca w porządku, jeśli nie była zainteresowana, nie powinna się odzywać i dawać nadziei

Nom masz rację niestety nie polajkowała, tylko dała Super, ale co z tego jak ma jakiegoś gadułe co siedzi i z nim pisze codziennie po pare godzin, ale tak siedzi że moją fotkę posuperowała dopiero, wczoraj późnym wieczorem, swojej koleżance podobnie, gdy tylko zobaczyłem u mnie ,, Super'' odrazu zobaczyłem że jej dobrej przyjaciółce  koło godziny 18 nie polubiła a już póżniej polubiła, a jej zdjęcie było dodane w podobnej porze, mój wniosek z kimś pisze, i siedzi cały czas na telefonie. To nie oto chodzi że nie jest mną zainteresowana, no dobra napewno od paru tygodni, a pewnie teraz to już wogule znalazła kogoś interesującego, dzisiaj w pracy myślałem sobie no kurde trzeba coś z tą moją niesmiałością zrobić i planuję parę rzeczy, będę tutaj wracał co jakiś czas i pisał jak idą postępy, a co do nie w pożądku to chyba macie rację, grała czasami na moich uczuciach np spotkalismy się u mnie, i specjalnie pokazała telefon żebym zobaczył że z kimś pisze, dzień przed sylwestrem wysłała mi zyczenia noworoczne, buziaka podobnie jak rok wcześniej gdy razem spędziliśmy sylwestra te dwa epizody mi utkwiły najbardziej w głowie , droga redakcjo przepraszam że poraz kolejny napisałem ale same widzicie że dziewczyny piszą, i są ciekawe co u mnie , poprosze o komentarze

Posty [ 66 do 107 z 107 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problem z konwersacją na mesengerze

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024