W tym miejscu są osoby chętne do popisania - netkafejka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » W tym miejscu są osoby chętne do popisania - netkafejka

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 27 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 261 do 325 z 1,717 ]

261 Ostatnio edytowany przez przyjacielskiforum (2018-05-09 15:49:57)

Odp: W tym miejscu są osoby chętne do popisania - netkafejka

Nie ma sprawy, zawsze otwarty temat dla ciebie! smile
Tak, jestem sympatyczny człowiekiem, możesz pytać o mnie wszystko śmiało.. szczerze odpowiem na tego pytania.
Nie słyszę od urodzenia, tak się stało ale żyję dalej z uśmiechniętą. Do końca życia będę głuchy, akceptuję siebie smile
Czasem osoby słyszące mają problemy z hałasem podczas spania albo hałasują co jadą samochody na ulicach albo ludzi gadają o głupotach a ja wyjmę aparaty słuchowe i spokój.
Rzadko trafiają osób niesłyszących do szkoły dla słyszących, ale jest specjalna szkoła dla słabosłyszących i niesłyszących. Ja tam chodziłem do szkoły w Katowicach. Jest strona internetowa.
Życzę im wytrwałej i dobrej związki dla osób niesłyszących ale również słyszących. Bezproblemowo chętnie pomogę ci rozwiązywać problem z informatyką.

Dziękuję, też życzę ci wszystkiego, tylko co jest dobre. Pozdrawiam serdecznie i cieplutko smile

Zobacz podobne tematy :

262

Lilka787 napisał/a:

Da się zauważyć, że dobrze poruszasz się w tematach informatycznych. Dla mnie to temat nie do ogarnięcia. Podobnie jak auto. W takich dziedzinach poruszam się raczej na poziomie podstawowym. Jeśli kiedyś będę miała informatyczny problem to napiszę do Ciebie, jeśli nie masz nic przeciwko oczywiście. smile

Problemy techniczne to dla wielu kobiet czarna magia. Ale wy macie o tyle lepiej, że dla was to nie dyshonor zapytać. Swego czasu wszystkie koleżanki znosiły mi komputery do podratowania. I tak jak generalnie lubie ludziom pomagać, to gdy miałem co tydzień coś do naprawiania, stało się to trochę uciążliwe. Ale żona do dziś zna jedną niezawodna komendę na wszystkie problemy komputera "No zrób z tym coś bo nie działa". Zresztą podobnie jest z telefonami. Ja wybieram, kupuje, konfiguruje i modlę się żeby była zadowolona smile
Zresztą z autem jest podobnie. Tyle że samochodów sam już nie naprawiam. Czasy gdy wystarczyło trochę wiedzy i dobry komplet kluczy minęły bezpowrotnie. Teraz już można tylko ocenić do którego warsztatu pojechać, a resztę trzeba zostawić fachowcom.

263

kacerz napisał/a:

Summertime, troll próbowaliście daktyli? Mi ich smak bardzo kojarzy się z krówkami.

Jadłem daktyle, ale tylko suszone. Nawet nie wiem czy jada się świeże, ale jeśli tak to nie miałem szczęścia spróbować. Mi jakoś ich smak nie przypadł aż tak bardzo do gustu. Owszem, są smaczne, bo uwielbiam wszystko co słodkie, ale krówki są dla mnie o ligę wyżej w tabeli. Zresztą, na temat kulinariów można długo i namiętnie rozprawiać i zapewne znalazłoby się wielu smakoszy którzy znaleźliby potrawy rzucające na kolana. Ja generalnie uwielbiam jeść i w moim dojrzewaniu, choć chyba już powoli raczej należałoby mówić starzeniu się, boli mnie to że żołądek mi się kurczy i jem coraz mniej.
@Summertime Salzgitter ma ok 30 km średnicy i odpady są na jego drugim końcu, więc trochę podkoloryzowalem swoją opowieść smile. Do tego dane o ich szkodliwości sa rożne- ekolodzy mówią że promieniowanie jest wykrywalne, oficjalne czynniki że ledwo mierzalne. Czarnobyl był znacznie gorszy, a ja miałem wtedy "szczęście" być na drodze chmury radioaktywnej. Ale jak mi czerep świeci, to oszczędzam na prądzie, więc nie ma tego złego... . Zresztą, niedługo będę migrował w kierunku Hanoweru, więc sprawa sama się rozwiąże.

264 Ostatnio edytowany przez Summertime (2018-05-09 17:44:26)

Lilka787

Sprawilas mi ogromna radosc ta piosenka, Gdyz kiedys wlasnie wizytowka moja w pewnym sensie byla muzyka opiewajaca nazwa  Summertime smile Twoje wejscie jest dla mnie bardzo przyjermne, poniewaz jako chyba jedyna z niewielu kobiet stalych bywalczyn tego spoleczenstwa, powiedzialas do mnie przychylne slowo .Ciesze sie ze pozytywne energie ciagna do siebie a tego wszystkiegowyniki bedziemy swiadkami wszyscy...juz jestesmy smile

Przyjacielski WSPANIALEJ SRODY smile a slyszysz cos z tym aparatem ?

ludzie z chorobami psychicznymi maja jeden wspolny mianownik nie widze prawdy i swiata takim jaki jest .Dostrzegaja go natomiast w krzywym zwierciadle .Mialam do czynienia z roznymi ludzmi-Powiem Wam tez cos na temat tej depresji...jak bardzo jest to egoistyczna choroba i ciezka....zdrowi ludzie chca aby chory wzial sie w garsc , a chory nie ma tej garsci  A chory uwaza ze wszystko jest do D...py i i on jest taki chory i wszyscy powinni przychylac sie ku niemuu.........Natomiast jesli chodzi o sztuke to jest ona dla mnie interesujaca, gdy wzbudza emocje.I zastanowienia.

kacerz nieeeeeeeeeeeeee, nie jadlam

troll
hii, wyprowadzaj sie !Uciekaj! hhhhiii, pokis caly i tylko..troche swiecacy big_smile

265

Skoro wrzucacie tu muzykę, to i ja coś wrzucę. Mój ulubiony utwór i ulubiony film.

Summertime - słyszę coś tylko dźwięki, hałasy, szelesty ale nie rozumiem co mówią w telewizji, w radio..
więc używam tableta w ten świetny sposób - specjalna aplikacja gdy głos oddaje i wyświetla się napisy. Pozdrawiam big_smile

Nie będę się ukrywał w tajemnicy. Dałem zła czy dobra decyzja dla administratora Olinka czyli naczelna z forum, nagle dostałem jeden ostrzeżenie na forum przez email.. to też człowiek.. bo pisałem i dawałem dobre rady w innym temacie ale niestety okazała moderatorka się bawiła z moim tekstem. Moje dobre rady daje coś do zrozumienia, lesbijski są dobre? zdecydowanie nie. No moderatorka kasowała moje posty i pisała z niebieskim tekstem. Czasem mamy ciężkie zasady, nie daje nam wolność co mamy do powiedzenia. Wkrótce moje konto zostanie zablokowane może być, jak wybierze zła decyzja. To będę pisał z taką opinią netkobiety na innym forum i wszędzie mnie tam będzie. Nie to jest groźba, tylko prawda - my potrzebujemy wolność a nie cenzura.

268

przyjacielskiforum napisał/a:

Nie będę się ukrywał w tajemnicy. Dałem zła czy dobra decyzja dla administratora Olinka czyli naczelna z forum, nagle dostałem jeden ostrzeżenie na forum przez email.. to też człowiek.. bo pisałem i dawałem dobre rady w innym temacie ale niestety okazała moderatorka się bawiła z moim tekstem. Moje dobre rady daje coś do zrozumienia, lesbijski są dobre? zdecydowanie nie. No moderatorka kasowała moje posty i pisała z niebieskim tekstem. Czasem mamy ciężkie zasady, nie daje nam wolność co mamy do powiedzenia. Wkrótce moje konto zostanie zablokowane może być, jak wybierze zła decyzja. To będę pisał z taką opinią netkobiety na innym forum i wszędzie mnie tam będzie. Nie to jest groźba, tylko prawda - my potrzebujemy wolność a nie cenzura.

Przychodząc do czyjegoś domu akceptujesz zasady w nim panujące. My, mężczyźni, jesteśmy tu gośćmi. Możemy zasady ustalone przez gospodynie tego domu naginać, ale musimy się liczyć z tym że zostaniemy wyproszeni.
Nie wygrażaj, bo dziewczynom nie tacy jak my już grozili, a tutejsza społeczność nadal funkcjonuje. Masz swoje poglądy, ale nie są one prawdami uniwersalnymi. Musisz przyjąć do wiadomości, że twoja wizja prawdy może kogoś obrażać i wtedy lepiej zamilknąć w imię dobrego wychowania.

Niestety muszę przyjąć do wiadomości.
Nie zamierzam obrażać kogoś, po co miałbym to robić? ten człowiek się nauczy postawić na nogi i słuchać dobre sprawy a nie zamknąć w imię dobrego wychowania bo naprawdę nie pomoże, taki człowiek zgubi się w swoim życiu i wędruje wszędzie co chce.
Wielka szkoda że tu nie będę się dzielił dobre rady, więc pozostaje email w prywatnej wiadomości.
Pozdrawiam.

270 Ostatnio edytowany przez Bland44 (2018-05-09 21:16:31)

Witam wszystkich smile
Ale dziś dużo napisaliście ...
Kacerz, jako nastolatka czytałam "My dzieci z dworca zoo". Wówczas wywarło na mnie duże wrażenie. "Diunę" oglądałam - przerażający film. Od jakiegoś czasu unikam horrorów, filmów o chorobach, czy katastrofach. Po nich czułam się jeszcze bardziej zdołowana. Wróciłam do młodzieżowych książek. Teraz mam na tapecie Krystynę Siesicką, a w międzyczasie czytam poradniki psychologiczne, np. Irvina Yaloma. Polecam.
Daktyle jadałam, ale też tylko suszone. Podobno można je jeść bezkarnie (nie tyje się jak po słodyczach, np.krówkach big_smile ).
Ja dziś miałam niezbyt przyjemne popołudnie - wizyta u dentysty, ale nie plombowanie - poważniejszy zabieg, więc po powrocie przespałam 2godz. Nadal nie czuję się komfortowo, ale mam nadzieję, że z każdym dniem będzie lepiej. I cieszę się, że mam już to za sobą.
Buziaczki dla wszystkich smile

271

twoje konto powinno byc zablokowane za ten bełkot
przecież tego się nie da czytać hmm

272

_v_ napisał/a:

twoje konto powinno byc zablokowane za ten bełkot
przecież tego się nie da czytać hmm

Fałka, przeginasz. Osoba niesłysząca od urodzenia ma prawo pisać niegramatycznie. Zanim po kimś pojedziesz, najpierw dobrze to przemyśl.

273

santapietruszka napisał/a:

Fałka, przeginasz. Osoba niesłysząca od urodzenia ma prawo pisać niegramatycznie. Zanim po kimś pojedziesz, najpierw dobrze to przemyśl.

Santa,
Co ty się tak dziwisz... V była jest i będzie tą samą V i nic tego nie zmieni. Takich najlepiej ignorować. Dla mnie ta osoba nie zasługuje nawet na taki komentarz.
A było tak miło smile

V - brzydko się zachowujesz, więc poznaj mnie najpierw a później napisz co masz do powiedzenia. Pozdrawiam smile

santapietruszka - racja, to ja mam prawo pisać niegramatycznie i chętnie nauczę się pisać dobrze, tylko mi brakuje ta ciepła osoba która wspiera mnie.

Niedługo się szykuję do pracy za 1 godzinkę, znikam już na dzisiaj.

Pozdrawiam dla sympatycznych ludzi smile

276 Ostatnio edytowany przez Manzanita (2018-05-09 22:05:57)

kacerz napisał/a:

To skąd się wzięło słońce według Indian? A zakładasz czasem tę indiańską biżuterię?
Tak. Jeśli chodzi o rodziców, to doskonale Cię rozumiem.

Czasami zakładam tzw. kolię indiańską albo rozetę z koralików smile

Legendę o słońcu znajdziesz w książce "Biały Mustang", gdyby Cię to ciekawiło. Dawno temu złe duchy zgasiły słońce, żeby zaszkodzić ludziom. Na świecie zapanowała ciemność i chłód, a ludzie i zwierzęta ginęli z głodu i zimna. Wreszcie pewien czarownik zwołał naradę wodzów indiańskich, na której postanowiono, że należy stworzyć nowe słońce. Ktoś musiał udać się w wędrówkę po niebie, gdzie żyją duchy zmarłych, by oni dali mu po kawałku swojej gwiazdy. Kawałki gwiazd wędrowiec musiał przyczepić do swojej tarczy, w ten sposób powstałoby nowe słońce. Niestety, wojownik, który by się na to odważył, zostawiłby na zawsze ziemię, rodzinę i przyjaciół, żeby wiecznie kroczyć po niebie i nieść słońce. Zgłosił się do tego zadania Chicovaneg. Udało mu się w końcu stworzyć słońce, ale złe duchy nigdy nie ustają w wysiłkach, by znów je zniszczyć. Dlatego na świecie występują burze, Chicovaneg rzuca w złe duchy błyskawicami, a po walce maluje na niebie tęczę na znak, że słońce jest bezpieczne. smile

277

santapietruszka - racja, to ja mam prawo pisać niegramatycznie i chętnie nauczę się pisać dobrze, tylko mi brakuje ta ciepła osoba która wspiera mnie.

Niedługo się szykuję do pracy za 1 godzinkę, znikam już na dzisiaj.

Pozdrawiam dla sympatycznych ludzi smile

Wyluzuj. Masz prawo pisać niegramatycznie, ale też, jako człowiek inteligentny, masz obowiązek się rozwijać. Mnie języka nauczyli wredni poloniści. Zmuszali mnie paskudnicy do czytania lektur, a było ich za moich czasów naprawdę dużo. Czytając literaturę piękną, poznajesz najpiękniejsza wersje naszego języka. Pracuj nad sobą, bo potencjał masz.

278

Manzanita napisał/a:
kacerz napisał/a:

To skąd się wzięło słońce według Indian? A zakładasz czasem tę indiańską biżuterię?
Tak. Jeśli chodzi o rodziców, to doskonale Cię rozumiem.

Czasami zakładam tzw. kolię indiańską albo rozetę z koralików smile

Legendę o słońcu znajdziesz w książce "Biały Mustang", gdyby Cię to ciekawiło. Dawno temu złe duchy zgasiły słońce, żeby zaszkodzić ludziom. Na świecie zapanowała ciemność i chłód, a ludzie i zwierzęta ginęli z głodu i zimna. Wreszcie pewien czarownik zwołał naradę wodzów indiańskich, na której postanowiono, że należy stworzyć nowe słońce. Ktoś musiał udać się w wędrówkę po niebie, gdzie żyją duchy zmarłych, by oni dali mu po kawałku swojej gwiazdy. Kawałki gwiazd wędrowiec musiał przyczepić do swojej tarczy, w ten sposób powstałoby nowe słońce. Niestety, wojownik, który by się na to odważył, zostawiłby na zawsze ziemię, rodzinę i przyjaciół, żeby wiecznie kroczyć po niebie i nieść słońce. Zgłosił się do tego zadania Chicovaneg. Udało mu się w końcu stworzyć słońce, ale złe duchy nigdy nie ustają w wysiłkach, by znów je zniszczyć. Dlatego na świecie występują burze, Chicovaneg rzuca w złe duchy błyskawicami, a po walce maluje na niebie tęczę na znak, że słońce jest bezpieczne. smile

Zawsze lubiłem historię o indianach, ale tej legendy nie znałem. Jest świetna.

279 Ostatnio edytowany przez Summertime (2018-05-09 22:44:52)

kacerz caly swiat, to matematyka smile Piekna ta rycerska wstawka

troll oj lubie muzyke filmowa smile powstawiam innym razem linki, bo tylko to moge smile

przyjacielski sa ludzie wokol Nas, ktorzy majac klapki, na oczach buduja swoje wartosci na podsatwie, atakowania kogos,  kto posiada roznice, slabe toooo. bez inteligencji..A przede wszystkim swiadczy o braku akceptacji siebie, bo czlowiek odnoszacy sie do siebie z szacunkiem, bedzie ten szacunek uzewnetrznial w swiecie. Ludzie w swoim zyciu zmagaja sie z roznymi rzeczami ...ale jedna permamenta sprawa w tym wszystkim jest taka TOLERANCJA. Przyjacielski, aaaaaaaaa pracy z pewnoscia bedzie, jak w pracy pierwszy dzien. troche stressu ale i on minie.Powodzenia !

Lou kurcze, Krystyne Siesicka polykalam kiedys w calosci, pamietam jej Zapalke na zakrecie .

Manzanita a i Bialego Mustanga czytalam...BOOOziu wieki temu big_smile

dla dobrego sampoczucia dobrym ludziom- DOBREJ JJJJJJJ  smile     nocyyyyy smile   http://emotikona.pl/emotikony/pic/gitarzysta.gif

280 Ostatnio edytowany przez troll (2018-05-09 23:54:06)

Dla mnie dzień był świetny, a jutrzejszy będzie jeszcze lepszy. Uzupełniłem zapas piwa, wyszedłem po ośmiu godzinach z pracy, a jutro jest święto!!!!! Jupiii!!! Dziś też oceniłem rozmiar moich roślinek i wyszło że przez ostatni miesiąc bardzo podrosły.

Życzę wam wszystkim równie dobrego samopoczucia jak moje.

281 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2018-05-10 01:31:51)

A Ty to ostrzeżenie pewnie dostałeś za niewinność? big_smile Na Twoje nieszczęście zdążyłam przeczytać jak to Ci się chciało rzygać na Autorkę wątku, a potem padło jeszcze kilka innych, żenujących stwierdzeń.
Nie wiem jak inni, ale ja wolność słowa rozumiem jednak nieco inaczej i nie mam ochoty czytać takich tekstów, zwłaszcza na kobiecym forum i pod adresem innej kobiety. Często nie jest ważne co piszemy, ale w jaki sposób to robimy. Przemyśl to. Dziękuję za uwagę.

282 Ostatnio edytowany przez przyjacielskiforum (2018-05-10 01:39:22)

Kochana Priscilla - za niewinność. Nie ma co tu przemyśleć bo wszystko robiłem co w mojej dobrej mocy. Teraz spie w pracy bo wszystko robilismy szybko po 2 godzinach ale mega fajna praca.
Summertime - Nie stresuję, naprawdę fajna i szybka praca. Mi się podoba to. 

Pozdrawiam dla ulubionych użytkowników na forum, wiecie dla kogo smile

283

Priscilla napisał/a:

A Ty to ostrzeżenie pewnie dostałeś za niewinność? big_smile Na Twoje nieszczęście zdążyłam przeczytać jak to Ci się chciało rzygać na Autorkę wątku, a potem padło jeszcze kilka innych, żenujących stwierdzeń.
Nie wiem jak inni, ale ja wolność słowa rozumiem jednak nieco inaczej i nie mam ochoty czytać takich tekstów, zwłaszcza na kobiecym forum i pod adresem innej kobiety. Często nie jest ważne co piszemy, ale w jaki sposób to robimy. Przemyśl to. Dziękuję za uwagę.

Wiesz, Przyjacielski, gramatyka nijak się ma do uprzejmości i życzliwości. I o ile rozumiem, że nie piszesz gramatycznie i nie popieram "ataków" na Ciebie w tym temacie, to niestety obrażanie kogoś to nie jest "niewinność" i tu Cię za Chiny nie poprę. Ostrzeżenia nie dostałeś za darmo.

284

a co ma nieslyszenie do gramatyki??
przeciez umie czytac, wiec moze sie gramatyki nauczyć - wystarczy czytac
naprawdę wszystko trzeba usprawiedliwiac chorobami czy niepełnosprawnosciami?

santapietruszka - dostałem ostrzeżenie, pisała naczelna z forum do mnie na maila. To nie jest obrażanie, tylko dobre rady, czy ja mam obrażać komuś.. nie zgodzę z tym.

Pozdrawiam.

286 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-05-10 07:49:24)

santapietruszka - dostałem ostrzeżenie, pisała naczelna z forum do mnie na maila. To nie jest obrażanie, tylko dobre rady, czy ja mam obrażać komuś.. nie zgodzę z tym.

Pozdrawiam.

Wybacz, ale stwierdzenie, że Ci się chce na kogoś rzygać, to nie jest dobra rada.

Fałka - po prostu wiem, jak uczą się języka osoby niesłyszące.

_v_ - odwiedź do szkoły dla niesłyszących i słabosłyszących to poznajesz sama.. ty nie znasz się na tym więc nie wypowiadaj głupoty. Wcześniej pisałaś do mnie "bełkot" gratuluję za obrażanie.

Pozdrawiam.

santapietruszka - dobra rada, lesbijska to nie jest normalnie w swoim życiu.

Pozdrawiam.

289

santapietruszka - dobra rada, lesbijska to nie jest normalnie w swoim życiu.

Pozdrawiam.

Jest jak najbardziej normalne. Nawet jeśli masz inne zdanie, nie musisz nikogo obrażać.

290 Ostatnio edytowany przez przyjacielskiforum (2018-05-10 07:54:21)

Cały czas powtarzam że nie obrażę, no to idź szukać.. mnie to nie interesuje temat, po co dążyć do tematu.

291

Cały czas powtarzam że nie obrażę, no to idź szukać.. mnie to nie interesuje temat, po co dążyć do tematu.

Nie będę szukać, bo obraźliwe wypowiedzi - i słusznie - zostały usunięte. Mam na myśli jedynie to, że to, że jesteś osobą niepełnosprawną, nie daje Ci prawa do obrażania innych i nie będziesz traktowany zawsze jako ten niewinny, bo przecież niesłyszący.
To nie ja drążę ten temat, to Ty zacząłeś i usiłujesz zrobić z siebie ofiarę smile
Miłego dnia smile

To nie mój problem, wspaniałego dnia smile

Summertime - Hej, mam świetna propozycja dla ciebie, napiszę do ciebie na maila big_smile

294

@przyjacielski To tak podsumowując twoje żale na administrację. Ty nie słyszysz, jesteś inny. Nie ma w tym nic złego, ale jednak jesteś inny. Masz do tego prawo i masz prawo być akceptowany wraz ze swoją innością. Ktoś ma inną orientację seksualną. Jest lesbijka, pederastą. Jest inny. Ale on już takiego prawa do bycia innym nie ma? Ten człowiek jest dorosły i póki jego zainteresowania seksualne dotyczą innych dorosłych to nic ci do tego. A stwierdzenie że chce ci się na niego rzygać, to jest wyraz strasznego chamstwa. Jakbyś się poczuł jakby -v- ci napisała takie słowa. Tylko dlatego że jesteś inny. A mimo całej jej bezkompromisowości nawet ona aż tak daleko jak ty się nie posunęła.

295

Nie ma sprawy, zawsze otwarty temat dla ciebie! smile
Tak, jestem sympatyczny człowiekiem, możesz pytać o mnie wszystko śmiało.. szczerze odpowiem na tego pytania.
Nie słyszę od urodzenia, tak się stało ale żyję dalej z uśmiechniętą. Do końca życia będę głuchy, akceptuję siebie smile
Czasem osoby słyszące mają problemy z hałasem podczas spania albo hałasują co jadą samochody na ulicach albo ludzi gadają o głupotach a ja wyjmę aparaty słuchowe i spokój.
Rzadko trafiają osób niesłyszących do szkoły dla słyszących, ale jest specjalna szkoła dla słabosłyszących i niesłyszących. Ja tam chodziłem do szkoły w Katowicach. Jest strona internetowa.
Życzę im wytrwałej i dobrej związki dla osób niesłyszących ale również słyszących. Bezproblemowo chętnie pomogę ci rozwiązywać problem z informatyką.

Dziękuję, też życzę ci wszystkiego, tylko co jest dobre. Pozdrawiam serdecznie i cieplutko smile

Dziękuję Przyjacielski smile
Rzadko, ale zdarza się, że mam takie nurtujące pytania, w stylu "a czy jest możliwe..."Teraz będę wiedzieć do kogo mam się udać. smile

To wspaniale, że akceptujesz siebie i przyjemnie sobie żyjesz. Od jakiegoś czasu i ja należę do grona optymistów. Bardzo pomogła mi książka "Potęga podświadomości". Od jakiegoś roku nie miałam tzw. doła. Rok temu zaczęłam cotygodniowe sesje u psychologa, trwało to 3 miesiące. Do tego czytam pozytywne książki i dążę do pozytywnych rzeczy w moim życiu. I to naprawdę działa. Dobrze się czuję i to co mnie niszczyło odeszło. Pokochałam siebie. To klucz do sukcesu. Słoneczne pozdrowienia. smile

A czy dzięki aparatowi możesz usłyszeć muzykę i śpiew?

296

troll napisał/a:
Lilka787 napisał/a:

Da się zauważyć, że dobrze poruszasz się w tematach informatycznych. Dla mnie to temat nie do ogarnięcia. Podobnie jak auto. W takich dziedzinach poruszam się raczej na poziomie podstawowym. Jeśli kiedyś będę miała informatyczny problem to napiszę do Ciebie, jeśli nie masz nic przeciwko oczywiście. smile

Problemy techniczne to dla wielu kobiet czarna magia. Ale wy macie o tyle lepiej, że dla was to nie dyshonor zapytać. Swego czasu wszystkie koleżanki znosiły mi komputery do podratowania. I tak jak generalnie lubie ludziom pomagać, to gdy miałem co tydzień coś do naprawiania, stało się to trochę uciążliwe. Ale żona do dziś zna jedną niezawodna komendę na wszystkie problemy komputera "No zrób z tym coś bo nie działa". Zresztą podobnie jest z telefonami. Ja wybieram, kupuje, konfiguruje i modlę się żeby była zadowolona smile
Zresztą z autem jest podobnie. Tyle że samochodów sam już nie naprawiam. Czasy gdy wystarczyło trochę wiedzy i dobry komplet kluczy minęły bezpowrotnie. Teraz już można tylko ocenić do którego warsztatu pojechać, a resztę trzeba zostawić fachowcom.

Z telefonem to też trafiłeś. smile W zasadzie często nie wiem nawet gdzie on jest. Nie jestem przywiązana do takich elektronicznych gadżetów. Po prostu to mnie nie kręci i nie nie lubię się tym zajmować, ale niestety w dzisiejszym świecie jest potrzeba, aby co nieco się orientować w takich tematach.

297

Summertime napisał/a:

Lilka787

Sprawilas mi ogromna radosc ta piosenka, Gdyz kiedys wlasnie wizytowka moja w pewnym sensie byla muzyka opiewajaca nazwa  Summertime smile Twoje wejscie jest dla mnie bardzo przyjermne, poniewaz jako chyba jedyna z niewielu kobiet stalych bywalczyn tego spoleczenstwa, powiedzialas do mnie przychylne slowo .Ciesze sie ze pozytywne energie ciagna do siebie a tego wszystkiegowyniki bedziemy swiadkami wszyscy...juz jestesmy smile

Cała przyjemność po mojej stronie Summertime. smile Ostatnio przeczytałam Twoje posty w temacie "Długofalowe efekty rozwodu" i chociaż rozwód mnie jak na razie nie dotyczy, to są ona dla mnie cenna wskazówką w innej sprawie. Uważam, że ta droga którą tam wskazałaś jest uwalniająca od wszystkiego co złe. Dziękuję smile

298

troll napisał/a:

Skoro wrzucacie tu muzykę, to i ja coś wrzucę. Mój ulubiony utwór i ulubiony film.

Mnie też się podobało, a ile się napłakałam w kinie.

299

santapietruszka napisał/a:

Pozdrawiam.

Wybacz, ale stwierdzenie, że Ci się chce na kogoś rzygać, to nie jest dobra rada.

Fałka - po prostu wiem, jak uczą się języka osoby niesłyszące.

zona mojego eks jest nieslyszaca, znałam ją zanim zostala jego żona - pisze dwa blogi, prowadzi stronę internetową i ma dwoje dzieci slyszacych. z gramatyka problemu nie ma.
znam tez wielu dyslektykow,którzy nauczyli sie nie robic bledow, ba! pracuja na co dzien ze slowem, pisza teksty, robia prezentacje

300

Lou71.71 napisał/a:

Witam wszystkich smile
Ale dziś dużo napisaliście ...
Kacerz, jako nastolatka czytałam "My dzieci z dworca zoo". Wówczas wywarło na mnie duże wrażenie. "Diunę" oglądałam - przerażający film. Od jakiegoś czasu unikam horrorów, filmów o chorobach, czy katastrofach. Po nich czułam się jeszcze bardziej zdołowana. Wróciłam do młodzieżowych książek. Teraz mam na tapecie Krystynę Siesicką, a w międzyczasie czytam poradniki psychologiczne, np. Irvina Yaloma. Polecam.
Daktyle jadałam, ale też tylko suszone. Podobno można je jeść bezkarnie (nie tyje się jak po słodyczach, np.krówkach big_smile ).
Ja dziś miałam niezbyt przyjemne popołudnie - wizyta u dentysty, ale nie plombowanie - poważniejszy zabieg, więc po powrocie przespałam 2godz. Nadal nie czuję się komfortowo, ale mam nadzieję, że z każdym dniem będzie lepiej. I cieszę się, że mam już to za sobą.
Buziaczki dla wszystkich smile

Buziaczki Lou smile

Ja mam czas w przerwie kawowej, więc odpisuję teraz hurtowo. Mam podobnie jak Ty Lou, to znaczy nie oglądam od jakiegoś czasu nic przygnębiającego, mam jakiś automatyczny wstręt do negatywnych emocji. Życzę Ci, żebyś z każdym dniem czuła się coraz lepiej. smile

301 Ostatnio edytowany przez Mirirale (2018-05-10 11:52:28)

Hej, pominęłam większość postów na, które miałam odpowiedzieć, teraz nie mogę ich znaleźć. Przepraszam. ;(
Summertime - Już wszystko się wyjaśniło. Ale dziękuje za zainteresowanie. smile

troll napisał/a:

Wyluzuj. Masz prawo pisać niegramatycznie, ale też, jako człowiek inteligentny, masz obowiązek się rozwijać. Mnie języka nauczyli wredni poloniści. Zmuszali mnie paskudnicy do czytania lektur, a było ich za moich czasów naprawdę dużo. Czytając literaturę piękną, poznajesz najpiękniejsza wersje naszego języka. Pracuj nad sobą, bo potencjał masz.

A ja nauczyłam się Polskiego za granicą. Dużo czytając. W Polsce w podstawówce Polonistka nic nie potrafiła poradzić ze mną. Tym bardziej, że jestem dyslektykiem. W gruncie rzeczy moje doświadczenia opisuje jeden cytat;
“I was reading everything under the sun from music history to feminist literature to Shakespeare, which is why I'm not a complete idiot at this time.”

Lou, ja wręcz przeciwnie. Uwielbiam dramaty i horrory. Nie wiem czemu mam jakieś wewnętrzne zamiłowanie do takich książek/filmów być może dlatego, ze łatwiej mi się w coś takiego wczuć.

Jedną z moich ukochanych książek, którą pochłonęłam w jedną noc, jest „Tam, gdzie spadają anioły” Doroty Terakowskiej.

Miriralo! smile

Zrobiłem projekt z avatarem, szukaj wcześniej co pisałem post w tym temacie. Może ci się podoba to śmiało weź smile

Lilka787! smile

Należy się nie przejmować wszystkim, są tacy ludzi jak ktoś będzie pisać złe rzeczy to miej ich w dupie - musimy być twardsi, nie damy się łatwo poddawać.
Ile masz lat? skąd jesteś? bo mnie zżera mnie ciekawość.
Niestety nie mogę słuchać śpiew i muzyki bo nie rozumiem. No muzyka daje radość w sumie smile

Pozdrówiutka smile

Lilka787 - odpisałem wiadomość i poszło na maila smile

304 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2018-05-10 16:47:37)

Przyjacielskiforum,
ja dopiero niedawno przestałam się tym przejmować, nie było to łatwe dla mnie. Osobom, które się zbytnio wszystkim nie przejmują o wile łatwiej się żyje.
Ja mam 40 lat i czuję się z tym wyśmienicie. smile Mam męża i córkę i żyję sobie spokojnie i oby zdrowie dopisywało, bo kocham to moje życie. Jestem z południowej Polski.

Do zobaczenia po weekendzie. Pozdrowienia dla Wszystkich smile

Dzięki za info Przyjacielski. smile

305 Ostatnio edytowany przez przyjacielskiforum (2018-05-10 17:18:44)

Lilka787 - i to prawidłowo.. wielki plus dla ciebie! smile wiem że nie jest łatwo ale wreszcie się nauczyłaś dużo tego, jestem dumny z ciebie! smile
Pozdrów męża i swoją córką. Życzę wam miła i spokojna atmosfera w rodzinie. Córka pracuje? smile też jestem z południowej Polski big_smile mieszkam na Śląsku. Jestem z Sosnowca.

EDIT: no to do zobaczenia w poniedziałek, fajnie nam się rozmawiało smile

306

Moi drodzy!
W każdej historii musi być początek, treść i koniec.
Mam wrażenie że mój czas na netkobietach dobiegł końca. Długo się nosiłem z tym zamiarem, odchodziłem, wracałem. Lubie to miejsce. Przychodzi tu wiele osób z problemami, którym można  pomoc. Wiele takich z którymi lubię pogadać  i wiele takich które  szanuje. Ale niestety w ostatnim czasie moderacja wpuszcza tu mnóstwo facetów. Nie mam na myśli mężczyzn, ale ich niższą odmianę.
Po kolejnym ścięciu się z jakim męskim szowinistą, udowadniającym wyższość gatunkowa naszej płci nad waszą, mam po prostu dość.
Nie wiem czy Olinka mnie zbanuje za wulgaryzmy którymi obsypałem tego buraka ale jest mi to obojętne. Forum w tej formie jest nie dla mnie.
Trzymajcie się i może do zobaczenia gdzieś, kiedyś.

307 Ostatnio edytowany przez Summertime (2018-05-10 19:50:06)

Witajcie ! Trollu gdzie ten facet?Który, to nick?

Czy wszyscy Panowie na tym temacie, muszą odchodzić ? ....Jesteś już drugim...pierwszy wrócił big_smile może i TY zmienisz zdanie wink

308

A tak ogólnie pozdrówka sympatycznym smile

I tak jak mówiłam ostatnio będę wrzucała linki.
Na początek ten..Ci co mnie znają wiedzą już, że jestem trwała w przekonaniach i dlatego w dalszym ciągu nie straciłam miłości do

https://youtu.be/WUsQbri9yaI

309 Ostatnio edytowany przez przyjacielskiforum (2018-05-10 20:35:20)

Summertime - no moja propozycja nie jest do odrzucenia, poszła na twojego maila, jak dostanę zablokowane konto.

Troll i Summertime - wróciłem, bo summertime tęskniła i inni też za mnie, więc nie odchodzę gdy nie otrzymam zablokowane konto.
Byłem na innym forum - to jest słaby naprawdę, nie da się poznać.. tylko obrażają gorzej jeszcze niż tu.
Wolę tu siedzieć w swoim temacie, kochana Summertime, dziękuję za ten temat. Trzeba mieć chęci żeby przyjąć dobroć i wsparcie a nie odrzucać i nie zostać być samolubny/a.
Ich życie i ich sprawa. Raczej nie zaprzyjaźniają, bo ludzie nie lubią negatywnych ludzi dlatego uciekają. Ja też uciekam i unikam bardzo dokładnie na 100% aby nie da się trafić mnie strzałą big_smile
Olinka jest ostra, ale musi się nauczyć być sympatyczna.. potrzebna nam miła administracja na forum, mam duże wrażenie że moderatorka Izabella skarżyła na mnie do Olinki. Brak mi słów.
Ale zostawimy ich w spokoju, nie piszemy o tym bo szkoda czasu na smutek.
Jak wrócisz jeszcze na forum to powitamy Cię radośnie ponownie smile

310

troll napisał/a:

Moi drodzy!
Mam wrażenie że mój czas na netkobietach dobiegł końca. Długo się nosiłem z tym zamiarem, odchodziłem, wracałem. Lubie to miejsce. Przychodzi tu wiele osób z problemami, którym można  pomoc. Wiele takich z którymi lubię pogadać  i wiele takich które  szanuje. Ale niestety w ostatnim czasie moderacja wpuszcza tu mnóstwo facetów. Nie mam na myśli mężczyzn, ale ich niższą odmianę.
Po kolejnym ścięciu się z jakim męskim szowinistą, udowadniającym wyższość gatunkowa naszej płci nad waszą, mam po prostu dość.
Nie wiem czy Olinka mnie zbanuje za wulgaryzmy którymi obsypałem tego buraka ale jest mi to obojętne. Forum w tej formie jest nie dla mnie.

Haha, na którym to wątku?
ja nie czytam za dużo, bo zauważam, że zbyt dużo czasu to zabiera, niestety

311

Lou71.71 napisał/a:
troll napisał/a:

Moi drodzy!

http://www.netkobiety.pl/t112225.html

Ale wątków gdzie występuje buractwo w rodzaju  tego mariushi jest coraz więcej. Większość kobiet lubię i szanuję. Miałem zawsze wiele koleżanek i kilka przyjaciółek, bo lubię rozmawiać z kobietami i często lubiły się przede mną otwierać. Tym bardziej jak czytam teksty w stylu "wszyscy mężczyźni są inteligentniejsi od kobiet" "kobiety oplatają mężczyzn jak bluszcz", to mnie od razu trzęsie. A jak moderatorki nic z tym nie robią, to znaczy że to forum już nie jest dla mnie. Lepiej posklejam modele samolotów które sobie kupiłem.

312 Ostatnio edytowany przez Bland44 (2018-05-10 21:27:01)

Trollu,
Jest udowodnione, że mężczyźni są bardziej inteligentni od kobiet. Mam z tym nawet do czynienia w życiu codziennym. Co powiesz na większą ilość chłopaków na konkursach szkolnych? Moja córka ma przeważnie kolegów, bo z dziewczynami może pogadać jedynie na tematy w stylu "czym się interesujesz?" odp. "zumbą". To autentyczny przykład. Za to dziewczyny są bardziej obowiązkowe i sumienne.

313

ja ten link juz w zeszlym roku  w lato wrzucalam, bardzo lubie tego wykonwce nie stracilam i nie  strace milosci do niego:)

Pozdrawiam, idę się szykować do pracy smile

315

Lou71.71 napisał/a:

Trollu,
Jest udowodnione, że mężczyźni są bardziej inteligentni od kobiet. Mam z tym nawet do czynienia w życiu codziennym. Co powiesz na większą ilość chłopaków na konkursach szkolnych? Moja córka ma przeważnie kolegów, bo z dziewczynami może pogadać jedynie na tematy w stylu "czym się interesujesz?" odp. "zumbą". To autentyczny przykład. Za to dziewczyny są bardziej obowiązkowe i sumienne.

No i widzisz, dlatego nie ma tu dla mnie miejsca. Skoro kobieta wygłasza tu teorie o tym że kobiety są mniej inteligentne, to czas opuścić to miejsce.
Ale już tak dla uściślenia. Kobiety są inteligentne inaczej, ale nie mniej. Są bardziej spostrzegawcze, mają lepsza pamiec do szczegółów. Mężczyźni za to są lepsi w zadaniach logicznych, lepiej postrzegają, że się tak wyrażę, plan ogólny. To powoduje że są lepszymi strategami. Kobiety mają lepiej rozwiniętą inteligencję emocjonalną. To są oczywiście jakieś tam średnie statystyczne, bo jedna z moich córek jest lepszym inżynierem niż ja. Pozostałe dwie ładniej się wyrażają, więcej czytają, są bardziej uczuciowe. Ale nasz inżynier przerósł ojca o głowę. Za to pozostałe dwie i ich mama w teleturniejach, krzyżówkach, scrabble niszczą moje ego. Ich wiedza ogólna to dla mnie tak niebotyczne wyżyny, że czubków ich szczytów nawet nie widzę.

Na tym dość. Jak ciebie, jako kobietę, muszę przekonywać że nie jesteś gorsza ode mnie, mężczyzny, to oznaka że najwyższy czas się pożegnać. mariushi, mimo że śmieć, wygrał.

316 Ostatnio edytowany przez troll (2018-05-10 21:51:46)

.

317 Ostatnio edytowany przez przyjacielskiforum (2018-05-10 22:03:24)

Trollu, olać tego.. siedź tutaj z nami w temacie tylko. Mało dobrych kobiet na forum, którzy nie szanują mężczyzny.

EDIT: I proponuję pisać coś miłego dla wszystkich albo nie to ja odchodzę, nasz temat zamieni się w piekło. Będę na maila - zawsze rozmawiamy z prawdziwym przyjacielem i no lilka też bo umie się dzielić z radością. A wy co? Tu wieje nuda i ziewam..
Dziękuję wszystkim, którzy zniszczą nam wspaniały temat. Proszę przestać, precz z tymi toksycznymi i negatywnymi ludzi.

i JESZCZE RAZ dziękuję za czytanie mój post.
Idę do pracy, pozdrawiam.

318 Ostatnio edytowany przez Manzanita (2018-05-10 22:23:00)

troll napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:

Trollu,

No i widzisz, dlatego nie ma tu dla mnie miejsca. Skoro kobieta wygłasza tu teorie o tym że kobiety są mniej inteligentne, to czas opuścić to miejsce.
Ale już tak dla uściślenia. Kobiety są inteligentne inaczej, ale nie mniej. Są bardziej spostrzegawcze, mają lepsza pamiec do szczegółów. Mężczyźni za to są lepsi w zadaniach logicznych, lepiej postrzegają, że się tak wyrażę, plan ogólny. To powoduje że są lepszymi strategami. Kobiety mają lepiej rozwiniętą inteligencję emocjonalną. To są oczywiście jakieś tam średnie statystyczne, bo jedna z moich córek jest lepszym inżynierem niż ja. Pozostałe dwie ładniej się wyrażają, więcej czytają, są bardziej uczuciowe. Ale nasz inżynier przerósł ojca o głowę. Za to pozostałe dwie i ich mama w teleturniejach, krzyżówkach, scrabble niszczą moje ego. Ich wiedza ogólna to dla mnie tak niebotyczne wyżyny, że czubków ich szczytów nawet nie widzę.

Na tym dość. Jak ciebie, jako kobietę, muszę przekonywać że nie jesteś gorsza ode mnie, mężczyzny, to oznaka że najwyższy czas się pożegnać. mariushi, mimo że śmieć, wygrał.

I tu _V_ miała stuprocentową rację pisząc, że najlepszymi strażniczkami patriarchatu są kobiety. Smutne.

_V_ to w ogóle mądra kobita jest.

319 Ostatnio edytowany przez przyjacielskiforum (2018-05-10 22:06:45)

V - nie jest mądra kobieta bo źle się zachowywała. Nie umiała wspierać.

Ja na chwilę odchodzę. Nie lubię smutasów. Precz z toksycznych i negatywnych ludzi.

Idę do pracy pozdrawiam.

320

Ty masz swoje zdanie, a ja mam swoje.

Twoje zdanie to powodzenia smile
Już mnie nie ma, już jadę do pracy.

322 Ostatnio edytowany przez Mirirale (2018-05-10 22:59:06)

troll napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:
troll napisał/a:

Moi drodzy!

http://www.netkobiety.pl/t112225.html

Ale wątków gdzie występuje buractwo w rodzaju  tego mariushi jest coraz więcej. Większość kobiet lubię i szanuję. Miałem zawsze wiele koleżanek i kilka przyjaciółek, bo lubię rozmawiać z kobietami i często lubiły się przede mną otwierać. Tym bardziej jak czytam teksty w stylu "wszyscy mężczyźni są inteligentniejsi od kobiet" "kobiety oplatają mężczyzn jak bluszcz", to mnie od razu trzęsie. A jak moderatorki nic z tym nie robią, to znaczy że to forum już nie jest dla mnie. Lepiej posklejam modele samolotów które sobie kupiłem.

Szkoda, że nas opuszczasz Trollu, może to Przemyśl? Zrób sobie przerwę i do nas wróć. Problem z takimi ludźmi jest taki, że dopóki nie łamią zasad forum i nie wyrażają się wulgarnie nic z nimi zrobić nie można w końcu jakby nie było mamy wolność słowa. A im więcej jest wejść na stronę, tym więcej forum zarabia, a to administracji również jest na rękę.

Lou71.71 napisał/a:

Trollu,

Nie mogę się zgodzić. To kwestia rodziców i wychowania. Moi rodzice zawsze mieli dość obszerną wiedzę i bogate słownictwo i dbali o to, aby ich córki również wyrosły na inteligentne i oczytane osoby. Ale prawda jest taka, że odkąd mamy telewizję oraz technologię wiele osób rezygnuje z wychowywania dzieci i przekazuje pałeczkę technologii i tutaj nie ma różnicy między płcią. Większość takich osób jest po prostu otępiała. To, że córka woli zadawać się z chłopcami to kwestia jej środowiska oraz charakteru, a nie tego, że dziewczyny są mniej inteligentne. Ja również wolałam towarzystwo chłopaków w moim wieku, dlatego, że dziewczyny były znacznie wredniejsze dla siebie na wzajem i przez większość czasu tylko narzekały, ale to nie było związane z inteligencją, a po prostu ich charakterami.

Piękny kawałek summertime. smile

323 Ostatnio edytowany przez Summertime (2018-05-10 22:49:05)

Mirirale Dziekuje tez mi sie strasznie podoba smile
kobieta nie jest glupsza, w swiecie kobiet istnieje owszem troche pewnych nieczystych niuansow.... Jesli mama nie przekazala corce kontaktu dobrego, jesli sa sytuacje pomiedzy nia, a dziewczynka malo przyjazne. To dziecko juz ma zakodowane od gornie ze swiat kobiecy jest zly, i ona moze miec problem w kierunku kumpelstwa z dziewczynami.To sa pewne wzorce. Osobiscie bawilam sie tak samo z jednymi i z drugimi chodz bardziej byly to zabawy sportowe jesli chodzi o chlopcow smile

trollu NOOOOOOOOOOOOOOOOOO wracaj smile

324 Ostatnio edytowany przez Bland44 (2018-05-10 23:03:09)

Hej,
Nie pisałam o głupocie, ale o inteligencji i to nie moje zdanie, ale badania naukowe. Aha, są różne typy inteligencji. Oczywiście inteligencję emocjonalną wyższą mają kobiety. Ale to znowu uogólnienia. Aby można było tworzyć jakieś tezy, dowody, muszą być wyjątki.
Ja się nie obrażam, bo nie czuję się mniej inteligentna od wielu mężczyzn. Przecież badania ogółu nie świadczą o jednostce.
Zobacz jak różni się mózg kobiety i mężczyzny. Czy to też mój wymysł?
Trollu, nie widzę, aby to był powód do odejścia. Przecież jak jesteś inteligentny i masz swoje dowody na zaprzeczenie tezy, to olej to. Wiesz swoje i rób swoje.
Ja przyjmuję wyniki badań naukowych, obserwuję i tyle.Nie wywołują u mnie żadnych emocji.
Mirirale,
Inteligencja nie idzie w parze z oczytaniem.

325

Summertime z moją mamą jestem bardzo blisko. Więc się nie wypowiem.
Lou, ależ oczywiście, że nie. Tak samo jak oceny na których większość takich badań jest bazowana. Nie mówię, ze wszystkie. Ale też jeszcze do niedawna o dokonaniach kobiet się nie mówiło, a wiele kobiet jeszcze w pokoleniu moich rodziców było w domach tłamszonych przez facetów. Dlatego podchodzę do tego sceptycznie. Być może moje doświadczenie są inne ale większość najinteligentniejszych osób jakie poznałam były kobietami. Co prawda nie w moim wieku czy z mojego pokolenia, ale jednak.

Posty [ 261 do 325 z 1,717 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 27 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » W tym miejscu są osoby chętne do popisania - netkafejka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024