Co zrobić żeby facet zaczął się starać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co zrobić żeby facet zaczął się starać?

Strony Poprzednia 1 5 6 7 8 9 17 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 391 do 455 z 1,088 ]

391

Odp: Co zrobić żeby facet zaczął się starać?
anderstud napisał/a:
EeeTam napisał/a:

anderstud
Twoje posty więcej mi powiedziały o tobie, niż o jej facecie. Tak się zastanawiam, co trzeba mieć w głowie, żeby jego nazwać sadystą i psychopatą. Mam pewne wnioski, ale ich wygłoszenie pewnie naruszałoby regulamin, więc na tym poprzestanę.

A najśmieszniejsze jest to...

Najśmieszniejsze jest to, że usilnie starasz się błysnąć, tylko coś ci nie wychodzi, to może spróbuj brokatem się posypać.
Wątek nie jest o mnie, więc bądź łaskaw trzymać się tematu i nie próbuj mnie więcej prowokować,
bo bardzo szybko może się zrobić znacznie mniej sympatycznie, a po co, taki miły dzień się zapowiadał...
O ile dobrze się orientuję, to nie jest twoje prywatne forum i każdy ma tutaj takie samo prawo do wypowiedzi.
Masz z tym jakiś problem kolego?

Anderstud - brniesz.
Nie rozstawiaj po kątach tych którzy mają inne zdanie .
Na chwilę obecną to Ty sam próbujesz błysnąć i sadzisz się kiedy Ci to nie wychodzi a Twoje zdanie zostaje podważone.
Ochłoń.

Zobacz podobne tematy :

392 Ostatnio edytowany przez anderstud (2017-10-23 14:42:35)

Nie chodzi o podważone zdanie, tylko o wycieczki personalne w obliczu braku jakichkolwiek argumentów.
Też masz problemy z czytaniem i widzisz tylko to co chcesz widzieć? No to sorry, ale to nie mój problem.

Lady Loka napisał/a:

Czy ktoś jeszcze chce coś powiedzieć odnośnie faceta psychopaty i ofiary autorki?

To może ja tytułem wyjaśnienia, bo chyba nie wszyscy się rozumiemy.
Nikt nigdzie nie wspominał ani słowem o tym, że autorka jest ofiarą, przynajmniej ja nie kojarzę takiego wpisu.
Kojarzę za to całe mnóstwo, niemal bite 11 stron o tym, jaki to ten chłopiec jest biedny, nieszczęśliwy, pokrzywdzony i wpisz tutaj co chcesz.
Otóż moim zdaniem nie jest. I tylko tyle, a widzę u niektórych to powoduje toczenie piany od razu, co najmniej jakbym ich rodzoną matkę obraził.

393

anderstud napisał/a:

Nie chodzi o podważone zdanie, tylko o wycieczki personalne w obliczu braku jakichkolwiek argumentów.
Też masz problemy z czytaniem i widzisz tylko to co chcesz widzieć? No to sorry, ale to nie mój problem.

Lady Loka napisał/a:

Czy ktoś jeszcze chce coś powiedzieć odnośnie faceta psychopaty i ofiary autorki?

To może ja tytułem wyjaśnienia, bo chyba nie wszyscy się rozumiemy.
Nikt nigdzie nie wspominał ani słowem o tym, że autorka jest ofiarą, przynajmniej ja nie kojarzę takiego wpisu.
Kojarzę za to całe mnóstwo, niemal bite 11 stron o tym, jaki to ten chłopiec jest biedny, nieszczęśliwy, pokrzywdzony i wpisz tutaj co chcesz.
Otóż moim zdaniem nie jest. I tylko tyle, a widzę u niektórych to powoduje toczenie piany od razu, co najmniej jakbym ich rodzoną matkę obraził.

Ochłoń chłopie. Pianobijcą jest teraz tylko jeden człowiek: anderstud

394

IsaBella77 napisał/a:

Anderstud, zdaje się, że to Ty masz problemy z tym, że jest to otwarte forum, i że każdy inny użytkownik ma prawo - na równi z Tobą - do własnego zdania.
Twoje wypowiedzi są tutaj w tym wątku wyjątkowo napastliwe i agresywne. Nie uważasz chyba, że fakt, iż ktoś ma odmienne od Twojego zdanie jest prowokacją ?

Proszę podaj chociaż jeden przykład mojej wyjątkowo napastliwej i agresywnej wypowiedzi,
zanim użytkownik EeeTam w poście 381 z godziny 12:37 "wyraził odmienne od mojego zdanie".

395

Zgodnie z 22 punktem Regulaminu Forum Użytkownicy zobowiązani są do rozwiązywania spraw i konfliktów prywatnych poza forum publicznym, tym samym w celu rozwiązania konfliktu proszę przejść na kontakt pozaforumowy, a tutaj o powrót do głównego tematu wątku, powstrzymanie się od wzajemnych oskarżeń, przepychanek słownych i osobistych wycieczek.
Z pozdrowieniami, Olinka

396

anderstud napisał/a:
IsaBella77 napisał/a:

Anderstud, zdaje się, że to Ty masz problemy z tym, że jest to otwarte forum, i że każdy inny użytkownik ma prawo - na równi z Tobą - do własnego zdania.
Twoje wypowiedzi są tutaj w tym wątku wyjątkowo napastliwe i agresywne. Nie uważasz chyba, że fakt, iż ktoś ma odmienne od Twojego zdanie jest prowokacją ?

Proszę podaj chociaż jeden przykład mojej wyjątkowo napastliwej i agresywnej wypowiedzi,
zanim użytkownik EeeTam w poście 381 z godziny 12:37 "wyraził odmienne od mojego zdanie".

Nie Anderstud, nie chcę tego robić, temat zamieni się wtedy w niekończącą się litanię zarzutów w typie - "bo Ty wtedy", "bo Ty kiedyś".
Taki jest mój odbiór Twoich wypowiedzi, i dlatego o tym napisałam.
Meritum i charakteru wątku Autorki nie chcę zmieniać w osobiste wycieczki, wybacz.

397

Olinka napisał/a:
eh23 napisał/a:

tak pomyliłam sie bo nie pamiętałam dokladnie kiedy ... ale mam kalendarzyk kiedy bylam u gina i od wtedy czyli miesiac juz bez seksu

Pomyliłaś się, ale wcześniej byłaś bardzo precyzyjna podając dokładną liczbę dziewięć. Jesteś coraz mniej wiarygodna. 

Lady Loka napisał/a:

Jeśli zamienimy osoby, to wszystko mniej więcej będzie się zgadzać wink.

Może chce odejść dlatego trzyma dystans... napisal mi tylko po pracy " ja tam juz w domu" i nic więcej..mi nie odpisał..

398 Ostatnio edytowany przez anderstud (2017-10-23 18:35:05)

No to teraz przeprowadzimy mały eksperyment i Ty też nic nie pisz, zobaczymy.
Jestem skłonny w ciemno się założyć z każdym, że cokolwiek mu teraz nie odpiszesz, to poprowadzi tak rozmowę,
żeby w 3 albo 4 esemesie zarzucić Tobie, że znowu marudzisz, że ciągle się czepiasz, że w kółko gadasz to samo...
Oczywiście że tak będzie, no więc dzisiaj pobawimy się inaczej i nie odpiszesz mu nic. Ciekawe jaka będzie reakcja.
Jak wyskoczy z pretensjami, dlaczego się nie odzywasz, to mu napisz słowo w słowo to samo co on Ci w takich sytuacjach pisze.
Że jesteś zmęczona, że chcesz odpocząć, że nie masz ochoty na rozmowę, że jesteś śpiąca, że czytasz książkę, że oglądasz film itp.
Zobaczymy w jakim tempie sam dostanie szału, że raptem to nie ON jest najważniejszy.

399 Ostatnio edytowany przez Pirx (2017-10-23 19:18:09)

Eh
Zrobisz jak zechcesz. Jeśli zastosujesz manipulację opartą na słowach anderstud -> zrobisz to na zamęczonym przez Ciebie człowieku. Jego reakcja nie bedzie wcale odkrywcza.
Anderstud manipuluje teraz Tobą. A reakcja chłopaka może być nerwowa -> ma złe doświadczenia z Tobą.
To tak jak wsadzać komuś palec w oko 100 razy a za 101-szym jak da po łapach powiedzieć że jest agresywny.
Do tego pewnym jest że Autorka wciśnie jeden ze swoich tekstów.

Zręczny z Ciebie agregat anderstud.Piękna manipulacja. Tylko czy autorka szukając aprobaty i potwierdzenia swoich paranoicznych myśli Ciebie posłucha? Pewnie tak.
Bo jest teraz słaba.Szuka potwierdzenia, 'silnego i mądrego przewodnika'.Ciebie.

To co jej proponujesz nie służy uspokojeniu i wyjaśnieniu sytuacji ale tylko i wyłącznie jej zaognieniu.
Tylko po to abyś udowodnił swoje rację.Ona jeżeli juz to zastosuje będzie nastawiona na wynik.Przy jej przeczuleniu i gonitwie myśli -> mieszanka wybuchowa.
I Ty o tym wiesz moim zdaniem.
Powstrzymasz się przed wsadzeniem kija w mrowisko,czy posłużysz się Autorką która w zasadzie nie ma własnej woli tylko się miota pomiędzy swoimi wyobrażeniami a emocjami...?

400

Zaproponuj coś lepszego. Proszę, masz całą pustą kartkę tylko dla siebie. Dajesz...

401

Pirx napisał/a:

Eh
Zrobisz jak zechcesz. Jeśli zastosujesz manipulację opartą na słowach anderstud -> zrobisz to na zamęczonym przez Ciebie człowieku. Jego reakcja nie bedzie wcale odkrywcza.
Anderstud manipuluje teraz Tobą. A reakcja chłopaka może być nerwowa -> ma złe doświadczenia z Tobą.
To tak jak wsadzać komuś palec w oko 100 razy a za 101-szym jak da po łapach powiedzieć że jest agresywny.
Do tego pewnym jest że Autorka wciśnie jeden ze swoich tekstów.

Zręczny z Ciebie agregat anderstud.Piękna manipulacja. Tylko czy autorka szukając aprobaty i potwierdzenia swoich paranoicznych myśli Ciebie posłucha? Pewnie tak.
Bo jest teraz słaba.Szuka potwierdzenia, 'silnego i mądrego przewodnika'.Ciebie.

To co jej proponujesz nie służy uspokojeniu i wyjaśnieniu sytuacji ale tylko i wyłącznie jej zaognieniu.
Tylko po to abyś udowodnił swoje rację.Ona jeżeli juz to zastosuje będzie nastawiona na wynik.Przy jej przeczuleniu i gonitwie myśli -> mieszanka wybuchowa.
I Ty o tym wiesz moim zdaniem.
Powstrzymasz się przed wsadzeniem kija w mrowisko,czy posłużysz się Autorką która w zasadzie nie ma własnej woli tylko się miota pomiędzy swoimi wyobrażeniami a emocjami...?

Nie nie zrobię tak . Nie będę nim manipulować. Mam już dosyć sytuacji między nami.Chciałbym, żeby w końcu było dobrze. Napisał do mnie co robię ,co prawda piszemy tak bardzo słabo nie wiadomo o co pytać bo oboje się zraniliśmy przy ostatnim spotkaniu,ale widac ze coś próbuje pyta jaka książkę czytam ja spytałam jak w pracy no ale napisał tak dziwnie "dobrze co ma być jak zawsze" . Masz rację ,jest on zmęczony moja osoba, a ja wpadłam chyba w depresję lub jakaś nerwice ,ze taka jestem . U mnie w domu nie mam jakiś przykładów "idealnego zwiazku" moja mama klnie do nas do taty oboje się wzywają bardzo tak naprawdę nie fajnie i odkąd pamiętam ..jak tata wyzwal mamę i ona płakała to ja też gdzieś w samotności płakałam. Chce uratować ten związek, ale poddaje się wtedy gdy tylko ja to robie

402

Anderstud Nadałbyś się do polityki, takiej manipulacji faktami to chyba nawet w mediach nie pokazują.

Twoje rozwiązanie autorce nic nie da. Pobawię się w Nostradamusa i powiem Ci jak będzie - autorka zrobi jak jej radzisz, a jej chłopakbędzie leżał w spokoju z myślą "no w końcu nie marudzi, może wreszcie się coś zmieni". A po kilkugodzinnej ciszy panna eh23 przyjdzie tutaj z płaczem, że ona nic mu nie odpisała i on też nic jej nie odpisał, żadnego "dlaczego się nie odzywasz kotek", więc pewnie ma ją gdzieś i pewnie jej nie kocha, a więc wrócimy do punktu wyjścia, bo przecież o tym jest te całe 11 stron - że jej chłopak nie mówi i nie zachowuje się tak jak ona by sobie tego życzyła.

403

infin napisał/a:

Anderstud Nadałbyś się do polityki, takiej manipulacji faktami to chyba nawet w mediach nie pokazują.

Twoje rozwiązanie autorce nic nie da. Pobawię się w Nostradamusa i powiem Ci jak będzie - autorka zrobi jak jej radzisz, a jej chłopakbędzie leżał w spokoju z myślą "no w końcu nie marudzi, może wreszcie się coś zmieni". A po kilkugodzinnej ciszy panna eh23 przyjdzie tutaj z płaczem, że ona nic mu nie odpisała i on też nic jej nie odpisał, żadnego "dlaczego się nie odzywasz kotek", więc pewnie ma ją gdzieś i pewnie jej nie kocha, a więc wrócimy do punktu wyjścia, bo przecież o tym jest te całe 11 stron - że jej chłopak nie mówi i nie zachowuje się tak jak ona by sobie tego życzyła.

Właśnie tak by było dlatego tego nie robię i nie zrobie fakt denerwuje mnie to ,że on sobie moxe się nie odzywać ale okej

404 Ostatnio edytowany przez anderstud (2017-10-23 19:57:15)

infin napisał/a:

Widocznie mało oglądasz albo nie te co trzeba.

infin napisał/a:

Twoje rozwiązanie autorce nic nie da.

Spoko.
Poczytajmy zatem jakie rozwiązanie Ty proponujesz, bo kolega wyżej coś widzę się nie kwapi.
No więc?

405

No ja ciągle widzę rozwiązanie: autorka próbuje popracować nad swoim zachowaniem, żeby w efekcie naprawić ten związek. Nie dla faceta, ale dla siebie.
Nie wiadomo, czy to jakoś zmieni aktualny związek, ale na pewno pomoże jej w przyszłości i przyszłym związku.

406

anderstud napisał/a:

Poczytajmy zatem jakie rozwiązanie Ty proponujesz, bo kolega wyżej coś widzę się nie kwapi.
No więc?

Rozwiązanie jest proste i w zasadzie jedyne - przestać się znęcać nad chłopakiem. Odpuścić, dać mu wolność której tak chce, nie stękać, nie zrzędzić, nie marudzić, zająć się sobą. I obserwować jaka jest jego reakcja.

407

Lady Loka napisał/a:

No ja ciągle widzę rozwiązanie: autorka próbuje popracować nad swoim zachowaniem, żeby w efekcie naprawić ten związek. Nie dla faceta, ale dla siebie.
Nie wiadomo, czy to jakoś zmieni aktualny związek, ale na pewno pomoże jej w przyszłości i przyszłym związku.

Teraz lepiej trochę się sama wycofam bo widać jakiś zły ...

P- dzień dobry,miłego dnia,kocham cię :*
E- dzień dobry, miłego dnia ja ciebie tez
P- ja tam już w domu
E-oko ja też

Po 4 h

P- co robisz ? W robocie nie byłaś?
E- zrezygnowałam bo szkoła na weekendy a oni najbardziej weekendy chcą żebym pracowała. Teraz książkę czytam a ty?
P- haha mówiłem ,ze tak będzie ,leżę
E- a nom
P- czytaj czytaj co czytasz
E- książkę od ciebie co dostałam na mikołajki a jak w pracy?
P- dobrze co ma być jak zawsze
E- to dobrze
P- to gdzie teraz do roboty
E- będę szukać ale już nie do galerii handlowej
P- no raczej ze tak
E- nie mogę w weekendy
P- trudno ci będzie
E- no będzie ,ale się coś znajdzie
P- no tak tak,zobaczymy czy na weekendy
E- nie rozumiem czasami ciebie raz pewnie mówisz ze znajdzie się coś a teraz ze trudno mi będzie chcesz mnie dobić? 
P- mowie ze zobaczy się bo ciężko bez weekendów u cb
E- np tak ,a tobie jak minął dzień
P- mowie ze dobrze jak zawsze nic więcej
E- nie robiłeś nic po prscy?
P- w sumie nic leżałem ,siedziałem i tyle trochę auto ogarnąłem
E- aa rozumiem

Koniec bo nie odpisuje juz

408

Ja tam nie widzę żadnych objawów złości w tych smsach. Co potwierdza teorię, że widzisz coś, czego nie ma.

409

Lady Loka napisał/a:

Ja tam nie widzę żadnych objawów złości w tych smsach. Co potwierdza teorię, że widzisz coś, czego nie ma.

Ale obojętność jest . Dam mu ten spokój ,luz i co on tam chce ale jeśli ja się zmienię a on będzie dalej taki ze tylko telewizor i dom pójdę nawet do psychiatry zeby pomogła mi się z nim rozstać

410

eh23 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

P- ja tam już w domu
E-oko ja też

Po 4 h

E- zrezygnowałam bo szkoła na weekendy a oni najbardziej weekendy chcą żebym pracowała. Teraz książkę czytam a ty?
E- a nom
E- to dobrze
P- no raczej ze tak
E- nie mogę w weekendy
P- trudno ci będzie
E- nie rozumiem czasami ciebie raz pewnie mówisz ze znajdzie się coś a teraz ze trudno mi będzie chcesz mnie dobić? 
E- aa rozumiem

Usnął.

411

eh23 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Ale obojętność jest . Dam mu ten spokój ,luz i co on tam chce ale jeśli ja się zmienię a on będzie dalej taki ze tylko telewizor i dom pójdę nawet do psychiatry zeby pomogła mi się z nim rozstać

A jak miałaby wyglądać ta rozmowa, byś nie widziała/odczuwała obojętności? Co on miałby pisać, mówić? Bo ja też nic złego tu nie widzę. Ot normalna, nudna gadka.

412

CatLady napisał/a:
eh23 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

A jak miałaby wyglądać ta rozmowa, byś nie widziała/odczuwała obojętności? Co on miałby pisać, mówić? Bo ja też nic złego tu nie widzę. Ot normalna, nudna gadka.

No właśnie nudno ,jakbym dala wam stare rozmowy to aż by miło było je czytać.  No ludzie się zmieniają wiem etapy są w związku różne tez czaje.

413

No fakt faktem, że wieje nudą, nic się nie dzieje, dialogi niedobre... tylko wstać i wyjść z kina smile

414

ósemka napisał/a:
eh23 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

P- ja tam już w domu
E-oko ja też

Po 4 h

E- a nom
E- to dobrze
P- no raczej ze tak
E- nie mogę w weekendy
P- trudno ci będzie
E- aa rozumiem

Usnął.

Poszedł się myć bo zasypia

415

eh23 napisał/a:

No właśnie nudno ,jakbym dala wam stare rozmowy to aż by miło było je czytać.  No ludzie się zmieniają wiem etapy są w związku różne tez czaje.

Ale to się nie da przez kilka lat mieć tak jak na początku, jeść sobie z dzióbków, słodkie słówka, titititi. Ważne, że nadal pisze, nadal pyta, co u Ciebie, nadal rozmawiacie. Gdyby wcale nie pisał, nie utrzymywał kontaktu,gdyby cały kontakt był na Tobie, to ok, miałabyś trochę racji, ale widać z jego strony zainteresowanie.

A i też ta rozmowa nie była aż tak zajmująca, ani na żaden konkretny temat, by ją podtrzymywać w nieskończoność.

416

eh23 jak chcesz, wal na maila.
Ale nowych odkrywczych rzeczy nie usłyszysz. Magicznego przepisu na "wylecz swój związek w 3 dni! 100% skuteczności, 0% wysiłku!" to nie znajdziesz. Tak naprawdę, ty już masz wszystkie elementy układanki. MASZ JE! Wklej sobie do jednego pliku wszystkie posty ze swoimi "odkryciami" i "postanowieniami" i czytaj je i wprowadzaj codziennie w życie. Żeby każdy dzień był dniem 0, bez wyrzutu "to już piąty dzień jak jestem miła..." tylko każdy niech będzie tym 0, kiedy starasz się najbardziej. Aż minie miesiąc. Mniej więcej tyle czasu trwa wypracowanie nowego nawyku. Może jak oduczysz się pewnych zachowań, które robisz teraz, i nauczysz się w zamian innych, to po kilku miesiącach zobaczysz zmianę z jego strony.

Każde inne twoje oczekiwania (na nagłą poprawę w ciągu miesiąca, i że będzie łatwo, prosto i za trzy dni będzie tak miło jak na początku) wsadź do kosza i wynieś na śmietnik. NIE DA SIĘ. Masz nierealne oczekiwania.

417

Monoceros napisał/a:

eh23 jak chcesz, wal na maila.
Ale nowych odkrywczych rzeczy nie usłyszysz. Magicznego przepisu na "wylecz swój związek w 3 dni! 100% skuteczności, 0% wysiłku!" to nie znajdziesz. Tak naprawdę, ty już masz wszystkie elementy układanki. MASZ JE! Wklej sobie do jednego pliku wszystkie posty ze swoimi "odkryciami" i "postanowieniami" i czytaj je i wprowadzaj codziennie w życie. Żeby każdy dzień był dniem 0, bez wyrzutu "to już piąty dzień jak jestem miła..." tylko każdy niech będzie tym 0, kiedy starasz się najbardziej. Aż minie miesiąc. Mniej więcej tyle czasu trwa wypracowanie nowego nawyku. Może jak oduczysz się pewnych zachowań, które robisz teraz, i nauczysz się w zamian innych, to po kilku miesiącach zobaczysz zmianę z jego strony.

Każde inne twoje oczekiwania (na nagłą poprawę w ciągu miesiąca, i że będzie łatwo, prosto i za trzy dni będzie tak miło jak na początku) wsadź do kosza i wynieś na śmietnik. NIE DA SIĘ. Masz nierealne oczekiwania.

O co chodzi z tym emailem? Bo mam tylko właśnie ta wiadomość tam nic więcej. Tak rozumiem co mam zrobic... przestanę się czepiać, narzucać... a gdy będę miala problem lub bede chciala sie przyczepic moge do was pisac? Chociaż wy mi pod powiecie co napisać lub jak sie ogarnąć.. W Razie co oczywiście, bo naprawdę chce sie zmienić.. musze pracować najbardziej nad emocjami ktore mam bardzo wybuchowe

418

Nie wiem, o co pytasz. Możesz do mnie wysłać maila przez forum, jak chcesz. Ale powiem ci to samo, choć bardzo się bronisz: idź na terapię.

419

Kto z Was ma GG ? I miałby chęć popisać bardziej szczegółowo o tym?

420

eh23 napisał/a:

ale się koncertowo dajecie trollowac smile
podczytuje ten watek i szczerze mowiac zasmiewam sie do rozpuku wink

421

_v_ napisał/a:
eh23 napisał/a:

ale się koncertowo dajecie trollowac smile
podczytuje ten watek i szczerze mowiac zasmiewam sie do rozpuku wink

To dobrze. Pośmiejemy sie razem

422 Ostatnio edytowany przez EeeTam (2017-10-23 23:18:13)

Pirx napisał/a:

Eh
Anderstud manipuluje teraz Tobą.

Otóż to. Anderstud rozgrywa tu coś własnego, może lepiej jakby założył swój wątek i rozmawiał o swoich problemach, zamiast szczuć osobę z ewidentnymi problemami do kolejnych niemądrych zachowań i zniechęcać ją np. do terapii. Której autorka, moim zdaniem, ewidentnie potrzebuje. Eh, niestety, nie potrafi zachowywać się normalnie w związku, a nawet nie wie jak to normalne zachowanie powinno się objawiać. Kilka stron wcześniej zaklinała się, że się zmieni. Zmiana polegała na tym, że zamiast rzucać pretensjami i awanturować się, wymownie milczała.

A że chłopak zachowuje się, jak zachowuje... Przecież on nawet w tych krótkich chwilach spokoju na pewno jest spięty i tylko czeka, kiedy znowu się zacznie.

Inna rzecz, że teraz zastanawiam się czy nie mamy do czynienia z wyjątkowo wytrwałym trollem:

Olinka napisał/a:

Post z 21 października:

eh23 napisał/a:

Jakieś 9 dni  temu zrobiłam mu niespodziankę... kupiłam sobie ozdoby do bielizny i tylko podczas seksu powiedział mi " pięknie wyglądasz" a na codzien komplementow nie mam od niego ...

Post z 23 października:

eh23 napisał/a:

seksu nie ma od miesiąca.

423

Ludziska weźcie może najpierw wy się ogarnijcie, zanim zaczniecie wysyłać ich na jakieś terapie.
Kolorową czcionką trzeba jeszcze napisać, że oni oboje mają po 19 lat, poznali się 1,5 roku wcześniej
czyli mając ile 17, 18 lat i po półtora roku bycia razem ich związek zwyczajnie się wypalił?
Przypomnijcie sobie własne miłości ze szczeniackich czasów, jak wyglądały, ile trwały i jak się kończyły.
Przypomnijcie sobie własnych znajomych, którzy poznali się w wieku tam powiedzmy 18 lat
żyli długo i szczęśliwie i do dzisiaj są razem. Współuzależnienia, terapie, może leczenie zamknięte od razu,
bo się laska nie dogaduje z chłopakiem, któremu wszystko wisi, a ona najbardziej. Masakra.

424

Co zrobić, żeby facet szalał? Być podłą zołzą, która będzie miała gdzieś wszystkie zagrywki - faceci takie baby uwielbiają i nikt mi nie powie, że jest inaczej.

425 Ostatnio edytowany przez anderstud (2017-10-24 10:30:30)

No to zaraz też się dowiesz, że namawiasz do złego, a przy okazji przydałaby Ci się terapia.
Jedyna skuteczna terapia, to metoda lusterka, która się sprawdza najlepiej.
Jak ktoś jest dla Ciebie fiutem, to Ty bądź dla niego taka sama.
I nie chodzi wcale o zemstę czy szukanie zwady, a jedynie o to, żeby mu pokazać jak się czuje druga osoba,
kiedy ta pierwsza jest cały czas naburmuszona, opryskliwa, wiecznie na nie i oczekuje nie wiadomo czego.

- Jak ci minął dzień?
- Normalnie, przecież mówię.
- Mhm... a co teraz robisz?
- Leżę, siedzę, a co mam robić. 
- No nie wiem, tylko pytam.
- Jezu, o co ci znowu chodzi!

Tak powinien wyglądać dialog młodej pary, a jak coś komuś nie pasuje i chciałby może czegoś innego... to na terapię.

426

Tak Autorko ... bajki o tym, jak to Ty wszystko zrozumiałaś, zmieniłaś się i jak to do Ciebie dotarło, były już dawno:

20 września:

eh23 napisał/a:

Co to płaczu -tak wiem muszę to zmienić i właśnie nad tym pracuję bo wtedy fakt facet myśli ,że wzbudzam w nim litość
Zmieniłam się ,przestałam się czepiać go ,zrozumiałam ,że jest zmęczony po pracy
Widzę ,że mam problem i przyznaje się do tego
Żałuję tego ,że na nim wszystko wymuszałam
Nie czepiam się go ,nawet do niego nie piszę dałam mu luz jakiego chciał ,ma przestrzeń
widocznie mi ciężko zrozumieć,że teraz tak będzie bo zaczął pracę i jest zmęczony ,ale nie czepiam się go
Nie zrobił nic złego teraz więc się nie przyczepie jutro czy pojutrze

21 września:

eh23 napisał/a:

Ja jestem świadoma ,że to ja wszystko niszczyłam
Dobrze ,przestane się czepiać i kłócić , a jak będzie dla mnie nie miły lub nie będzie zwracał na mnie uwagi to jak z nim rozmawiać  ?
Będę miła i kochana . Obiecuję.
Na początku go nie biłam nie nie hmm uderzyłam go pierwszy raz jak byliśmy 11 miesięcy

22 września:

eh23 napisał/a:

Ehh wiem bede mila i kochająca.  Uratuje to.
Tak potrafię ,tylko będę walczyć sama ze sobą bywa ,ale dam radę bo nie chcę go stracić i zrozumiałam co ze mną miał .
Nie dawno znalazłam tutaj na forum wpis jak się zachowuję tam kogoś dziewczyna ,normalnie jak o mnie było mi wstyd bo ten chłopak też opisywał,że już ma dosyć tego. I zrozumiałam co ja robię własnemu facetowi hmm
Nie pisze godzine-foch przyjedzie za godzine-foch nie no ja muszę się wziąć za siebie ,bo nikt ze mną nie wytrzyma , Mam nadzieje ,że z czasem jego reakcje obronne nie będę już potrzebne smile

26 września:

eh23 napisał/a:

jestem miła i nawet daje mu odpoczać po pracy więc się nie czepiam

27 września:

eh23 napisał/a:

U mnie ogromna zmiana. Mój chłopak jest troszkę więcej czuły. Nie przyczepiłam się ani razu to sukces
Zmieniam się i widzie poprawę

11 października:

eh23 napisał/a:

Czy jeszcze ktoś tu jest ? big_smile mam problem dalej i potrzebuje porady
Ogólnie przestałam się go czepiać ,nie robię mu awantur o pisanie itp z tego jakoś się wyleczyłam
Wiem ,że go męczę widzę po nim jak sama się czasem wproszę do niego na noc
Miła i kochana jestem może z tydzień ,a jak się nic nie zmienia znowu jestem smutna

12 października:

eh23 napisał/a:

Umiem odpuścić
Narzekam i sobie wkręcam
Dociera do mnie, ale nie będzie wszystko od razu jak najlepiej dlatego wróciłam na ta stronke
Chyba ,a raczej masz racje !!!! duszę go i męczę

14 października:

eh23 napisał/a:

Jestem dla niego teraz mila dovrs kochana

15 października:

eh23 napisał/a:

Wiem ,ze wam truje i mało do mnie dociera
OOo właśnie powinnam isc na terapie

16 października:

eh23 napisał/a:

No moze sprawdzenie telefonu bylo głupie
Mam problem ze sobą ,ze związkiem.Dlatego tu jestem
Rodzice mówią tylko tyle :daj mu żyć ,nie musicie gadać ze sobą 24/7
Ja wiem,że źle postąpiłam, ze sie do niego przyczepiłam
Zmienie się i przestanę jęczeć i wyolbrzymiać. Odezwę się do Was za dwa tygodnie i dam znać czy coś się zmieniło .
Wiem, ze narozrabialam tym ze sie czepiałam

17 października:

eh23 napisał/a:

Rozumiem juz o co chodzi
Wiem,ze ciągle narzekam
Najdłużej wytrzymałam się nie czepiać 7 dni
wiem ze to juz 8 strona i drugi post a wy piszecie i do mnie nic nie dociera

18 października:

eh23 napisał/a:

Zdałam sobie sprawę, że jestem tokstycznym człowiekiem
dlaczego to nie docierało do mnie wcześniej,że to ja jestem wina panującej u nas w związku atmosferze
Nie wiem co jeszcze mam napisać chyba tylko tyle, że Wam dziękuję, że otworzyłyście mi oczy
Musze się zmienić bo każdego stracę na swojej drodze jak taka będę .
Będę się odzywać co u mnie i czy się zmienia

19 października:

eh23 napisał/a:

Musze się pozalic wam ,nie dałam rady i była spina

21 października:

eh23 napisał/a:

Tak wiem, ze to moja wina
Moze rzeczywiście musze przystopować?
Okej ja zawalam
Dzisaj mi powiedziedzial,że ma dosc mojego ciągłego gadania nie mnie i tylko tyle. Dodał jeszcze ,ze jak przestanę gadac, czepiać sie ,wymuszać to będzie lepiej.

22 października:

eh23 napisał/a:

Powiedzial,ze ma dosyć mojego gadania,narzekania wszystkiego mi mało
ma dość słuchania mnie jak pytam wiecznie o to i to samo

23 października:

eh23 napisał/a:

rozumiem nie dziwie się ,ale ja nie chcę odchodzić bo wiem ,że to moja wina wiem ,że ja go zepsułam i zmieniłam
Nie nie zrobię tak . Nie będę nim manipulować
Dam mu ten spokój ,luz i co on tam chce
Tak rozumiem co mam zrobic... przestanę się czepiać, narzucać
naprawdę chce sie zmienić.. musze pracować najbardziej nad emocjami ktore mam bardzo wybuchowe

427

Anderstud, to że ich związek się wypalił, to nie podlega dyskusji, ale jej młody wiek nie ma tu nic do rzeczy, bo jeśli nie popracuje nad poczuciem własnej wartości, nie nauczy żyć własnym życiem, zamiast uwieszać na drugiej osobie, nie przestanie domagać się ciągłej, nieustającej wręcz uwagi (to naprawdę nie bierze się z niczego), to problem może się tylko pogłębiać, dlatego ten związek zniszczy, a z każdym następnym zrobi dokładnie tak samo.
I nie, kiedy miałam 19 lat nie zachowywałam się w taki sposób, ale ja też nie miałam ze sobą takich problemów, jak Eh. To co ona 'odstawia' nie jest normalne, nawet w tak młodym wieku. 

Dobra robota, IsaBello big_smile.

428

Cześć wszystkim !
Jak na razie u nas jest dobrze.
Dzwonił po pracy pytał co u mnie ,jak z pracą no i niestety już nie pracuje bo ja się uczę na weekendy a oni tego nie mogli przeboleć i musze szukać czegoś innego,przykro troszkę bo nie mam pieniążków, ani dla siebie ani dla chłopaka na prezent świąteczny i mu to powiedziałam i powiedział coś naprawdę bardzo ładnego "ja nic nie potrzebuje, ważne żebyś była" i słuchajcie teraz . Zauważyłam ,że jak mówi mi miła rzecz od razu kończy rozmowę ...wydaje mi się, że się boi wyrażania uczuć itp. Przez to ,ze czasem potrafiłam go wyzwać.  Od razu po pracy miał alarm bo coś się paliło wiec w domu nie posiedział był dopiero po 1,5 h w domu dał mi nawet znać, że był na akcji i ,ze no teraz idzie sobie odpocząć, poleżeć lub coś obejrzeć pierwszy raz chyba dotarło do mnie ,ze jest zmęczony wiec napisałam nie ma sprawy i on na to tez cie kocham ...

Druga sprawa bardzo jakas dziwna wiec może wy zrozumiecie o co chodzi bo ja się pogubilam, ale nie mam zamiaru tej osoby już słuchać, czytam posty od początku jak coś jeszcze chce coś głupiego zrobić - pomaga serio.
A więc moja koleżanka, ciągle do mnie wypisuje ale już tak bardzo bardzo dziwnie ... pyta mnie co lubi mój facet ,czy lubi imprezy ,czy chciałby się spotykać w 4 (ona tez ma chłopaka). Dzisiaj napisała mi ,ze on jest nic nie wart ,żebym go zostawiła i ze znajdę sobie innego i uwaga ona tez pójdzie ze mną do psychologa zebym nie była sama.. później jak wytłumaczyłam jej ze wina jest bardziej po mojej stronie i mam zamiar uratować ten związek stwierdziła ,że jestem dziwna ,a później zaproponowała spotkanie na dyskotece razem z moim facetem. Ona wie mniej niż wy ,nie zna go wogóle. Przynajmniej z 10 razy dostane smsa o treści " jak z twoim"? Jak odpisze bardzo dobrxe tylko teraz sobie odpoczywa ona mi pisze coś takiego " a co pisać nie może jak leży i odpoczywa co to za problem mój nie lubi pisać a jakoś wtedy piszemy " czytałam rozmowy mojej mamie ,stwierdziła,że moja koleżanka coś bardzo chce nas rozdzielić. Mój chłopak gdy się dowiedział, co ona do mnie pisze stwierdził że jej się nudzi i się komuś wtrąca i jest nieźle poje.... zablokował mi ją na fb ale niestety smsuje i dzwoni. Ostatnio płakała mi ,ze jej facet powiedzial jej ze są dorośli i mogą się rozstać bo się nie dogaduja i ze on się spokojnie wysrac nie może bo ciągle piszą  (są jednak razem ). Gdy jej to powiedziałam stwierdziła ,że źle przeczytałam i jej nigdy jej nie skrzywdził tak jak mój, tym ze się nie odzywa. Wiec ,wróciłam do rozmów i było wyraźnie napisane ze on ma jej dość bo wszytsko się kręci wokół niej . Co ja mam z nią zrobić?  I jak mam to rozumieć to co ona pisze?

429

Eh23, odpocznij i nie szukaj na siłę problemów.

430

ósemka napisał/a:

Eh23, odpocznij i nie szukaj na siłę problemów.

Nie szukam problemów .

431

Pochodzi jeszcze trochę na siłownie , to zobaczysz jaki to ma wpływ na wasz związek.
Niestety zwrócić jego uwagę możesz jedynie wtedy, jak poznasz starszego faceta ("kolegę"). Wtedy znów wróci "miłość" i zainteresowanie.
Taki to czas i taki jego urok.

432

4spam napisał/a:

Pochodzi jeszcze trochę na siłownie , to zobaczysz jaki to ma wpływ na wasz związek.
Niestety zwrócić jego uwagę możesz jedynie wtedy, jak poznasz starszego faceta ("kolegę"). Wtedy znów wróci "miłość" i zainteresowanie.
Taki to czas i taki jego urok.

On nie chodzi juz na siłownię.

433

Nie czepiam się,nie pytam go o spotkanie ( czekam, aż on zaproponuję ) ale kurcze ten związek jest taki wypalony.... on ciągle śpi po pracy,leży, odpoczywa, oglada TV i do mnie dopiero Sie odzywa po 4 h i piszemy chwilkę .
Z mojej strony to się już zrobiło nudne, nic sie nie dzieję, nigdzie nie wychodzimy tylko dom i dom.Dziwi mnie to,że w sms-ach pisze,że mnie kocha,a na żywo sie nie przytuli. Wczoraj wg kontaktu prawie nie mieliśmy pogadaliśmy po pracy 13 min potem on spał bo dzwoniłam, żeby mu powiedziec,ze w koncu jest film w kinach na ktory mieliśmy iśc ale stwierdził,że tylko po to dzwonie zeby mu powiedziec o filmie? Przeposilam, że go obudziłam a on, ze spokojnie ale ze sie napaliłam na film...później mi sie przysnęło to napisal "co robisz " i po godzinie "O prosze sie nie odzywa spi czy co. Czekam i czekam, ja za chwile idę spac mendo"  i napisał  "Dobranoc, kocham Cie Malutka slodkich snow

434

Życie jest po to, żeby probować. Ty nie jesteś małżonką z dzieciakami i 25-letnim stażem i pamiętaj, że ten czas, który masz teraz jest po to, żeby poznawać ludzi, oceniać, porównywać, i ostatecznie wybrać kogoś z kim będziesz. Więc w czym jest problem? Tak to w życiu wygląda u większości ludzi. Jesteś o tyle szczęśliwsza, że to co ty już widzisz, niektóre kobiety zauważają kilka lat po ślubie !!!!!
Widzisz jak to wygląda i będzie wyglądać z tym facetem. Jeśli odpowiada Tobie to -  to bądźcie w takim związku, a jeśli nie to szukaj ludzi, przyjaźni, rozmów, spotkań .... po to, żebyś kiedyś komuś mogła powiedzieć, że jesteś pewna, że chcesz z nim od dzisiaj być.
I się nie przejmuj bo nie ma czym i kim. Człowiek jest tak skonstruowany, że niepotrzebnie się zadręcza. Otwórz się na poznawanie nowych ludzi !
Go!
Pozdrawiam.

435 Ostatnio edytowany przez eh23 (2017-10-26 22:52:29)

Jest jeszcze gorzej.
Poprosiłam go dzisiaj ,żeby przyjechał po mnie bo mam lekarza spytał sie czy z tata nie moge powiedziałam ze nie chcial przyjechać ale zadałam mu pytanie czy jak przyjadę zwróci na mnie uwage i bedzie sie tulil a on ze zawsze sie tuli  i ja ciągle tylko sie tulić chce wkurzyłam sie rozłączyłam sie nie oddzwonił juz... przestał sie odzywac..  Napisalam mu ze wodze ze mu nie Zalezy tez nic zapytalam jego mamy na FB czy SPi napisala ze nie wiec pytalam go czemu nic nie napiszę a on "Mamusi sie mojej poskarz jak przed chwila haha ty sobie robisz cyrk i problem jakbym powiedziała normalnie to bym przyjechał co za problem"   zapytalam sie czemu sie nie odzywał a on ze auto robil myl sie nie mial czasu.  Spytałam czmmu sie nie przyzna ze mnie nie kocha a on Teraz to ja Ide spac, a nie durne rozmowy i Twoje gadanie.... spytałam czemu tego nie zakonczy skoro tak mnie zlewa  napisał tylko dobranoc do jutra i skocz gadax glupoty kxoham cie.....

Nie wiem xo mam juz robic. On mnie też umie zlać jak zwyklwgo psa.

436

Poważnie napisałaś do jego mamy, żeby wypytać ją o to, co robi w danej chwili jej syn, bo on ośmielił się nie odpowiedzieć Ci na sms w trybie błyskawicznym ???
Zachowujesz się jak niezrównoważona, psychopatyczna histeryczka.
Idź się leczyć, dopóki to możliwe, bo niedługo to będzie już przymus w Twoim przypadku.
I nie będziesz mogła wybrać ani psychiatry, ani placówki w której będziesz leczona.

437

L

IsaBella77 napisał/a:

Poważnie napisałaś do jego mamy, żeby wypytać ją o to, co robi w danej chwili jej syn, bo on ośmielił się nie odpowiedzieć Ci na sms w trybie błyskawicznym ???
Zachowujesz się jak niezrównoważona, psychopatyczna histeryczka.
Idź się leczyć, dopóki to możliwe, bo niedługo to będzie już przymus w Twoim przypadku.
I nie będziesz mogła wybrać ani psychiatry, ani placówki w której będziesz leczona.

Chodzi o to, ze pisalam dzwoniłam a on to zlewal więc ja zapytałam co robi. Napisałam mu "Nie gadam glupot. Jesli sie nie zmienisz to sie pozegnamy i poznasz co to naprawde bylo byc kochanym ...narazie" a on  no okej milego dnia... nie rozumiem jesli mnie nie chce czemu on nie odejdzie ? Czemu po prostu nie przestanie sie mna bawix? On juz ma usmiech na twarzy ze ja sie tak staram o niego.  A ja czuje sie jak nie kochane gowno. To nie jest wszystko moja wina ja tylko chce czuc ze mu zależy, ze mnie kocha A te jego pisanie tego to chyba nie prawda....ja sie nie umiem z nim rozstać...

438

Wiem o co chodzi, przecież potrafię czytać.
Gdyby jednak do mnie pisał, albo dzwonił chłopak którejś z moich córek i pytał co ona robi, bo mu nie odpisuje - byłabym takim zachowaniem głęboko zniesmaczona i zaniepokojona.
Kiedyś moja młodsza siostra miała chłopca, który właśnie tak się zachowywał. Jak ona nie odmeldowała się na jego pytanie, pisanie, to on właśnie wypisywał do naszego taty, do mnie, do drugiej siostry. Potrafił też dzwonić do nas i jęczeć, że ona nie odbiera telefonu.
Wszyscy uważaliśmy go za jakiegoś świra, przy tym niewychowanego i niekulturalnego, bo kto się w taki sposób zachowuje ?!
I naprawdę odetchnęliśmy z ulgą, kiedy młoda zorientowała się dość szybko, że z gościem faktycznie jest coś mocno nie w porządku i pogoniła pana.

Jesteś dorosłą młodą kobietą, której jedynym obowiązkiem jest weekendowa szkoła, oprócz tego nie pracujesz, nie zajmujesz się niczym konkretnym - i nie możesz sama pojechać do lekarza ?
Co więc robisz całymi dniami ? Zamulasz w domu i wbijasz się w wyimaginowane poczucie nieszczęścia ?
Zajmij się czymś, czego nie odpuścisz po jednym dniu. Zrób coś ze sobą, ze swoim życiem. Coś co da ci jakąkolwiek życiową satysfakcję i zajmie czas na tyle, że nie będziesz miała go w nadmiarze, zobaczysz jak wtedy nagle odechce Ci się wiecznego jęczenia, mędzenia i niezadowolenia.

Jeśli uważasz, że on Cię nie kocha, że mu nie zależy, to rozstań się z nim. Po co Ci taki związek, który nie zaspokaja Twoich potrzeb emocjonalnych i uczuciowych.
I nie bądź taka pewna, że jeśli się rozstaniecie, to on dopiero zrozumie co to znaczyło być kochanym. Bardzo prawdopodobne, że prędzej czy później pozna dziewczynę, która nie będzie mu tak zatruwała życia wiecznym niezadowoleniem, roszczeniami, pretensjami - i poczuje się o stokroć bardziej kochany, niż z Tobą.

439

IsaBella77 napisał/a:

Wiem o co chodzi, przecież potrafię czytać.
Gdyby jednak do mnie pisał, albo dzwonił chłopak którejś z moich córek i pytał co ona robi, bo mu nie odpisuje - byłabym takim zachowaniem głęboko zniesmaczona i zaniepokojona.
Kiedyś moja młodsza siostra miała chłopca, który właśnie tak się zachowywał. Jak ona nie odmeldowała się na jego pytanie, pisanie, to on właśnie wypisywał do naszego taty, do mnie, do drugiej siostry. Potrafił też dzwonić do nas i jęczeć, że ona nie odbiera telefonu.
Wszyscy uważaliśmy go za jakiegoś świra, przy tym niewychowanego i niekulturalnego, bo kto się w taki sposób zachowuje ?!
I naprawdę odetchnęliśmy z ulgą, kiedy młoda zorientowała się dość szybko, że z gościem faktycznie jest coś mocno nie w porządku i pogoniła pana.

Jesteś dorosłą młodą kobietą, której jedynym obowiązkiem jest weekendowa szkoła, oprócz tego nie pracujesz, nie zajmujesz się niczym konkretnym - i nie możesz sama pojechać do lekarza ?
Co więc robisz całymi dniami ? Zamulasz w domu i wbijasz się w wyimaginowane poczucie nieszczęścia ?
Zajmij się czymś, czego nie odpuścisz po jednym dniu. Zrób coś ze sobą, ze swoim życiem. Coś co da ci jakąkolwiek życiową satysfakcję i zajmie czas na tyle, że nie będziesz miała go w nadmiarze, zobaczysz jak wtedy nagle odechce Ci się wiecznego jęczenia, mędzenia i niezadowolenia.

Jeśli uważasz, że on Cię nie kocha, że mu nie zależy, to rozstań się z nim. Po co Ci taki związek, który nie zaspokaja Twoich potrzeb emocjonalnych i uczuciowych.
I nie bądź taka pewna, że jeśli się rozstaniecie, to on dopiero zrozumie co to znaczyło być kochanym. Bardzo prawdopodobne, że prędzej czy później pozna dziewczynę, która nie będzie mu tak zatruwała życia wiecznym niezadowoleniem, roszczeniami, pretensjami - i poczuje się o stokroć bardziej kochany, niż z Tobą.

Nie wiem co miala oznaczać wiadomość "no okej" jak wczoraj jeszcze pisał zsbym przestala gadac glupoty i ze mnie kocha a dzisiaj dziwnie bardzo jakby chciał tego zebyl to ja ideszla ...

440

eh23 napisał/a:

Nie wiem co miala oznaczać wiadomość "no okej" jak wczoraj jeszcze pisał zsbym przestala gadac glupoty i ze mnie kocha a dzisiaj dziwnie bardzo jakby chciał tego zebyl to ja ideszla ...

Facet i tak ma anielską cierpliwość, że jeszcze z Tobą wytrzymuje. Zachowujesz się jak psychopatka.

441

eh23 napisał/a:

Będzie mi miło, jeśli w jakikolwiek sposób nawiążesz do mojej wypowiedzi, albo odpowiedz na zadane Ci pytania - a nie tylko będziesz wrzucać jakieś uwagi kompletnie bez sensu i znaczenia ...
Nie wiem, czy ktokolwiek ma tutaj potrzebę dogłębnego analizowania każdego smsa, jakiego otrzymujesz od swojego chłopaka.

442

Rising_Sun napisał/a:
eh23 napisał/a:

Facet i tak ma anielską cierpliwość, że jeszcze z Tobą wytrzymuje. Zachowujesz się jak psychopatka.

Też

Co po anielskiej cierpliwości skoro napisał mi tak przykrą wiadomość. Nawet odejść nie chce a dosyć ma więc ja nie rozumiem juz

443

IsaBella77 napisał/a:
eh23 napisał/a:

Będzie mi miło, jeśli w jakikolwiek sposób nawiążesz do mojej wypowiedzi, albo odpowiedz na zadane Ci pytania - a nie tylko będziesz wrzucać jakieś uwagi kompletnie bez sensu i znaczenia ...
Nie wiem, czy ktokolwiek ma tutaj potrzebę dogłębnego analizowania każdego smsa, jakiego otrzymujesz od swojego chłopaka.

Tak rozumiem co napisałaś. Faktycznie może nie powinnam pytać jego mamy o to ,ale byłam ciekawa czemu się nie odzywa bo się rozlaczylam i to jest powód?  No juz pewnie uważają mnie za głupia skoro napisał ze robie sobie cyrk ....
Gadaliśmy przez telefon to powiedział ,ze tak o sobie to napisał ....moxe i przeżywam i wysyłam wam wiadomości ale nie wiem czasem co one mają znaczyć dlatego się radzę was. Nie rozumiem jego a nie można z nim pogadać nawet o rozstaniu bo on słuchać tego nie chce ...niby ma dość mnie ,a wciąż ze mną jest a jak zacznę gadać coś o rozstaniu to mówi przestań gadać głupoty odzywa się kiedy chce robi co chce spotyka się ze mną kiedy on chce i co ja mam zrobić?  W tamtym tygodniu mi powiedział, że nie ma spokoju którego tak chciał ....
Czy może on chce żebym to ja zerwała pierwsza? Nie wiem już go ni3 ogarniam nie mówi tex o swoich uczuciach cxy planach na przyszłość.

444

A ja myślałam, że jak przez chwilę pisałaś sama ze sobą, to zrozumiałaś, że już wszyscy mają dość tego, że nie widzisz, gdzie leży problem.

Znowu mówiłaś, że się zmienisz i znowu nie zrobiłaś nic, wręcz jest jeszcze gorzej.

Ale dobrze, że jesteś. Bo kiedy mam doła i siedzę cały dzień w domu, a chłopak gdzieś pomyka po mieście, albo uczy się po zajęciach to myślę sobie "Tak, wiem, że chcesz napisać, ale nie bądź jak eh. Daj mu przestrzeń. Bluszcze są fuj."

445

Lady Loka napisał/a:

A ja myślałam, że jak przez chwilę pisałaś sama ze sobą, to zrozumiałaś, że już wszyscy mają dość tego, że nie widzisz, gdzie leży problem.

Znowu mówiłaś, że się zmienisz i znowu nie zrobiłaś nic, wręcz jest jeszcze gorzej.

Ale dobrze, że jesteś. Bo kiedy mam doła i siedzę cały dzień w domu, a chłopak gdzieś pomyka po mieście, albo uczy się po zajęciach to myślę sobie "Tak, wiem, że chcesz napisać, ale nie bądź jak eh. Daj mu przestrzeń. Bluszcze są fuj."

Przykre

446

No przykre.

Ale Ty masz problem. Duży problem. I ciągle go nie widzisz, a wszyscy Ci tłuką już od kilkunastu stron, że chodzi o Ciebie, a nie o niego.To Ty nie zachowujesz się normalnie.

447

musisz być świetna w łóżku smile

448

Lady Loka napisał/a:

No przykre.

Ale Ty masz problem. Duży problem. I ciągle go nie widzisz, a wszyscy Ci tłuką już od kilkunastu stron, że chodzi o Ciebie, a nie o niego.To Ty nie zachowujesz się normalnie.

A powiedz mi proszę co bys zrobiła gdybys powiedziała chłopakowi "Nie gadam glupot. Jesli sie nie zmienisz to sie pozegnamy i poznasz co to naprawde bylo byc kochanym ...narazie" a on ci na to "no okej " nie bolała by cie taka odpowiedź?  Bo mnie boli i to bardzo. Bardziej boli mnie te jego niezdecydowanie bo ma wylewke ale odejsc nie chce ...
No i potem załóżmy twoj chłopak mowi ze tak napisał bo nie mial co... co Myslisz wtedy? Klamie. Napisal tak bo tak chcial. Mozna tez tlumaczyc ,ze napisal tak bo jest zly i ma dosc ....ale w ten sposob rani tylko druga strone.. chxialaaym dzis z nim porozmawiac ,ale myslisz,ze sie da? Powie ,ze nie chce gadac.

449

Ale popatrz na to w kontekście. Jesteś upierdliwa, wkurzająca i czepialska. Ja naprawdę się dziwię, że on jeszcze z Tobą jest. Serio. Nie bierze na poważnie Twojego zrywania, bo zrywałaś już miliard razy, więc pewnie bierze Cię na przeczekanie, aż Ci przejdzie szał, w który sama siebie wpędziłaś.

Jakby mnie chłopak rzucił tyle razy... Nie, stop. Nie rzuciłby bo bym się nie dała. Po pierwszym razie może by szansę dostał, ale po drugim już nie. Więc nie byłoby takiej sytuacji.
I nie powiedziałabym chłopakowi czegoś takiego, bo nie oczekuję od nikogo, że będzie się zmieniał pod moje życzenia. Akceptuję to, że ma czas wtedy kiedy ma, a czasami go nie ma. Tak samo ja. Akceptuję to, że czasami zmęczony po zajęciach pada i nie ma czasu do mnie napisać. Też mi się zdarzało tak zrobić.

Ty gadasz głupoty, robisz cyrk z niczego, a z igły widły. Masz za dużo wolnego i to wolne siada Ci na myśli, a tak się nie da funkcjonować.

450

Lady Loka napisał/a:

Ale popatrz na to w kontekście. Jesteś upierdliwa, wkurzająca i czepialska. Ja naprawdę się dziwię, że on jeszcze z Tobą jest. Serio. Nie bierze na poważnie Twojego zrywania, bo zrywałaś już miliard razy, więc pewnie bierze Cię na przeczekanie, aż Ci przejdzie szał, w który sama siebie wpędziłaś.

Jakby mnie chłopak rzucił tyle razy... Nie, stop. Nie rzuciłby bo bym się nie dała. Po pierwszym razie może by szansę dostał, ale po drugim już nie. Więc nie byłoby takiej sytuacji.
I nie powiedziałabym chłopakowi czegoś takiego, bo nie oczekuję od nikogo, że będzie się zmieniał pod moje życzenia. Akceptuję to, że ma czas wtedy kiedy ma, a czasami go nie ma. Tak samo ja. Akceptuję to, że czasami zmęczony po zajęciach pada i nie ma czasu do mnie napisać. Też mi się zdarzało tak zrobić.

Ty gadasz głupoty, robisz cyrk z niczego, a z igły widły. Masz za dużo wolnego i to wolne siada Ci na myśli, a tak się nie da funkcjonować.

Co masz na myśli,ze bierze mnie na przeczekanie aż mi szał przejdzie? Tak to prawda ,rzuciłam go wiele razy ,że teraz w to nie wierzy,no ale kurcze naprawdę takie pisanie z rana mnie zabolało ,tak jakby chciał mi dać do zrozumienia ,że okej zostaw mnie nic mi nie będzie. Ja akceptuje też ,że jest zmęczony ,ale na driftowanie autem ma czas jeździć a niby zmęczony wtedy tego nie rozumiem.Mi chodzi o to najbardziej ,że jak dzwoni po pracy i pogadamy to sobie mówie w końcu mogę go usłyszeć potem piszę dopiero o 21 więc też chce popisać sobie z nim i tak naprawdę jestem dla niego "zawsze" a on dla mnie wtedy kiedy tego chcę .Bo jeśli ja nie odpiszę o tej 21 to on idzie spać i kontakt mamy właśnie jeszcze mniejszy. Ty pewnie z chłopakiem mieszkasz ,a jeśli nie to na pewno masz większy kontakt z nim niż ja ze swoim. To ,że napisał mi ,że robie cyrk to też mnie zabolało nie wiem co on wtedy sobie pomyślał

451 Ostatnio edytowany przez rwaczkobiet (2017-10-27 12:29:15)

Zalezy od tego kto ma wladze w zwiazku. Tylko nie szantazuj go seksem bo to bedzie koniec wink

452

Serio młoda, przeginasz z deka.

453

eh23 napisał/a:

To ,że napisał mi ,że robie cyrk to też mnie zabolało nie wiem co on wtedy sobie pomyślał

Dokładnie to sobie pomyślał, co napisał. Że robisz cyrk.

454

rwaczkobiet napisał/a:

Zalezy od tego kto ma wladze w zwiazku. Tylko nie szantazuj go seksem bo to bedzie koniec wink

kiedyś władzę miałam ja i on ciagle latał za mną bo ja byłam "obojętna" a teraz to on rządzi wszystkim

455

santapietruszka napisał/a:
eh23 napisał/a:

To ,że napisał mi ,że robie cyrk to też mnie zabolało nie wiem co on wtedy sobie pomyślał

Dokładnie to sobie pomyślał, co napisał. Że robisz cyrk.

ale czy to powód ,żeby się nie odzywać bo się rozłaczyłam ? to jest dziwne

Posty [ 391 do 455 z 1,088 ]

Strony Poprzednia 1 5 6 7 8 9 17 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co zrobić żeby facet zaczął się starać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024