6 tc i brak zarodka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » 6 tc i brak zarodka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: 6 tc i brak zarodka

Witajcie.
Wczoraj bylam u lekarza. Na USG nie widac bylo zarodka. Ostatnia miesiaczke mialam 11 wrzesnia.
20 pazdziernika robilam bete I wyszla 2351 .
Narzeczony skonczyl we mnie 23 wrzesnia. Moje cykle nie sa regularne 28-31 dni .
Lekarz kazal mi przyjsc we wtorek I powiedzial ze to jeszcze o niczym nie swiadczy I zebym sie nie martwila.
Jak bylo u was dziewczyny? Kiedy ujrzalyscie zarodka I pulsujace serduszko?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: 6 tc i brak zarodka

Ja ujrzalam w 8 tygodniu, niestety serduszko nie biło.
Nie wróżę nic złego oczywiscie;) czasami owulacja się przestawia i zarodek widać później, u mojej siostry stwierdzili ciążę dopiero w 3 miesiącu:)

3

Dziekuje za odpowiedz
A czy wczesniej mialas robione USG?

Lekarz przepisal mi Utrogestan 100mg na bole podbrzusza I kwas foliowy

4

Dziekuje za odpowiedz
A czy wczesniej mialas robione USG?

Lekarz przepisal mi Utrogestan 100mg na bole podbrzusza I kwas foliowy

5

Miałam robione końcem 6 tygodnia i lekarz kazał przyjść za tydzień. Mi przepisano w 8 tygodniu tabletki Pregna Plus, a kilka dni później Duphaston na podtrzymanie. Niestety w 10 tygodniu dalej brak tętna.
Tak jak mówię, nie martw się na zapas, takie rzeczy się zdarzają, a teraz się nie stresuj, bo przecież nie możesz:)

6

Ja ujrzałam zarodek w 6 tc. Pierwsze USG miałam robione w 4 tc i wtedy jeszcze nic nie było widać,  dopiero w 6 tc dostrzegłam maleńkie serduszko także nie stresuj się, tak jak lekarz mówi to jeszcze o niczym nie przesądza, a może na kolejnej wizycie coś będzie widać. smile

7

Witajcie.
Bylam na wizycie we wtorek 1 listopada (tutaj w grecji nie obchodzi sie wszystkich swietych) I wgl OM bylam w 7 tygodniu ciazy . niestety nadal nie widac bylo zarodka a jedynie taki pasek tkankowy nie wiem jak to nazwac. Lekarz wysylal mnie na zabieg mowiac ze to na 100% pusty pecherzyk ale ja zrpbilam bete I wynik to 8588mUI/ml. Pomyslalam  ζe poczekam jeszcze tydzien I zrobie ostatnie USG ..to bedzie 8 tc I jesli nic nie bedzie widac to w srode pojde na zabieg.
Co myslicie dziewczyny jest jeszcze szansa?
Dodam , ze pecherzyk mial wielkosc przypadajacy 5 tygodniowi I 3 dniach.

8

Spokojnie ja miałam tak samo, nie martw się na zapas, czekaj do wizyty.

9

Niuska napisał/a:

Spokojnie ja miałam tak samo, nie martw się na zapas, czekaj do wizyty.

Czyli jak bylo u ciebie? W ktorym tygodniu zobaczylas zarodek?

10

Ewelina poczekaj jeszcze i pójdź do innego lekarza.

U mnie co prawda szybko było widać, bo w 5tc już serduszko biło i założyli mi kartę ciążową, ale beta jest u Ciebie wysoka wiec czekaj.

11

Witam. 13.01 robilam test. Wynik pozytywny. Badanie beta 5368. Ostatnia miesiaczka 4 grudnia. Bylam u lekarza. Wychodzi 6 tc. 1d.
Na usg widac tylko pecherzyk ciazowy bez zarodka. Nastepne usg za 2 tyg. Czy to normalne? Jeszcze wczoraj bolaly mnie piersi i brzuch. A dzis juz nic. Zaro bolu. Zastanawiam sie czy jutro powtorzyc bete. Czy ktos byl w podobnej sytuacji??

12

Na pierwszej wizycie byłam w 5tc i był tylko pęcherzyk ciążowy. W następnym tygodniu miałam wizytę kontrolną, 6tc , widoczny zarodek i bijące serduszko.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » 6 tc i brak zarodka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024