Co sądzicie o zabiegach ginekologii estetycznej? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Co sądzicie o zabiegach ginekologii estetycznej?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Co sądzicie o zabiegach ginekologii estetycznej?

Ostatnio natrafiłam na artykuł o ginekologii estetycznej. Przyznam szczerze, że wczesniej wydawało mi sie, ze takie zabiegi są jakąś fanaberią. Ale czytalam wypowiedzi kobiet, które miały problemy po porodzie z życiem seksualnym albo cierpiały na nietrzymanie moczu. I troche inaczej spojrzalam na te dolegliwosci. Wczesniej uważałam, ze takie zabiegi to przejaw luksusu i kaprysu, a tu jednak kwestie zdrowotne odgrywają ogromną rolę. Co sadzicie o takich zabiegach? Poddalyscie sie takim operacjom? Albo czy poddalybyscie sie, gdyby zaistniala taka potrzeba?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co sądzicie o zabiegach ginekologii estetycznej?

przy nietrzymaniu moczu sama operacja nie zalatwi sprawy

trzeba wzmacniac miesnie dna miednicy regularnie, gdyz nawet po takiej operacji problem moze powrocic.

ale jest to pomocne.

3 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-10-15 01:53:18)

kwestie zdrowotne to nie podlegają dyskusji. Ale kwestie estetyczne dla niektórych też są ważne. Dużo kobiet robi sobie labioplastykę, bo chcą mieć ładną cipkę. I ok, skoro jest im to potrzebne do szczęścia, nie widzę problemu. Lepiej żyć z kompleksami? Często czytam na tym forum rady typu - zaakceptuj siebie, swoje kompleksy i tym podobne bla bla bla. A po co akceptować, skoro można zmienić to, co można i być zadowolonym z życia?
Nie poddawałam się podobnym zabiegom bo nie mam takiej potrzeby, w sensie, czuję się zadowolona z tego, czym mnie natura obdarzyła. Ale gdybym nie była to bym sobie poprawiła to, co by mi się nie podobało.
W sumie, nawet nie trzeba sobie zmieniać nic, są zabiegi tzw. rewitalizujące. Nie tak dawno oglądałam w tv program życie bez wstydu czy tajemnice lekarzy, coś w tym stylu, o zabiegach medycyny estetycznej, i była kobitka ok. 60 albo i po, która chciała sobie powiększyć i ujędrnić wargi sromowe i zrewitalizować pochwę. Spełnili jej życzenie. Kobieta w każdym wieku chce się czuć atrakcyjnie smile Inna sprawa, że akurat ta pani miała większy problem z nadwagą, ale widocznie małe wargi i niezbyt jędrna cipka były dla niej większym priorytetem niż wielki brzuch wink

4

Uważam, że nie ma znaczenia czy ktoś robi to ze względów zdrowotnych, czy też estetycznych. Miejsca intymne to tez czesc ciala- jak uszy, nos czy piersi. I jesli wyglad miejsc intymnych wpędza kogos w kompleksy to niech operuje. Ale mysle ze najczesciej na takie zabiegi decydują sie kobiety po porodzie- problem z luźną pochwą jest niestety dość powszechny.

5 Ostatnio edytowany przez Olinka (2016-10-30 13:34:59)

Super, ze powstal taki watek. Moge mowic z wlasnego doswiadczenia o takich zabiegach, bo zdecydowalam sie na zwężenie pochwy. Nalezalam do grupy kobiet, ktore wlasnie narzekają na seks po porodzie. Podobno sa cwiczenia na miesnie kegla i podobnko kiedys komus pomogly... ja w takie rzeczy sie nie bawie i wolalam zalatwic sprawe raz a konkretnie. Poszlam na konsultacje [spam], dowiedzialam sie szczegolow i decyzje podjelam od reki. Masz racje, takie zabiegi staja sie juz codziennoscia. I super, ze kobiety przestaja sie wstydzic swoich problemow z miejscami intymnymi- w koncu po to te zabieg są- by pomagac kobietom wink

6 Ostatnio edytowany przez Olinka (2016-10-30 13:35:28)

olasicka napisał/a:

Super, ze powstal taki watek. Moge mowic z wlasnego doswiadczenia o takich zabiegach, bo zdecydowalam sie na zwężenie pochwy. Nalezalam do grupy kobiet, ktore wlasnie narzekają na seks po porodzie. Podobno sa cwiczenia na miesnie kegla i podobnko kiedys komus pomogly... ja w takie rzeczy sie nie bawie i wolalam zalatwic sprawe raz a konkretnie. Poszlam na konsultacje [spam], dowiedzialam sie szczegolow i decyzje podjelam od reki. Masz racje, takie zabiegi staja sie juz codziennoscia. I super, ze kobiety przestaja sie wstydzic swoich problemow z miejscami intymnymi- w koncu po to te zabieg są- by pomagac kobietom wink

Wow, brawo! Rzeczywiscie, wiele kobiet uznaje to za temat tabu. A to przypadlosc taka jak każda inna. Nalezy otwarcie o tym mówic i gdy problem staje sie jeszcze bardziej uciazliwy- najlepiej cos z tym zrobic.

7

Wspaniale, że medycyna poszła w takim kierunku i wreszcie zajęła się pochwami kobiet. Przestaje to, choć bardzo powoli, być tematem tabu. Kwestie zdrowotne czy estetyczne - nie ma to dla mnie znaczenia. Pochwa - część ciała jak każda inna, też należy o nią dbać i również ona może być źródłem kompleksów i problemów. Dziękować mądrym lekarzom, że się tym zajęli. I sama jakbym miała problem typu za długie wargi sromowe, za luźna pochwa po porodzie czy nietrzymanie moczu - nie wahałabym się z tego skorzystać. smile

8

Jak najbardziej rozumiem przypadki, w których przerośnięte wargi sprawiają fizyczny dyskomfort, albo są naprawdę brzydko rozciągnięte, ale jeśli kobieta o zupełnie normalnym sromie robi sobie cipkę jak u malutkiej dziewczynki, to jest to dla mnie niepojęte. Ale to tak samo jak z tymi wszystkimi dziwnymi modyfikacjami ciała - niech sobie każdy robi ze swoim ciałem co chce, mnie to dziwi, ale nie przeszkadza. Tylko żeby później żadna nie narzekała na zmniejszone odczucia.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Co sądzicie o zabiegach ginekologii estetycznej?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024