Pytanko odnośnie tego gadżetu. Używa ktoś? Może ktoś coś polecić? Wiem, że to nie ma zastosowania rehabilitacyjnego, chodzi mi bardziej o relaks i rozmasowanie spiętych mięśni zwłaszcza karku od których często boli głowa. Czy warto kupić na prezent? Będę wdzięczna za kade opinie.
Pistolet do masażu jest fajny jak się zna anatomię i przeciwwskazania do tej formy masażu. Bez tego można sobie zrobić krzywdę. Bo jeśli ten spięty kark nie jest wynikiem zmęczenia, a na podłożu neurologicznym, bo gdzieś tam w szyi korzenie nerwowe są uciskane przez ciągłe pochylenie głowy do przodu, to takim pistoletem sobie sobie jedynie kuku zrobić. Ale jeśli ma się pewność, ze to np przemęczenie, zakwasy itp, to lekki masaż tego typu faktycznie dobrze zrobi.
Najlepiej pytać w sklepach medycznych/rehabilitacyjnych o urządzenia do fizjoterapii (np powiedz, że szukasz czegoś na prezent dla fizjoterapeuty mającego mały gabinet). Większość urządzeń jest do siebie bardzo podobna, więc warto zwracać uwagę na ilość akcesoriów, długość gwarancji, dodatkowe baterie i inne tego typu.
Ja mam medicade impact pro. Jest bardzo fajny, niedrogi i ma w zestawie pierdylion końcówek, co się przydaje. Długość pracy na baterii jest więcej niż zadowalająca.
Dzięki za opinię