Hemoridy zewnetrzne - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Hemoridy zewnetrzne

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Hemoridy zewnetrzne

Witajcie netkobiety, mam wstydliwy problem ;( mam nadzieję że jakoś mi poradzicie . jakiś czas temu wydawało mi się że mam problem z hemoidami , nic mnie nie bolało tylko coś jakby " wystawali mi z odbytu " mały guzek ale nic z tym nie robiłam . Trwało to jakiś jeden może dwa dni i śladu po tym  nie było . trzy dni temu znowu się zaczęło ;( tym razem ból pieczenie i guzek dużo większy . boli mnie cały czas , przy siedzeniu chodzeniu szczególnie jak i lezeniu . W każdej pozycji , już nie mówiąc o wyproznianiu . Polecacie może jakieś maści ? Boję się iść do lekarza , a może bardziej wstydzę . Proszę pomóżcie mi .

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Hemoridy zewnetrzne

Jeśli już masz hemoroidy zewnętrzne, to naprawdę, idź do lekarza i przełam się. Kiedy są wewnętrzne, mozesz je obłaskawić jakimiś ziołowymi czopkami, po których będzie Ci lepiej, ale w tym wypadku kierunek jest jeden.

3

Niemieckie leki od dr.Kade

- Posterisan H - czopki
- Posterisan - czopki
- Posterisan H - maść - z kaniulą do zastosowania wewnętrznego w głąb odbytnicy
- Posterisan - maść - z kaniulą do zastosowania wewnętrznego w głąb odbytnicy

Polskie:
-Hemorectal - maść i czopki
-Hemorol - maść; czopki?

To leki które znam; są one dostępne na receptę i bez recepty na całym terytorium RP w Aptekach.

Doraźnie bardzo pomagają te lekarstwa - leki, znoszą ból, pieczenie oraz poprawiają komfort codziennego życia. leki te, należy przyjmować systematycznie. Najlepiej maści w połączeniu z czopkami.

Najlepszym rozwiązaniem jest udanie się jak najszybsze do chirurga i poddanie sie operacji usuniecia Hemoroidów, co nie znaczy, że problem zniknie od ręki, po zabiegu operacyjnym. Nic bardziej błędnego.

Jeżeli po operacji nie będziesz przestrzegać diety i innych zaleceń lekarskich, to to dziadostwo wróci ci ze zdwojoną siłą.

Na pocieszenie dodam, że ja mam to gówno od 12 roku życia [mam 54 lata] i nie czepiam tego; nie z obawy o dostanie nowotworu, ale jakoś nie chcę się operować.

4

Autre napisał/a:

Jeśli już masz hemoroidy zewnętrzne, to naprawdę, idź do lekarza i przełam się. Kiedy są wewnętrzne, mozesz je obłaskawić jakimiś ziołowymi czopkami, po których będzie Ci lepiej, ale w tym wypadku kierunek jest jeden.

1.Propozycja z lekarzem, jak najbardziej słuszna i, ostateczna.

2.Ziołowych czopków nie polecam, po prostu nie pomogą one tej kobiecie; lepszym i skuteczniejszym lekiem(ami) jest to co ja proponuję [sprawdzone na sobie]. Pomoże, ale całkowicie nie rozwiąże problemu.

WYBÓR NALEŻY DO KOBIETY. ALBO I NIE.

5

fajfer1962 napisał/a:

2.Ziołowych czopków nie polecam, po prostu nie pomogą one tej kobiecie; lepszym i skuteczniejszym lekiem(ami) jest to co ja proponuję [sprawdzone na sobie]. Pomoże, ale całkowicie nie rozwiąże problemu.

Dlatego napisałam, że w wypadku tych wewnętrznych. Pomagają, bo sama stosuję i mam spokój na jakiś czas smile

6 Ostatnio edytowany przez fajfer1962 (2016-10-15 20:31:28)

Autre napisał/a:
fajfer1962 napisał/a:

Dlatego napisałam, że w wypadku tych wewnętrznych. Pomagają, bo sama stosuję i mam spokój na jakiś czas smile

No właśnie... na jakiś czas. A co dalej? Od nowa, Polska Ludowa? smile

7

Jeżeli lekarz to jaki ? Gdzie najpierw powinnam się udać ? Słyszałam że do proktologa trzeba mieć skierowanie . lekarz "rodzinny " ? Strasznie się wstydzę i boję . dodam że mam prawie 20 lat .

8

Myślałam o maści albo tabletkach prokto hemolan czy jakoś tak . chyba zaryzykuję z lekami na własną rękę a jak nie będzie żadnych efektów to będę musiała się przełamać i iść do lekarza . nie potrafię normalnie chodzić , siedziec.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Hemoridy zewnetrzne

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024