Mam pewien problem . Od kilku lat pobieram alimenty na syna z FA . W ubiegłym roku spóźniłam sie ze złożeniem wniosku do MOPSu i komornik wpłacił mi na moje osobiste konto alimenty jakie ściągną od dłużnika (kwota ok 30zł) . W tym roku ponownie poszłam składac ale w pismach od komornika(które bierze sie dla MOPSu ile zadłuzenie itp) jest napisane ze przekazali mi taka kwote i zaczeły sie schody .Oni nie moga przyjąc mojego wniosku bo jest nie jasnosc - nie mozna pobierac z dwoch miejsc alimentów . Nie wiem co mam teraz zrobi bo jeszcze sie okaże ze moze bede musiałą zwracac aliemnty z FA z odsetkami . Boje sie też ze w tym roku znów mi prześle komornik w paździeniku pieniadze bo znów sie opóźnie z wnioskiem do MOPSu . Jak napisać pismo do komornika by nie przesyłał mi pieniedzy bo pobieram z FA i jak sprostowac sprawe z tą wpłata z ubiegłęgo roku ? Z góry dziekuje za pomoc
Temat: Wpłata od komornika przy pobieraniu alimmentów z FA
Zobacz podobne tematy :
Odp: Wpłata od komornika przy pobieraniu alimmentów z FA
Najlepiej jest iść się poradzić adwokata. Jeśli nie stać się na normalnego ,możesz poszukać w swojej miejscowości bezpłatnych porad prawnych.