Silniejsze uczucie do ex - pytanie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Silniejsze uczucie do ex - pytanie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Silniejsze uczucie do ex - pytanie

Mam pytanie do kobiet. Jak to jest z Wami. Napiszcie co myślicie i oceńcie. Podam przykład historii.

Była sobie ona i on. Każdy miał swoją przeszłość. Ona rozstała się z ex (ex zostawił ją dla innej). On tak samo zakończył poprzedni związek. On i ona po kilku miesiącach poznania się wzięli ślub. Byli razem przez kilka lat. Potem ex wrócił do niej i chce powrotu. I tutaj właśnie pada pytanie. Czy Wy kobiety potrafiłybyście mimo takiej sytuacji (zostawił Was dla innej) wybaczyć i wrócić do byłego zostawiając aktualnego partnera ? Czy powodem jest silniejsze uczucie mimo takiej krzywdy ? Czy problemem jest osoba, która nie odcięła się od przeszłości i nie dała do końca szansy nowej relacji ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Silniejsze uczucie do ex - pytanie

Myślę ,że jeżeli ta dziewczyna nie odcięła się od przeszłości to nie ma szans na zbudowanie od nowa tej relacji zwłaszcza ,że już kiedyś do tego chłopaka wracała. Kiedyś mój parter opowiadał mi ,że jedna dziewczyna zapytała się go wprost czy ma ze mną jakiś kontakt ( wtedy nie byliśmy razem)i czy się spotykamy bo jak tak to nie widzi szans na budowanie z nim relacji. Wtedy on się przyznał ,że nie odciął się ode mnie i było po "ptakach"Mądra ta dziewczyna była bo teraz jest ze mną

3

Dla mnie kilka miesiecy znajomosci to za mało by brac slub, tym bardziej ze niedawno zakonczylo sie jeden zwiazek.
Wyglada mi to na szukanie na sile pocieszenia w kims nowym, ale po co zaraz slub?
Kobiety chyba maja to do siebie ze kochaja za bardzo, nie potrafia zapomniec o bylym bedac juz w nowym zwiazku.

4

Czytałam Twój drugi wątek autorze i powiem Ci tak. W trakcie zaczynania waszej znajomości zabrakło Ci chyba tego pytania , które zadała ta dziewczyna  w mojej historii. Nie wiem dlaczego tego pytania nie zadałeś , może nie chciałeś widzieć nic podejrzanego ale na pewno uniknąłbyś sytuacji w jakiej jesteś teraz.Bardzo Ci współczuje ale wygląda na to ,że Twoja żona ciągle myślami jest z byłym .Macie dzieci?

5

Kate8989 napisał/a:

Dla mnie kilka miesiecy znajomosci to za mało by brac slub, tym bardziej ze niedawno zakończyło się jeden związek.

Zapomniałem dodać, że przerwa jest dłuższa od rozstania powiedzmy 1-2 lata

Kate8989 napisał/a:

Kobiety chyba maja to do siebie ze kochają za bardzo, nie potrafią zapomnieć o byłym będąc już w nowym związku.

Ok. Nawet jak oszukał ? Czy nie boicie się kolejnej zdrady ? Czy potrafiłybyście ponownie zaufać ? Czy to też zależy od charakteru człowieka ?

6

anicorek87 napisał/a:

Czytałam Twój drugi wątek autorze i powiem Ci tak. W trakcie zaczynania waszej znajomości zabrakło Ci chyba tego pytania , które zadała ta dziewczyna  w mojej historii. Nie wiem dlaczego tego pytania nie zadałeś , może nie chciałeś widzieć nic podejrzanego ale na pewno uniknąłbyś sytuacji w jakiej jesteś teraz.Bardzo Ci współczuje ale wygląda na to ,że Twoja żona ciągle myślami jest z byłym .Macie dzieci?

Na początku zadałem ale powiedziała, że rozdział jest zakończony. Nie mamy dzieci.

7

Peter_35 napisał/a:
anicorek87 napisał/a:

Na początku zadałem ale powiedziała, że rozdział jest zakończony. Nie mamy dzieci.

To albo Cię oszukała albo koleś ją nagabuje i szuka kontaktu. Ja bym po męsku załatwiła sprawę. Sprawdź kto do kogo piszę, dzwoni , kto szuka kontaktu i pogadaj może najpierw z żoną a potem z tym kolesiem.

8

Nigdy nie wróciłabym do faceta, który zostawił mnie dla innej. Nawet jeśli nadal czułabym coś do niego. Cały czas żyłabym w strachu o to, że znów odejdzie, no bo skoro już raz to zrobił... (z tego samego powodu nie wybaczyłam zdrady - jeśli ktoś raz zdradził to znaczy, że ma już umiejętność zdrady i zawsze to może powtórzyć) A bycie z kimś komu się nie ufa, życie w ciągłym lęku i stresie, i to tak z własnego wyboru jest bez sensu. Ktoś może zapytać - a nie lepiej skoncentrować się na odbudowaniu zaufania? Jeśli ktoś chce spróbować to proszę bardzo, ja jednak nie chciałabym się męczyć nie mając pewności, że da się to naprawić. Dla mnie związek z kimś kto mnie zdradził, zostawił dla innej to byłby masochizm. Ale to dla mnie. Ludzie są różni.

9

Kurcze... Dziwna sprawa...

Ile jestescie po slubie? Czy z poprzednim partnerem tez mieli slub? czy maja dzieci?

10

Kasia-Kicia napisał/a:

Czy z poprzednim partnerem tez mieli slub? czy maja dzieci?

Ona nie. Żyła wolnym związku, dzieci nie ma. On miał ślub i jedno dziecko.

11

Peter_35 napisał/a:
Kasia-Kicia napisał/a:

Czy z poprzednim partnerem tez mieli slub? czy maja dzieci?

Ona nie. Żyła wolnym związku, dzieci nie ma. On miał ślub i jedno dziecko.

czy dobrze zrozumialam ze Ona zyla w wolnym zwiazku z zonatym facetem? Czy byl juz wtedy po rozwodzie?

Przepraszam ze tak draze temat, ale czasem takie toksyczne/trudne zwiazki bardzo mocno wplywaja na psychike. A jak rozumiem taki byl zwiazek Jej z tym czlowiekiem.

W tym sensie, ze czesto zapamietuje sie tylko dobre chwile I idealizuje sie partnera. Jest to jakas taka swoilsta ucieczka.

12 Ostatnio edytowany przez Peter_35 (2016-09-19 14:31:02)

czy dobrze zrozumialam ze Ona zyla w wolnym zwiazku z zonatym facetem? Czy byl juz wtedy po rozwodzie?

Chodziło oto,że Ona wcześniej żyła w konkubinacie. Kiedy byli razem Ona była wtedy wolna a on żonaty.

13

Peter_35 napisał/a:

Ok. Nawet jak oszukał ? Czy nie boicie się kolejnej zdrady ? Czy potrafiłybyście ponownie zaufać ? Czy to też zależy od charakteru człowieka ?

Peter_35, chyba odwracasz się od rzeczywistego problemu. Zamiast skoncentrować się na sobie, swojej roli i pozycji w tym małżeństwie, Ty martwisz się o to, czy ona odejdzie od Ciebie, czy może znowu nie zostanie oszukana przez ex?
A gdzie w tym wszystkim Ty, nie czujesz się oszukany? Nie rozumiem, albo jesteś zazdrosny bez powodu i ponosi Cię wyobraźnia, albo Twoja żona odnowiła kontakt z byłym na tyle, że zaczyna wahać się; zostać z Tobą, czy odejść?
Podejrzewam, że od początku nie czułeś się pewny w tym związku, ale chęć życia z nią pokonała zdrowy rozsądek. Chyba dlatego nigdy nie odważyłeś się porozmawiać z nią n/t jej byłego związku, zamiotłeś problem pod dywan, chociaż czułeś, że ona nie jest do końca z Tobą szczera. Zadowoliłeś się krótkim stwierdzeniem, że "rozdział zamknięty" i chciałeś w to wierzyć.
Czy teraz masz jakieś dowody na ich intensywny kontakt, bo jeśli tak, to czas wreszcie porozmawiać i nie czekać, co los przyniesie, a raczej w którą stronę skłoni się żona.
Od Ciebie chyba też co nieco zależy?

14

Peter_35, chyba odwracasz się od rzeczywistego problemu. Zamiast skoncentrować się na sobie, swojej roli i pozycji w tym małżeństwie, Ty martwisz się o to, czy ona odejdzie od Ciebie, czy może znowu nie zostanie oszukana przez ex?
A gdzie w tym wszystkim Ty, nie czujesz się oszukany? Nie rozumiem, albo jesteś zazdrosny bez powodu i ponosi Cię wyobraźnia, albo Twoja żona odnowiła kontakt z byłym na tyle, że zaczyna wahać się; zostać z Tobą, czy odejść?
Podejrzewam, że od początku nie czułeś się pewny w tym związku, ale chęć życia z nią pokonała zdrowy rozsądek. Chyba dlatego nigdy nie odważyłeś się porozmawiać z nią n/t jej byłego związku, zamiotłeś problem pod dywan, chociaż czułeś, że ona nie jest do końca z Tobą szczera. Zadowoliłeś się krótkim stwierdzeniem, że "rozdział zamknięty" i chciałeś w to wierzyć.
Czy teraz masz jakieś dowody na ich intensywny kontakt, bo jeśli tak, to czas wreszcie porozmawiać i nie czekać, co los przyniesie, a raczej w którą stronę skłoni się żona.
Od Ciebie chyba też co nieco zależy?

Szczerze powiedziawszy na początku było OK. Zaczęło się coś nie tak dopiero po kilku latach. Wtedy zacząłem się czuć niepewnie. Oczywiście nie było to jedno stwierdzenie, że tamto to przeszłość. Po prostu uznałem wtedy,że było to wystarczające na tyle aby być spokojny. Uznałem, że mówi prawdę i tyle. Fakt nie przyjmuję tego,że mogę zostać oszukany. Pewnie w ten sposób się bronię choć siebie nie oszukam. Co do dowodów to pewne poszlaki są. Ale zanim zacznę rozmawiać muszę być jeszcze tego pewny. To delikatna sprawa bo można zaszkodzić bardziej niż to potrzebne. Problem taki aby nie przyjęła to jako śledzenie jej poczynań.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Silniejsze uczucie do ex - pytanie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024