Powrót eks po długim czasie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Powrót eks po długim czasie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez lamademoiselle (2016-09-18 22:17:57)

Temat: Powrót eks po długim czasie

Cześć smile
Chciałabym, abyście podzieliły sie Waszymi doświadczeniami odnośnie "wielkich" powrotów Waszych eks po więcej, niż pół roku. Czy Wasi eks próbowali po tak długim czasie do Was wrócić? I czy próbowałyście dać im szansę?

W moim przypadku odezwał się w sumie każdy.

1. 4,5 letni związek - zdradzał, wyzywał, udezrył, zostawił. Odezwał się po około 8 miesiącach z płaczem i z błaganiem o powrót. Wyśmiałam go.
2. Spotykanie się około 3 miesiące - olał. Jednak dziś po 5-ciu latach wypisuje farmazony jak on to tego nie żałuje, że głupi był, młody i podjął zła decyzję, że zapomnieć nie może big_smile
3. 3 letni związek - ja odeszłam. Brak kontaktu.
4. Spotykanie się 2,5 miesiąca - zależało mi bardzo, jednak on zraniony i zdradzony przez poprzednią dziewczynę nie był gotów na związek, olał. Może kiedyś się odezwie big_smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Powrót eks po długim czasie

Ja  wróciłam  do  ex  po  5 latach  dlatego  że  ciągle  coś  do  siebie  czuliśmy  i nie  mogliśmy  sobie  osobno  życia  ułożyć. Zaczynanie  od  nowa  nie  jest  proste  bo  lubią  powracać  zmory z przeszłości  ale  postanowiłam  już  nie truć i dwa  msc  się  nie  kłócimy a dla nas  kłótnie  co  tydzień  były  normalką Po  powrocie  jesteśmy  już  7 lat  w następnym  roku  bierzemy  ślub.

3

Mimo, że pytanie skierowane jest do kobiet to jednak napiszę swoje zdanie. Co do powrotów do byłych i byłej po długim czasie to wszystko zależy co było przyczyną rozstania. Jeśli chodzi o mnie to na pewno bym nie powrócił do byłej jeżeli ona by mnie zdradziła, oszukiwała, źle traktowała albo byłyby znaczne różnice w charakterze, które by wyszły w trakcie związku. A tak ogólnie z doświadczenia wiem, że lepiej nie wracać do eks bo zawsze jest ten wielki ból, rozczarowanie i ciężki bagaż a człowiek niestety z natury tak szybko się nie zmienia. Owszem są pary, które są szczęśliwe po powrocie ale statystyka nie kłamie. Większość się ponownie rozpada.

4

A czy pomiędzy rozstaniem a ewentualnym powrotem musi nastąpić całkowite odcięcie się, czyli brak kontaktu? Ja ze swoją ex nie utrzymuję już kontaktu od 2 miesięcy, rozstanie było ok. 2,5 miesiąca temu (ona zerwała-wypalenie, ale niestety ja ciągle ją kocham). W międzyczasie odezwała się do mnie, jedynie pogratulować mi obronionego dyplomu na studiach. Ja nie ciągnąłem rozmowy poza jednym pytaniem o jej studia i pracę. Chociaż z tego co wyczytałem na tym forum to prawdziwa rzadkość żeby kobieta chciała wrócić gdy to ona zerwała...

5

Gostek napisał/a:

A czy pomiędzy rozstaniem a ewentualnym powrotem musi nastąpić całkowite odcięcie się, czyli brak kontaktu? Ja ze swoją ex nie utrzymuję już kontaktu od 2 miesięcy, rozstanie było ok. 2,5 miesiąca temu (ona zerwała-wypalenie, ale niestety ja ciągle ją kocham). W międzyczasie odezwała się do mnie, jedynie pogratulować mi obronionego dyplomu na studiach. Ja nie ciągnąłem rozmowy poza jednym pytaniem o jej studia i pracę. Chociaż z tego co wyczytałem na tym forum to prawdziwa rzadkość żeby kobieta chciała wrócić gdy to ona zerwała...

Co do pierwszego pytania to nie ma reguły, ale dłuższy brak kontaktu sprzyja raczej, ale mówimy tu o latach, nie miesiącach. Tak, mężczyzni są bardziej skłonni do powrotów niż kobiety. Nie licz na powrót.

6

Jacenty89 napisał/a:
Gostek napisał/a:

Co do pierwszego pytania to nie ma reguły, ale dłuższy brak kontaktu sprzyja raczej, ale mówimy tu o latach, nie miesiącach. Tak, mężczyzni są bardziej skłonni do powrotów niż kobiety. Nie licz na powrót.

Dłuższy brak kontaktu sprzyja? Hmmm... A to nie jest właśnie tak, że jak minie duzo czasu od a kontaktu nadal brak, to po prostu się zapomina? Tzn mam na myśli Was - facetów... Bo np. mi, ciężko zapomnieć mimo że minęło 7 miesięcy. W międzyczasie parę razy się widzieliśmy, tzn mijaliśmy ze zwykłym "cześć", to wszystko.

7

Myślę, że nigdy nie zapomina się osób które się w życiu kochało. To tyczy zarówno mężczyzn jak i kobiety. Tu bardziej chodzi o to, że po rozstaniu, gdy jesteśmy stroną odrzuconą to brak kontaktu: a) pozwoli nam łatwiej wewnętrznie się z tym uporać, a to jest najważniejsze b) może zdziałać więcej dobrego niż ciągłe narzucanie się tej osobie, która zerwała (czyli nas aktualnie nie chce). Jest wtedy jakakolwiek szansa, że ta druga osoba może zatęsknić (bo w końcu nas realnie utraciła). Tylko, że to nie jest żadna reguła, tak samo z czasem jaki musi minąć. Wiadomo też, że ta chęć nawiązania ponownego kontaktu musi wystąpić z obu stron. O miłość się nie prosi, ona musi powstać od obojga ludzi.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Powrót eks po długim czasie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024