Boje się trzeciego porodu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Boje się trzeciego porodu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez Emmulek (2016-09-15 12:20:26)

Temat: Boje się trzeciego porodu

Czesc dziewczyny! Zalozylam ten temat poniewaz wlasnie dowiedzialam się ze jestem w ciąży. Jest to moja czwarta ciąża. W pierwszej urodziłam synka z wadami genetycznymi . Zmarł podczas porodu. Z badan genetycznych wynikalo ze jest to czysty przypadek ( Jego choroba) . Pozniej urodzilam moje dwie cudne coreczki:) Starsza ma w tej chwili prawie 8 lat a mlodsza skonczy 5 za dwa tygodnie. Obie były planowane. Teraz no coz czysta wpadka nie bede klamac...Mimo antykoncepcji. Jestem w absolutnym szoku. Dopiero zalozylam swoj maly biznes zaczynam sie spelniac zawodowo. Chcialam zadbac o siebie mam wiecej czasu na to gdyz moja mlodsza cora juz poszla do szkoly ( mieszkamy w Anglii) chcialam tez po prostu odpoczac zajac sie swoim zdrowiem kondycja itp.  Mlodsza coreczka ma cukrzyce typu 1 insulino zalezna  i wade oskrzeli wiec od pazdziernika do kwietnia soedzam z nia bardzo duzo czasu w szpitalu gdyz czesto choruje i potrzebuje tlenu i kuracji antybiotykowej. I teraz to...nie wiem doprawdy jka sobie to poukladac. Boje sie panicznie 3 a wlasciwie juz 4 porodu. ( pierwszy porod byl w 20 tyg) Mam pytanie do kobiet w podobnej sytuacji...czy trzeci porod jest niebezpieczny dla kobiety? Jestem ciagle zestresowana nie wiem jak poradze sobie z 4 ciążą. Czy moj organizm da rade i sie nie zbuntuje? Jak bedzie przebiegal porod? Mam oczywiscie najgorsze wizje ze umre przy porodzie albo nie wiem bede miec jakies straszliwe komplikacje..wiem ze to idiotycznie brzmi przeciez jestem dorosla kobieta wiek 33 ( ale ciiii:)) prosze o jakies slowa otuchy bo zwariowac mozna...maz sie cieszy:)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Boje się trzeciego porodu

Nie pomoge bardzo ale.wydaje mi sie ze strach jest przed każdym porodem. Czy to pierwsza ciaza czy druga.

Nie zaprzataj sobie tym glowy naprawdę sie tylko nakrecasz. Porob wszystkie badania.
Nic nie przewidzimy jednak. Moze zacznij powoli sie cieszyc swoim stanem

3

Mój ma 3 braci wiec jego mama przeżyła 4 naturalne porody bez komplikacji itp i o dziwo wygląda lepiej niż niektóre dziewczyny po 1-2 diecie wiec to zależy wszystko od człowieka

4

Moja ciocia ma 11! dzieci smile Wszystkie zdrowe (od 39 lat do 22), cioci też niczego nie brakuje,  ma się bardzo dobrze smile

5

Dzieki za odpowiedzi dziewczyny. Niestety gdy wracalam w piatek po pracy poronilam. Czekam na usg ktore mam miec za tydzien i moja lekarka chce zobaczyc czy wszystko jest w porzadku i nie ma zadnych tam powiklan czy cos. Zrobili mi badania z krwi i beta spada sad Chce wam powiedziec ze czuje sie z tego powodu bardzo zle. Nie chcialam tej ciazy bo sie balam o swoje zdrowie i dziecka. Czulam wewnetrznie ze cos niedobrego moz sie stac sama nie wiem. Lekarz mi powiedzial ze trzeba bedzie zrobic amniopunkcje w 13 yg ze zwgledu na to ze moj pierwszy synek mial wielowadzie. W kazdym razie wieczorem przed poronieniem juz zaczynalam myslec pozytywnie o tym. lęki zaczely przechodzic moze to byl jakis szok? Zastanawialam sie jakby wygladalo dziecko czy bylby mozd chlopczyk? I teraz gdy to sie wydarzylo mam poczucie winy ze to byla jakby kara za to co wtedy czulam...maz byl bardzo szczesliwy. Teraz nam obojgu bardzo przykro. Jest to dla mnie niezwykle trudna sytuacja . Takie bicie sie z myslami i walka z emocjami. Dziekuje raz jeszcze za odzew. Aha maz mnie po malutku i cichutku namwia ze moze po swietach bysmy sie zecydowali? smile ja narazie odpuszczam.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Boje się trzeciego porodu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024