Drogie Panie. Mam problem z tabletkami antykoncepcyjnych. Ponieważ stosuje je po raz pierwszy i nie mam w tym doświadczenia. Lekarz przepisał mi je głównie na uregulowanie miesiączki. Nie zdarzylam wziąść 21 tabletek i dostałam miesiaczke już po 2 tyg brania. Trwa ona już 8 dni a krwawienie nie jest takie jak zawsze leci mi zwykła krew wygląda to na nieprawidłowe krwawienie. Do tego jestem osłabiona i ostatnio bym zemdlala. Boli mnie brzuch po lewej stronie. Czy są to efekty uboczne ? W ciąży nie jestem przynajmniej test był ujemny. Wiem że muszę udać się do lekarza ale dostać się jest tragedia a ja jestem coraz słabsza i tracę siły. Czy powinnam udać się do szpitala? Proszę o pomoc doświadczonych.
Z tego co piszesz, to masz plamienie, a nie okres chyba... Plamienie zdarza się w pierwszych tygodniach brania pigułki, ale zwykle dość szybko zanika.
Nie wiem na ile można łączyć opisane objawy z pigułką, dlatego ja bym Ci radziła iść po prostu do lekarza i porozmawiać o tym, co się dzieje. Jeśli pigułka jest źle dobrana, to lekarz Ci ją pewnie zmieni. Miałaś w ogóle robione badania hormonalne przed przepisaniem pigułki? Powinnaś się ich domagać.