Mąż mnie zdradził bo ma depresję - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mąż mnie zdradził bo ma depresję

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Mąż mnie zdradził bo ma depresję

Mój mąż mnie zdradził bo ma depresje tak mówi. Od roku czasu bardzo się od siebie oddaliliśmy. On dużo pracuje i ja dużo pracuje. Pracuje w dużej korporacji wykańcza go psychicznie. Nie robiliśmy sobie żadnych przyjemności. On był zadowolony że ogarniam wszystko , dom dzieci praca i nic go nieinteresowało, jest sknerą tylko liczy , pedant , dzieci muszą siedzieć na kanapie i nic nie mówić, musi być porządek. Oczywiście nasze kłótnie to głównie ja z powodu: czemu tak późno wracasz do domu, czemu nie pomożesz mi w domu, na święta jak mówiłam żeby mi pomógł to mówił że to mój bałagan i dzieci, rano dzieci ja do szkoło po południu ja lekcje ja, poprostu wszystko. I w końcu znalazłam komórkę z sms od kochanki, kochanka to moja koleżanka ,miał romans pół roku. Jak znalazłam komórkę to powiedział żebym jej nic nie zrobiła, a i przyznał się do alkoholu że pije. Dałam mu szansę 2 tygodnie po dwóch tygodniach kazałam się spakować i wyprowadzić. Wyprowadził się do rodziców. Mówi że nie czuje nic do dzieci do mnie i do naszego domu. Mówi że zdrada to przezemnie przez te moje kłótnie. Poszedł do psyhiatry dostał citabax 20 i mówi że nic mu się nie chce robić na niczym mu nie zależy, nic go nie cieszy robi tylko to co musi pracuje. Co ja mam zrobić z jednej strony chcem ratować dla dzieci ( córka 7 lat syn 10 lat) a zdrugiej strony chcem z nim skończyć i uŁożyć sobie życie na nowo . Małżeństwo 11 lat. Nie jestem od niego zależna właśnie podzieliłam majątek i zrobiłam rozdzielność majątkową. Dzieci na wyprowadzkę taty ucieszyły się . Czy depresja może tak aż zadziłać żeby powiedzieć że do dzieci nic nie czuje? Boję się samotności.Pomóżcie mi co mam robić?

Zobacz podobne tematy :
Odp: Mąż mnie zdradził bo ma depresję

Mąż raczej jest leniwym gnojkiem,  ja bym nie liczyła na zmianę. ..

3

Reakcja dzieci powinna być podpowiedzią.
Dlaczego chcesz byc z nim?
Jakie są realne powody?
Nie sądzisz, ze jesteś kobietą"kochająca za bardzo"?

4

Burak zwalający winę na Ciebie, na dodatek go usprawiedliwiasz depresją. Jeden skok w bok, ale pół roku? Widocznie znudziła go szara rola męża jak i ojca. Szkoda jedynie w tej całej sytuacji dzieciaków, które odczują brak ojca hmm Chcesz się męczyć tylko ze względu na dzieci z mężczyzną który powiedział Ci, że nic do Was nie czuje?

5

Powiem tak - lepiej mieć szczęśliwe dzieci i być samotną, niż mieć nieszczęśliwe dzieci i buraka w domu - bo Twój mąż to zwykły leniwy burak, który dupczenie na boku usprawiedliwia depresją, a do tego ma czelność mówić, że NIC NIE CZUJE DO SWOICH DZIECI...!

NIGDY bym nie dała szansy mężczyźnie, którzy otwarcie mówi, że nie kocha własnych dzieci. Niech spieprza do swojej dziwki.

6 Ostatnio edytowany przez summerka88 (2016-08-23 08:33:57)

maja40u napisał/a:

Czy depresja może tak aż zadziłać żeby powiedzieć że do dzieci nic nie czuje? Boję się samotności.Pomóżcie mi co mam robić?

Przykro mi, że doświadczasz w swoim życiu obecnego bólu i rozpaczy.
Czy to ważne jaka jest obiektywna prawda?
Czy przyniesie ci ulgę wiedza, że depresja to forma obrony przed emocjami, z którymi nie chce się być w kontakcie?
Czy łatwiej ci będzie, gdy potwierdzimy to, co i tak wiesz, czyli, że twój mąż przerzucając winę za obecną sytuację na ciebie chroni swój wizerunek w swoich oczach?

PRAWDZIWE są twoje uczucia i twoje emocje. A te od dawna zaniedbywał i twój mąż i ty sama, bo za kłótniami, które w jego ocenie wszczynałaś, kryły się twoje prawdziwe emocje, które przykrywałaś złością i wyrzutami. Już od dawna czujesz się porzucona, niekochana, niepożądana. Zdrada i słowa twojego męża o braku miłości do ciebie i dzieci tylko pozbawiła ciebie złudzeń, że wasza rodzina to prawdziwa więź i odsłoniła prawdę, że jesteście grupą osób, mieszkających pod jednym dachem. Naprawdę mi przykro sad

7

Jest w tym trochę twojej winy, bo zamiast męża wcześniej sprowadzić do rzeczywistość, to jak ten osiołek, zasuwałaś w pocie czoła, by Pan i władca nie przemęczał się, co najwyżej mógł cię jeszcze popędzać, krytykować, wydzielać kasę, itp.
OK, ale jak mówi filozof "co mnie nie zabije, to mnie wzmocni". Jesteś samowystarczalna, ogarniasz i dom, i dzieci, i swoje życie zawodowe, po co ci kula u nogi - postaci tego gnojka? Zacznij żyć, nie oszukuj się dobrem rodziny, bo jak sama zauważyłaś - on nie kocha dzieci, wyhodujesz w nich poczucie, że są gorsze, że nie zasługują na miłość ojca, będą powielać twój schemat - stawać na głowi, by zadowolić tatuśka, a on i tak będzie miał je głęboko w du***.

Pewnie czujesz się strasznie, wiedząc, że ten gnojek bzykał koleżankę, ale nie daj sobie wmówić, że to przez depresję, czy przez ciebie. Powiedz mu "spieprzaj dziadu" (z uśmiechem na twarzy big_smile)

8

Faktycznie Twój mąż jest chory ale być może jest to spowodowane życiem ,które mu nie odpowiada czyli ty jako żona ,dzieci marudzące i ciężka praca , myślę że przez leki i zdradę starał się poradzić z tym co go przerasta i być może nie interesuje. Zostaw go nic na siłę , ty sobie poradzisz a jemu może minie ta depresja albo szybko się podniesie bez domu i dzieci.To jest okrutne dla Ciebie bo można mówić ,że facet to dupek burak , dzieci nie kocha i pewnie tak jest bo on się w tym męczy i wszystko go przerasta. Po co Ci ktoś taki zostaw go a może się otrząśnie za jakiś czas!

Tak, napisz jej jeszcze, że to zdradził, to Jej wina, nie dość, że "wpędziła go w depresję" i się biedaczek męczy... zastanowilibyście się czasem, co piszecie...
Jest chory - to do lekarza się leczyć, a nie zdradzać i wmawiać wszystkim, że to nie jego wina. Zmęczone biedactwo, no.
A Autorka to co, nie jest zmęczona?

10 Ostatnio edytowany przez malaga_ (2016-08-23 11:17:19)

Ciekawe czy jak zabawial się z kochanka też miał wtedy depresję, a no big_smile
Nie powinnaś mu ulegać, wyrzuć go ze swojego życia na zbity pysk, bo taki typ tylko potrafi zatruwac życie.

11

santapietruszka napisał/a:

Tak, napisz jej jeszcze, że to zdradził, to Jej wina, nie dość, że "wpędziła go w depresję" i się biedaczek męczy... zastanowilibyście się czasem, co piszecie...
Jest chory - to do lekarza się leczyć, a nie zdradzać i wmawiać wszystkim, że to nie jego wina. Zmęczone biedactwo, no.

Chyba autorka wspomniała że się leczy i ma lek czytaj uważnie

12

anicorek87 napisał/a:

No i co z tego? ZDRADZIŁ JĄ i jakoś, jak dupczył obcą babę, to nie płakał... i depresji nie odczuwał.

13

anicorek87 napisał/a:

Co nie przeszkadza mu gnoić Autorki i własnych dzieci. Mam go pożałować, biednego misiaczka?
Depresji dostał pewnie przez kochankę, skoro wcześniej jej nie miał. Nie ma potrzeby wpędzania Autorki w poczucie winy, bo nie Ona jest winna całej sytuacji, tylko ten biedny miś.

14

anicorek87 napisał/a:

Lepiej się nie odzywaj patrząc twoje poprzednie posty poza tym wiem kim jesteś...

15 Ostatnio edytowany przez takaja87 (2016-08-23 18:41:34)

nie bój się samotności, mi też było ciężko odejśc od byłego bo się bałam. teraz jestem sama juz prawie 2 lata i nigdy lepiej się nie czulam ani nie wyglądałam. nigdy nie poznawalam więcej ludzi i nie korzystałam z życia co przez ostatnie 2 lata! Nie bój się iść do przodu bo to nic strasznego. opuść strefę komfortu - bo myślisz że się w niej teraz znajdujesz i znajdź siły aby radzić sobie samej bez niego, nie wiesz nawet ile jeszcze pięknych chwil przed tobą smile

i nie zdradził Ciebie bo ma depresję, zrobił to bo chciał smile

16

Witam Was wszystkich dzięki za rady ale macie racje na co ja liczę przecież byłam i tak sama przez 11 lat .Z kochanką jak się bzykał to nie mniał depresji a teraz nagle ją ma i co to za ojciec który mówi że nie kocha dzieci. Mam wspaniałe dzieci pomagają mi we wszystkim zresztą dziecią jak powiedziałam że tata się wyprowadza i nie będzie z nami mieszkał to córka 7 letnia dziewczynka powiedziała mamo nie martw się poradzimy sobie a synek mamo będziemy Ci we wszystkim pomagać. Z tych słów widać że dzieci wogóle nie były z nim związane i jak ojciec oddalił się od dzieci no i odemnie. Trzeba się wziąść w garść i układać życie na nowo a ja głupia jeszcze walczę o co o miłość na siłę. Ktoś się znajdzie kto mnie pokocha. Zresztą i tak jego rodzina mówi że onmusi odpocząć i wszystko sobie przemyśleć. Ciekawe od czego on musi odpocząć.Jeszcze nastawia go przeciwko mnie bo mówią że był pod moim pantoflem że jak ja powiedziałam idziemy do domu to on szedł- bezsensu. Ja będe miała sumienie czyste walczyłam przez chwilę o ten związek a że on niewykorzystał to jego sprawa .Zresztą jak widze wszystko go przerosło będzie jeszcze mnie prosił na kolanach a ja powiem -spadaj.

17

Facet miał tupet big_smile

Jakby mnie tak mój powiedział,to bym go wyśmiała i powiedziała,że jest niezrównoważony psychicznie big_smile

Kochance bym wybiła ząbki i może sobie do niej wracać big_smile
Ale szkoda gówna ruszać tongue

A co do Ciebie.
Strach to nic złego,nawet normalne,ale minie szybko jak zobaczysz,że bez męża
nagle możesz wszystko i o nic nie musisz się prosić:)
Napisałaś najważniejszą rzecz- jesteś NIEZALEŻNA.
Pomyśl ile kobiet kwitnie w związkach toksycznych,bo są uzależnione np. finansowo.
A Ty jesteś niezależna smile
Potrafisz ogarnąć wszystko i dom i pracę i dzieciaki ,teraz jeszcze tylko troszkę ogarnij siebie
a zobaczysz,że będzie dobrze a nawet lepiej smile
Co do dzieci. Dzieci wszystko czują i widzą,więc wolą Ciebie samą szczęśliwą niż z tym nicponiem -nieszczęśliwą.
A same też się cieszą,bo po co im ojciec ,co ich nie kocha?Wiem,że będą zawsze tęsknić itd. Ale potrafią się bez niego obejść,bo wiedzą,że mają wspaniałą i kochającą mamę smile

Teraz możesz sama zabierać dzieciaki na wycieczki ,do kina,na basen ,gdzie tylko zapragniecie:D
bez marudy u boku tongue

18

swoją drogą to pierwszy raz usłyszałam takie "usprawiedliwienie" zdrady - nie ma to jak kreatywność wink

19

Wczoraj dostał pozew rozwodowy wkurzył się nie wiem na co co on myślał że przejdzie mu płazem w notatkach jego od adwokata było napisane że wytrzymać do grudnia czyli wtedy rozwód za porozymieniem , ma facet tupet. Zdradził i jeszcze kombinuje jak tu dobrze wybrnąć z sytuacji. Wiem boi się alimentów ale ja tylko na dzieci na siebie nie chcem jestem kobietą która zarabia na siebie.Później bedzie mi wypominał. Czy wiecie może czy rozwód dostane na pierwszej sprawie rozwodowej ?jeżeli mam niezbity dowód że zdradził?. On kombinuje zrobić obupulną winę już mi pisał że ma notatki naszych kłótni . Kłótnie są w kazdym małżeństwie.

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mąż mnie zdradził bo ma depresję

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024