Znajomy z Turcji, proszę o opinie. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Znajomy z Turcji, proszę o opinie.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 30 ]

Temat: Znajomy z Turcji, proszę o opinie.

Dziewczyny,
Nie było mnie tu z 6 lat,a więc mam nadzieję,że nadal jesteście tak pomocne jak kiedyś smile
Przechodzę do rzeczy. Rozmawiam codziennie na necie z pewnym Turkiem,który od kilku lat mieszka w Europie. Jest ateistą,nie utożsamia się z symbolami islamu itd(przynajmniej tak mi pisze).
Fajnie mi się z nim rozmawia, przyznam,że dawno nie dogadywałam się z kimś tak dobrze. O kulturze jego kraju wiem bardzo dużo,toteż mam z tyłu głowy,że nie zawsze jest z nimi tak kolorowo, jakby się wydawało wink
Oczywiście nie planuję z nim związku, niczego takiego, co najwyżej spotkanie na piwo w przyszłości.
Co sądzicie generalnie o takich znajomościach internetowych? Pasuje mi to ze względu na szlifowanie języka,ale nie ukrywam,że coraz lepiej mi się z nim rozmawia. Od razu napiszę,że nie bajeruje mnie itd.
Nie musicie mnie ostrzegać przed ich kulturą, bo tak jak wspomniałam, dużo o niej wiem, poza tym wydaje się być osobą mocno stąpającą po Ziemi, dlatego zastanawiam się, czy to aby nie jest zbędna znajomość?
smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Znajomy z Turcji, proszę o opinie.

A dlaczego nie masz isc z nim na piwo ? Jak cos pojdzie nie po Twojej mysli, to wiecej sie z nim nie spotkasz.
Chyba, ze on mysli nie tylko o piwie...

3

verdad napisał/a:

A dlaczego nie masz isc z nim na piwo ? Jak cos pojdzie nie po Twojej mysli, to wiecej sie z nim nie spotkasz.
Chyba, ze on mysli nie tylko o piwie...

Nie wiem jakie ma zamiary, raczej nie porusza kwestii seksu itd,ale wiesz jak jest wink
Mam obawy z racji tego,że byłoby to spotkanie przy okazji mojej wizyty w obcym kraju smile

4

Naprawde nie rozumiem, skad wynikaja te Twoje obawy. Ze spotkanie byloby  w obcym kraju ?
Umow sie gdzies w knajpie, moze na pierwsze spotkanie z jakas kolezanka ? Ty bedziesz sie czula bezpieczna, on  zobaczy, ze nie jestes jakas zdesperowana, ze jestes ostrozna.
Przeciez to nie ma znaczenia, czy to Chinczyk,  Polak, czy Turek.
Nie dalej jak wczoraj Polak s Polsce chcial okrasc moja mame..

5

Biorąc pod uwagę własne doświadczenia - radzę Ci, odpuść sobie facetów z ciepłych krajów. Różnice kulturowe będą ogromne.

6

Cyngli -  co masz na mysli piszac mezczyzni z cieplych krajow ?
A Szwed muzulmanin bylb dobry, zeby sie spotkac ? A Hiszpan ? Tez cieplych krajow ?

7

verdad napisał/a:

Cyngli -  co masz na mysli piszac mezczyzni z cieplych krajow ?
A Szwed muzulmanin bylb dobry, zeby sie spotkac ? A Hiszpan ? Tez cieplych krajow ?

Nie pisałam ani słowa o muzułmanach.
Hiszpania nie jest dla mnie ciepłym krajem.

A mam na myśli Egipt, Turcję + niektóre kraje afrykańskie/arabskie.

8

verdad napisał/a:

Naprawde nie rozumiem, skad wynikaja te Twoje obawy. Ze spotkanie byloby  w obcym kraju ?
Umow sie gdzies w knajpie, moze na pierwsze spotkanie z jakas kolezanka ? Ty bedziesz sie czula bezpieczna, on  zobaczy, ze nie jestes jakas zdesperowana, ze jestes ostrozna.
Przeciez to nie ma znaczenia, czy to Chinczyk,  Polak, czy Turek.
Nie dalej jak wczoraj Polak s Polsce chcial okrasc moja mame..

Obawy mam z racji dzielącej nas przepaści kulturowej,ale i dlatego,że nie do końca ufam ludziom z takich krajów i niestety nic na to nie poradzę smile
Jeśli będę już tam, to raczej sama, stąd może też moje obawy smile Ale Dziewczyny powtarzam nie jestem nastawiona na jakiś romans czy związek big_smile On mieszka w innym kraju i w ogóle smile

9

to tym bardziej nie masz powodu się z nim spotykać.

10 Ostatnio edytowany przez Kareena (2016-08-18 15:18:59)

Oczami wyobraźni widzę analogiczny temat na forum niemieckim: Mam znajomego Polaka, czy mogę go zostawić na 5 minut pod sklepem by przypilnował mi roweru?
Trochę to skrajne wink
Moja siostra ma chłopaka Turka, myślicie że powinnam jej zafundować hidżab?:P

11

Ratuj ją póki możesz.

Oni do ślubu są cudowni i milusi jak małe kiciusie, a potem się zaczyna jazda.

12

Kareena napisał/a:

Oczami wyobraźni widzę analogiczny temat na forum niemieckim: Mam znajomego Polaka, czy mogę go zostawić na 5 minut pod sklepem by przypilnował mi roweru?
Trochę to skrajne wink
Moja siostra ma chłopaka Turka, myślicie że powinnam jej zafundować hidżab?:P

Haha wiem o co Ci chodzi,ale jednak tutaj jest przede wszystkim przepaść kulturowa, to dość ważna rzecz.
Wiadomo nie ma co uogólniać, ale podejrzewam,że większość Turków jest jednak zaborcza i zazdrosna.
A po co chcę się kiedyś spotkać? Tak po prostu, porozmawiać wink

13

Jak jesteś pewna że nie jest psycholem, to idź się spotkać, chyba nie pytasz sie o nasze pozwolenie

14

RavenKnight napisał/a:

Jak jesteś pewna że nie jest psycholem, to idź się spotkać, chyba nie pytasz sie o nasze pozwolenie

Przecież ja nikogo nie pytałam, czy mam się spotkać, czy nie.
Założyłam ten wątek,żeby poznać opinie na temat znajomości internetowych z ludźmi o zupełnie odmiennej kulturze. Może jakieś doświadczenia, historyjki macie,to poczytam smile

15

Historia taka, że w głowie sobie tworzysz obraz danej osoby, świetnie się z nią pisze, a jak się z nią spotkasz to czar pryska i może wręcz irytować swoim zachowaniem, zwłaszcza tym że przez internet/telefon kreowała się na inną osobę.

16

RavenKnight napisał/a:

Historia taka, że w głowie sobie tworzysz obraz danej osoby, świetnie się z nią pisze, a jak się z nią spotkasz to czar pryska i może wręcz irytować swoim zachowaniem, zwłaszcza tym że przez internet/telefon kreowała się na inną osobę.

Jasne,że tak może być,ale nie musi. Poza tym, właśnie o to chodzi,żeby przekonać się, czy te fajne,wirtualne rozmowy, chociaż trochę pokrywają się w realu.
Spotkanie to perspektywa min kilku miesięcy,więc nie wiem czy do tej pory będę z nim rozmawiała big_smile
Lubię jego kraj,chciałam podszkolić język i zauważyłam,że póki co na dobre mi to wychodzi,tylko właśnie jest ale, ta kultura jego kraju.

17

Przeciez  fammefatale  nie chce wyjsc za maz, tylko sie spotkac, pogadac.
Mowicie odmienna kultura.I co z tego ? Macie cos przeciwko poznawaniu innch kultur ?
Lepiej siedziec w domu i ogladac Cejrowskiego ? Czy lepiej poznawac ludzi i samemu sobie wyrabiac poglady na rozne sprawy ?

Chyba, ze ten znajomy internetowy to zamachowiec samobojca.
Albo argument, ze to moze byc psychol.Chorzy psychicznie zyja wszedzie, w kazdym kregu kulturowym.

18

fammefatale napisał/a:
RavenKnight napisał/a:

Przecież ja nikogo nie pytałam, czy mam się spotkać, czy nie.
Założyłam ten wątek,żeby poznać opinie na temat znajomości internetowych z ludźmi o zupełnie odmiennej kulturze. Może jakieś doświadczenia, historyjki macie,to poczytam smile

Mogę Ci napisać o związku z facetem o zupełnie odmiennej kulturze. Zaczęło się bosko, a skończyło tragicznie.
Jeśli chcesz poczytać, to daj znać.

19

verdad napisał/a:

Macie cos przeciwko poznawaniu innch kultur ?

Innych kultur? Nie
Arabów? Tak

Tym bardziej podających się za ateistów.

20 Ostatnio edytowany przez Kareena (2016-08-19 10:56:52)

Cyngli, ja chętnie poczytam, bo mimo zaufania do rozsądku mojej siostry trochę się niepokoję tongue
RavenKnight, Turcy nie są Arabami, rozróżniaj pojęcia. Notabene, myślisz że jest różnica, czy ateista wywodzi się z kultury chrześcijańskiej czy islamskiej? Mam nadzieję, że masz jakieś rzeczowe argumenty wink Sama się zastanawiam, czy muzułmanin może być autentycznie ateistą - np. chłopak mej siostry jest niby ateistą,ale przyznał, że raz na jakiś czas chodzi do meczetu "na wszelki wypadek". To mnie bardzo zaintrygowało, bo to tak jakbym ja na wszelki wypadek chodziła raz w roku na Wielkanoc do kościoła - brak konsekwencji i trochę hipokryzja.

Ja osobiście z dystansem podchodzę do muzułmanów, szczególnie zarzucających urokiem na Europejki, ALE nie dajmy się zwariować, nie można wszystkich wrzucać do jednego wora, człowiek to coś więcej niż połączenie genów i środowiska kulturowego.

21

Z moich obserwacji dodalabym, że wazne jest czy taki znajomy pochodzi z duzego miasta czy gdzieś z prowincji/wsi.

Ja się do internetowych znajomosci z Turkami zrazilam aczkolwiek nie chodzilo tu o odmiennosc kulturowa a raczej o brak jakiejkolwiek kultury big_smile  chociaz nie watpie, ze bywaja i fajni.

22

Kareena napisał/a:

Cyngli, ja chętnie poczytam, bo mimo zaufania do rozsądku mojej siostry trochę się niepokoję tongue
RavenKnight, Turcy nie są Arabami, rozróżniaj pojęcia. Notabene, myślisz że jest różnica, czy ateista wywodzi się z kultury chrześcijańskiej czy islamskiej? Mam nadzieję, że masz jakieś rzeczowe argumenty wink Sama się zastanawiam, czy muzułmanin może być autentycznie ateistą - np. chłopak mej siostry jest niby ateistą,ale przyznał, że raz na jakiś czas chodzi do meczetu "na wszelki wypadek". To mnie bardzo zaintrygowało, bo to tak jakbym ja na wszelki wypadek chodziła raz w roku na Wielkanoc do kościoła - brak konsekwencji i trochę hipokryzja.

Ja osobiście z dystansem podchodzę do muzułmanów, szczególnie zarzucających urokiem na Europejki, ALE nie dajmy się zwariować, nie można wszystkich wrzucać do jednego wora, człowiek to coś więcej niż połączenie genów i środowiska kulturowego.

Ogólnie facet pochodził z Maroka, poznaliśmy się we Francji, na początku było pięknie, cudownie. Dużo było słodkich słówek, uroczych niespodzianek, gotował, sprzątał. A jak się wprowadziłam do niego, zresztą, po jego namowach - to zaczęło się degradować. A potem ciągłe telefony do rodziny z Maroka, koledzy w domu, gadali ciągle po arabsku, więc nie wiedziałam, o co chodzi, w TV ciągle arabskie kanały z informacjami, jego najlepszy kumpel piwko, moja ciąża, a potem poronienie, wystawianie mi walizek za drzwi, potem przepraszanie, cuda wianki. Skończyło się rozstaniem i NEVER again.

23

No, tak niestety myślałam, że potrafią się przez długi czas maskować sad

24

RavenKnight napisał/a:

Ratuj ją póki możesz.

Oni do ślubu są cudowni i milusi jak małe kiciusie, a potem się zaczyna jazda.

U nas jest podobnie wink

25

Kareena napisał/a:

RavenKnight, Turcy nie są Arabami, rozróżniaj pojęcia.

Dla mnie to jeden pies, taka sama dzicz i takie samo przedmiotowe traktowanie kobiety i jej rola sprowadzana do bycia posłuszną.

Ale co kto lubi, niektórzy muszą dostać po dupie żeby się nauczyć.

26 Ostatnio edytowany przez Kareena (2016-08-19 16:45:19)

Wybacz, RavenKnight, ale po Twoich postach widzę, że dla rozwinięcia horyzontów myślowych powinieneś trochę poczytać i podróżować, zobaczyć trochę świata.  Albo do końca życia tkwij w swojej ciasnocie światopoglądowej, skoro lubisz smile

27

Pozwiedzałem, miałem do czynienia z Turkami, Marokańczykami i wiem co na wspólnych popijawach wygadywali o kobietach "między nami facetami".
Mówili, że Polki są dla nich bardzo łatwą zwierzyną, wręcz się z tego śmiali.

Potem jeden taki z drugim robi maślane oczy do kobity.

Ciasnota światopoglądowa?
Nie sądzę.
Wiem że są normalni, ale to rzadkość.

28 Ostatnio edytowany przez Kareena (2016-08-19 16:58:55)

Chcesz przez to powiedzieć, że Polacy w męskim gronie na popijawach o kobietach wypowiadają się z szacunkiem? wink
Ja się nawet nie dziwię, że się śmieją z łatwej zwierzyny, sama pobłażliwie patrzę na Europejki, które lecą na Arabów czy Azjatów tylko dla ich "egzotyki" i z miejsca są każdym ciemniejszym czy skośnookim zainteresowane smile
Może jednak równice w naszych opiniach wynikają stąd, że ja uważam iz również wśród Polaków normalni to rzadkość.

29

Staram się dobierać sobie takie towarzystwo, które spełnia jakieś wymogi dotyczące kultury.

A z nimi to dziwna sprawa, bo początkowo wydawali się normalni i ogarnięci.

30 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2016-08-21 23:11:15)

RavenKnight widzę,że serio masz ostre uprzedzenia do odmiennej kultury. Ja podchodzę trochę sceptycznie do tego co mówią,ale Twoje podejście to już moim zdaniem przesada big_smile

I szkoda,że nie odpowiedziałeś na pytanie czym różni się ateista z naszego kraju, od ateisty z Turcji? chętnie się dowiem.

Posty [ 30 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Znajomy z Turcji, proszę o opinie.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024