Stres podczas jazdy samochodem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Stres podczas jazdy samochodem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

1 Ostatnio edytowany przez Nadiaaa123 (2016-08-02 22:46:54)

Temat: Stres podczas jazdy samochodem

Od pewnego czasu czyli mniej więcej od miesiąca uczę się jeździć samochodem z tatą(na kurs jeszcze się nie wybrałam,chociaż za 2 miesiące kończę 18).Ogólnie staram się tak co 3-4 dni jeździć, bo wiadomo jak to jest w życiu, nie zawsze wychodzi.Natomiast to zazwyczaj tato mnie wyciąga. Mam problem z przełamaniem stresu, niby wszystko jest  dobrze nauczyłam się już ruszać( chociaż są pojedyncze sytuacje kiedy mi gaśnie).Natomiast nie odczuwam żadnej przyjemności z jazdy, jestem spięta i zestresowana kiedy siadam za kółko.Zazwyczaj myślę o tym, żeby jak najszybciej wysiąść i wtedy czuje trochę ulgę.Dzisiaj miałam np taka sytuację, że skręcałam i tato powiedział żebym zredukawała z 2 na 1 natomiast a ja włączyłam 3.Zestresowałam się, bo ledwo co wyrobiłam sie na zakręcie.Potem zatrzymałam się,a jak ruszałam to mi zgasł (już byłam zestresowana ).Ogólnie przez ten czas jeździłam tylko na 3 biegach.Nie jeżdżę szybko, bo boję się, że w razie jak coś wyskoczy to ja nie zdążę zareagować tak szybko, bo nie mam wprawy.Nie mam podzielności uwagi, nie potrafię robić kilku rzeczy na raz np zmieniać biegu, patrzeć w lusterka i jeszcze włączyć kierunkowskaz.Przyznam, że na samym początku musiałam patrzeć na który pedał naciskam(jak ruszałam) tak żeby nie pomylić gazu z hamulcem.Mam też tak, że jak wsiadam za kierownice to wyłączam radio, bo mnie dekoncentruje.Na początku jeździłam po polnych tylko, teraz wyjechałam na asfalt trochę( ale są to ulice pozamiejskie gdzie ruch jest mały).

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Stres podczas jazdy samochodem

Hej, jest to całkiem normalne, niczym nie powinnas się przejmować, jednemu przychodzi to łatwiej, drugiemu trudniej każdy potrzebuje przejeździć swoją ilość czasu aby czuć się pewniej. Moge Ci polecić byś po prostu zapisałą się już na kurs gdzie auto jest przystosowane do Twojej nauki, instruktor ma możliwość zareagowania w razie potrzeby, dodatkowo zawsze wspomoże Cię dobrą radą i wytłumaczy wiele rzeczy w sposób prosty.

Domyślam się, że po pierwszych 5-10 godzinach kursu będziesz już śmigać dużo pewniej, powodzenia

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Stres podczas jazdy samochodem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024