Mentalność kobiet - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: Mentalność kobiet

Witajcie specjalnie założyłem tutaj konto żeby spytać się jaka jest mentalność dziewczyn na portalach randkowych.
Otóż od dwóch tygodni mam konto na tinderze. No i tam jest tak, że jak się polubi zdjęcie dziewczyny a ona polubi twoje to wówczas zastajecie do siebie dobrani i otwiera się wam okno czatu.

I teraz zagaduje do dziewczyny. Najpierw jakaś gadka szmatką typu skąd jest,  co robi w wolnym czasie,  zainteresowania itp.
Problem polega teraz na tym ze praktycznie większość dziewczyn odpowiada po prostu na te pytania i nic od siebie nie dodają. Żadnych pytań o mnie czy coś.

Wiec pytanie: czego one oczekują w tym internecie i po co zakładają konta na portalach randkowych?
Albo może ja robie błąd i powinienem pisać wprost o numer telefonu i spotkanie w celu poznania siebie.  Bo właśnie ja tego szukam a nie jak dziewczyny ze chcecie podnieść swoją samoocenę poprzez pryzmat ilości lajkow??

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mentalność kobiet

Moim zdaniem żadna fajna i wartościowa dziewczyna nie zakłada konta na takim gównie. Szukaj w realu. Pozdrawiam i powodzenia!

3

A ja się kompletnie nie zgadzam. Co do portali randkowych to akurat wada wszystkich, że kobiety mają zdecydowanie przewagę. I to co piszesz to nie jest kwestia mentalności tylko zwykłe prawo rynku.

4

jawaisen napisał/a:

Moim zdaniem żadna fajna i wartościowa dziewczyna nie zakłada konta na takim gównie. Szukaj w realu. Pozdrawiam i powodzenia!

Stwierdziła użytkowniczka wirtualnego forum...

Nie przesadzasz troszku?

5

Nie przesadzam. Chodziło mi tylko o tindera. Dla mnie to jakiś chory portal.

6

jawaisen napisał/a:

Nie przesadzam. Chodziło mi tylko o tindera. Dla mnie to jakiś chory portal.

Umiesz argumentować swoje zdanie?

7

O tinderze słyszałam tylko opinię, że wchodzą tam ludzie szukający niezobowiązującego seksu.
Nie biorąc pod uwagę tej opinii i faktu na jakim portalu szukasz, na logikę, zapytana o mój wiek, miejsce zamieszkania i zainteresowania nic bym nie odpowiedziała albo właśnie z grzeczności odpowiedziałabym krótko i na temat, a potem ucięła rozmowę. Dlaczego? Bo facet nawiązujący kontakt tak nudno na pewno nie ma nic ciekawego do zaoferowania, zero jakiejś porywającej osobowości. Jak chcę pogadać o mojej metryce i zainteresowaniach, to umawiam się na rozmowę kwalifikacyjną.

Nie wiem czy na tinderze jest coś takiego jak opis, ale jeśli jest, to pierwszą konwersację zaczyna sie od nawiązania do opisu. Jeśli nie ma opisu, to nawiązuje się do zdjęcia. A jak się nie potrafi ani tego, ani tego, to pisze sie jakieś zabawne głupoty, które sprawią, ze rozmowa sama się rozkręci.

8 Ostatnio edytowany przez vegas793 (2016-07-22 17:20:05)

kareninka napisał/a:

O tinderze słyszałam tylko opinię, że wchodzą tam ludzie szukający niezobowiązującego seksu.
Nie biorąc pod uwagę tej opinii i faktu na jakim portalu szukasz, na logikę, zapytana o mój wiek, miejsce zamieszkania i zainteresowania nic bym nie odpowiedziała albo właśnie z grzeczności odpowiedziałabym krótko i na temat, a potem ucięła rozmowę. Dlaczego? Bo facet nawiązujący kontakt tak nudno na pewno nie ma nic ciekawego do zaoferowania, zero jakiejś porywającej osobowości. Jak chcę pogadać o mojej metryce i zainteresowaniach, to umawiam się na rozmowę kwalifikacyjną.

Nie wiem czy na tinderze jest coś takiego jak opis, ale jeśli jest, to pierwszą konwersację zaczyna sie od nawiązania do opisu. Jeśli nie ma opisu, to nawiązuje się do zdjęcia. A jak się nie potrafi ani tego, ani tego, to pisze sie jakieś zabawne głupoty, które sprawią, ze rozmowa sama się rozkręci.

dla mnie ten wstępny czat jest właśnie po to żeby zapytać i porozmawiać o wieku, zainteresowanych itp.
I potem przejść do spotkania.
To jest moja opinia tak na chłopski rozum.
Po to są te portale żeby się poznawać w realu a nie tkwić e internecie i zabijać nudę pisząc bez końca dla zabicia czasu.

9

vegas793 napisał/a:
kareninka napisał/a:

dla mnie ten wstępny czat jest właśnie po to żeby zapytać i porozmawiać o wieku, zainteresowanych itp.
I potem przejść do spotkania.
To jest moja opinia tak na chłopski rozum.
Po to są te portale żeby się poznawać w realu a nie tkwić e internecie i zabijać nudę pisząc bez końca dla zabicia czasu.

A moje zdanie jest takie, że nie da się kogoś zachęcić do spotkania, gdy przy pierwszym kontakcie wypytuje się o jakieś nudne fakty z życia. Nie znam osoby, która chętnie dopowiada na pytanie "Czym się interesujesz?" lub "Gdzie mieszkasz?" Takie rzeczy wychodzą w toku rozmowy o ile rozmowa się klei. A jak rozmowa się nie klei, to metryka też nie jest wtedy nikomu potrzebna, bo wiadomo, że do spotkania nie dojdzie.
Wg mnie z poznawania ludzi przez neta robisz kasting na żonę, zamiast podchodzić do tego z dystansem i bez spiny.

10

A ja proponuję poznawać kobiety na zwykłych forach, nie randkowych, bo jest większa szansa na normalną rozmowę i bardziej naturalnych ludzi. Ja tak poznałam swojego partnera i to było świetne doświadczenie, które skutkuje związkiem, chociaż nie zaczęliśmy rozmowy w tym kontekście, a na randkowych jest za duże parcie na konkretny cel. Tak ja odczuwam i tak radzę, jeżeli szukasz normalnej partnerki do związku, a nie tylko do seksu.

11

aguska1950 napisał/a:

A ja proponuję poznawać kobiety na zwykłych forach, nie randkowych, bo jest większa szansa na normalną rozmowę i bardziej naturalnych ludzi. Ja tak poznałam swojego partnera i to było świetne doświadczenie, które skutkuje związkiem, chociaż nie zaczęliśmy rozmowy w tym kontekście, a na randkowych jest za duże parcie na konkretny cel. Tak ja odczuwam i tak radzę, jeżeli szukasz normalnej partnerki do związku, a nie tylko do seksu.

Ok dzięki za radę

12

Czasami dziewczynom się już nie chce. Tindera, mam ale więcej siedziałam na jednej stronie z ogłoszeniami. Jak dwudziesta osoba pytała mnie o to samo, to miałam ochotę rąbać głową w biurko. Naprawdę. W pewnym momencie zaczęłam odpisywać tylko tym, którzy w jakikolwiek sposób przejawiali chociaż trochę kreatywności.

btw. nie czaję Tindera, naprawdę big_smile mam te pary i co? Zakładając, że para jest, to jednak moje zdjęcie się spodobało, a i tak mam ciszę:D

Argentyńczyk napisał/a:

Witajcie specjalnie założyłem tutaj konto żeby spytać się jaka jest mentalność dziewczyn na portalach randkowych.
Otóż od dwóch tygodni mam konto na tinderze. No i tam jest tak, że jak się polubi zdjęcie dziewczyny a ona polubi twoje to wówczas zastajecie do siebie dobrani i otwiera się wam okno czatu.

I teraz zagaduje do dziewczyny. Najpierw jakaś gadka szmatką typu skąd jest,  co robi w wolnym czasie,  zainteresowania itp.
Problem polega teraz na tym ze praktycznie większość dziewczyn odpowiada po prostu na te pytania i nic od siebie nie dodają. Żadnych pytań o mnie czy coś.

Wiec pytanie: czego one oczekują w tym internecie i po co zakładają konta na portalach randkowych?
Albo może ja robie błąd i powinienem pisać wprost o numer telefonu i spotkanie w celu poznania siebie.  Bo właśnie ja tego szukam a nie jak dziewczyny ze chcecie podnieść swoją samoocenę poprzez pryzmat ilości lajkow??

Problem polega na tym, że takie same pytania typu "co tam, jak tam co robisz czym się interesujesz" potencjalna użytkowniczka dostaje tysiące razy dziennie od różnych osób. Aby wykazać zainteresowanie musisz być bardziej oryginalny niż reszta. Dodatkowo nie ograniczaj się do samego pisania miesiącami, tylko brnij jak najszybciej do realnego spotkania, które wszystko zweryfikuje.  Powodzenia.

14 Ostatnio edytowany przez kwadrad (2016-08-03 19:40:40)

Może tak, jeżeli na jedna kobietę przypada powiedzmy 400 facetów albo więcej.
Nie wiem o ile rzędów się mylę.
Dolicz do tego booty ponieważ biznes musi się rozwijać.
Teraz odwróć sytuacje i wyobraź sobie siebie w tym położeniu.

15 Ostatnio edytowany przez Argentyńczyk (2016-08-04 16:32:20)

kwadrad napisał/a:

Może tak, jeżeli na jedna kobietę przypada powiedzmy 400 facetów albo więcej.
Nie wiem o ile rzędów się mylę.
Dolicz do tego booty ponieważ biznes musi się rozwijać.
Teraz odwróć sytuacje i wyobraź sobie siebie w tym położeniu.

facetowi chyba nie przeszkadza jak pisze mu kilka dziewczyn wink

16 Ostatnio edytowany przez kwadrad (2016-08-04 20:44:07)

Zależy pewnie co piszą ale wyobraź sobie ze trzeba czytać to dzień po dniu , tydzień po tygodniu.
Gubisz wątki , nie pamiętasz o szczegółach...
Nie nadążasz prowadzić kilku dyskusji równoległe.
To droga do zagłady wink

17

kareninka napisał/a:

Dlaczego? Bo facet nawiązujący kontakt tak nudno na pewno nie ma nic ciekawego do zaoferowania, zero jakiejś porywającej osobowości

Weź pod uwagę,że większość ludzi jest przeciętna,ja rozumiem,że kobieta chce wyjątkowego faceta,jednak  ta większość facetów,mimo,że jest w porządku,nie potrafią dobrze się sprzedać,jak ja to mówię,nie mają dobrego marketingu swojej osoby.
Za to Ci wygadani,mający  ogromną pewność siebie,wcale aż tacy wspaniali nie są,chociaż się za takich uważają.

18

Przyszło mi coś do głowy,  panowie założcie sobie  fałszywe konto jako kobieta, albo dwa konta(jedno ze zdjęciem niezbyt urodzi wym,  a drugie z bardzo ladnym) i zobaczycie co się tak naprawdę dzieje na takim portalu i ilu facetom będziecie chcieli odpisać. 
To może być ciekawy eksperyment.

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024