Witajcie,
Dziewczyny, kobiety, panie ile czasu Wam potrzeba aby stwierdzić czy nowo poznany mężczyzna jest odpowiedni do stworzenia związku?
Pozdrawiam.
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Ile czasu
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witajcie,
Dziewczyny, kobiety, panie ile czasu Wam potrzeba aby stwierdzić czy nowo poznany mężczyzna jest odpowiedni do stworzenia związku?
Pozdrawiam.
Witajcie,
Pozdrawiam.
Według grafiku wydanego przez WHO pińć dni, a według chłopskiego rozumu: zależy co to za nowo poznany mężczyzna.
Ciekawa odpowiedź. Pytanie może jest dosyć prozaiczne ale poważne. No właśnie a co znaczy - zależy co to za mężczyzna?
Gościu213 opisz konkretny przypadek, którym chcesz się zająć, bo czynników wpływających na decyzję, bądź jej brak jest multum. Zadajesz generyczne pytanie, a oczekujesz konkretu...
Edycja: I żeby było ciekawiej dodam: zależy co to za kobieta, która poznaje.
Gość 213 jesli myślisz ze ktos Ci rozpisze wzór matematyczny w którym wystarczy podstawić pewne dane by wyskoczył wynik czyli czas potrzebny do podjęcia przez kobietę decyzji czy facet sie "nadaje" do związku czy nie to chyba żarty sobie stroisz Ile masz lat ...16? Bo tylko młody wiek móglby Cie ewentualnie tłumaczyć. Zakładając ze wlasnie tyle masz zdradzę Ci pewne prawdy. To zależy od:
1) indywidualnych cech charakteru kobiety;
2) indywidualnych cech charakteru mężczyzny;
3) okoliczności poznania/nawiązania znajomosci;
4) intensywności spotkań i kontaktu;
5) itp itd....
Mam nadzieje ze pomogłam
Dziekuje za ciekawe odpowiedzi, oczywiście nie chodzi o żaden wzór tylko o zrozumienie sytuacji.
W skrócie sytuacja wygląda tak, czas poznania to 3 miesiące, wszystko wydawało się w porządku, wzajemne zainteresowanie, kontakt średnio 2x w tygodniu .... i brak określenia sie. Pojawia się stwierdzenie, ze w dłuższej perspektywie nic z tego nie będzie - nie wiem o co chodzi i jak to interpretować a dobrze mi z nią i jej podobno ze mną...
To nie ma znaczenia.Jesli to ma byc zwiazek, to bedzie.Znam takich, co sie oswiadczali na pierwszym spotkaniu i nic z tego nie bylo.Niekiedy nie ma zadnych deklaracji, ale po prostu widac, ze jest sie razem.Zwroc uwage, jak on Cie traktuje, czy poznaje Cie ze swoimi znajomymi, czy mowi o Tobie jako o swojej dziewczynie, zy mowi, co kiedys tam razem zrobicie, gdzie pojedziecie...
A....teraz doczytalam.Gosciu, jestes netfacetem ? To taka sama odpowiedz.
A ja się nie zgadzam. Jeśli ona stwierdza, że w dłuższej perspektywie nic nie będzie to czym prędzej powinieneś jej pomachać. Nie słuchanie drugiej strony w dłuższej perspektywnie może poważnie zaboleć.
Rozbrajaja mnie Forumowicze, ktorzy oczekuja od nas konkretow tego typu.
Ja poznalam mojego meza i po paru dniach wiedzialam: to jest to. A szukalam dlugo. Mialam grubo ponad 30 lat....
Moja przyjaciolka mieszkala z facetem 3 lata, dwa poprzednie lata byla z nim w luznym zwiazku. Rozeszli sie, bo ona doszukala sie w nim wad, ktore wylazly, jak szydlo z worka dopiero po dlugim czasie.
Nie ma recepty.
A juz na pewno nie tu na Forum.
Podpowiedziec musi ci serce plus rozsadek. Jesli ona juz po 3 miesiacach nie jest pewna tego ukladu, miga sie, nie chce- to raczej zegnaj Genia, chyba, ze taka luzniejszawsza znajomosc ci odpowiada i nie masz parcia na zwiazek. Ten pierwszy czas zakochania, to czas motyli, zwariowania i wielkiego zakochania.
Jesli teraz juz jej cos zgrzyta, to jak ona zobaczy, ze ty takze masz czasami smierdzace skarpety, tudziez nieswiezy zapach z ust nad ranem, oraz miewasz gazy po grochowce- nic z tego nie bedzie. Bo na poczatku szalonej, zakochanej znajomosci tego sie nie dostrzega.
Bo w tym caly jest ambaras, zeby dwoje chcialo na raz.....
(...) W skrócie sytuacja wygląda tak, czas poznania to 3 miesiące, wszystko wydawało się w porządku, wzajemne zainteresowanie, kontakt średnio 2x w tygodniu .... i brak określenia sie. (...)
Oczekujesz "mój Ci on jest" po 3 miesiącach znajomości? Opisana kobieta, być może, nie zdawała sobie sprawy z tego, że szukasz kandydatki na żonę i nie chcesz tracić czasu na inne znajomości.
(...) Pojawia się stwierdzenie, ze w dłuższej perspektywie nic z tego nie będzie - nie wiem o co chodzi i jak to interpretować a dobrze mi z nią i jej podobno ze mną...
Skoro "pojawia się" takie stwierdzenie, to warto uwierzyć, że osoba, która je powiedziała zna siebie i wie, co mówi. To, że komuś "jest dobrze" z drugą osobą nie jest równoznaczne z tym, że chce u jej boku spędzić życie.
Wyjeżdżaliśmy razem wiec czasu sie trochę nazbieralo. Nie szukam tutaj odpowiedzi tylko próbuję to sobie wytłumaczyć
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Ile czasu
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024