Ile czasu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Ile czasu

Witajcie,

Dziewczyny, kobiety, panie ile czasu Wam potrzeba aby stwierdzić czy nowo poznany mężczyzna jest odpowiedni do stworzenia związku?

Pozdrawiam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ile czasu
gosc213 napisał/a:

Witajcie,

Dziewczyny, kobiety, panie ile czasu Wam potrzeba aby stwierdzić czy nowo poznany mężczyzna jest odpowiedni do stworzenia związku?

Pozdrawiam.

Według grafiku wydanego przez WHO pińć dni, a według chłopskiego rozumu: zależy co to za nowo poznany mężczyzna.

3

smile Ciekawa odpowiedź. Pytanie może jest dosyć prozaiczne ale poważne. No właśnie a co znaczy - zależy co to za mężczyzna?

4 Ostatnio edytowany przez Klio (2016-07-12 20:12:14)

Gościu213 opisz konkretny przypadek, którym chcesz się zająć, bo czynników wpływających na decyzję, bądź jej brak jest multum. Zadajesz generyczne pytanie, a oczekujesz konkretu...

Edycja: I żeby było ciekawiej dodam: zależy co to za kobieta, która poznaje.

5 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2016-07-12 20:24:39)

Gość 213 jesli myślisz ze ktos Ci rozpisze wzór matematyczny w którym wystarczy podstawić pewne dane by wyskoczył wynik czyli czas potrzebny do podjęcia przez kobietę decyzji czy facet sie "nadaje" do związku czy nie to chyba żarty sobie stroisz big_smile Ile masz lat ...16? Bo tylko młody wiek móglby Cie ewentualnie tłumaczyć. Zakładając ze wlasnie tyle masz zdradzę Ci pewne prawdy. To zależy od:
1) indywidualnych cech charakteru kobiety;
2) indywidualnych cech charakteru mężczyzny;
3) okoliczności poznania/nawiązania znajomosci;
4) intensywności spotkań i kontaktu;
5) itp itd....
Mam nadzieje ze pomogłam big_smile

6

Dziekuje za ciekawe odpowiedzi, oczywiście nie chodzi o żaden wzór tylko o zrozumienie sytuacji.
W skrócie sytuacja wygląda tak, czas poznania to 3 miesiące, wszystko wydawało się w porządku, wzajemne zainteresowanie, kontakt średnio 2x w tygodniu .... i  brak określenia sie. Pojawia się stwierdzenie, ze w dłuższej perspektywie nic z tego nie będzie - nie wiem o co chodzi i jak to interpretować a dobrze mi z nią i jej podobno ze mną... hmm

7 Ostatnio edytowany przez verdad (2016-07-19 07:36:52)

To nie ma znaczenia.Jesli to ma byc zwiazek, to bedzie.Znam takich, co sie oswiadczali na pierwszym spotkaniu i nic z tego nie bylo.Niekiedy nie ma zadnych deklaracji, ale po prostu widac, ze jest sie razem.Zwroc uwage, jak on Cie traktuje, czy poznaje Cie ze swoimi znajomymi, czy mowi o Tobie jako o swojej dziewczynie, zy mowi, co kiedys tam razem zrobicie, gdzie pojedziecie...

A....teraz doczytalam.Gosciu, jestes netfacetem ? To taka sama odpowiedz.

8

A ja się nie zgadzam. Jeśli ona stwierdza, że w dłuższej perspektywie nic nie będzie to czym prędzej powinieneś jej pomachać. Nie słuchanie drugiej strony w dłuższej perspektywnie może poważnie zaboleć.

9 Ostatnio edytowany przez Gosia1962 (2016-07-19 11:05:26)

Rozbrajaja mnie Forumowicze, ktorzy oczekuja od nas konkretow tego typu.
Ja poznalam mojego meza i po paru dniach wiedzialam: to jest to. A szukalam dlugo. Mialam grubo ponad 30 lat....
Moja przyjaciolka mieszkala z facetem 3 lata, dwa poprzednie lata byla z nim w luznym zwiazku. Rozeszli sie, bo ona doszukala sie w nim wad, ktore wylazly, jak szydlo z worka dopiero po dlugim czasie.
Nie ma recepty.
A juz na pewno nie tu na Forum.
Podpowiedziec musi ci serce plus rozsadek. Jesli ona juz po 3 miesiacach nie jest pewna tego ukladu, miga sie, nie chce- to raczej zegnaj Genia, chyba, ze taka luzniejszawsza znajomosc ci odpowiada i nie masz parcia na zwiazek. Ten pierwszy czas zakochania, to czas motyli, zwariowania i wielkiego zakochania.
Jesli teraz juz jej cos zgrzyta, to jak ona zobaczy, ze ty takze masz czasami smierdzace skarpety, tudziez nieswiezy zapach z ust nad ranem, oraz miewasz gazy po grochowce- nic z tego nie bedzie. Bo na poczatku szalonej, zakochanej znajomosci tego sie nie dostrzega.

Bo w tym caly jest ambaras, zeby dwoje chcialo na raz.....

10

gosc213 napisał/a:

(...) W skrócie sytuacja wygląda tak, czas poznania to 3 miesiące, wszystko wydawało się w porządku, wzajemne zainteresowanie, kontakt średnio 2x w tygodniu .... i  brak określenia sie. (...)

Oczekujesz "mój Ci on jest" po 3 miesiącach znajomości? Opisana kobieta, być może, nie zdawała sobie sprawy z tego, że szukasz kandydatki na żonę i nie chcesz tracić czasu na inne znajomości.

(...) Pojawia się stwierdzenie, ze w dłuższej perspektywie nic z tego nie będzie - nie wiem o co chodzi i jak to interpretować a dobrze mi z nią i jej podobno ze mną... hmm

Skoro "pojawia się" takie stwierdzenie, to warto uwierzyć, że osoba, która je powiedziała zna siebie i wie, co mówi. To, że komuś "jest dobrze" z drugą osobą nie jest równoznaczne z tym, że chce u jej boku spędzić życie.

11

Wyjeżdżaliśmy razem wiec czasu sie trochę nazbieralo. Nie szukam tutaj odpowiedzi tylko próbuję to sobie wytłumaczyć smile

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024