Dużo starszy partner. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dużo starszy partner.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Dużo starszy partner.

Dobry wieczór!

Poznałam mężczyznę o 21 lat starszego ode mnie. Nie planowałam związku, raczej to były luźne rozmowy przez telefon, ale zaiskrzyło, spotykamy się od pół roku. Jest dobrym człowiekiem, podzielam jego spojrzenie na świat, dogadujemy się, w łóżku też się nam układa. Planujemy zamieszkać razem, on pracuje, ja również jestem niezależna finansowo. Chciałabym, żebyście się podzielili swoimi doświadczeniami związanymi z tego typu związkami - jeśli w takowych jesteście, macie za sobą, lub też tak jak ja, przymierzacie się do nich. Być może jesteście też w stanie powiedzieć coś na ten temat, na przykładach takich związków istniejących w Waszym otoczeniu?

Pozdrawiam, i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dużo starszy partner.

Spotykasz się z nim od pół roku, planujecie wspólne mieszkanie, więc wnioskuję, że go znasz i dobrze się między Wami układa smile
Po co Ci opinia obcych ludzi na forum????
Każdy związek jest inny. A ty skup się na tym, by Wam było dobrze wink

3

Mogę się wypowiedzieć bo mam męża z duża różnica wieku ,20 lat
Moje doświadczenia są fatalne,nawet post dzisiaj założyłam o tym.
Ale z tego co piszesz to Ty pracujesz i jestes niezależna.I tak trzymaj
A pół roku to trochę mało zeby sie poznać ,ale trzymam kciuki.
Nie pozwól sie jednak zdominować i od początku miej swoje zdanie

4

jezeli chodzi o czas to uwazam ze czasami wystarczy pol roku zeby sie pozanc a czasami kilka lat jest za malo. czas jest pojeciem wzglednym. jezeli spedzacie ze soba duzo czasu, rozmaweiacie szczerze ow szytskim to wydaje mi sie ze pol roku wystarczy zeby kogos poznac do takiego stopnia by moc wspolnie zamieszac. jezeli natomiast chodzi o wiek to popieram wypowiedz katerina81 i uwazam ze nie ma sensu zebys patrzyla na ludzi. nie mozesz kazdemu dogodzic. ludzie gadaja i zawsze beda gadac. czy bedziesz ze starszym mezczyza czy z rowiesnikiem to bez znaczenia. powod do rozmow zawsze sie znajdzie. nie przejmuj sie ludzmi i rob to co Ci dytkuje serce. lepiej zalowac tego co sie zrobilo niz cale zycie myslec ze cos moglismy zrobic. jezeli nawet wam sie nie ulozy, trudno. moim zdaniem warto sprobowac smile

5

Wyobraź sobie jak będziecie razem wyglądać kiedy Ty będziesz mieć 40 lat a on 60...

6

Pytam, bo opinie mojej rodziny są podzielone. Jedni to akceptują, inni nie krytykują mnie, ale podrzucają właśnie ten argument, że za parę lat, będę żałować, bo może pogorszyć się mu zdrowie, że nie będzie już tak sprawny w łóżku. Cały czas się poznajemy, to spokojny facet, jest domatorem tak jak ja. On ma syna z poprzedniego związku, ja też, z moim synem złapał dobry kontakt, ja z jego też, staramy się delikatnie podchodzić do tematu, nic na siłę. Nie pytam co mam robić, raczej jestem ciekawa jak się takie związki wyglądają w praktyce, po tych kilku latach. Nie oczekuje fajerwerków, biorę gościa z dobrodziejstwem inwentarza, i nie obawiam się tego, co przyniesie mi ten związek, wychodzę z założenia, że będę się starać najlepiej jak potrafię.

7

Gosiakalonik, czuję, że go kocham i wolę przeżyć szczęśliwie nawet te kilka lat, niż później żałować, że nie spróbowałam. Dlatego staram się nie przejmować tym, co myślą o nas ludzie, bo nikt za mnie życia nie przeżyje.

8

bachelorette napisał/a:

Gosiakalonik, czuję, że go kocham i wolę przeżyć szczęśliwie nawet te kilka lat, niż później żałować, że nie spróbowałam. Dlatego staram się nie przejmować tym, co myślą o nas ludzie, bo nikt za mnie życia nie przeżyje.

Bardzo dobre podejście smile

Na pocieszenie powiem Ci, że moja babcia była młodsza od dziadka o 14 lat. Z relacji i opowiadań rodzinnych wiem, że byli szczęśliwym małżeństwem. Szanowali się i bardzo kochali smile

9

Mój facet  jest prawie 16 lat starszy ode mnie. Jest szczupły  dba o siebie  i nie wygląda na swój  wiek. Jedyne czym się martwie  to jego zdrowiem ale badania robimy i jest okay. Poza tym nie ma reguły  na to kto pierwszy umrze lub zachoruje  to może dotknąć  nawet rowiesnika.  Moja mama i tata byli rówieśnikami  i ojciec  wcześnie  umarł . Nie ma na to reguły.  Z kolei zauważyłam  że dzisiejsi np 50 czy 60 latkowie wyglądają  lepiej  niż osoby w takim wieku np w latach 90tych. Ludzie dbają  o siebie  a wiek się wydluza.

10

Ja bym chyba nie mogła być z facetem, który mógłby być moim ojcem. Za duża przepaść emocjonalna chyba...

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dużo starszy partner.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024