Jak zaufać po toksycznym związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak zaufać po toksycznym związku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Jak zaufać po toksycznym związku

Witam.
Już od poprzedniego związku miął rok. Niestety zranił mnie jak się okazuję. Myślałam że to już przeszło już wszytko ale niestety jednak nie. Po mimo tyle czasu nadal się boję zaufać chłopakowi, a nawet się zakochać. Boję się że znowu zostanę zraniona.
Niedawno spotkałam się z Arkiem przy którym właśnie sobie zdałam sprawę, że nie jestem gotowa na kolejny związek z powodu strachu. Zaufam a On kiedyś mnie zrani. Poznałam go bliżej jednak nie chcę z nim być . Mam niedługo drugą randkę ale z kimś innym w sumie bardziej mi się podoba nawet o wiele bardziej od poprzednika ale i tak są obawy.

Jak sobie z tym poradzić? Może nie jestem jednak gotwa na wiązek ale w głębi serca chcę mieć chłopaka i zaufać komuś. Kiedy powinien ustać ten strach?

Napisałam trochę to chaotycznie za co przepraszam nie umiem tak pisać spójnie i ciekawie jak niektórzy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak zaufać po toksycznym związku

Tu nie chodzi o ciekawe pisanie, tylko o szczere pisanie. Samo "chcenie" posiadania chłopaka też nie wystarczy aby temu atrakcyjniejszemu nagle zaufać. Z niczym się nie spiesz. Nie musisz już po pierwszej randce "mieć chłopaka". Spotkajcie się raz, drugi, trzeci, dziesiąty... Poznaj lepiej tego "potencjalnego kandydata". W międzyczasie zastanów się, czego tak naprawdę oczekujesz od swojego chłopaka, czego chcesz a czego za nic w świecie nie chcesz powtórzyć w nowym związku. Z czasem zobaczysz, czy to właśnie "ten" chłopak ma szansę być Twoim. Nic na siłę...

3

Odp: Jak zaufać po toksycznym związku

Ja bym na Twoim miejscu podchodziła na razie do tych spotkań luźno. Po prostu chodzisz na randki - nie rób niczego, czego nie chcesz. Nie masz ochoty brnąć w jakąś relację, to nie brnij. Nie musisz zaraz wiązać się z tym chłopakiem na nie wiadomo ile. Nie obiecuj mu niczego, po prostu go poznaj.
Rozumiem Twoje obawy, bo ja się też kiedyś na kimś naprawdę ciężko przejechałam. Miałam po tym okres, gdzie poważne związki w ogóle nie były mi w głowie, ale dużo wtedy chodziłam na randki. To było dobre parę lat temu, a tamten związek tak porąbany, że szybko się po tym pozbierałam, bo jak to się skończyło, to mi wrócił jakiś taki wewnętrzny spokój. I niby mam już to dawno za sobą, niby zmądrzałam od tamtego czasu i wiem, że do takiej relacji więcej nie dopuszczę, ale jakieś tam stare obawy i tak gdzieś zostają. Zawsze już będzie jakaś wewnętrzna obawa, czy ktoś mnie nie zrobi w jajo, albo nie będzie znowu toksycznie i źle. I niestety nigdy nie ma takiej gwarancji. Każde zaufanie można zawieść, ludziom się rozpadają związki po 10, czy 15 latach nawet, więc nie da się przewidzieć, czy będzie dobrze. I mimo wszystko uważam, że nie ma co się oglądać na jakichś dupków sprzed lat i przez jakiegoś palanta skreślić w przyszłości wartościowego człowieka.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak zaufać po toksycznym związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024