Podejrzewam, że mogę być w ciazy, ale zastanawia mnie jedna sprawa. Po wyproznieniu czuje ból brzucha taki jak przed okresem, ale taki sam ból czuje też po orgaźmie i zazwyczaj taki ból czuje przed okresem. Teraz też tak czuje i zastanawiam sie, czy dostanę okresu czy nie. Wiem, że nikt tutaj nie jest wrozka, ale na zrobienie testu muszę poczekać.
Okres dostałam 5 czerwca i mam cykle 24-29 dniowe, ale ostatnio mam 26-29 dniowe z przewagą na 26-27dni. I stosunek był w 13-15dc z końcem w środku czyli szanse są bardzo duże.
Piersi bolą od 2 dni a brzuch tak 4-5 dni i ten bol pojawia się na krótko i przestaje. Mam też zgagę I zaparcia. Okres powinien być za 4 dni.
I moje pytania brzmią czy miała któraś takie bóle brzucha po orgaźmie I wyproznieniu i z czego to może być ?
No i ta ciąża. Chciałabym i może dlatego tak szukam objawów.
Podczas oragzmu są skurcze macicy stąd ból.
Co do ciąży to moim pierwszym objawem był guzek na piersi blisko pachy jak się okazało gruczoł.
Potem mdłości itp ale to już w drugim miesiacu.
Musisz poczekać te kilka dni albo iść i zrobić badanie z krwi beta hcg - kolo 30 zł
To, że podczas orgazmu są skurcze macicy to wiem i rozumiem, ale czemu akurat przed okresem boli? I jeszcze to wypróżnianie..
Nie no raczej poczekam i test zrobię za tydzien jeśli okresu nie będzie. Nie chce się za bardzo nakręcić.
Może dlatego, że w macicy jest jakby błona, która ją wyściela. Przed okresem organizm szykuje się do " wyrzucenia jej" jest tam wtedy jakby rana i stad ból.
Poczekaj spokojnie te 4 dni, jak nie dostaniesz okresu, zrób test i już będziesz wiedzieć więcej
Moim pierwszym objawem byl wlasnie bol " miesiaczkowy" po sexie i zgaga.
Calkiem mozliwe ze trafikiscie w owulacje
I jak tam? Coś się wyjaśniło?