Czy to ciąża? wczesne objawy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy to ciąża? wczesne objawy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Czy to ciąża? wczesne objawy

Witam drogie Panie..
Chciałabym poradzić się Was w szczególności kobiet które już były lub są w ciąży.
Konkretnie chodzi o pierwsze objawy, te najwcześniejsze. Opiszę Wam pokrótce jak wygląda u mnie sytuacja smile

Ostatnią miesiączkę miałam 18 maja, skończyła się około 22 maja, cykle mam nieregularne, przeważnie okres mi się pojawia 2-3 tygodnie po terminie
spodziewanej miesiączki. 22 w ostatni dzień okresu kochaliśmy się z chłopakiem do końca, następnie 4 dni po miesiączce, oraz 6 i 7 dni po miesiączce. Były to stosunki do końca w środku. Nie wiem czy już miałam dni owulacyjne ponieważ przez nieregularne miesiączki ciężko to wyliczyć ale mniej więcej wiem bo zawsze tak tydzień po miesiączce zaczyna mnie boleć podbrzusze i pojawia się śluz. W dni w których kochaliśmy się bolał mnie trochę brzuch do końca ale pewna nie jestem że dni płodne akurat były, no i druga sprawa że przecież plemniki mogą żyć jeszcze w ciele kobiety przez parę dni.

Tydzień temu w niedzielę dopadł mnie straszny ból piersi, zdziwiło mnie to ponieważ nigdy nie bolały mnie piersi 2 tyg przed spodziewaną miesiączką, no i tymbardziej że nigdy nie mam w terminie, więc zawsze tak parę dni przed okresem zaczynały mnie boleć, do tego cały czas boli mnie podbrzusze, jestem osłabiona, raz mi zimno, raz ciepło, spać mi się chce, zasypiam w dzień co kiedyś mi się nie udawało w ogóle, mam straszne nastroje i jeszcze jeden fakt który mnie zaniepokoił to metaliczny smak w ustach od zeszłego weekendu przy piciu piwa, soku, jedzeniu nie których rzeczy. Nie jest on stały ale pojawia się co parę dni. Wiele razy już mi się w życiu wydawało że jestem w ciąży a nie byłam, jednak teraz coś czuje, nie wiem ale jakąś intuicję jak wcześniej nie miałam, czuje że coś sie dzieje z moim organizmem. No i nie pokoi mnie szybki ból piersi , szczególnie sutków i ten metaliczny smak w buzi. Zdziwiłam się że tydzień, dwa po stosunku mam takie coś ale przeczytałam już wypowiedzi kobiet na różnych portalach i nie tylko i wyczytałam że zarówno ból piersi jak i metaliczny smak mogą pojawić się już w parę dni , w tydzień po stosunku w którym doszło do zapłodnienia. Zrobiłam dzisiaj bete hcg z krwi ale wynik będę miała dopiero jutro rano. Nie mogę się już doczekać, czy 15 dni po stosunku to nie będzie za szybko żeby beta wykazała ciążę ? czy któraś z Pań miała szybkie lub podobne objawy do moich?

z góry dziękuje za każdą odp. smile Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :
Odp: Czy to ciąża? wczesne objawy

Powiem Ci tak, przy pierwszej i drugiej ciąży miałam , jako pierwsze objawy, to niesamowite uczucie zmęczenia i senności oraz bolała mnie głowa. Przy pierwszej ciąży nie bolały mnie piersi, przy drugiej potworny ból już 10 dni od owulacji oraz rozwalony humor.
Ciąża jest jak najprawdopodobniej możliwa.
Nie warto doszukiwać się objawów, bo mogą być mylne, a mdłości przychodzą około 7 tyg ciąży że względu na gwałtowny wzrost hormonów.
Rozumiem że staraliscie się o dziecko i życzę go wam z całego serca.
Ja przy staraniach na pierwsze dziecko miałam wrażenie że za każdym razem zaszlam w ciaze i miałam podobne objawy co ty, okazywały się jednak mylne. Spróbuj troszeczkę się wyciszyć.
Prawdy dowiesz się jutro smile
Fakt człowiek już by chciał wiedzieć, ale niestety czasu nie przyspieszony.
Daj jutro znać koniecznie jaki był wynik bety, pozdrawiam!!!!

3

mój pierwszy objaw to ból piersi - 6 tydzień ciąży. Nie pamiętam czy byłam zmęczona, czy coś mnie pobolewało czy nie. Nie zwracałam na to uwagi, pracowałam, nie miałam czasu się nad tym zastanawiać. Dopiero ból piersi zwrócił moją uwagę, gdy poszłam do lekarza od razu po pierwszym pozytywnym teście byłam w 6tyg 6dn.
Pozdrawiam, powodzenia.

4

dziękuje na pewno dam znać ! smile już się doczekać nie mogę strasznie! smile

Patrycja Kornelia napisał/a:

Powiem Ci tak, przy pierwszej i drugiej ciąży miałam , jako pierwsze objawy, to niesamowite uczucie zmęczenia i senności oraz bolała mnie głowa. Przy pierwszej ciąży nie bolały mnie piersi, przy drugiej potworny ból już 10 dni od owulacji oraz rozwalony humor.
Ciąża jest jak najprawdopodobniej możliwa.
Nie warto doszukiwać się objawów, bo mogą być mylne, a mdłości przychodzą około 7 tyg ciąży że względu na gwałtowny wzrost hormonów.
Rozumiem że staraliscie się o dziecko i życzę go wam z całego serca.
Ja przy staraniach na pierwsze dziecko miałam wrażenie że za każdym razem zaszlam w ciaze i miałam podobne objawy co ty, okazywały się jednak mylne. Spróbuj troszeczkę się wyciszyć.
Prawdy dowiesz się jutro smile
Fakt człowiek już by chciał wiedzieć, ale niestety czasu nie przyspieszony.
Daj jutro znać koniecznie jaki był wynik bety, pozdrawiam!!!!

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy to ciąża? wczesne objawy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024