Witam drogie Panie..
Chciałabym poradzić się Was w szczególności kobiet które już były lub są w ciąży.
Konkretnie chodzi o pierwsze objawy, te najwcześniejsze. Opiszę Wam pokrótce jak wygląda u mnie sytuacja
Ostatnią miesiączkę miałam 18 maja, skończyła się około 22 maja, cykle mam nieregularne, przeważnie okres mi się pojawia 2-3 tygodnie po terminie
spodziewanej miesiączki. 22 w ostatni dzień okresu kochaliśmy się z chłopakiem do końca, następnie 4 dni po miesiączce, oraz 6 i 7 dni po miesiączce. Były to stosunki do końca w środku. Nie wiem czy już miałam dni owulacyjne ponieważ przez nieregularne miesiączki ciężko to wyliczyć ale mniej więcej wiem bo zawsze tak tydzień po miesiączce zaczyna mnie boleć podbrzusze i pojawia się śluz. W dni w których kochaliśmy się bolał mnie trochę brzuch do końca ale pewna nie jestem że dni płodne akurat były, no i druga sprawa że przecież plemniki mogą żyć jeszcze w ciele kobiety przez parę dni.
Tydzień temu w niedzielę dopadł mnie straszny ból piersi, zdziwiło mnie to ponieważ nigdy nie bolały mnie piersi 2 tyg przed spodziewaną miesiączką, no i tymbardziej że nigdy nie mam w terminie, więc zawsze tak parę dni przed okresem zaczynały mnie boleć, do tego cały czas boli mnie podbrzusze, jestem osłabiona, raz mi zimno, raz ciepło, spać mi się chce, zasypiam w dzień co kiedyś mi się nie udawało w ogóle, mam straszne nastroje i jeszcze jeden fakt który mnie zaniepokoił to metaliczny smak w ustach od zeszłego weekendu przy piciu piwa, soku, jedzeniu nie których rzeczy. Nie jest on stały ale pojawia się co parę dni. Wiele razy już mi się w życiu wydawało że jestem w ciąży a nie byłam, jednak teraz coś czuje, nie wiem ale jakąś intuicję jak wcześniej nie miałam, czuje że coś sie dzieje z moim organizmem. No i nie pokoi mnie szybki ból piersi , szczególnie sutków i ten metaliczny smak w buzi. Zdziwiłam się że tydzień, dwa po stosunku mam takie coś ale przeczytałam już wypowiedzi kobiet na różnych portalach i nie tylko i wyczytałam że zarówno ból piersi jak i metaliczny smak mogą pojawić się już w parę dni , w tydzień po stosunku w którym doszło do zapłodnienia. Zrobiłam dzisiaj bete hcg z krwi ale wynik będę miała dopiero jutro rano. Nie mogę się już doczekać, czy 15 dni po stosunku to nie będzie za szybko żeby beta wykazała ciążę ? czy któraś z Pań miała szybkie lub podobne objawy do moich?
z góry dziękuje za każdą odp.
Pozdrawiam