bycie ciota przez całe życie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » bycie ciota przez całe życie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez Żałosny (2016-05-19 10:29:29)

Temat: bycie ciota przez całe życie

Hej! Gnębili mnie w podstawówce, gimnazjum, liceum, na studiach było już lepiej, ale nadal z nikim nie rozmawiałem. Jestem zamknięty na bodźce z zewnątrz, przechodzę przez życie obojętnie, jakby z klapkami na oczach, byleby tylko nic mnie nie spotkało. W wieku 17 lat poznałem dziewczynę. Poznałem ją tylko dlatego, że sama się na mnie rzuciła, bo nie byłem taki brzydki. Zaczęliśmy się całować. Później się spotykaliśmy...nic nie mówiłem za bardzo na spotkaniach...ona mówiła, żebym coś mówił, a ja nic... ale ona była cierpliwa i w końcu zacząłem coś się tam odzywać... po jakimś roku męczarni ze mną, zdradziła mnie(ale ja o tym nie wiedziałem), zerwała ze mną, a później chciała wrócić....oczywiście przyjąłem to, bo jestem takim lemingiem co idzie ciągle przed siebie...Po roku dowiedziałem się o zdradzie...zerwałem z nią, ale szybko wróciłem... bardzo się hmm... starała, a ja jak leming dalej, ciągle to samo, no i ten związek trwał jeszcze 8 lat aż do teraz, powiedziała mi ze nie czuje nic do mnie. Gdy ktoś mnie o coś pyta, nie przychodzi mi do głowy kompletnie nic, mój umysł się zamyka, złość potrafię pokazać tylko w stosunku do tych którzy mnie kochają. Albo są do mnie przywiązani. Mam problemy z koncentracją. Bardzo mało odczuwam emocji. Są jakby zablokowane. I stałem się egoistą. W ogóle nie obchodzą mnie inni. I mam problemy z pamięcią, dużo rzeczy zapominam.
Czy znacie jakiegoś dobrego psychiatrę albo psychologa zajmującego się mniej-więcej takimi problemami? Bo chciałbym się w końcu zmienić. Wiem, że to trochę późno, ale czy to możliwe?
pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: bycie ciota przez całe życie

Na takie zmiany nigdy nie jest za późno. Do psychiatry chodzi się będąc chorym. Ty nie jesteś chory. Do psychologa można iść, ale musisz poszukać takiego który specjalizuje się w rozwiązywaniu problemów jak Twoje. Masz jakieś zainteresowania, hobby?

3

Ale jeśli przez całe życie było się kimś takim to jest w ogóle to możliwe? Bo kurcze ja siebie strasznie nienawidzę.
Jakiejś pasji nie mam... Od małego tylko gram na komputerze. Lubię np. psy. mam 2. a raczej moja rodzina ma. dobrze że mam rodzinę. Jedyne co znałem to była ta kobieta która mnie dawno temu zdradziła. Chodziłem z nią na basen, cały sezon jeździliśmy sobie na łyżwach. Z nią wszystko trochę łatwiejsze było jak z nią szedłem to byłem silny jej siłą. Ale teraz jej nie ma i jestem pusty. Nic mi się nie chce. Mam beznadziejna pracę. Nic tak naprawdę nie umiem robić. A jak znaleźć takiego co specjalizuje się w takich problemach?

4

Żałosny napisał/a:

Ale jeśli przez całe życie było się kimś takim to jest w ogóle to możliwe? Bo kurcze ja siebie strasznie nienawidzę.
Jakiejś pasji nie mam... Od małego tylko gram na komputerze. Lubię np. psy. mam 2. a raczej moja rodzina ma. dobrze że mam rodzinę. Jedyne co znałem to była ta kobieta która mnie dawno temu zdradziła. Chodziłem z nią na basen, cały sezon jeździliśmy sobie na łyżwach. Z nią wszystko trochę łatwiejsze było jak z nią szedłem to byłem silny jej siłą. Ale teraz jej nie ma i jestem pusty. Nic mi się nie chce. Mam beznadziejna pracę. Nic tak naprawdę nie umiem robić. A jak znaleźć takiego co specjalizuje się w takich problemach?

Tak,jest możliwe.

Należy tylko włożyć w siebie kawał solidnej pracy,i przestać się mazać.

Wystarczy,że trafisz do pierwszego,który prawidłowo Ciebie zdiagnozuje.
Chcieć to móc.

I zmień ten nick...bo już przez to, miałabym ochotę Ci nakopać big_smile

5

Wszystko jest możliwe. Ja do pewnego wieku miałem podobne mniemanie o sobie jak Ty. Dziś jestem całkiem inną osobą. Inaczej, jestem tą samą osobą, ale znalazłem swoje silne strony, nabrałem pewności siebie i świadomości o swojej wartości. Natomiast łatwe to nie będzie bo nigdy nie jest i wymaga czasu i pracy. Psycholog może pomóc. Większość pisze w czym się specjalizuje. Niektórzy udzielają porad on-line. Ale to jest tylko taka analiza bardzo pobieżna i zwykle i tak zapraszają na spotkanie na żywo. Sprawdź sobie na psychorada.pl. Kiedyś skorzystałem, czasami mają darmowe porady co jakiś czas. Ale i tak zawsze zapraszają do siebie, bo nie da się zdiagnozować on-line w całości. Zawsze jednak możesz mieć jakiś punkt zaczepienia.

6

Troll - poza tym już się chłopak wypłakiwał http://www.netkobiety.pl/t95642.html

7

Założyłeś już podobny temat, dlatego ten zostaje zamknięty. Proszę o zapoznanie się z Regulaminem Forum oraz stosowanie do jego zapisów.
Z pozdrowieniami, Olinka

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » bycie ciota przez całe życie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024