prezent pomocy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1 Ostatnio edytowany przez samotnax4 (2016-04-30 22:40:29)

Temat: prezent pomocy

Potrzebuję waszej pomocy, bo mi nic do głowy nie przychodzi. Przeszukałam internet i nic nie znalazłam. Za 2 tygodnie mam komunię chrześniaka i nie mam pomysłu na prezent. Rower dostanie od dziadka, aparat od ojca,. Medalik, telefon, tablet, laptop, xbox posiada. Pieniedzy mu nie dam, bo mały wychowuje się w patologicznej rodzinie i nic z tych pieniędzy nie zobaczy. Myślałam, żeby wykupić mu kurs językowy czy cos w tym stylu, ale nikt nie bedzie go tam prowadzał, a ja pracuję 14 godzin dziennie i nie będe miała na to czasu. Chciałam kupić mu troche ciuchów i buty, ale siostra mnie ochrzaniła, że niepoważna jestem. Myślałam o psp, ale gry sa przecież i na tablecie i na telefonie, więc to chyba bez sensu. Może macie jakiś pomysł? Proszę darujcie sobie teksty typu, że to ma byc symboliczne itp, bo znam moja rodzinę i wiem co dostanie. Jako chrzestna nie chcę wyjść z najgorszym prezentem. A nie oszukujmy się, dla dzieci prezenty są ważne. I chciałabym, żeby mój chrześniak chociaż w tym dniu nie czuł się gorszy od innych dzieci.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: prezent pomocy

Czym się chłopak interesuje? Do jakiej kwoty ma byc ten prezent?

3 Ostatnio edytowany przez samotnax4 (2016-05-01 11:31:29)

Wstyd się przyznać, ale nie mam pojecia czym sie interesuje. Chłopiec jest zamknięty w sobie, mało mam z nim kontaktu. Gdy go pytam, czym się interesuje słyszę "niczym". Na święta dostał ode mnie zegarek, ale widze, że go nie nosi. Gdy chcę mu kupić zabawkę to mówi, że w domu nie ma miejsca do trzymania (10 osób w dwupokojowym mieszkaniu), zawsze wybieramy się na zakupy ubraniowe.
Myślałam o elektrycznej deskorolce, ale nie wiem czy umiałby na tym jeździć. Ma 9 lat i nawet na rowerze nie umie jeździć, bo nigdy nie miał.
Cena prezentu jaka sobie zaplanowałam to około 700 - 1000zł

4

a gdybys zalozyla mu lokate albo konto oszczędnościowe żeby mógł wybrać gdy skończy 18 lat?

5

Ola_la napisał/a:

a gdybys zalozyla mu lokate albo konto oszczędnościowe żeby mógł wybrać gdy skończy 18 lat?

Na ten temat też myślałam, ale czy nie odbierze tego jako brak prezentu? Czy 9 latek zrozumie moje intencje?

6

Rolki?  Zdalnie sterowany samochód/ samolot / helikopter. Zabierz go na jakąś wycieczkę: legoland, disneyland....

7

oczywiście oprócz tego kup mu jakiś prezent np. rolki jak ktoś tu mowil

8

samotnax4 napisał/a:
Ola_la napisał/a:

Na ten temat też myślałam, ale czy nie odbierze tego jako brak prezentu? Czy 9 latek zrozumie moje intencje?

Lokata to nie głupi pomysł ale myślę że on tego nie zrozumie.
Oczywiscie lokatę ,konto możesz założyć,wpłacać drobne kwoty,myslę że będzie dobrym prezentem na 18 urodziny.

Ja osobiscie myślałam o tej deskorolce elektrycznej,albo o jakiejś wycieczce,obozie na wakacje.

9

Wybacz. Ale to ponoć przeżycie duchowe. Może skoro to twój chrześniak ( ja nie wiem, bo nie jestem katolikiem jak to jest - nie jestem z własnego wyboru, a nie od urodzenia) to może warto pomysleć o czymś w tym kierunku.

10

Obawiam się, że jeśli dziecko wychowuje się w patologicznej rodzinie, to te wszystkie drogie prezenty prędzej czy później mogą wylądować w lombardzie. Ja bym zabrała chrześniaka na weekend na jakąś fajną wycieczkę.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024