Witajcie,
Z partnerem od 2lat używamy prezerwatyw oraz unikamy jego dochodzenia we mnie (zdarzyło się to może z 2 razy). Aplikujemy ją prawidłowo. Ostatnio kiedy partner doszedł chcieliśmy kontynuować stosunek więc wymieniliśmy prezerwatywę. Podczas pierwszego wprowadzenia członka usłyszeliśmy charakterystyczny dźwięk pękającej prezerwatywy natychmiast zakończyliśmy stosunek. (nie doszło do ponownego wytrysku) Od ostatniego okresu minęły 46dni... zwykle mam dość regularny okres czasem 5dni spóźnienia. Jednak pamiętam taka intymną sytuację gdzie podczas gry wstępnej ocierałam jego narządy o moje (dotykałam tylko zewnętrznej części, penis nie został wprowadzony do środka) było to przed wytryskiem i nie trwało długo ponieważ później tradycyjnie założyliśmy prezerwatywę. W tym miesiącu pisze maturę a z natury jestem bardzo nerwowa i źle znoszę wszelaki stres, czy mam powody aby się martwić nieplanowaną ciążą i robić test? Czy nasza metoda antykoncepcji (prezerwatywa+stosunek przerywany) jest bezpieczna czy lepiej zainwestować w tabletki? Byłabym naprawdę wdzięczna za odpowiedź, dziękuje i pozdrawiam ![]()
2 2016-05-01 01:06:57 Ostatnio edytowany przez igla16 (2016-05-01 01:09:12)
Kiedy miał miejsce ten stosunek?
Możesz być w ciąży, ale nie musisz. Dla świętego spokoju pójdź do apteki po test lub do laboratorium i zrób betę. Będziesz miała jasność.
Kiedy miał miejsce ten stosunek?
Tydzień temu i wtedy okres juz mi się spóźniał pare dni.
Wątpię, żebyś była w ciąży. Prędzej stawiałabym na stres - ten też ma wpływ na miesiączkę. Jednak wróżką czy lekarzem nie jestem, więc zrób sobie test. Wtedy wszystko będzie jasne.
Dokładnie. Zapewne spóźniająca się miesiączka jest wynikiem stresu przed maturą.
Być może wpływa na to również zdenerwowanie związane z myśleniem o tej pękniętej prezerwatywie.
Żabka, zrób test ciążowy. Poważnie. Zobaczysz, że jeszcze nie czeka Cię bobo i kamień spadnie Ci z serduszka (:
Dokładnie. Zapewne spóźniająca się miesiączka jest wynikiem stresu przed maturą.
Być może wpływa na to również zdenerwowanie związane z myśleniem o tej pękniętej prezerwatywie.Żabka, zrób test ciążowy. Poważnie. Zobaczysz, że jeszcze nie czeka Cię bobo i kamień spadnie Ci z serduszka (:
Zrobiłam dzisiaj - wynik negatywny
Pozdrawiam i serdeczne dziękuje za odpowiedzi! ![]()