Nie wiem co robić, moje małżeństwo mnie rani - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Nie wiem co robić, moje małżeństwo mnie rani

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Nie wiem co robić, moje małżeństwo mnie rani

Witajcie. Mam problem duży problem. Jestem mamą 10.miesięcznej dziewczynki mam.męża od niedawna bo jakieś 4 miesiące i jest coraz gorzej. Niewiem czy przypadkiem nie wziął że mna ślubu dlatego żeby oddali mu cały podatek ponieważ mieszkamy w Niemczech.  On pracuje ja nie bo zajmuje się córka.  Przez to.on wiecznie zmęczony. Nic w domu nie zrobi bo co.ja sobie myślę jak.leżę cały dzień i nic nie robię.  Obraża się o byle co. Wiecznie.musi.wiedziec wszystko.lepiej. problemem.jest dosłownie wszystko.  Nawet to.że siostra chciała wziąć wózek swojego. Syna do. Nas . Stwierdził że nie ma. Miejsca w aucie i.zaczął coś tam na mnie wyklinac pod nosem i foch. samochód kombi a wózek spacerówka to jeszcze mniej zajmuje. Wygaduje że nie umiem nic zrobić.  Chciałam żeby było. Auto wspólne to.nie i.koniec bo jego. Mi.się nie należy chociaż to ja mam prawko a on nie. Budzę go jak.przysnie po pracy w nocy nie wykapany to.wyzywa mnie i krzyczy. No dosłownie wszystko.  Wyzywa.mnie od tępych nienirmalnych. Zero szacunku do swoich i moich rodziców.   Pieniedzy zbytnio nie chce mi dawać. Musi wyjść wszystko tak.jak on chce. Nie chce żebym szła na kurs żaden chociaż chciałam mieć kiedyś lepsza pracę żeby było nam lepiej tym bardziej że kurs opłaca państwo.   Nie mam już siły.  Nie chce wracać do rodziców bo będzie to jak przegrana walka ze nie poradziłam sobie sama. W Polsce zawsze jak jesteśmy wraca pijany. To raz na miesiąc ale zawsze a ja nie mogę się spotkać ze znajomymi bo wie że dziecka nie zostawię a on ma głęboko co ja myślę i mówi że jak pójdę do roboty to bd sobie wychodzić bo mi się nie należy.  .  codziennie placze i jestem coraz bardziej załamana. Nie wiem co robić...

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez zbyt.zaradny (2016-04-27 19:56:02)

Odp: Nie wiem co robić, moje małżeństwo mnie rani

Wyprowadzic sie i uniezaleznic od meza oraz zazadac alimentow na dziecko.
Maz nie bedzie Cie szanowac dopoki mu bedziesz na to pozwalac.
Byc moze jak mu pokazesz ze potrafisz sama o siebie zadbac zacznie Cie doceniac.

Jesli nie macie rozdzielnosci majatkowej to wyplata meza jest wasza wspolna wlasnoscia smile
samochod i  zwrot podatku rowniez.

Dziecko jak rozumiem jest wasze wspolne?
Znasz jezyk?
Masz ubezpieczenie?
Pracowalas legalnie przed urodzeniem dziecka?
Pobierasz Elterngeld?
Kindergeld?
W jakim miescie mieszkasz?
Czy Twoja rodzina, rodzice, rodzenstwo mieszka gdzies w poblizu?

3

Masz jakąś pomoc? Jakieś wsparcie?

4

Dziecko.jest nasze wspólne.  Nie znam dobrze ale dogadać się dogadam. Ubezpieczenie mam od męża z pracy.pracowałam ale w Polsce tutaj nie bo mieszkam dopiero niecały rok.elterngeld.zmienila pobieram ale na.jego.konto.jak.proszę. żeby mi dał bo moje to twierdzi że gdyby nie on to bym nie miała. Kindergeld też jest na niego. Chcę jutro jechać żeby na.moje.konto przesyłali elterngeld.ale  niewiem czy jak się dowie to nie pojedzie zmienić spowrotem. Mieszkam w wiosce beckedorf 40 km od hannoveru.a wszyscy z rodziny w Polsce.  Tutaj jest tylko on jego brat i teście.  Nie mam.tu nikogo praktycznie i nie pracowałam. Więc właśnie boję się cży coś mi się należy jeśli nie pracowałam ani nic. Jego.rodzice też rozkładają ręce nie wtracaja się a wiedzą że źle robi. Siostra mówi żebym wracała do polski ale co w.Polsce tak.samo.jak tu ciężko tylko ze mieszkalabym z rodzicami . I boje się jak zareaguje że mała zabieram ze.sobą.

5 Ostatnio edytowany przez zbyt.zaradny (2016-04-28 22:06:49)

p.czerbniak1 napisał/a:

Dziecko.jest nasze wspólne.  Nie znam dobrze ale dogadać się dogadam. Ubezpieczenie mam od męża z pracy.pracowałam ale w Polsce tutaj nie bo mieszkam dopiero niecały rok.elterngeld.zmienila pobieram ale na.jego.konto.jak.proszę. żeby mi dał bo moje to twierdzi że gdyby nie on to bym nie miała. Kindergeld też jest na niego. Chcę jutro jechać żeby na.moje.konto przesyłali elterngeld.ale  niewiem czy jak się dowie to nie pojedzie zmienić spowrotem. Mieszkam w wiosce beckedorf 40 km od hannoveru.a wszyscy z rodziny w Polsce.  Tutaj jest tylko on jego brat i teście.  Nie mam.tu nikogo praktycznie i nie pracowałam. Więc właśnie boję się cży coś mi się należy jeśli nie pracowałam ani nic. Jego.rodzice też rozkładają ręce nie wtracaja się a wiedzą że źle robi. Siostra mówi żebym wracała do polski ale co w.Polsce tak.samo.jak tu ciężko tylko ze mieszkalabym z rodzicami . I boje się jak zareaguje że mała zabieram ze.sobą.

Przede wszystkim powinnas znalezc sobie prace na czesc etatu. Mala moze isc do zlobka. To jest podstawa zeby miec wlasne pieniadze. To bardzo dobrze ze znasz cokolwiek jezyk. Ja bym szukal pracy pytajac osobiscie, np. w piekarni, warzywniaku, na stacji benzynowej, ale jest tez Arbeitsagentur i Jobcenter, jest jobboerse.de, mozesz pytac znajomych.
Nawet jesli maz bedzie przeciwko temu, to chyba bardzo sytuacji miedzy wami nie pogorszy? A gdyby sie polepszylo to dodatkowe pieniadze dla rodziny zawsze sie przydadza.
Jesli maz stosuje wobec ciebie przemoc lub przemoc psychiczna to na pewno sa instytucje, ktore ci pomoga. Tu pierwsze co przychodzi mi na mysl jest lokalna Kirchgemeinde, obojetne jakiego wyznania. Byc moze wystarczy Ci wsparcie psychiczne zeby wyjsc z dolka, w ktorym chyba teraz jestes.

czy rozumiesz co ponizej jest napisane?

Mysle, ze kilka punktow odpowiada Twojej sytuacji, tzn. ze padlas ofiara przemocy domowej:
"
Was versteht man unter häuslicher Gewalt?

Häusliche Gewalt bezeichnet eine Form von Gewalt gegen Frauen, die von Partnern oder Ex-Partnern ausgeht. Häusliche Gewalt kann viele Formen haben und äußert sich nicht nur durch körperliche oder sexuelle Übergriffe, sondern auch wenn der Lebensgefährte, Ehemann oder Ex-Partner

•  seine Frau oder Ex-Partnerin beleidigt und bei anderen schlecht macht

•  jähzornig wird und ihr Eigentum beschädigt

•  ihr droht, sie oder die Kinder, Freundinnen und Freunde, Verwandte oder Haustiere zu verletzten

•  ihren Kontakt zu Freundinnen und Freunden unterbindet

•  sie daran hindert, das Haus zu verlassen

•  beginnt, ihre Ausgaben zu kontrollieren

•  sie im Zuge einer Trennung belästigt oder terrorisiert (siehe auch Stalking).

Viele Täter geben sich in der Öffentlichkeit oft freundlich und friedfertig und sind auf den ersten Blick nicht als gewalttätige Menschen erkennbar. Nur wenige leiden an einer psychischen Erkrankung, die als Auslöser oder Ursache für ihr Verhalten gilt."

"An wen können sich Frauen, die von häuslicher Gewalt betroffen sind, wenden?

Unabhängig davon, ob sie im häuslichen Bereich oder in der Öffentlichkeit und von Fremden oder Verwandten bzw. Lebenspartnern begangen werden, sind Gewalttaten Straftaten. Frauen, die von häuslicher Gewalt betroffen sind, können sich genauso wie ihre Verwandten, Freundinnen und Freunde sowie Fachkräfte bei allen Fragen an das Hilfetelefon Gewalt gegen Frauen wenden. Dort erhalten sie Informationen zum Opferschutz und zur Strafverfolgung sowie Kontakt zu den Unterstützungseinrichtungen in ihrer Nähe, z. B. zu Interventionsstellen und Frauenhäusern aber auch zu Beratungsstellen, die sich auf die Situation von Kindern spezialisiert haben, die von häuslicher Gewalt betroffen sind.
"

zobacz reszte i numer telefonu pod tym linkiem:
https://www.hilfetelefon.de/information … ewalt.html

6

Tylko w tym problem ze żłobek kosztuje wiem bo znajoma chciała swoje oddać a wątpię że on się zgodzi na to. Tylko gada mogłabyś iść do.roboty jak taka mądra jestes ale jak chciałabym iść to się kończy tylko na tym że chciałabym bo dziecka nie zostawię.  Chyba że są jakieś publiczne żłobki o których nie wiem. Na Joba chce iść żeby wysłali mnie na kurs ale podobno on musi wiedziec o tym bo pracuje utrzymuje nas itd. I listy i wszystko byłoby na niego. Przemocy fizycznej nie stosuje i mam nadzieję że to się nie zmieni. Martwi mnie tylko jego zachowanie.  Wiem że jego tata ma wybuchowy charakter ale rozmawiając z jego mama mówiła że był o wiele lepszy i nie było tak że nie dawał jej pieniędzy czy coś. Więc nie wiem czemu on taki jest. Zakładam konto we wtorek bo zrobiłam termin i jadę do landkreis.przekierować moje elterngeld. Po szczepieniu jadę z małą do polski na jakiś czas i zobaczymy czy coś mu to da czy może zrozumie jak nas nie będzie.  Jak nie to chyba nie zostanie mi nic innego jak.szukać innego wyjścia i poradzić sobie samej jakos.

7

Słyszałam , że w Niemczech działa jakaś organizacja, która odbiera dzieci, ostatnio oglądałam o tym program.

8

Jak odbiera?

9

ja na twoim miejscu wrocilabym do Polski

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Nie wiem co robić, moje małżeństwo mnie rani

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024