O czym powinna wiedzieć dziewczynka zanim stanie się prawdziwą kobietą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » O czym powinna wiedzieć dziewczynka zanim stanie się prawdziwą kobietą

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1

Temat: O czym powinna wiedzieć dziewczynka zanim stanie się prawdziwą kobietą

W serwisie mama:du znalazłam zestawienie 44 rzeczy, o których powinna wiedzieć dziewczynka zanim stanie się prawdziwą kobietą. Na liście znalazły się rady i podpowiedzi dotyczące relacji międzyludzkich, dbałości o własny komfort i urodę, jak również zwykłych, codziennych czynności. Świadomie nie będę przytaczać, za to proponuję stworzenie własnej, netkobiecej listy.

Oprócz potencjału, który daje wiara w siebie, poczucie własnej wartości, odpowiedzialność, samodzielność są też takie rzeczy, które zwyczajnie przydają się w życiu, a ich znajomość pomaga unikać pomyłek, wpadek, czyni życie o prostu łatwiejszym.

Zatem co powinna wiedzieć każda dziewczynka, aby łatwiej jej się wchodziło w nasz skomplikowanym, kobiecy świat?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: O czym powinna wiedzieć dziewczynka zanim stanie się prawdziwą kobietą

Powinna wiedzieć, do kogo może zawsze zwrócić się, by uzyskać odpowiedzi na swoje pytania smile

3

Powinna wiedzieć, że nie zawsze musi być miła.

4

allama napisał/a:

Powinna wiedzieć, że nie zawsze musi być miła.

Podpisuję się pod tym i stosuję w praktyce big_smile Świadomość tego w rodzie nie zginie wink

Ponadto powinna wiedzieć, że trzeba być szczerym, a szczególnie wobec siebie. Z tego wynika również świadome życie, bez zakładania masek, dostosowywania się do czyichś wyobrażeń, standardów i ram.

Wreszcie najważniejsze: powinna wiedzieć, że disco polo to nie muzyka, a zbrodnia big_smile

5

Klio napisał/a:

Wreszcie najważniejsze: powinna wiedzieć, że disco polo to nie muzyka, a zbrodnia big_smile

LOL big_smile  Klio. ... ozen się ze mną, proszę big_smile

wink

6

allama napisał/a:
Klio napisał/a:

LOL big_smile  Klio. ... ozen się ze mną, proszę big_smile

wink

Moja droga zanim dojdzie do ślubu, najpierw musimy założyć wątek "Zrobiłam to z kobietą" wink Potem się pomyśli big_smile

7

Klio napisał/a:

Moja droga zanim dojdzie do ślubu, najpierw musimy założyć wątek "Zrobiłam to z kobietą" wink Potem się pomyśli big_smile

I wątki poboczne "Mój mąż nie akceptuje mojej dziewczyny " big_smile

Dobra... koniec tego offtopu smile

8

Najwazniejsze co powinna wiedzieć taka dziewczyna to to by byc w życiu niezależną od faceta,powinno sie im to wpajac od malenkosci nie byłoby tu 4/5 wątków kobiet które są ofiarami przemocy ekonomicznej

9

Całkiem ciekawy filmik, który wpisuje się w temat wątku. smile

ps. Dzięki cslady, przesiaduję tam w wolnych chwilach. big_smile

10

Powinna wiedzieć, ze w zyciu dostanie to na co zapracuje. Nie na ladne oczy i zgrabny tylek, ale za determinacje, sile woli, zaradność, praktyczność i stawianie na ciagle kształcenie. Ze inni będą ja szanować jak, przede wszystkim, będzie szanować siebie. Ze zycia nie przezyja za nia ani dzieci ani maz ani rodzice. Ze w zyciu liczy się sila, a ona plynie z wewnętrznego przekonania o własnej wartości, a nie z głupot w postaci najnowszej mody.

11

Dodałabym od siebie, że warto pamiętać, aby - w myśl zasady, że nie ilość, a jakość się liczy - starannie wybierać sobie przyjaciół, a przyjaźnie z dzieciństwa wyjątkowo pielęgnować. Doświadczenie bowiem pokazuje, że te bywają najtrwalsze i najcenniejsze.

12 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-03-31 22:04:02)

Powinna wiedzieć jak się zachowywać "po kobiecemu" wśród ludzi.

Powinna wiedzieć, że dla swojego chłopaka ma byc kobietą, a nie matką.

Powinna wiedzieć, że za sprzatanie domu na błysk madali nie dają.

Powinna wiedziec w czym jest najlepsza i o tym nie zapominac smile

No i powinna umieć zrobić dobry rosół  i porządne selfie tongue

13

LUSILJU napisał/a:

Najwazniejsze co powinna wiedzieć taka dziewczyna to to by byc w życiu niezależną od faceta,powinno sie im to wpajac od malenkosci nie byłoby tu 4/5 wątków kobiet które są ofiarami przemocy ekonomicznej

Dokladnie. Najłatwiej kogoś uwiązać pieniędzmi chociaż jak dla mnie takie wytłumaczenie nie jest wiarygodne, bo dlaczego w imię pieniędzy np dzieci mają cierpieć w rodzinie gdzie są awantury brak miłości i szacunku i mają płacić w ten sposób za błędy rodziców? Okej ja rozumiem że matka z 2 czy 3 dzieci nie pójdzie mieszkać do jednego małego pokoju na wynajem po odejściu od partnera ale tak na prawdę co sprawiło że taka kobieta nie pracuje i nie pracowała? Dzieci, ale gdy są trochę większe mogą pójść do żłobka. Mąż nie dał jej pójść do pracy? Uwiązał do kaloryfera?
Czasem mam wrażenie że kobiety z własnego wygodnictwa stworzyły sobie takie niewolnictwo bo facet przyszedł, pieniądze na zakupy były on chciał tak na prawdę tylko obiadu i seksu a raniutko nie trzeba było przecież wstawać, dzieci w szkole/przedszkolu, nie trzeba się spieszyć. A potem po latach zadawania sobie pytania"ile jeszcze jestem w stanie wytrzymać" przychodzi TEN dzień i jest problem bo chce się odejść ale nie ma jak bo wszystko co jest nasze, zmieściłoby się w jednej walizce, perspektywa powrotu do pracy z taką przerwą też wydaje się być jak science fiction.
Pozostaje chyba pogodzić się z sytuacją.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » O czym powinna wiedzieć dziewczynka zanim stanie się prawdziwą kobietą

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024