Co sądzicie o kreacji? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Co sądzicie o kreacji?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1 Ostatnio edytowany przez cslady (2016-03-29 16:32:11)

Temat: Co sądzicie o kreacji?

Witam wszystkie użytkowniczki! wink

Otóż chciałabym się poradzić, czy kreacja, którą sobie ułożyłam (zamówiłam już poszczególne elementy) podoba się wam?
Od początku - za kilkanaście dni jestem zaproszona na bal firmowy odbywający się w tak zwanych kręgach szych związanych z przemysłem filmowym.
Od zawsze nie miałam zbyt dobrego gustu i kilkukrotnie właśnie na takich spotkaniach strzeliłam wpadkę. Chciałabym teraz dobrze wypaść, nie chcę żeby się wszyscy gapili i gwizdali, ale po prostu chcę wyglądać elegancko, ładnie bez żadnych udziwnień. Mam 50 lat, figura nie jakaś osa, ale po prostu w normie smile
Ułożyłam sobie taką kreację i mi się podobało, ale czym bliżej balu tym coraz bardziej mam tremę, że znowu słabo wypadnę oraz, że ciuchy te nie pasują do siebie.

I teraz pojawia się pytanie - co sądzicie, czy pasuje, czy nie jest jakieś przekombinowane?

Serdecznie pozdrawiam, Marzenka.

http://i.imgur.com/klwUsPR.png

Przeniosłam zdjęcie do głównego posta, żeby było lepiej widoczne i usunęłam off top dotyczący problemów ze wstawieniem zdjęcia. Pozdrawiam, Cslady

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co sądzicie o kreacji?

Nie wiem jak wyglądają u Was bale, ale na balach, gdzie bywałam (np. charytatywne), to byłaby jednak zbyt skromna stylizacja. Czarna spódnica jest klasyczna, więc jak najbardziej ok, ale już góra wygląda bardzo "codziennie". Tak samo buty. Zwłaszcza, że mamy wiosnę, więc nie ma żadnych przeciwwskazań, by założyć szpilki zamiast dłuższych butów. Jeżeli boisz się wpadki, to zawsze możesz postawić na klasykę - idealnie dopasowana mała czarna + szpilki + ładna biżuteria. Do bardziej eleganckiego stroju nie zakładałabym też plastikowej biżuterii (nie wiem czy ta ze zdjęcia taka jest, ale tak wygląda). Lepsze będzie złoto albo srebro - zależy co wolisz i na co możesz sobie pozwolić.

Jeszcze a propos kolorów - moim zdaniem jest ich za dużo. 5 różnych odcieni niebieskiego, 2 odcienie złota, srebro, brąz i czerń. Dodatkowo materiały też kompletnie różne, więc robi się mały chaos. No ale to tylko moje zdanie. Tak naprawdę najważniejsze jest, byś Ty się dobrze w tym czuła i dobrze się bawiła, bo chyba po to tam idziesz. smile

3 Ostatnio edytowany przez ruda102 (2016-03-29 17:16:33)

Cslady - tak pewnie będzie wygodniej. Choć przy okazji skasowałaś posta, którego zaczęłam edytować - i wcięło mój komentarz odnośnie stroju. No nic, naskrobię jeszcze raz wink

Autorko, bardzo podoba mi się kolor - szczególnie jeśli jesteś blondynką lub rudzielcem (miedzianym nie wiśniowo-bordowym), ten odcień błękitu świetnie podkreśli kolor włosów.

Dodatki fajne, choć proste, nie ma się za bardzo o czym rozpisywać. Myślę, że to dobry pomysł, biorąc pod uwagę, że przeważa w stylizacji bardzo intensywny kolor - bardziej "wystrzałowe" dodatki mogłyby sprawić, że całość będzie za bardzo krzykliwa.

Bluzka ma interesujący fason - w zależności od figury może wyglądać świetnie lub jak namiot. Jeśli nie masz bardzo obfitego biustu i szerokich ramion, to powinno być ok. Spódnica klasyczna, pasująca wielu sylwetkom. Jedyną problematyczną kwestią może być długość - każdy centymetr poniżej kolana będzie skracał nogi, szczególnie w połączeniu z kozakami do pół łydki. Ale jeśli nie masz krótkich nóg, to nie powinien być problem.

Ogólnie, strój jest zupełnie w porządku, tylko dla mnie mało "balowy". Pytanie, co to jest za impreza? Jeśli nie jest to jakaś wielka gala, tylko kameralna, elegancka impreza, raczej będzie ok. Ostatnio byłam z facetem na premierze filmowej - ale środowisko (reżyserka, producenci, reszta ekipy, goście) to była raczej bohema artystyczna niż szołbiznes i "dress code" był daleki od czerwonego dywanu, bliższy eleganckiej kolacji, wyjściu do teatru/filharmonii. Jeśli to mają być takie klimaty, zaproszenie nie precyzuje jaki strój obowiązuje, to powinnaś wypaść dobrze. Natomiast jeśli to ma być bal "z prawdziwego zdarzenia", to przychylam się do zdania cslady - klasyczna, prosta sukienka do kolana (może ale nie musi być czarna) + szpilki/pantofle to będzie najbezpieczniejszy zestaw.

4 Ostatnio edytowany przez MarzenkaGood (2016-03-29 17:35:27)

Biżuteria nie jest plastikowa - pierścionek jest z białego złota, a kolczyki są szklane.

Dziękuję za opinie, nie będę jednak chyba zmieniać ciuchów, kupiłam to chociaż raz w tym muszę gdzieś iść wink
Ale co do butów, to się zgadzam. Ciepło się zaczyna robić. Poszukam jakiś szpilek albo balerin.
Ale takiej tragedii, że grób i mogiła to nie ma? Bo jeśli nie ma to chyba spokojnie w tym pójdę. smile

Czekam jeszcze na opinię innych, Marzena.

EDIT: Tak, jestem blondynką. A impreza to takie spotkanie wieczorowe pracowników firmy produkującej seriale, ale też właśnie aktorów tam grających, dużo młodych, ale też kilku poważnych, starszych.

5 Ostatnio edytowany przez ruda102 (2016-03-29 17:25:27)

Moim zdaniem tragedii absolutnie nie ma. Po prostu wygląda skromnie i dość zwyczajnie, codziennie. Ale skoro nie jest to jakiś Bal Dziennikarzy, czy tego typu impreza, to nie powinnaś odstawać od towarzystwa wink Moim zdaniem z dwojga złego lepiej przyjść ubranym skromniej i czuć się w ciuchach dobrze niż się odstawić jak stróż na boże ciało.

Ale faktycznie, jak się teraz przypatrzyłam, to kolczyki złotawe (skoro szklany kamień, to bigle raczej nie ze szczerego złota) a pierścionek z białego złota. To, że zapięcie torebki ciemnozłote to pal sześć, ale biżuterię faktycznie można by ujednolicić.

6

Widzicie, ja w ogóle nie zwróciłam uwagi, że tutaj srebro, tu złoto i się gryzie. Po prostu nie mam takiego wyczucia dotyczącego mody.
Jeszcze co do tego balu, to to, że będzie tam dajmy na to 200 osób ok. 20-30 letnich i jakieś 20 takich grubo po sześćdziesiątce.
I ja idąc tam nie chcę udawać młódki i nie wiadomo co mieć na sobie, ale nie chcę tez wypaść jak jakaś staruszka w byle co ubrana.
Po prostu ładnie, że i tym się spodoba i tym wink

7

ruda102 napisał/a:

Cslady - tak pewnie będzie wygodniej. Choć przy okazji skasowałaś posta, którego zaczęłam edytować - i wcięło mój komentarz odnośnie stroju. No nic, naskrobię jeszcze raz wink

W takim razie wybacz - nie widziałam, że coś edytujesz. smile

No właśnie, zamiana butów na szpilki, ujednolicenie biżuterii i już robi się super. Zwróciłabym jeszcze uwagę na ładnie dopasowane matowe rajstopy (nie wiem jakie chcesz założyć, ale pewnie na gołe nogi nie pójdziesz, bo jeszcze nie jest tak ciepło).

8

Rajstopy mam cienkie, według producenta "niewidoczne" wink

9

Jeśli jest to bal, to na pewno powinnaś założyć wizytowe buty, najlepiej szpilki, całość nabierze zupełnie innego charakteru.
Od razu zwróciłam też uwagę na to, o czym wspomniała Cslady - za dużo odcieni niebieskiego.
Na tak elegancką okazję proponowałabym jakąś efektowną ozdobę na szyję lub w zamian efektowne, widoczne kolczyki plus do kompletu bransoleta. Osobiście jestem wielką zwolenniczką srebra (lub białego złota), ale jeśli lubisz tradycyjne złoto, to na nie postaw. Tego, że nie powinnaś łączyć srebra ze złotem, to już wiesz wink.

10

Mam taki złoty łańcuch to chyba go wezmę, kolczyki zostawię te z wyżej, a pierścionka w ogóle nie założę, tylko paznokcie pomaluję. I co wy na to?

11

Biżuteria musi do siebie pasować stylem. Żeby móc ocenić, trzeba byłoby to jednak widzieć smile.

12

I znowu wyszło jaka jestem ciemna w tych sprawach wink
Paznokcie jaśniutki błękit czy coś innego proponujecie?

13

W paznokciach postawiłabym na french, albo połączenie czerni i błękitu. Same błękitne będą nudne smile

14

Marzenko, może trochę Ci namieszam ale jednak jeśli jest to bal z tańcami to powinna być sukienka i to najlepiej wieczorowa.

Jeśli jest uroczyste wyjście ale stół szwedzki i bez tańców to sukienka koktajlowa - mniej formalna.

15

JuliaKaa napisał/a:

Marzenko, może trochę Ci namieszam ale jednak jeśli jest to bal z tańcami to powinna być sukienka i to najlepiej wieczorowa.

Jeśli jest uroczyste wyjście ale stół szwedzki i bez tańców to sukienka koktajlowa - mniej formalna.

Marzenka ma już te ciuszki zamówione, dlatego trzymamy się pokazanej wersji. Za to rzeczywiście może warto przemyśleć czy przynajmniej nie zamienić spódnicy midi na wersję maxi.

BlackSharon napisał/a:

W paznokciach postawiłabym na french, albo połączenie czerni i błękitu. Same błękitne będą nudne smile

French jest już niemodny wink, zatem jeśli już, to lepiej pokusić się o jakieś połączenie kolorów albo odcieni.

16

Czyli widzę, że co kobieta to opina wink
Na pewno tańce będą, ale jak tyle młodych ludzi to jak puszczą "rąbankę" to chyba sobie nie potańczę.
Posiedzieć, pogadać z kolegami, koleżankami, na to najbardziej liczę.
Tak więc, buty zmieniam na błękitne czółenka - kolor identyczny jak przy torebce, resztę ciuchów zostawię, tego pierścionka nie biorę, może założę złoty sygnet, ale zobaczę.
Kolczyki zostawię i jeszcze zobaczę co zrobię z paznokciami.
Cóż, dzięki za wszystkie porady i komentarze.

Pozdrawiam, Marzena.

17

Mnie się podoba smile ładna kolorystyka, bardzo ładna bluzka.

Jedynie buty... Jakieś za ciężkie. Może dobierz ładne szpilki, będzie bardziej elegancko.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Co sądzicie o kreacji?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024