Rozmiar buta a długość stopy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Rozmiar buta a długość stopy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Rozmiar buta a długość stopy

Chcę kupić buty przez Internet i zastanawiam się czy jeśli mam długość stopy 25,5 cm (mierzona w cienkiej skarpetce, odrysowując na kartce) to mam wziąć buty z wkładką 25,5 cm czy 26 cm? Dodam, że chodzi o tenisówki.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozmiar buta a długość stopy

Wiele zależy od rozmiarówki, jaką stosuje dany producent. Ogólnie jednak istnieje zasada, że do dokładnie zmierzonej długości stopy należy dodać 0,5 cm, czyli u Ciebie byłoby to 26 cm.

3

Zawsze biore z tym zapasem 0.5 cm smile Czesto kupuje buty przez internet smile

4

Wszystko pewnie zależy od rozmiarówki producenta... ale tak jak dziewczyny mówią, trzeba dodać te pół centymetra do swojego wyniku. Choć raz chciałam kupić buty sportowe znanej marki i wg danych na stronie internetowej powinnam kupić rozmiar 38. Całe szczęście, że poszłam do sklepu, bo po przymiarce okazało się, że najlepiej pasuje 39,5 wink

5

pinifarina napisał/a:

Choć raz chciałam kupić buty sportowe znanej marki i wg danych na stronie internetowej powinnam kupić rozmiar 38. Całe szczęście, że poszłam do sklepu, bo po przymiarce okazało się, że najlepiej pasuje 39,5 wink

Sportowe rozmiarówki zwykle inne są od klasycznych, na pewno tak ma Adidas i Nike. Dlatego warto zorientować się jaki rozmiar danej marki jest dla nas właściwy, a potem można już kupować niemal w ciemno wink.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Rozmiar buta a długość stopy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024