Chcę kupić buty przez Internet i zastanawiam się czy jeśli mam długość stopy 25,5 cm (mierzona w cienkiej skarpetce, odrysowując na kartce) to mam wziąć buty z wkładką 25,5 cm czy 26 cm? Dodam, że chodzi o tenisówki.
Wiele zależy od rozmiarówki, jaką stosuje dany producent. Ogólnie jednak istnieje zasada, że do dokładnie zmierzonej długości stopy należy dodać 0,5 cm, czyli u Ciebie byłoby to 26 cm.
Zawsze biore z tym zapasem 0.5 cm Czesto kupuje buty przez internet
Wszystko pewnie zależy od rozmiarówki producenta... ale tak jak dziewczyny mówią, trzeba dodać te pół centymetra do swojego wyniku. Choć raz chciałam kupić buty sportowe znanej marki i wg danych na stronie internetowej powinnam kupić rozmiar 38. Całe szczęście, że poszłam do sklepu, bo po przymiarce okazało się, że najlepiej pasuje 39,5
Choć raz chciałam kupić buty sportowe znanej marki i wg danych na stronie internetowej powinnam kupić rozmiar 38. Całe szczęście, że poszłam do sklepu, bo po przymiarce okazało się, że najlepiej pasuje 39,5
Sportowe rozmiarówki zwykle inne są od klasycznych, na pewno tak ma Adidas i Nike. Dlatego warto zorientować się jaki rozmiar danej marki jest dla nas właściwy, a potem można już kupować niemal w ciemno .