Dzień po zakończeniu miesiączki ( 16.02) (rano najprawdopodobniej było jednorazowe i ostatnie plamienie) odbyłam swój pierwszy raz z chłopakiem. Nic nie bolało i nie krwawiłam. Natomiast dzień później wieczorem zaczęły bardzo piec miejsca intymne (było to najprawdopodobniej - tak wtedy myślałam - spowodowane zbyt szybkim i intensywnym sprawianiu przyjemności wewnątrz pochwy), tym samym - miałam częste wizyty w toalecie. Takie pieczenie trwało przez kolejne 3/4 dni, ustąpiło na kolejne 1/2 dni i ponownie wracało na jeden/półtora dnia - i tak przez prawie dwa tygodnie. Aktualnie takie pieczenie juz nie występuje.
Odnośnie stosunku - nie dość, iż był dzień po miesiączce (mam regularne - co 28 dni), to zabezpieczyliśmy się (miał założoną prezerwatywę), a wytrysk odbył się poza pochwą.
W trakcie pieczenia miejsc intymnych maksymalnie 4 bądź 5 razy pojawiło się bardzo znikome plamienie, wręcz zerowe plamienie oraz, niestety nie wiem jak to ująć - najprawdopodobniej części tkanek.
W trakcie tych 3 tygodni (dzień zakończenia okres - do dnia wczorajszego 09.03) raz przez cały dzień miałam bardzo silne jakby ukłucie w brzuchu.
Okres powinien pojawić się wczoraj, natomiast nie przyszedł.
Niestety jestem zbyt dużą panikarą - czy mogłabym być w ciąży? Bardzo dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi.
Na podstawie tego co opisałaś to nie, nie powinnaś.
Nie ma szans, zadbaliscie o anttkoncepcje na 102:) a pieczenie moglas miec z podraznienia, lub uczulenia
Podrażnienia mogło być od prezerwatywy który urzyliscie, co do ciąży to wątpię w to, ale jeśli chcesz to kup test ciążowy w aptece około 10zł .
ja też nie sądzę żeby to była ciąża. Ale zrób test dla pewności. Może dostałaś uczulenia na lateks? Albo zwyczajnie masz poobcieraną pochwę wewnątrz. Ze stresu okres może się spóźniać
Ja tez mialam opoznienie z okresem po pierwszym razie.
Ja tez bym stawiala na prezerwatywe
Mnie się pieczenie kojarzy z infekcją... może to jakaś grzybica, tylko wtedy zmieniłabym się również konsystencja śluzu a nic o tym nie piszesz.
Tak jak dziewczyny napisały wyżej moim zdaniem to nie ciąża, ale może warto wybrać się na wizytę do ginekologa aby sprawdzić czy wszystko w środku jest ok.
Ja stawiam na podrażnienie i infekcje. Nie zawsze są widoczne objawy (np.w zmianie śluzu). Jestem tego przykładem.
Wg mnie najlepiej będzie jak udasz się do lekarza na konsultację i wymaz.
9 2016-03-11 11:51:23 Ostatnio edytowany przez ingar1 (2016-03-11 11:52:51)
Ja stawiam na podrażnienie i infekcje. Nie zawsze są widoczne objawy (np.w zmianie śluzu). Jestem tego przykładem.
Wg mnie najlepiej będzie jak udasz się do lekarza na konsultację i wymaz.
Mnie też to wygląda na infekcję. Powyższa rada co do wizyty u gina + wymaz wydaje sie bardzo rozsądna. Też bym tak zrobiła. Warto by było, abys nie stosowała na własną rękę szeroko reklamowanych środków na infekcje intymne, bo moga one bardzo wydłużyć kurację w przypadku czegos powazniejszego zaleconą przez gina.
Reakcja na lateks jest możliwa, ale przypomnij sobie też czy wcześniej przed albo w trakcie zbliżenia nie miałas jakis niehigienicznych zachowań typu brudne ręce, intensywne pieszczoty, infekcja jamy ustnej partnera jeśli były oralne pieszczoty.