Ciąża NIEMCY - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąża NIEMCY

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

1

Temat: Ciąża NIEMCY

Witam mam kilka pytań w związku z ciążą . Pracuje w niemczech mam tam meldunek od 2 miesięcy umowę o pracę na czas nieokreślony i jakiś nr do rozliczania się ( nie wiem jak to się nazywa). Chodzi mi o to że chłopak jest w pl i tam pracuje . Planujemy teraz dziecko i jak to wszystko by wyglądało co musiałabym tam załatwiać gdybym zaszła już w ciążę ? na pewno iść do lekarza, z językiem jest ciężko więc poszukać lekarza PL ? oraz pytanie będąc w ciąży chciałabym wrócić do PL żeby ciąże prowadził mój lekarz . Czy bedą z tym problemy że bd musiała jeździć do niemiec go ginekologa który mnie przyjął?  i czy będę otrzymywała jakieś wynagrodzenie z pracy w niemczech ? bo znam przypadek że lekarz kazał pracować do 6 miesiąca w ciąży w firmie której jestem zatrudniona. Przepraszam że pytam ale kompletnie nie wiemy jak to wszystko będzie wygladało czy nie będę musiała zostać w niemczech.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciąża NIEMCY

Jak dla mnie w momencie kiedy zglosisz, ze mieszkasz w Pl, w niemczech nie bedzie Ci sie nic nalezalo. Nie rozumiem troche Twojej kombinacji? Jesli zle zrozumialam to prosze mnie popraw. Chlopak w Pl, Ty w niemczech, od2mcy jestes tutaj? Chcesz zajsc w ciaze i wrocic do Polski a wszystkie pieniadze zgarniac z niemiec? Jak wrocisz do Pl tez nalezy Ci sie chyba jakis zasilek dla bezrobotnej, ubezpieczenie i macierzynskie po porodzie, to po co kombinowac z niemcami?

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąża NIEMCY

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024