Dobry wieczór
W czwartek/ piątek zakończył mi sie okres.
Od dwóch dni, gdy tylko wejde do pracy a pracuje w restauracji na kuchni automatycznie zaczyna robic mi sie nie dobrze, mam mdłości, brzuch jakos zaczyna wariować, chce mi sie płakać, jest mi strasznie duszno i staje sie nerwowa. Nigdy takich objawów nie miałam, w pracy mam bardzo fajną załoge szefostwo na medal a wiec stres z praca jest wykluczony. Pracuje tam od 3 lat i nigdy nie zdazyło mi sie leciec do łazienki i zwymiotowac. Stałam i w pewnym momencie poczułam mroczki przed oczami, nagła dusznosc i mdłosci az musiałam wybiec na świeże powietrze. Owszem w pomieszczeniu jest gorąco ale latem bywa o wiele cieplej i znosiłam te temperatury bezproblemowo.
Jestem w związku z mężczyzną, który od 3 lat jest bezpłodny (zbyt mała ilosc plemników)a wiec od jakichś 4 miesięcy współżyjemy bez zadnego zabezpieczenia. Oczywista oczywistością jest, że nie jestem w stanie pracować. Wytrzymam góra 2h i musze sie zwolnić do domu. Dzis dodatkowo jakos mnie drażni zapach rąk które juz chyba z 8 razy myłam, szorowała, stosowałam peeling, pumex, kremy i ciagle cos mi nie pasuje.. Lodówki nie moge otworzyć bo odrazu też jakoś mnie zapach odrzuca. Okres wydaje mi sie że miałam taki sam jak poprzednie co prawda nie miałam żadnych bólów menstruacyjnych w trakcie ani aż tak obfitego.. ale śluz i kolor wydaje mi sie ze był taki sam jak co miesiąc.. Tylko skąd tu ciążą ?
zrób test i się dowiesz może któremuś plemnikowi się udało
Witam zalozycielke tematu:)
Po pierwsze nie mecz sie dziewczyno:) idz do laboru zrob badanie krwi beta hcg okolo 30 zl, test zwykly strumieniowy czy plytkowy sobie odpusc bo może nie wyjsc
Wtedy sie wyjasni:) czy masz isc do ginekologa czy do lekarza pierwszego kontaktu:)
Po drugie, jesli chodzi o wynik badania twojego faceta, to nawet chodzby poziom plemnikow zywych czy ruchliwych byl w niski to szansa na ciaze jest, jesli ty normalnie jajeczkujesz:)
Ja z mezem jestesmy tego przykladem:)
W maju 2015 zrobilismy badania nasienia i padl werdykt.. A w lipcu 2015 szlam na L4 ginekologiczne:)
Po trzecie slyszalam o ciazach mimo okresu, jednak nie znam nikogo osobiście, na ten temat nie moge sie wypowiedziec:)
Mam nadzieje ze jesli to ciaza, to latwo zaakceptujecie nowa sytuacje i pokochacie dzieciatko z calego serducha, bo to bedzie wasz fart, wasz cudek:)
Pozdrawiam
Dzień dobry Dziekuje za Wasza reakcje.
Wczoraj nie wytrzymałąm i wieczorem pojechałam na duzurke do apteki.
Wynik-I kreska.
Nie ukrywam, że ..jest mi przykro.
Zrób badanie krwi beta hcg bo na zwykły test może być za wcześnie jeszcze. Powodzenia
Bete mozesz zrobic o kazdej poze dnia, nie musisz byc ja czczo, to kwestia 30 zl, a pewnosc masz 100%, beta nawet powie Ci ktory to tydzien ciazy:)
Testy domowe nie zawsze wychodza
A jak czułaś się wczoraj? Czy objawy już minęły? Zastanawiałaś się może czy to nie jakieś zatrucie? Osłabienie i mdłości mogą na to wskazywać. Mogłaś coś zjeść, co Ci po prostu zaszkodziło. Podobne objawy bywają podczas wstrząśnienia mózgu, ale tu o uderzeniu byś raczej wiedziała. Innym moim podejrzeniem jest osłabienie. Może zbyt dużo pracujesz i potrzebujesz po prostu odpoczynku. Kiedy robiłaś ogólne badania? Jaki prowadzisz tryb życia? Czy odżywiasz się regularnie a wśród posiłków znajdują się produkty zapewniające zapotrzebowanie na wszystkie witaminy i składniki mineralne?