Witam ostatnimi czasy mam większy brzuch pomimo tego że schudłam 2kg nie rozumiem czego to są objawy. Ostatnio współżyłam ale nie wydaje mi się że to ciąża no ale nie mogę być w 100% pewna. Brzuch jest jakby wzdęty od około 5 dni. Okres mam normalnie w tym samym czasie. Proszę o pomoc nie wiem co to może być
Mierzyłaś się kiedyś? Ile cm Ci przybyło?
Chodzi Ci o to że teraz masz okres? Możesz puchnąć w trakcie okresu, ja tam mam, nawet do 5 kilo plus, po okresie schodzi.
Możesz sobie też w ramach eksperymentu połykać espumisanu, może pomoże.
No wlasnie, ja przy okresie to jestem wzdeta jak balon, ogolnie przez 2-3 dni mam jakies problemu gastryczne, jakby sam okres nie byl wystarczajaco meczacy Jak nie jests pewna, to zrob test, ale ja stawiam na "okresowe przyjemności"
nie nie mam teraz okresu jestem już po okresie 20 lutego mi się skończył
Przyczyn powiększenia się brzucha jest wiele. Najlepiej od razu wykluczyć możliwość bycia w ciąży. Zrób sobie test, który da Ci pewność, że ciąża nie jest przyczyną. Czy brzuch jest cały czas powiększony? Może rano przed posiłkami masz płaski brzuch? Jeśli tak to powiększenie w późniejszym czasie może być spowodowane wzdęciami. W takim przypadku powinnaś zmienić dietę na lekkostrawną, który nie będzie powodowała rewolucji żołądkowych. Przyczyną mogą być także nieodpowiednie ćwiczenia. Może po prostu budujesz mięśnie brzucha, ale nie spalasz tkanki tłuszczowej.
ja mam dokładnie tak, jak opisuje marta.wegan rano płaski, a wieczorem, szkoda gadać, mimo, że nie jem wzdymających potraw, ale dużo piję wody
chyba wzdęcia to a co druga kobieta