Brak okresu od 2 miesiecy! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Brak okresu od 2 miesiecy!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 28 ]

1 Ostatnio edytowany przez karina.aa1 (2016-02-28 21:41:23)

Temat: Brak okresu od 2 miesiecy!

Witam,mam 18 lat. Moj ostatni okres miał miejsce na poczatku grudnia. Od tamtego czasu gdzies znikl. Wspolzyje z chlopakiem od ponad roku, zabezpieczamy sie zawsze. Zrobilam test ciazowy pod koniec stycznia ale wynik byl negatywny czego sie spodziewalam. Drugi test wykonalam tydzien temu i rowniez wynik negatywny. Wybieram sie do ginekologa w przyszlym tygodniu ale wczesniej moze dowiem sie tu czy ktoras z was miala podobnie i czego to moze byc powod? Baardzo proszę o pomoc! sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Brak okresu od 2 miesiecy!

Możliwe, że masz zaburzenia hormonalne. Czy w ostatnim okresie zauważyłaś zmiany w swym wyglądzie ? Czy jesteś bardzo szczupła ? Czy odżywiasz się regularnie ?

3

polajeden napisał/a:

Możliwe, że masz zaburzenia hormonalne. Czy w ostatnim okresie zauważyłaś zmiany w swym wyglądzie ? Czy jesteś bardzo szczupła ? Czy odżywiasz się regularnie ?

Raczej do najszczuplejszych nie należę, żadnych zmian nie zauważyłam a z odżywianiem się jest tak jak zawsze bez zmian 3 posiłki dziennie, niestety nie zawsze o tych samych godzinach

4

karina.aa1 napisał/a:
polajeden napisał/a:

Raczej do najszczuplejszych nie należę, żadnych zmian nie zauważyłam a z odżywianiem się jest tak jak zawsze bez zmian 3 posiłki dziennie, niestety nie zawsze o tych samych godzinach

Dodam jeszcze ,że prawie po każdym stosunku piecze mnie krocze

5

początek grudnia a dziś to prawie 3 miesiące a nie 2. a co do tematu. jeśli to nie ciążą więc może hormony. dobrze ze już jesteś do gina zapisana.

6

karina.aa1 napisał/a:
karina.aa1 napisał/a:
polajeden napisał/a:

To chyba nie ma zwiazku, ale pomysl nad jakims zelem nawilżającym, moze wtedy unikniesz podraznien. Mozesz tez uzywac clotrimazolum po kazdym stosunku tak na wszelki wypadek zeby sie zadna infekcja nie rozwinela.

A czemu nie masz okresu.. hm, moze hormony, moze stres, trudno powiedziec, a przyczyn moze byc wiele.

7

odnaleźona napisał/a:
karina.aa1 napisał/a:
karina.aa1 napisał/a:

To chyba nie ma zwiazku, ale pomysl nad jakims zelem nawilżającym, moze wtedy unikniesz podraznien. Mozesz tez uzywac clotrimazolum po kazdym stosunku tak na wszelki wypadek zeby sie zadna infekcja nie rozwinela.

A czemu nie masz okresu.. hm, moze hormony, moze stres, trudno powiedziec, a przyczyn moze byc wiele.

A czy to może być zespół policystycznych jajników? słyszałam ,że głównym objawem są nieregularne mesiączki które czasem zanikają

8

To może być wiele rzeczy - od stresu po jakąś chorobę typu policystyczne jajniki. Lekarz najlepiej odpowie na twoje pytania

9

Dokładnie. To może być od wszystkiego - skutek brania leków, rozregulowania gospodarki hormonalnej, zbyt drastycznej diety etc. Może też być ciąża niestety.

10

napisz jak się czegoś dowiesz, będzie dobrze:-)

11

Estera_S napisał/a:

Dokładnie. To może być od wszystkiego - skutek brania leków, rozregulowania gospodarki hormonalnej, zbyt drastycznej diety etc. Może też być ciąża niestety.

Wykonałam już 3 testy ciążowe i każdy z nich miał jedną kreseczkę wink Po drugie nie mieliśmy z chłopakiem p przeciągu tych 3 miesięcy jakiejś groźnej sytuacji w czasie stosunku więc ciąże raczej wykluczam smile

12

Brak okresu nie musi zawsze być przyczyną ciąży. Organizm kobiety jest delikatny i reaguje na wszystkie nieprawidłowości. Przyczyn braku miesiączki może być wiele. Związek z zatrzymaniem miesiączki może być spowodowany zbyt małą lub zbyt dużą wagą. Często za brak okresu odpowiada nadczynność tarczycy lub niedoczynność tarczycy, cukrzyca. Możliwe, że jeśli przyjmowałaś w ostatnim czasie jakieś leki to one wpłynęły na Twój organizm. Możliwe, że masz jakieś zapalenia albo w ostatnim czasie zbyt dużo się denerwowałaś. Wszystkie te czynniki mogą wpłynąć na regularność cyklu. Najlepszą odpowiedź uzyskasz od lekarza na podstawie badań.

I przede wszystkim trzeba poszukać przyczyny tego stanu. Niektórzy lekarze niestety robią szybkie USG, wypisują luteinę, dziękuję, do widzenia. A tu wypadałoby zrobić podstawowe badania hormonalne, TSH, prolaktynę...

14

prawdziwyusmiech napisał/a:

I przede wszystkim trzeba poszukać przyczyny tego stanu. Niektórzy lekarze niestety robią szybkie USG, wypisują luteinę, dziękuję, do widzenia. A tu wypadałoby zrobić podstawowe badania hormonalne, TSH, prolaktynę...

Zapytam o te badania ginekologa wink

15

Badania hormonalne w takim przypadku to pierwsza rzecz jaką powinnaś wykonać

16

dokładnie, jeżeli wszystko poza tym jest OK to proponuje iść do ginekologa na badania.

17

zolwtuptus napisał/a:

dokładnie, jeżeli wszystko poza tym jest OK to proponuje iść do ginekologa na badania.

Mialam isc w zeszly piatek ale niestety musialam zalatwic cos innego alejuz jutro ide wink

18

Anet19 napisał/a:

napisz jak się czegoś dowiesz, będzie dobrze:-)

Bylam dzis u ginekiloga i mam torbiel na lewym jajniku oraz nadzerke szyjki macicy

19

No i co teraz?? Jaka diagnoza??

20

Anet19 napisał/a:

No i co teraz?? Jaka diagnoza??

Zostal pobrany wymaz z pochwy. Po wyniki mam sie zglosic za 2 tygodnie. Dostalam skierowanie na usg dopochwowe i tabletki luteina 50 na wywolanie miesiaczki. Dopiero po tym wszystkim mam sie xnow zglosic do ginekologa

21

Bedzie dobrze:-) Masz jakiś kontakt do siebie??

22

Anet19 napisał/a:

Bedzie dobrze:-) Masz jakiś kontakt do siebie??

Tylko fb wink

23

będzie dobrze ;-)

24

dzięki

25

No właśnie a ja mam taki problem że okres spóźnia mi się 2 miesiąc a nigdy wcześniej nie miałam takich spóźnień góra 2 tygodnie z związku z przeziębieniem a że jestem w Niemczech więc byłam tutaj u lekarza polskiego. Najlepsze że może to być wczesna ciąża której nie widać jeszcze a on widzi powiększoną śluzówkę i twierdzi że okres na dniach a tu dawno powinnam dostać kolejny i nic. Byłam dzisiaj i bez badań hormonalnych ani b-hcg na wykluczenie ciąży przepisał mi Chrolmadinon tylko nie wiem na co? Na wywołanie okresu? Testy pokazują mi jakąś bladą kreską i nie wiem co mam teraz zrobić? Poczekać i pójść do innego lekarza? POMOCY!!! Dodam że objawy typowe dla ciąży aczkolwiek piersi już minimalnie opuściły z bólu ale sutki nadal wrażliwe do tego cały czas boli mnie prawy jajnik i ciągle mam wrażenie że coś ze mnie leci ale potem się okazuje że nie i mam zamocowany zegarek w pęcherzu bo co godzinę biegam do toalety.

26

Jak zdrowie?

27

Pomożecie mi moją dziewczyna nie ma miesiączki ponad 2 miesiące jaka może być przyczyną

28

A niby jak mamy pomoc skoro nic nie wiemy? Moze idz z dziewczyna do ginekologa. Moze niech zrobi test bo twoje obawy to zapewne ze jest w ciazy bo pewnie uprawiacie sex.

Posty [ 28 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Brak okresu od 2 miesiecy!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024