Wczoraj spotkałam się ze znajomymi. Był też kolega którego nie widzieliśmy kilka miesięcy. Po wypiciu kilku piw zaczął opowiadać o nowo poznanej dziewczynie z którą się widuje od ponad miesiąca. Stwierdził, że jest ładna, naturalna, inteligentna , wesoła może z nią porozmawiać swobodnie na wiele tematów i nie jest desperatką ani materialistką jak kilka wcześniej poznanych. No to koleżanka mówi gratuluję, że w końcu poznałeś taką która Ci odpowiada. A on mówi, że niestety na ostatnim spotkaniu trochę go do siebie zniechęciła. Pytam: Co takiego strasznego zrobiła?
A on na to: Byliśmy na kebabie. W pewnym momencie upadł jej widelczyk… i zaczęła wyjadać mięso palcami. To przecież brak kultury. Myślałem, że ona jest inna. I nie wiem czy chcę się z nią dalej spotykać.
Po tej historii wszyscy zrobiliśmy oczy jak 5- złotówki.
Powiedzieliśmy mu, żeby wyluzował bo przecież każdemu zdarza się popełnić gafę a zresztą to nic strasznego i może jednak warto spróbować skoro poza tym jest taka fajna. Stwierdził, że może faktycznie mamy rację i musi to przemyśleć.
On zawsze miał wymagania wobec kobiet, ale żeby aż tak . Po tym co usłyszałam naprawdę nie dziwi mnie, że niektóry ludzie przez lata są sami..
Ps. Dodam, że przez część spotkania on trzymał palce na brzegach kufla od piwa. To równie dobrze ktoś też by mógł powiedzieć, że to nieestetyczne.
Ło matko
Powinien jeszcze zażądać zadośćuczynienia,za straty moralne
Będzie miał traume do końca życia
Szkoda, że nie zwróciłaś Mu uwagi o trzymaniu kufla, bo może wtedy zrozumiałby jakie idiotyzmy wygaduje.
Taka terapia szokowa, by Mu się przydała
O nie,nie Krejzi...
Takie faux pa?W towarzystwie?W pięciogwiazdkowej "kebabarni"?Toż to elita,elit
Musiałaby dziewczyna delikatnie zaprosić go na słowo i cicho,cichuteńko powiedzieć,że tak dżentelmenowi się nie godzi.
No a potem błagać skrycie,żeby nie zagiął na nią parola...do piątego pokolenia
A ja tam go popieram. Przecież z tej dziewczyny świnka jest. Jak się z taką w towarzystwie pokazać? Mogła poprosić o drugi widelec.
Fakt mogłam mu powiedzieć o tym kuflu
Kareninka może faktycznie szczyt kultury to nie jest, ale moim zdaniem to zbyt błahy powód żeby zrywać znajomość. Nikt nie jest ideałem i każdy może popełnić gafę.
Niektórzy kreują się na taką pseudoelitę kulturową, że aż żal.
Ja bym tam mu nic nie tłumaczyła. Facet nie chce związku i się przymusza. Gdyby faktycznie był zachwycony dziewczyną to by nawet nie zauważył, że je palcami, albo by go to nie zraziło.. Szuka powodu żeby nic z tego nie wyszło.
Lilianna 90 myślę, że coś w tym jest. On w ogóle jest takim lekkoduchem i nigdy nie spotykał się z kobietą dłużej niż 3 miesiące. Czasem mam wrażenie, że on po prostu lubi być sam i druga połowa nie jest mu do szczęścia potrzebna .
Może ta dziewczyna podgląda wątek Wysyłającej i Nuttele zamieniła na sos z kebaba ?
Jak ktoś nie umie przyzwoicie zjeść kebaba to nie powinien go zmawiać w miejscu publicznym, tyle w temacie.
Są ludzie przewrażliwieni na niektórych punktach, i bardzo że tak powiem brzydliwi mnie to się niedobrze robi jak ktoś wcina kebab gęba umorusana po czoło, paluchy w ketchupie a łeee.
Zresztą na randce kebab zamówić wielka mi panna
To akurat on ją zaprosił na kebaba i w barze do którego poszli tylko to było . Ot zwykła spelunka gdzie przychodzą głównie licealiści
.
Pewnie to on zamówił, tak BTW.
Ja też na 1 randce moim TZ jadłam kebab, pewnie i gorzej niż ona; )
Moim zdaniem on szuka pretekstu albo mu nie pasuje co innego a nie chce mówić co.
Może ta dziewczyna podgląda wątek Wysyłającej i Nuttele zamieniła na sos z kebaba ?
Buehehehehehe
.
Jak ktoś nie umie przyzwoicie zjeść kebaba to nie powinien go zmawiać w miejscu publicznym, tyle w temacie.
Są ludzie przewrażliwieni na niektórych punktach, i bardzo że tak powiem brzydliwi mnie to się niedobrze robi jak ktoś wcina kebab gęba umorusana po czoło, paluchy w ketchupie a łeee.
Nie no kolejna jakaś herezja. To co zamówiła sobie do jedzenia w żaden sposób nie świadczy o tym jaka jest. Niedługo może będzie tak że ktoś powie iż lubi parówki z kurczaka z Biedry ^^ i dlatego będzie odsądzany od czci i wiary. Masakra.
A koleś to ma poryty dobrze beret. Zamiast ogarnąć jej następny widelec z tego kebaba albo z innej budy obok to jakieś sceny odwala przy znajomych, ciekawe czy przynajmniej miał przy sobie chusteczki aby ją poratować w tym problemie z zabrudzonymi od sosu palcami.
16 2016-02-29 22:17:33 Ostatnio edytowany przez majkaszpilka (2016-02-29 22:18:25)
Tia...
Odszczekuję wszystko co napisałam wcześniej.
Twój kolega ma rację.
Teraz widzę oczami wyobraźni,jak taka pożal się Boże, niewychowana panna,zostałaby zaproszona do porządnej restauracji.
Mc Donald's...na ten przykład
Jak ktoś nie umie przyzwoicie zjeść kebaba to nie powinien go zmawiać w miejscu publicznym, tyle w temacie. (...)
Oj... ja przy moim partnerze zanim zostaliśmy parą zjadłam kiełbaskę z grilla bez sztućców! Nie wiem jak biedak zniósł ten widok i nie zwrócił swojego posiłku.