Czy interesujecie się jaką osobowośc mają Wasi najbliżsi wg MBTI ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czy interesujecie się jaką osobowośc mają Wasi najbliżsi wg MBTI ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 65 ]

Temat: Czy interesujecie się jaką osobowośc mają Wasi najbliżsi wg MBTI ?

Ja jestem INTJ, siostra ESTJ, jeden brat ISTP a drugi ENTP.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy interesujecie się jaką osobowośc mają Wasi najbliżsi wg MBTI ?

Nie robiłam tego testu moim bliskim, choć dla zabawy sama się niedawno pokusiłam. Wyszło ENFP. Z przymrużeniem oka można przyjąć.

3

Mi dwa razy wyszło INFJ a moi bliscy mają taką osobowość, że nawet by im się nie chciało tego testu rozwiązywać big_smile

4 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2016-02-09 20:49:21)

Mój typ to INTP-A "Logik"

Ciekawe wink

Nie znałam tego testu wcześniej, ale w każdym jest ziarenko prawdy.

Co do pytania z tematu: Nie, nie interesują mnie osobowości moich bliskich aż tak. Chyba, że "sprawiają kłopoty" wink

"Osobowość INTP jest raczej rzadka, stanowi tylko 3% populacji, co dla osób z tej grupy typologicznej okazuje się dobre, ponieważ najbardziej niemiłą dla nich rzeczą jest to jeśli stają się “pospolici”. "  - oo, a tu mnie zaskoczyli na dzień dobry..Dużo prawdy w tym smile

"Jednostki INTP znane są ze swoich błyskotliwych teorii i nieustępliwej logiki, w zasadzie uważa się ich za najbardziej dokłanych pod względem logiki ze wszystkich osobowości.

Lubują się we wzorcach i w zauważaniu niezgodności pomiędzy twierdzeniami, można to nazwać ich hobby, dlatego nie da się okłamywać INTP"  - true story big_smile

5

ciekawe to co piszecie,  ale jak by ktos mi wyjasnil o jakim tescie mowa to bym byla wdzieczna ;-)

6 Ostatnio edytowany przez Klio (2016-02-09 21:01:07)

Osobowość ENFP, ale opis tej osobowości wg Aušry Augustinavičiūtė i już jest bliżej prawdy.

Edycja: Czarna lilio wklikaj sobie w internetach wink test MBTI i wszystko będzie jasne.

7

Ja jestem INFP-A  / Pośrednik

tongue Też rzadkie  (4% ), właściwie odwrotność Elle big_smile

8 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2016-02-09 21:16:40)

Ja też zauważyłam, że inne strony, zwłaszcza źródłowe (anglojęzyczne) mają o wiele lepsze opisy, z głębszym wglądem w sprawę: http://www.personalitypage.com/INTP.html  - tu genialny opis <it`s so me> smile

Nie znałam tego testu, a widzę, że ktoś się nieźle postarał, bo nieźle mnie opisuje.
Muszę zbadać źródło i metodykę.

9 Ostatnio edytowany przez pop_corn (2016-02-09 21:38:23)

INTJ "architekt"

"Stanowią zaledwie 2% populacji, a kobiety w tym typie osobowości zdarzają się jeszcze rzadziej, stanowiąc jedyne 0,8%, często muszą stawiać czoła wyzwaniu jakim jest brak zrozumienia u innych, gdyż niełatwo znaleźć kogoś o podobnym sposobie myślenia, o wnikliwym intelekcie i zdolności przewidywania niczym w grze w szachy."

Aż nie wiadomo czy się cieszyć, czy wiązać sznur.

Ach ten Jung.

10

Ja jestem "najrzadsza" - niecały 1%, znam tylko jedną osobę tak jak ja INFJ. Ciężkie typy tongue Ale pasuje mi ten opis. Szczególnie to:

"INFJ są bardzo skupione na uczuciach innych i starają się być bardzo delikatne aby uniknąć zranienia innych. Są bardzo wrażliwe na konflikt i nie radzą sobie z nim najlepiej. Sytuacje, które mogą spowodować konflikt mogą doprowadzić, zazwyczaj spokojną INFJ do stanu emocji i podniecenia oraz gwałtownego gniewu. Mogą mieć tendencję do tłumienia w sobie tego rodzaju zachowań co może prowadzić do problemów ze zdrowiem przy zbyt dużej ilości stresu".

"INFj mają charakterystyczny beznamiętny wyraz twarzy. INFj nie pokazują silnych pozytywnych emocji, zamiast tego po prostu się uśmiechają. INFj nie są dobrymi oszustami. To jednak nie powstrzymuje ich od próbowania czasami. I nawet jeśli się uda czują się oni po tym źle. To daje INFj reputację naiwnych i niepraktycznych ludzi".

"W pracy INFJ zazwyczaj okazują swoje zainteresowania tam gdzie mogą być kreatywne i w pewien sposób niezależne. Posiadają naturalne więzi ze sztuką oraz mogą się rozwijać w dziedzinach w których mogą w pełni korzystać ze swojej intuicji. Nie radzą sobie najlepiej w sytuacjach wymagających dużej precyzji czasu lub przywiązywania uwagi do szczegółów".

11 Ostatnio edytowany przez Iris7 (2016-02-09 21:45:20)

Nie robiłam tego testu, ale na bank będę mieć to co Petita, czyli INFJ. wink Zrobię sobie potem z ciekawości i porównam, bo ten opis pasuje do mnie idealnie.
To tylko moje wrażenie, czy każdy typ osobowości... jest niezwykle rzadki? :>

12 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2016-02-09 21:48:11)

Mnie ten test pomógł wiele zrozumieć i odetchnąć z ulgą, w kwestii tego czemu tak trudno mi o dziecka wczuć się i rozumieć emocje innych. Całe lata wydawało mi się, że brak mi empatii, a ja po prostu mam inne priorytety i mój mózg jest skupiony na szukaniu rozwiązań, a nie 'taplaniu' w emocjach.
Tak samo partnerzy,z którymi nie wychodziło skarżyli się na 'okrojoną emocjonalność' pod pewnymi względami wink
Także dla mnie ten test jest  bardzo 'życiowy'. smile

13

daenerys7 napisał/a:

Najwięcej jest podobno "dyrektorów" czy "kierowników" - jakieś kilkanaście %, ale nie pamiętam który to numerek. Chyba wszystkie poniżej 5% są rzadkie wink

14

daenerys7 napisał/a:

Mojego jest podobno ok 8-10%, choć różne są statystyki. W kupie siła tongue

15 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2016-02-09 21:59:35)

Są jacyś ESTJ "Opiekun" albo ENTJ "Wykonawca" ? To moi potencjalni kochankowie tongue (wg tego testu ofkors)

16

daenerys7 napisał/a:

Może to działa na zasadzie horoskopu i teraz wszyscy wpadliśmy w sidła emocjonalnej manipulacji? wink W końcu któż nie chciałby być uznawany za wyjątkowego i jedynego w swoim rodzaju na tle wyliniałego i nędznego pospólstwa? wink

17

ja też pan architekt
coś mi się wydaje, że wrzuca tam wiarę, która uważa się za inteligentów + wrzucili coś tam o byciu nołlajfem i nie pewności

18

Nie słyszałam nigdy wcześniej o tym teście. Jestem "Obrońcą" (ISFJ - T). Może tam coś niecoś rzeczywiście pasuje...

19 Ostatnio edytowany przez Iris7 (2016-02-09 23:43:26)

No jasne, że INFJ. smile

Znalazłam chyba tylko jedną niespójność: "bardzo wysokie oczekiwania wobec siebie oraz wobec innych (zarówno silny punkt jaki słaby)". Wobec siebie - owszem (i to bardzo), ale wobec innych...? Raczej nie.

Doczytałam sobie jeszcze klasyfikację bohaterów z Gry o Tron i wychodzi na to, że Daenerys też jest INFJ. Gdy zakładałam tutaj konto, to nie miałam pojęcia o tym teście. Ciekawe big_smile

"To są głębokie i skomplikowane osoby, które cenią sobie bardzo prywatność i zazwyczaj jest je ciężko zrozumieć."
Petita, siostro - rozumiesz mnie?

"Osoby z grupy INFJ łączy unikalna kombinacja cech: choć są łagodni, mają jasno określone opinie i będą niestrudzenie walczyć o idee, w które wierzą. Są to ludzie zdecydowani, posiadający silną wolę"
To też mi się podoba o tyle, że wszystkie jakieś tam testy uwzględniały u mnie tylko wrażliwość i wychodziło z nich, że jestem wrażliwą (za przeproszeniem) pierdołą.

W weekend się dalej pobawię, całą rodzinkę przerobię. cool

20

daenerys7 napisał/a:

"To są głębokie i skomplikowane osoby, które cenią sobie bardzo prywatność i zazwyczaj jest je ciężko zrozumieć."
Petita, siostro - rozumiesz mnie?

wink

Mam jedną bliską koleżankę, która ma INFJ i 4w5 (enneagram), czyli tak jak ja. To jest chyba najtrudniejsza moje relacja - wydawało mi się, że odbijam się w niej jak w lustrze i rozumiemy się bez słów, a z drugiej, że to twierdza nie do zdobycia, bo zdarzało jej się traktować mnie jak intruza, zamykała się na wszystkich w pewnych kwestiach... Bolesne.

21 Ostatnio edytowany przez theonlyone (2016-02-10 06:30:03)

Petita, daenerys7 witam w klubie,też jestem INFJ,te opisy w większości się zgadzają,ale nie wszystko bo np.
"Nie radzą sobie najlepiej w sytuacjach wymagających dużej precyzji czasu lub przywiązywania uwagi do szczegółów"
Ja akurat bardzo przywiązuje wagę do szczegółów,więc tutaj pudło.

22 Ostatnio edytowany przez cb (2016-02-10 11:33:43)

Chyba muszę zrobić ten test jeszcze raz smile

23

A czy jest na sali jakiś inny Idealista? (INFP)

24

daenerys7 napisał/a:

No jasne, że INFJ. smile

Doczytałam sobie jeszcze klasyfikację bohaterów z Gry o Tron i wychodzi na to, że Daenerys też jest INFJ. Gdy zakładałam tutaj konto, to nie miałam pojęcia o tym teście. Ciekawe big_smile

Daenerys7 , jako, że nie oglądam "Gry o Tron" i szczerze nie miałam pojęcia co Twój login znaczy, teraz już wiem big_smile
Nie zgadza mi się to co napisałaś, według tego co ja przeczytałam to Daenerys z "Gry o Tron" jest osobowością ENFJ.
Możesz wytłumaczyć tą rozbieżność?

25

A gdzie te opisy poszczególnych typów się znajdują?

26 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2016-02-10 13:20:12)

JuliaKaa napisał/a:

A gdzie te opisy poszczególnych typów się znajdują?

smile

27

Już.... Dzięki ;-)

28

Iceni napisał/a:

A czy jest na sali jakiś inny Idealista? (INFP)

Mi wyszło INFP smile

29

Krejzolka82 napisał/a:
daenerys7 napisał/a:

No jasne, że INFJ. smile

Daenerys7 , jako, że nie oglądam "Gry o Tron" i szczerze nie miałam pojęcia co Twój login znaczy, teraz już wiem big_smile
Nie zgadza mi się to co napisałaś, według tego co ja przeczytałam to Daenerys z "Gry o Tron" jest osobowością ENFJ.

Wydaje mi się, że jednak w większości źródeł jest INFJ, ale sprawdziłam i ENFJ też jest. Może odrobinę odmienna kreacja postaci w książce i w serialu? Przeczytałam wszystkie książki, ale z serialu tylko 1 sezon (może 2...?), więc ciężko mi się wypowiadać o serialu. Jednak wydaje mi się, że w serialu może sprawiać bardziej wrażenie "E". Książka, jak i film mają inne możliwości przedstawienia postaci, każda ma plusy i minusy, ale to w książce dowiadujemy się więcej o życiu wewnętrznym bohatera. Do sedna: wg mnie książka wskazuje na "I" i to zdecydowanie, ale to tylko moje zdanie. smile

Co do testu: cieszę się, że go odkryłam, bo myślę, że pomoże mi to rozwiązać kilka kwestii, które od dawna mnie nurtowały. Teraz chociaż w przybliżeniu wiem, z czego pewne rzeczy wynikają. Wiadomo też, że trzeba się pilnować, by nie ograniczyć całej swojej osobowości do czterech liter (czy to nie byłoby smutne...?), ale na pewno pomoże to w zrozumieniu pewnych mechanizmów. :>>>

30

daenerys7 napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:
daenerys7 napisał/a:

No jasne, że INFJ. smile

Wydaje mi się, że jednak w większości źródeł jest INFJ, ale sprawdziłam i ENFJ też jest. Może odrobinę odmienna kreacja postaci w książce i w serialu? Przeczytałam wszystkie książki, ale z serialu tylko 1 sezon (może 2...?), więc ciężko mi się wypowiadać o serialu. Jednak wydaje mi się, że w serialu może sprawiać bardziej wrażenie "E". Książka, jak i film mają inne możliwości przedstawienia postaci, każda ma plusy i minusy, ale to w książce dowiadujemy się więcej o życiu wewnętrznym bohatera. Do sedna: wg mnie książka wskazuje na "I" i to zdecydowanie, ale to tylko moje zdanie. smile

Co do testu: cieszę się, że go odkryłam, bo myślę, że pomoże mi to rozwiązać kilka kwestii, które od dawna mnie nurtowały. Teraz chociaż w przybliżeniu wiem, z czego pewne rzeczy wynikają. Wiadomo też, że trzeba się pilnować, by nie ograniczyć całej swojej osobowości do czterech liter (czy to nie byłoby smutne...?), ale na pewno pomoże to w zrozumieniu pewnych mechanizmów. :>>>

Szczerze to nie wgłębiałam się w ten cały test i nie szukałam na kilku stronach, więc możliwe, że na niektórych stronach internetowych jest tak, jak Ty piszesz a na jednej na pewno jest moja wersja.
Chociaż co to za test, jak się różni.
Dlatego ja właśnie nie za bardzo wierzę, nie bawię się w takie testy.

31

W miłości podobno do mojego typu najbardziej pasują: ENTP i ENFP. W populacji jest ich mało.
Z kolei nie pasują najbardziej: ESFP, ESFJ, ISFP, ISFJ. Jest ich ok 60%.

Znalazłem też testy davida keirseya:

Jestem NT- rational( racjonalista), intuicja + myślenie. Stanowią od 5 - 10% w populacji.

Są jeszcze:
SJ- tzw. strażnicy/ konserwatyści ok 40%
SP - tzw. poszukiwacze- ok 36%
NF- tzw. Idealiści. - ok 14 %.

32 Ostatnio edytowany przez Marek_24 (2016-02-13 23:20:49)

Mnie najbardziej denerwują typy: XSXJ. W rodzinie( ciotki, wujkowie, niektóre kuzynki i kuzyni, babcie) mam ich dużo, po ich zachowaniu mogę stwierdzić. Ciągle gadają o jakiś normach społecznych, że to trzeba robić tak a nie inaczej bo będzie źle. Że jak się nie będę dostosowywał do ludzi to mnie będą wytykać. Ja jestem takim człowiekiem że aby coś zrobić to najpierw chce zrozumieć po co mam to robić, a nie bo wszyscy tak robią i tak trzeba.

Nie chcę obrażać ludzi z grupy SJ, ale zachowują się jak GESTAPO, to ma być tak i tak. Nieźle się ograniczają tymi normami. Zastanawiałem się kiedyś dlaczego dużo ludzi gada o tych normach społecznych i dostosowaniu się,  wpadłem sam na to że stanowią oni prawie połowę populacji, i przez to tacy są i wymuszają na innych niby "dobre zachowanie."

Osobiście najbardziej nie lubię typów ESFJ, ISTJ, ESTJ. Z tym pierwszym jest taki problem że łatwo się obrażają, są zbyt emocjonalni, nie da się z nimi gadać na poziomie logicznym, wiem co mówię bo kilka moich starszych kuzynek ma ten typ.

ISTJ- szef w pracy + kilka osób z otoczenia, ciężko im cokolwiek przegadać, tradycjonaliści, zero wyobraźni, to jest taki typ "nie uwierzę dopóki nie zobaczę", nie potrafią nic wymyślić, tylko stosują jakieś reguły.

Pamiętam w technikum, kilka lat temu, miałem kolegów ENTP i ISFJ. Ten ISFJ smiał się z nas bo wg niego gadaliśmy o pierdołach (polityka, religia, nowinki techniczne, różne rzeczy abstrakcyjne które wymagały wyobraźni), koleś nie potrafił zrozumieć metafory, ale to chyba problem wszystkich "S-esek".
Ciągle gadał że zachowujemy się jak z...y. Z nim praktycznie nie miałem tematów do rozmów, z kolei ENTP taka burza mózgów, nie dało rady się z nim nudzić, koleś praktycznie wszystkim się interesował)

33

“RZECZNIK” (INFJ-T), ma ją tylko 1% populacji. Jak czytałam opis, to wiedziałam, że o mnie.

34

Okazało się, że angielski opis (szerszy i dokładniejszy niż wersja polska) bardzo dobrze opisuje mój charakter. Mimo to zastanawiałam się, czy wynik potwierdzi również inny test. Zrobiłam ennneagram i wyszło 7w8 Entuzjasta. Opis pokrywa się z ENFP i rzeczywiście odnajduję w nim swoje cechy, zarówno pozytywne, jak i negatywne. Ogólnie polecam zrobienie tego testu, bo choć wydaje mi się, że z większości swoich dobrych i złych stron oraz mechanizmów swojego działania i tak zdawałam sobie sprawę, to test umożliwił nabranie perspektywy i głębsze zastanowienie nad sobą. Ogólnie polecam.

35 Ostatnio edytowany przez Marek_24 (2016-02-15 23:37:46)

Wg eneagramu jestem 5w4 (obserwator), W eneagramie, INTJ to są najczęściej 5, podobnie jak INTP. W przypadku INTJ różnica między 5w4 a 5w6 jest taka że ten pierwszy ma bardziej rozwinięte Fi (ntrowertyczne uczucia).
Wg Socjoniki jestem INTP. W socjonice, INTP= INTJ w MBTI, bo mają te same funkcje kognitywne: Ni, Te, Fi, Se.

Robiłem kilka testów, jak bardzo mam rozwinięte funkcje kognitywne mózgu: w skali od 0-100%. wyszło:

97% - Ni ( introwertyczna intuicja),
97% - Ne( ekstrawertyczna intuicja),
85% - Ti ( introwertyczne myślenie),
81% - Te(ekstrawertyczne myślenie)
72%- Fi( introwertyczne uczucia),
60% - Si( introwertyczna zmysłowość),
45%- Fe(ekstrawertyczna uczuciowość),
35% - Se(ekstrawertyczna zmysłowość),

Pomimo że jestem INTJ, ten test na koniec wygenerował mi że, także mógłbym być: ENTP zwany wynalazcą, oraz INTP zwany architektem. Widać to po tych %. Nie mogę uznać się za ekstrawertyka więc INTP też by pasowało, bo jak czytałem opis to też bardzo do mnie pasuje.
ENTP:  Ne-Ti-Fe-Si
INTJ:   Ni-Te-Fi-Se
INTP:  Ti-Ne-Si-Fe

ENTP jest lustrzanym odbiciem INTJ, tak jak już wcześniej pisałem, w miłości te typy są idealnie spasowane ze sobą, podobnie INTJ może być dobre z ENFP bardziej niż z ESFP, w anglojęzycznych stronach pisze o tym. Ale najpierw trzeba zrozumieć co znaczą te funkcje kognitywne, wtedy już będziemy wiedzieć dlaczego jedni ludzie dogadują się ze sobą a inni nie.

A dlaczego INTJ z ENFP są dobre tak samo jak z ENTP a nie z ESFP ?
więc tak: ENFP interesują bardziej teorię, lubi rzeczy abstrakcyjne, pomysły itp, tak samo jak INTJ bo mają w swojej osobowości intuicję, z kolei ESFP jest bardziej typem przyziemnym, lubi rzeczy praktyczne, wszystko postrzega za pomocą zmysłów, raczej nie ma wyobraźni, nie widzi tego wszystkiego co my a zatem może nas uznać za jakichś dziwolągów, interesuje go świat materialny a nie mentalny.

Dla INTJ związek z ENFP jest idealny bo: z racji tego że jest on ekstrawertykiem, pozwala INTJ-jowi się bardziej otworzyć na świat oraz być bardziej elastycznym (P), oba mają intuicję wiec się dobrze ze sobą dogadają.

36

Też jestem INTJ i tak z ciekawości zapytam, pomijając te Twoje teoretyczne rozważania, w praktyce Ci się to sprawdza czy jak? big_smile

37 Ostatnio edytowany przez Marek_24 (2016-02-17 01:43:18)

Tak sprawdza się.

Dajmy na to te funkcje INTJ: Ni-Te-Fi-Se
'""
Introwertyczną intuicję mam dobrze rozwiniętą, ogólnie ona polega na widzeniu wzorców, ukrytych możliwości. np. odpowiedź często pojawia się w mojej głowie nieświadomie, mam często takie momenty tzw. "aha". Postrzegam coś za pomocą zmysłów, i nagle bez zastanowienia potrafię znaleźć ukryte znaczenie, nie potrafię tego wyjaśnić, poprostu odpowiedź nagle się pojawia, pomagało mi to m.in w szkole tam gdzie była jakaś abstrakcja. Zdarza mi się np. rozpoznać motywy ludzi z otoczenia, albo jeśli podejmę taką czy inną decyzję to co się stanie, raczej nie korzystam z doświadczeń z przeszłości. Pomysły przychodzą mi do głowy.

Lubię w teraźniejszości rozwiązywać problemy które mogą pojawić się w przyszłości.

Te- ekstrawertyczne myślenie.- polega na podejmowaniu racjonalnych decyzji, to się jak najbardziej zgadza ze mną.

Ni w połączeniu z Te w przypadku INTJ, powoduje że wszelkie informacje nie zbiera za pomocą zmysłów, tylko przetwarza je w wyobraźni, widzi ukryte znaczenie, z kolei "Te" pomaga mu te rzeczy przenieść do rzeczywistości. Przez co potrafi znaleźć np rozw. jakiegoś problemu tak że inni ludzie mogą być zszokowani w jaki sposób to się mu udało.

Gdzieś czytałem że INTJ wydaje się magiczny na zewnątrz.

Fi- mam słabo rozwinięte. to się zgadza, mam taką tendencję że jak coś mnie cieszy np. z jakiegoś sukcesu, to nie skaczę z radości, nie okazuje emocji, nie chwalę się na facebooku,  nie śmieję się, jestem obojętny, wiele ludzi mnie to mówiło, nie ważne czy jestem smutny czy szcześliwy wyraz twarzy mam na ogół taki sam, dużo razy tak było że ludzie pytali się dlaczego jestem smutny, ja odpowiadałem że się cieszę, a oni tak jakoś dziwnie na mnie patrzyli, mówili " jak to się cieszysz, jak się nie śmiejesz?"
Ponadto, nie mam potrzeby mieć dużo znajomych, mam problem z przywiązaniem się emocjonalnym do ludzi.

Se- ekstrawertyczna zmysłowość, mam słabo rozwinięte, w moim przypadku jest tak że, często nie jestem świadomy swojego otoczenia, co się dzieje wokół mnie, często się potykam, mam problem z dostrzeganiem rzeczy które leżą nawet kilka metrów ode mnie, często ich nie widzę nie dlatego że jestem ślepy tylko dlatego że jestem ciągle zamyślony. Mam problem z życiem w danej chwili, często jak jadę samochodem to nie skupiam się na tym że jadę tylko o czymś innym myślę, jestem mentalnie w przyszłości. Ponadto nie lubię szybkiej akcji ani bodźców. Nie robi na mnie wrażenia coś zmysłowego np. ładny samochód, ładne jedzenie itp.

38 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-02-17 03:15:17)

Ja jestem INTJ-T architekt szczegółów nie podam wink
Moja żona szczegóły chce podać smile
ENTJ-A
Dowódca

UMYSŁ
Ekstrawertyk 87%
Introwertyk 13%

ENERGIA
Intuicyjny 54%
Realistyczny 46%
NATURA
Kierujący się logiką 62%
Kierujący się zasadami 38%
TAKTYKA
Planujący 85%
Poszukujący 15%
IDENTYFIKACJA
Asertywny 100%
Czujny 0%

Inka nie chciała by spotkać mojej żony big_smile

39

Można to gdzieś za darmo zrobić? Kiedyś chyba robiłam ale nie pamiętam już co mi wyszło.

40

Małpa69 napisał/a:

Można to gdzieś za darmo zrobić? Kiedyś chyba robiłam ale nie pamiętam już co mi wyszło.

Zrobienie tego testu nic nie kosztuje. Wklikaj sobie w wyszukiwarce test MBTI i voila!

41 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2016-02-17 19:05:35)

zrobiłam, wyszło INTP-t logic, zaraz dam mojemu smile

Mój INFP-t

42 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-02-17 19:43:14)

O, wreszcie ktoś INFP big_smile
Małpo,  jak coś,  to mogę być twoim facetem big_smile

( co prawda, ja jestem typ INFP-A, ale ponieważ zupełnie nie mam pojęcia czym one się różnią,  to i tak będę idealna big_smile)

43 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2016-02-17 19:45:35)

O Małpa69 - wreszcie drugi Logik <piątka> smile

ICeni, czyli moim też??? tongue

Ps. Małpa jaki jest Twój men? Opowiedz coś - może coś mi podpowiesz wink

EDIT: O-ho, już wiem - "Pośrednik" -poszukuje we wszystkim choć odrobiny dobra, na przekór wszystkiemu - faktycznie idealny dla mnie big_smile tongue

44 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2016-02-17 20:00:21)

Iceni INFP ma Mój nie ja tongue

Ogólnie nam wyszło podobnie tyle że u mnie bardziej na umysł u niego na uczucia.

Uprzedzając, nie oddam, zresztą w marcu się hajtamy tongue

Ps na zagranicznej stronce przeczytałam że INTP nie lubią kontrolować innych ani dowodzić co do mnie zupełnie nie pasuje, mam władczy charakter tongue

45

Ps na zagranicznej stronce przeczytałam że INTP nie lubią kontrolować innych ani dowodzić co do mnie zupełnie nie pasuje, mam władczy charakter tongue

No ja też, ale nigdy tego wprost nie przyznam tongue

46 Ostatnio edytowany przez Marek_24 (2016-02-17 21:36:59)

https://www.16personalities.com/pl
discovery-nature.com/wap2./typy-osobowosci/mbti-test-z-tlumaczeniem-1148.0.html
socjonika.pl/starastrona/index.php?strona=calc

Wy wszyscy INFP-y i INTP-y  wyobrażacie sobie wasz związek np. Z ESFJ albo ESFP ?
Jako INTJ-A ja nie bardzo. Wogóle nie mam głowy jak miałbym się dogadać z takimi osobami. Inne podejście do życia, inne wartości, poglądy, spojrzenie na wiele różnych spraw.

47

Elle88 napisał/a:

Ja nie mam z tym problemu od dzieciaka otwarcie mówiłam że chętnie w przyszłości zajmę się rozstawianiem ludzi po kątach big_smile

48

Małpa69 napisał/a:
Elle88 napisał/a:

Ja nie mam z tym problemu od dzieciaka otwarcie mówiłam że chętnie w przyszłości zajmę się rozstawianiem ludzi po kątach big_smile

No to ja mam chyba rozdwojenie jaźni, bo z 1 strony naturalnie mi przychodzi "rządzenie się" wink z drugiej: nie potrafię potem takiego faceta pożądać..tzn. w żadnym razie nie chodzi mi o to żeby on rządził mną, ale musi się mi 'poddawać' w taki ..nieoczywisty sposób. Poza łóżkiem ofk, bo w łóżku może być w oczywisty , myhyh big_smile wink

49 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2016-02-17 21:55:53)

No ale mam to samo facet to musi być facet i absolutnie nie chcę uległego pantoflarza big_smile co nie znaczy że on ma mnie rozstawiać po kątach bo to nie przejdzie tongue

50

Małpa69 napisał/a:

Iceni INFP ma Mój nie ja tongue

No to dlatego napisałam,  że mogę być twoim facetem big_smile charakter ten sam big_smile

A nawiązując do tego co napisałyscie, że facet to musi być facet  to u mnie raczej facet to musi być artysta ;D

Gdzieś znalazłam,  że najlepszy dla mnie typ faceta to Wynalazca, tylko zapomniałam jaki to był kod literowy tongue

51

My z moim jesteśmy do siebie potwornie podobni, najgorsze że oboje jesteśmy zakapiory do kwadratu wink
W ogóle chyba nie wspominałam że ten mój to nie jest ten sam mój co wcześniej.

52

O, nie wspomniałaś,  rzeczywiście,  ale jak widzę ten bardziej obrotny skoro już wielka data wyznaczona big_smile

53

Haha się uśmiałam big_smile
Wielko to jakoś nie będzie tylko cywilny bez gości, jedynie my i świadkowie, kiedyś może kościelny dla rodziny. Ale szczerze mówiąc po szukaniu jakiejś miłej sukienki do cywilnego stwierdzam że chyba nie przeżyłabym przygotowań do kościelnego hmm

54

\

No to dlatego napisałam,  że mogę być twoim facetem big_smile charakter ten sam big_smile

A nawiązując do tego co napisałyscie, że facet to musi być facet  to u mnie raczej facet to musi być artysta ;D

Gdzieś znalazłam,  że najlepszy dla mnie typ faceta to Wynalazca, tylko zapomniałam jaki to był kod literowy

ENTP - wynalazca

55

O, dziękuję!  Teraz przynajmniej wiem w kim się mam zakochać big_smile

56

Małpa69 napisał/a:

No ale mam to samo facet to musi być facet i absolutnie nie chcę uległego pantoflarza big_smile co nie znaczy że on ma mnie rozstawiać po kątach bo to nie przejdzie tongue

To jest ciekawe,mimo rozwoju cywilizacji i rzekomego równouprawnienia,podświadomość kobieca dalej jest zaprogramowana na poszukiwanie cech archetypowego samca...

Te eneagramy dają chyba taki "zgrubny" opis,gdyż zauważyłem u siebie cechy z innych opisów,no chyba,że nabyłem je "po drodze"

57 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2016-02-18 09:49:34)

No właśnie też wczoraj nad tym myślałam.

Nie chodzi o archetypowego samca, ale jednak facet powinien mieć pewne cechy uznane za typowo męskie, ale archetypowym bym go nie nazwała.

58

Małpa69 napisał/a:

No właśnie też wczoraj nad tym myślałam.

Nie chodzi o archetypowego samca, ale jednak facet powinien mieć pewne cechy uznane za typowo męskie, ale archetypowym bym go nie nazwała.

Właśnie cechy typowo męskie,to właśnie cechy archetypowego samca,no chyba,że masz na myśli jakieś inne cechy ?

59

theonlyone napisał/a:
Małpa69 napisał/a:

To jest ciekawe,mimo rozwoju cywilizacji i rzekomego równouprawnienia,podświadomość kobieca dalej jest zaprogramowana na poszukiwanie cech archetypowego samca...

Te eneagramy dają chyba taki "zgrubny" opis,gdyż zauważyłem u siebie cechy z innych opisów,no chyba,że nabyłem je "po drodze"

A podświadomość męska jest inaczej zaprogramowana? Wy szukacie niekobiecych kobiet?

Poza tym - jakbyś nie zauważył,  to ja napisałam,  że dla mnie facet to musi być artysta tongue  w tym zestawieniu stanowie 1/3, czyli naprawdę sporo - a jednak tobie w oczy rzuciło się tylko to zdanie.

A jak widać kobiece preferencje są różne. ( Co bardzo dobrze widać na powyższych przykładach - i Elle, i Malpa mają ten sam typ osobowości więc i preferują ten sam typ facetów.  Ja mam inny typ i upodobanie do facetów też inne - więc nie wyjeżdżają z takimi teoriami na podstawie DWÓCH głosów z tłumu tongue )

60 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2016-02-18 11:09:55)

Ja nie szukam archetypowego samca alfa, pana władcy, nieokrzesanego, nerwowego, napakowanego, skłonnego do bitki... takiego już miałam, nie dzięki.

Dla mnie ważna jest samodzielność, asertywność, poczucie odpowiedzialności za rodzinę, ale lubię też odrobinę szczerości, wrażliwości i uczuciowości. Jeśli zaś chodzi o wygląd to nie mam jakiś szczególnych wymagań, jednak nie pociągają mnie wymuskani, metroseksualni faceci, co nie znaczy że mój facet musi być zarośniętym, długowłosym mięśniakiem wink

Ogólnie z uwagi na mój władczy charakter jestem sama zaskoczona na jak duże ustępstwa w związku jestem w stanie iść, a nigdy nie byłam, stąd wiem że to ta prawdziwa miłość, skoro JA jestem w stanie iść na kompromis, a nie zaciekle walczyć o swoje big_smile

61

A właściwie co to znaczy "archetypowy  samiec"? Sięgając do prehistorii to nawet wtedy byli wojownicy, władcy i szamani. Który z nich jest najbardziej archetypowy?

Conan Barbarzyńca? Winnetou? Tarzan?

big_smile big_smile

Panowie (eee... chłopcy? ) jakoś często zapominają,  że to bardziej psychiką tworzy "prawdziwego mezczyzne" niż fizyczność - wystarczy zwrócić uwagę,  że kobiety bardziej zwracają uwagę na piosenkarzy niż sportowcow smile

Więc z tymi archetypowy to tak jest... kolorowo big_smile

62

No właśnie charakter przede wszystkim, też wolałabym piosenkarza, jeszcze takiego z niskim tonem głosu... wink

63

Iceni napisał/a:
theonlyone napisał/a:
Małpa69 napisał/a:

A podświadomość męska jest inaczej zaprogramowana? Wy szukacie niekobiecych kobiet?

Poza tym - jakbyś nie zauważył,  to ja napisałam,  że dla mnie facet to musi być artysta tongue  w tym zestawieniu stanowie 1/3, czyli naprawdę sporo - a jednak tobie w oczy rzuciło się tylko to zdanie.

A jak widać kobiece preferencje są różne. ( Co bardzo dobrze widać na powyższych przykładach - i Elle, i Malpa mają ten sam typ osobowości więc i preferują ten sam typ facetów.  Ja mam inny typ i upodobanie do facetów też inne - więc nie wyjeżdżają z takimi teoriami na podstawie DWÓCH głosów z tłumu tongue )

Tak,czytam uważnie Twoje posty smile Chodziło mi bardziej o cechy rdzenne niż poboczne...

64

Dla INFJ podobno najlepsze są ENTP i ENFP.
Wydaje mi się, że najczęściej zwracam uwagę na INTJ. Mój tata jest raczej INTJ, może dlatego.

65

A robiliście testy jaki macie typ osobowości wg Socjoniki ?

Mnie wyszło INTP( ILI) Balzac.
W socjonice INTP= INTJ w MBTI. A tu ciekawy opis o moim typie, w pełni się zgadza ze mną:

http://www.the16types.info/vbulletin/co … by-Beskova
http://www.the16types.info/vbulletin/co … ilatova%29

Opis, przetłumaczony na polski:

Opisy Silne funkcje:

Ni - funkcja programu. Świadomość dowolnym introwertyk zawsze pracuje z wewnętrznie zbudowanych modeli urojonych. Świata zewnętrznego dla niego służy jedynie jako etap wyjścia dla rozwoju wewnętrznego obrazów. Ponieważ prowadzi funkcją ILI jest intuicja czasu, pozwala mu skutecznie modelować ewolucję procesów w czasie.

Świadomość ILI łatwością obejmuje wszystkie okresy w czasie i postrzega świat kompleksowo i systematycznie, a wszystkie procesy zachodzące w nim dynamicznie. Jego zdolność swobodnie przechodzić oś czasu pozwala mu zobaczyć odległe perspektywy, a więc niewiele można dopasować go w sferze prognoz strategicznych.

Wyobraźnia ili za postrzega świat w dynamicznym przepływu - w nim wszystko, co jest w ruchu, wszystko współdziała, ludzie pracują, podjąć pewne działania, które są oparte na pewnych motywacji. W świadomości ILI, model zachowania ludzi wynika, badając które potrafi przewidzieć przyszłe konsekwencje działań, które dana osoba zobowiązuje się w teraźniejszości. Posiadają dar przewidywania, że często już wie, co dana osoba ma zamiar powiedzieć lub zrobić w danej sytuacji - często wydaje mu się, że wie i widzi prosto wszystkiego (iw pewnym sensie jest to prawda).

Możliwość zobaczenia istotę problemu i wyobrazić sobie ewentualny wynik wydaje wnikliwe, tak że ILI może zarobić reputację osoby mądrej i dalekowzrocznej lub filozofa. Z reguły jego prognozy są zabarwione sceptycyzmu - woli głos ostrzeżenia napominać tych wokół niego przed niepotrzebnym kroki i działania pochopnie. On sam jest ostrożna - będzie wielokrotnie i skrupulatnie sprawdzić wszystko zanim cokolwiek. Nazywa innym zrobić to samo, co krytyczne uwagi tych, których wypowiedzi i działania są zbyt pochopnie i lekko i nie zostały starannie przemyślane.

Jednym z głównych sił napędowych ILI jest poczucie własnej wartości, a przez stowarzyszenie - samostanowienia. Często czuje się dobrze z obserwacji, że inni są niekompetentni na coś, co przychodzi łatwo i naturalnie do niego. Wiele z jego zdolności umysłowych są rzeczywiście wysokie. Ludzie tego typu często mają pamięć Niepokalanej. Stosując tę zaletę, że identyfikuje źródło pytań i rozumie wszystkie aspekty problemu, budując masywny fundament dla jego erudycji. To właśnie wśród tej sociotype które można spotkać osoby, które posiadają niemal encyklopedyczną wiedzę. Jednak miarą konserwatyzm jest również charakterystyczne dla nich. Wyraża się to w ich nieufność wobec wszystkiego, co nowe, niesprawdzone i niesprawdzone, gdy nie jest jasne, gdzie będzie to prowadzić.

Jego skłonność do dochodzić siebie, aby czuć się znacząca, czy nie lada, że będzie próbował osiągnąć wysoką pozycję i status w społeczeństwie. Raczej jego tendencja, aby wznieść się tak wysoko, jak to możliwe w pewnych dziedzinach wiedzy i iść jak najgłębiej w jego spostrzegawczości, by poczuć jego wyższość nad innymi w dokładnie tym (NI).

Te - Realizacja programu. ILI dokonano analizy dynamiki bieżących wydarzeń i procesów i celów jest prowadzenie tych dynamikę do ich praktycznej realizacji. Po prawidłowym przewidywaniu wyników, on czeka na "właściwy moment" do działania, ale nic nie zrobi, dopóki taki moment nadejdzie (nie lubi podejmowania niepotrzebnego działania). Kiedy widzi realną perspektywę, porusza do działania.

Jego postrzeganie charakteryzuje zdrowotnej, która prowadzi ili dostrzec wiele odmian w rozwiązywaniu ten sam problem. Tak więc, od czasu do czasu, że trudno jest ustalić priorytety jedno nad drugim. On nie lubi być przyspieszane, ale czeka na problem z "dojrzewają", a jego rozdzielczość zostaną włączone do ogólnego obrazu rzeczy, który jest już obecny w jego wyobraźni. Pewne zastrzeżenie jest charakterystyczne dla niego; stara się pozostawić wystarczającą ilość miejsca dla ewentualnych działań naprawczych, które należy podjąć w przyszłości.

ili przydatności do wykonywania pracy jest wyjątkowo selektywny. Jeśli nie znajdzie odpowiedniej pracy lub zawodu, potrafi wyświetlać niezwykłą energię i wspaniałą wydajność. W życiu nie można być również kontinuum nieprzespanych nocy i stanach skrajnego niepokoju i stresu, który trwał przez wiele miesięcy lub nawet lat. Charakter jego stylu pracy jest zazwyczaj stałe i pedantyczny.

Jeśli nie uda mu się znaleźć odpowiednią pracę lub zawód, a następnie jego sceptycyzm zaczyna mieć przewagę: "Po tym wszystkim niezbędnym nic nie jest dobre z tego wyniknie ...?" On nie może nawet zmusić się do spełnienia minimum oczekiwań, co może prowadzić do poważnych następstw, takich jak jest zwolniony z pracy lub wychodzenie ze szkoły lub uczelni. W takich przypadkach, czuje się bezradny, brakuje "kręgosłup" - determinację, aby cokolwiek zrobić - jak jego irracjonalność sprawia, że trudno mu sprostać nawet minimalne wymagania dla jego przetrwania.

Opis słabych funkcji:

Fe - Funkcja bolesne. Słabo orientowanie w emocjach, ILI woli ukrywać swoje uczucia. Jednakże, jeżeli jest on silnie dotknięty przez coś, jego emocjonalność może dosłownie wylać jak traci kontrolę nad sobą. W celu uniknięcia takich sytuacji dzieje, ILI woli, aby utrzymać dużą psychologiczny dystans z innymi. Znajomość drażni go - on jest zwolennikiem spokojnej i szacunku sposób interakcji.

ILI często kompensuje jego brak emocjonalnego zaangażowania w interakcji z innymi grając w gry intelektualnej. Bardzo często interakcji dla niego staje się podobna do gry w szachy lub warcaby, gdzie celem jest pokazanie, czym on jest zdolny, a do wykazania niekompetencji innej osoby. ILI jest mistrzem gry - uwielbia bawić się z ludźmi i wydarzeniami.

On znajdzie prawdziwą radość z realizacji jego intelektualnej wyższości nad innymi i nie pozwoli przejść okazją gdzie może bezpośrednio lub pośrednio wyrazić. Jeśli jego wychowanie w konflikcie z takich wyświetlaczy i wyrażenia, będzie on jednak, zaspokoić swoją próżność cichą innymi metodami.

W komunikacji z tych niewielu ludzi, któremu ufa, ILI może być otwarty i szczery. Czasem wyświetla dobroć i hojność do zaskakującego stopnia - zdradza jego przynależności, które są niezbędne do niego. Jest to jednak często, ponieważ czuje się obojętny wobec nich (czujnik jest jego słaba funkcja).

Si - funkcja roli. We wszystkich sprawach dotyczących kwestii zdrowia, estetyki, stylu życia i ubioru, ILI wydaje się skromny i nie wykracza poza to, co jest potrzebne. Słabo rozeznanie w takich sprawach, woli uzyskania takiej informacji od zdolna (jego zdaniem) źródeł. Czasami w takich dziedzinach - na przykład, jego życie rodzinne - jest tak bezradna, że skłania niepokój u innych i wymaga prawdziwej troski. Jeśli zachoruje, będzie starał się przestrzegać wskazówek lekarza i skrupulatnie przestrzegać zaleconego schematu diety i medycyny, etc.

Te cechy wolicjonalne ludzi tego typu przejawiają charakter dwubiegunowy: niektóre osoby wyświetlić pozazdroszczenia poczucie celu, upór i wytrwałość, a inni, przeciwnie, pokazują, kompletny bezwład i paraliż woli. Może to być również widoczne w działaniach konkretnej osoby: w niektórych przypadkach, że przejawia nadmierną dysk w innym konkurować bierność. Podsumowując, należy stwierdzić, że w przypadku ILI znalezieniu właściwego okupacja i samorealizacja są szczególnie ważne, w przeciwnym razie jego wrodzone talenty pozostanie niezabudowana i być całkowicie zmarnowany.

ILI w pracy iw domu:

Chociaż nie ILI oczywiście starać się być liderem, jego utajone próżność jest spełniony, jeżeli staje się on jeden, bo uważa się godzien być szef laboratorium, instytut lub uniwersytet ... nawet ministerstwo państwa. Ta pewność jest czasem ważne, w zależności od osoby i jest obsługiwana przez jego zdolność do myślenia długoterminowych skutków i rezultatów, co jest bez wątpienia najważniejszą jakość za kierownika każdym poziomie.

Z podwładnymi ILI preferuje szacunku styl interakcji. On jest w stanie odróżnić zdolności i potencjału zawodowego jednego współpracownika nad drugą i umieścić taką wiedzę wykorzystać. Jednak nie zawsze jest przekonany, powierzając podwładnych z pracy, ale jest nachylona do sprawdzenia ponad wszystko. Ani on jest łatwo pogodzić się z faktem, że ktoś inny może zrobić to lepiej od niego.

ILI jest często seryjnym monogamistą i dobry ojciec rodziny. Nie preferuje się kłócić z członkami rodziny, w miarę możliwości uciec od konfliktów, nawet jeśli jego partner wykazuje nietolerancję. Jednakże w sytuacjach krytycznych, że jest zdolny do "eksplozji", tracąc panowanie nad sobą, wprowadzając stan dosłownej szaleństwa - w takich momentach potrafi zniszczyć meble i naczynia uciekania się do przemocy fizycznej.

On dba o swoje dzieci, a szczególnie dba o ich edukację. Chętnie inwestuje swoje wysiłki i pieniądze. W kwestii życia i zdrowia, on w pełni zależy od jego drugą połówką.

Podsumowanie funkcji:

1. - Dynamicznie pojmuje wszystkie procesy światowe. Możliwość przechodzić oś czasu pozwala im dostrzec odległe perspektywy. Sceptyczny i krytyczny. Kiedy w obliczu sytuacji, wiedzą jak wybierać z zestawu wariantów, zorientowaną w kierunku odległych perspektyw.
2. - Przydatność do pracy jest wyjątkowo selektywny. W przypadku znalezienia odpowiedniej pracy pracują bez zmęczenia, rzeczywiście są trudne do zatrzymania. Wie, jak znaleźć szef zespołu potrzebny na odpoczynek łańcuch zdarzeń. Skrupulatna i skrupulatnie pedant umie oddzielić informacji w systemie.
3. - stara się nie działać emocjonalnie, ponieważ nie jest on przekonany, że zawsze może kontrolować swoich uczuć. Kiedy nie traci kontrolować jego zachowanie wobec innych i samego siebie, jest nieprzewidywalny. Z bliskich osób woli skojarzyć z bliskiej odległości psychologicznej, stara się być grzeczny, do rozwijania stosunków z upływem czasu; Jednak nie zawsze się uda, jest zdolny do obrażania innych, nie zauważając.
4. - Czuje się dobrze w wygodne i przytulne domu, ale nie chce tracić czasu i zasobów niezbędnych do utworzenia takiego samego siebie i tak woli, jeśli inny weźmie tę odpowiedzialność. Czasami trudno zmobilizować się do przeprowadzenia niezbędnych czynności, pojawia się jakby sparaliżowane, aw takich przypadkach zakłócenia zewnętrzne okaże pomocne w nim na "odpoczynek".

Zawód Ocena:

ILI jest cudownie w domu wszędzie tam, gdzie wymagane są prognozy strategiczne - w polityce, finansów, nauki, badań wojskowych. Może prowadzić grupę dowolnej skali, w szczególności przy pomocy typu sensorycznej. Ponadto opracowanie smak kierunku obszarów humanitarnych - czyli filozofii, sztuki.

Możliwości kariery:

Programista
    Menedżer
    Profesor / Nauczyciel
    Inwestycje / Business Analyst / broker kredytów hipotecznych
    Inżynier chemiczny / inżynier biomedyczny / inżynier aeronautyki
    Psychiatra / neurolog / Dentysta / Kardiolog / patolog
    Naukowiec fizyczne / naukowy / Astronom
    Planowanie strategiczne / Planista środowiska / Miasto Menedżer
    Wykonawca / Writer / Architekt
    Prawnik / Judge
    Aktualności Analityk

Młoda BALZAC, niezależnie od tego, czy jest on szczupły i postawny, przypomina małego chłopca, który wzrósł do wielkości dorosłego. Może być to spowodowane faktem, że w dzieciństwie takie chłopcy często zaskoczyć innych ludzi przez ich wybitne umysłu i niemal encyklopedycznej wiedzy, która wykracza daleko poza ich lat. Przyzwyczajeniu się do entuzjazmu i pochwał dorosłych, ich zachowania na twarzy wyraz, który jest charakterystyczny dla cudownego dziecka.

Balzac to spokojny i niewzruszony, flegmatyczny i zamyślony. Cechy wyróżniające twarzy są sprytni, smutne oczy, pełne beznadziejnego sceptycyzmu, często z ciemnymi kręgach. Mężczyźni tego typu sprzyjają ciemne kolory odzieży, takie jak granatowy z szarym lub brązowym z czernią. Długie włosy u mężczyzn tego typu jest powszechne, ale oczywiście, można także spotkać jednego z bardziej tradycyjnych krótkiej fryzury.

Ciało przedstawicieli tego typu ma nieokreślonych form, często z zaokrąglonymi ramionami i skłonny do sytości. Nawet jeśli w młodości BALZAC brał udział w zajęciach sportowych, w średnim wieku, to jednak jest predysponowane do przybierania na wadze i staje się ciężki zestaw. Niektóre Balzaków jednak utrzymać w dobrej figury, nawet w późniejszych latach, ale te są rzadziej spotykane.

Pomimo ich pełności i znacznych rozmiarach, Balzaków nie sprawiają wrażenie bycia wytrzymały. Łatwo jest je przenieść lub przejść wokół nich. Oni jakby nie zajmują miejsca, a nawet jeśli to robią, ślizgać się wzdłuż boku tego, jak duża bańka mydlana ślizga się po podłodze.

W dzieciństwie chłopcy tego typu są często bardzo utalentowany. Są bystra, mądra, erudyta, oddany dowiedzieć się więcej o otaczającym ich świecie. Gromadzą się one ogromną ilość informacji z bardzo różnych dziedzin życia. Jednak w szkole często trzymać w tle; nie spieszyć się reklamować, ile wiedzą i nie próbują zwrócić uwagę na siebie. I choć chłopcy tego typu nie charakteryzują się starannością i dokładnością, zwykle dobre wyniki w szkole, szczególnie tych, którzy posiadają pewną miarę zdrowej ambicji.

Z reguły z wiekiem inteligencji Balzaka nie zmniejsza, ale tylko rośnie w swoim zakresie. Proporcjonalnie do tego, że rozwija także przebiegłość, sprytem i gryzienie sarkazmu. BALZAC jest w stanie przewidywać przebieg rozwoju wydarzeń oraz szacowania korzyści, że ten czy inny Przedsiębiorstwo może wnieść do niego. Można polegać na jego prognoz, jeśli jest gotów podzielić się swoimi myślami z Tobą.

BALZACKs nie wiem jak być asertywnym i nie nadzieję, że zostaną wysłuchane, a zatem nie spieszyć, aby wyrazić swoją opinię. Mają jeden, co do zasady, o wysokim stopniu specjalizacji, zwłaszcza na te pytania, które zostały zajęte je profesjonalnie, lub które odnoszą się do sfery ich zainteresowań lub hobby.

Przedstawicielami tego typu mają szczególny związek z biegiem czasu. Widzą go jako rzeczywistości istniejącej substancji i wiedzieć, jak z nim pracować. Ich świadomość jest zdolna poślizg wzdłuż osi czasu do przodu w przyszłości i do tyłu w przeszłość. Żyją w tym upływ czasu i nie rozumiem, dlaczego inni nie wykorzystują swojego potencjału.

Balzac to obciążone powolnego przepływu wszystkich możliwych procesów, choć on sam nigdzie nie spieszy, a tym samym sprawia wrażenie słabego prostaka. Człowiek tego typu może obojętnie usiąść w fotelu, poczytać książkę wciągająca, a następnie od razu wstać, przygotować się na trzy-pięć minut, a wychodzić z domu przez wymagany czas.

Historia z prawdziwego życia: Młode BALZAC jechał w wagonie metra z kobietą znajomości. Obaj byli zaangażowani w rozmowy z udziałem. Z perspektywy czasu, powiedziała, że próbowała zakończyć rozmowę, gdy pociąg zbliżył się do swojej stacji, myśląc, że będzie chciał, aby jego drogę do drzwi. Jednakże, kontynuował rozmowę. Pociąg zatrzymał się, otworzył drzwi, ludzie wyszli, inni przyszedł, i dopiero wtedy pożegnać się i wyszedł z samochodu, zanim drzwi zamknięte ponownie.

Balzaków są zachowujący się z rezerwą i zastrzeżone. Z przyjemnością zajmują się z ich ulubionej pracy, siedząc w jakimś cichym zakątku w bibliotece lub w internecie, gdzie czują się jak ryby w wodzie. Oni nie cierpią z powodu braku spółki. Są małe zainteresowanie innymi ludźmi. Najważniejszą rzeczą jest dla nich, aby utrzymać swój umysł Creative ciśnieniem. Jeśli jednak znaleźć godnego rozmówcę, Balzaków można spędzić wiele godzin omawiając interesujące tematy z taką osobą. On jest bardzo predysponowane do usuniętego filozoficznego rozumowania i, co do zasady, podchodzi do zagadnienia od wierzchołka swego intelektu.

Mężczyzna Balzaków zrozumieć źle, jak rozwijać relacje z płcią przeciwną, a nawet gorzej orientu w sferze uczuć; Dlatego też trzymają się neutralnie, z obojętnością. On sam nie rozumie, w jaki sposób zostanie wciągnięta do relacji i dostrzega ten problem tylko wtedy, gdy staje się pilne dla niego coś zrobić - wyjść za mąż lub zerwać.

Bo ludzie tego typu słabo orientują się w miłości, zachowują się bardzo ostrożnie w takich sprawach. Nie ma sensu pytać, co oni przeżywają uczucia - oni sami nie są tego pewni. Trzeba działać pragmatycznie. Starają się przesunąć wszystkie decyzyjne do swojego partnera. Oni nie lubią biorąc na siebie odpowiedzialność w relacjach, ponieważ najlepiej zobaczyć wszystkie negatywne skutki rozwoju sytuacji, które w jakiś sposób są dla nich zawsze przewyższają pozytywne. W skrócie, BALZAC wita partnerów, którzy wykazują stanowczości i zdecydowania w stosunkach.

Jeśli żonaty Balzac, to możesz być pewien, że twoja rodzina będzie przewidziana materialnie. Spektrum zawodów przystało na Balzaków jest wystarczająco szeroki. zawsze znajdą sposób, aby uzyskać pieniądze, bez nadmiernego obciążania się w miejscu pracy lub poprzez angażowanie się w zyskowne przedsięwzięcia na boku. Niektóre z nich, po zdobyciu przyzwoitą sumę, pozwalają się wziąć urlop na trzy lub cztery miesiące, poświęcając się badaniom intelektualnej. Ale nie zwraca zbytniej uwagi na to, że nie znajdzie się w kłopotach finansowych. W odpowiednim czasie - nie wcześniej i nie później - BALZAC znajdzie sposób, aby zarobić następny sumę pieniędzy. Na przykład, poprzez uczestnictwo w konkursach intelektualnych typu "Co? Gdzie? Kiedy?" gdzie to jest możliwe, do wygrania znacznych nagród.

Są wśród przedstawicieli tego typu takiego, którzy rozpoczynają własną działalność gospodarczą. Są one z powodzeniem zarządzać nim, zwłaszcza jeśli mają dobrych partnerów, którzy biorą na siebie wszystkie funkcje public relations - służą jako twarz firmy, porozmawiać z klientami, itd. Sam BALZAC woli pracować za kulisami. On nie lubi zmuszając się do odbierania lub wykonywania połączeń telefonicznych, nawet jeśli jest to niezbędne do pracy.

Prace domowe nie przemawia do człowieka tego typu. On nie lubi tracić czasu i energii na utrzymanie gospodarstwa domowego, które z jego punktu widzenia jest bezcelowe i niepotrzebne - jest dobrze, jak jest, tylko, że ma wystarczająco interesujący wirtualne życie. Więc nie czekaj na swoją BALZAC aktywnie badać problemy związane z codziennymi obowiązkami. Jako ojciec, BALZAC zazwyczaj nie jest agresywny, lubi żartować i zaprzyjaźnia się ze swoimi dziećmi. Często uważa, że jego głównym zadaniem jest ich rozwój intelektualny.

Często unika sytuacji, które wiążą otwartych i namiętne deklaracji uczuć i hałaśliwych osób z pustych, bezsensownych rozmów. Szumne emocje pochodzące z innymi ludźmi są niedopuszczalne i dusi go, więc nie spróbować stworzyć dramat i tragedie rozgrywają się przed nim. Jeśli stać się nadmiernie zaangażowane w takie teatralne wyświetlaczy lub często staramy się omówić stan swojej relacji z Nim, wtedy po prostu zniknąć z pola widzenia. Gdyby stało się już twój mąż będzie się czuł nieszczęśliwy w takich warunkach.

Aby czuć się zadowolony z Balzac, trzeba nauczyć się inspirować i go włączyć, bo tonie w różnych sprawach i często nie może zmusić się do podjęcia niezbędnych działań, gdy nadejdzie czas. On nie ma wystarczającego entuzjazmu, ani determinacji w sobie i dlatego musi być stymulowane z zewnątrz. W przeciwnym razie będzie próbował udowodnić, że nie ma możliwości przeprowadzenia jakiejkolwiek pracy lub projektu, które zostały zaplanowane.

Ogólny opis

Ma dobre oko do dostrzegając sprzeczności i opuszczeń w działaniach i słowach. Sceptyczni o perspektywach pochopnych inicjatyw. Może stanowić charakterystyczny dla kogoś, przewidywać jego główne reakcje. Cierpliwie prowadzi człowieka wzdłuż kierunku podejmuje niezbędne kroki, przygotowując mu wcześniej.

Zajmuje jedynie te zadania, które zapewniają niezawodne zyski. Thrifty z pieniędzmi. Czy zadanie skrupulatnie, powoli, z uwagą analizuje dane. Oblicza wszystko w głowie. Próbuje kontrolować proces. W stanie wykorzystać informacje, które on lub ona narosły.

Ostrożne w zakresie komfortu i zdrowia. Reckless metody i nieuzasadnione entuzjazm nie są akceptowalne dla ILI. W domu otacza się znajome przedmioty. Często zdarza się, że jest Gourmand żywności. Przestrzega czystości i standardów higieny.

Lubi dyskutować i spierać się na różne tematy, ale rosnące porywczy potrafi zepsuć nastrój dla siebie i innych. Słabo kontrolować swoje emocje: jego stany depresji wahają się od melancholijnego do wybuchów niezadowolenia i frustracji. Jego problem polega na znalezieniu równowagi wewnętrznej. Nie lubi, gdy jest on zaburzony ze stanu spokoju i relaksu.

Szczegółowy opis

ILI uważnie śledzi przepływ życia. On jest w pełni spostrzegawczy detali i ledwo dostrzegalne tendencje. Wyjaśnia, co powoduje, doprowadziły do którego konsekwencje obecnej sytuacji. Zanurzony w przeszłości, bada zjawiska cykliczne. Ze względu na asocjatywnie zorganizowanej pamięci i uczenia się miłości jest często erudytą. Wyraźnie dostrzega sprzeczności i nieścisłości w pozycjach i opinie innych. Posiadają przemyślany umysł może zrobić wrażenie Sprytny i dalekowzroczne człowieka. Ostrożność przy podejmowaniu decyzji. Jego pozycja jest taka, że trzeba uruchomić trochę dalej w grze. Zawsze wybiera najbezpieczniejszego sposobu działania.

W jego umyśle, uważa, że uzasadnienie dla działań, oblicza zasoby i koszty poniesione, rysuje salda przydatna do bezużyteczne. Szuka najkrótsza i najbardziej opłacalne trasy do celu. Thrifty z pieniędzmi i wie, jak oszczędzać na przyszłość. Stale monitoruje przychody. Wygląda miejsc i sposobów zarabiania zyskownych inwestycji. Przed rozpoczęciem na czymś, on dokładnie myśli przez metodologii bada wszystkie niezbędne parametry. Kieruje swoje wysiłki w kierunku tworzenia trwałych struktur. Monitoruje bieżącą sytuację w polu jego zainteresowania. Zdolne do korzyści wynikających z informacji, których skumulowane. Dobrze orientuje między wahaniami na rynkach towarów i usług. Tworzy katalogi, bazy danych, archiwa i zbiory.

Ostrożne w zakresie komfortu i zdrowia. Wychodząc lub jadących na wycieczkę niesie ze sobą zestaw przedmiotów, które zapewniają gwarantowany minimalny poziom wygody. Utrzymuje się do standardów higienicznych, utrzymuje czystość. Umieszcza się w wysiłku w utrzymanie się zdrowe, czasami uciekając się do metod tradycyjnych. Często jest Gourmand żywności. Można przygotować specjalne dania, które spełniają swoje gusta. Predysponowany do korzystania z wysokiej jakości, zaawansowanych produktów, chociaż w czasach niedoboru jest w stanie dostać się na bardzo prostym jedzeniem. Jego wygląd zewnętrzny jest albo zaniedbane i zaniedbane lub, wręcz przeciwnie, starannie opracowane w zgodzie z obowiązującymi normami. To zależy od jego otoczenia społecznego i natury jego odbiorców.

Ocenia postawy wobec samego siebie wyświetlaczy emocji. Szumne, natrętne, emocje dowiaduje irytujące; mają subduing i przygnębiający wpływ na niego. W sytuacjach ekstremalnych, lub gdy czuje ukryty antagonizmu, może otwarcie wyrażać swoje rozdrażnienie, odlecieć uchwyt i domaga się w ostry sposób. Jeśli jego stan jest zły, że przekształca go w czarnym humorem. Może dostarczyć krótkie, zgryźliwy uwagę. Jego grawitacja wobec innych ludzi jest znowu zależy od jego aktualnego nastroju. W świetnym humorze może być nawet obsesyjne i natrętne; w złym nastroju, że wycofuje się i spoczywa w odosobnieniu.

Kiedy w dobrej formie fizycznej, jest on pewny siebie, asertywności, wzywa do zdecydowanych działań, jednak rzadko kiedy dochodzi do realizacji. Musi być szturchnęła z zewnątrz, wymaga silnego wsparcia. Brak takiego wsparcia prowadzi do demobilizacji i lenistwo. Bezpośredni agresja jest obrzydliwością dla niego; sprzeciwia się to pod każdym względem. On nie może znieść przedłużającego konfrontacji - wystarczy liści lub nawet zachoruje. Na jego fizyczne samopoczucie angażuje się w lekkoatletycznych dyscyplin sportu - próbuje budować swoją wytrzymałość i przezwyciężyć naturalną słabość, zaostrza się. Ale do angażowania się w tego regularnie zwykle nie mają wystarczająco dużo siły woli.

Jego stan emocjonalny zależy od tego jak jest on traktowany przez innych. Czuje się przygnębiony, jeśli inni nie przyznają mu uwagę, jeśli nikt nie odpowie na jego propozycje i zastrzeżenia. Jeśli on jest w złym nastroju, nie starają się uspokoić i pocieszyć go, ale zostawić go samego ze swoimi myślami z wyraźną sympatią pośrednich. W kontaktach z obcymi, potrafi być miły, zachowują się jak osoby dobrze wychowany i inteligentny. Ma passę dyplomatycznego; może pracować na pogodzenie interesów wszystkich stron. Aby zamknąć dystans interpersonalny i nawiązać przyjaźń, żartuje, zachowuje się w sposób zabawny i niepohamowanej. Jednakże, jeśli druga strona nie odpowiada, że zatrzymanie jego próby zbliżenia.

Za złe, że wiedza i umiejętności intelektualne rzadko prowadzi do pożądanych rezultatów. On wie dużo, ale żeby coś wymyślić sam jest dla niego trudne. Sceptyczni o perspektywach nowych inicjacji i odważnych pomysłów. Zakłada i prezentuje rzeczy jak bardziej skomplikowana, niż są w rzeczywistości. Chociaż, może zaszczepić nadzieję w tych, którzy zostali zdemoralizowani. Keen, aby spróbować swoich sił w różnych działaniach w celu zdobycia zaufania do swoich umiejętności. Jednak rzadko kiedy osiąga rozwój wieloaspektowy. Z przyjemnością studies on wszelkie nowości i innowacje w swoich dziedzinach będących przedmiotem zainteresowania. Mógł znaleźć zastosowania dla rzeczy, które w przeciwnym razie wydają się przestarzałe i zużyte.

Czy jego praca jest zgodnych z ustalonymi metodami, powoli i skrupulatnie, wchodząc wszystkich specyfikacji. Może być rygorystyczne i drobiazgowe szczegóły do punktu pedanterii. Aktywność zawodowa i staranność są charakterystyczne dla niego tylko w systemie formalnym, gdzie znajduje się struktura i regulacje. Próbuje mieć zestaw narzędzi niezbędnych w swoim miejscu pracy, jak iw domu. Nie lubi brać niczego na kredyt. W działalności gospodarczej, jest on niezależny, samowystarczalny i skuteczne.

Jako podwładny

Mocne strony: Oriented w podejmowaniu racjonalnych działań, dochodową. Ekonomiczne, skrupulatny w pracy, sumienny i działa. Często erudytą, spędza dużo czasu na czytanie i myślenie. Pamięta, co przeczytał bardzo szczegółowo i barwnie opisuje go dla innych. Ma silną intuicję, która pozwala mu na tworzenie prognoz dotyczących wyników wszelkich przedsięwzięć. Dobry w ocenie poziomu ryzyka. Często zaleca ostrożność i rozwagę, aby uniknąć przykrych niespodzianek i kłopotów. Spostrzegawczy błędów i nielogiczności w każdym systemie i nieprzytomności działań innych. Punktualny, jeśli jest to wymagane od niego. Modest w domu i jego wyglądzie, ale docenia komfort. Uprzejmy w rozmowie. Ma poczucie humoru i może pocieszyć zrozpaczony.

Obszary problemowe: Sceptyk przez naturę. Zawiadomienia wszystkie sprzeczności, opozycje, a braki w otaczającym świecie. Temat wątpić i częste wahania. Źle zachowuje równowagę wewnętrzną. Nie będąc w stanie kontrolować swoje nastroje, czasami jest zbyt wybredny i kłótliwy, innym razem zbyt miły i plonowanie. Jego emocjonalne wahania zastanowić się nad innymi. Ze względu na jego dokładności nie zawsze mają czas, aby zobaczyć swoje projekty, aż do zakończenia, traci z oczu bardziej istotnych celów. Ostrożny i waha się w nowych przedsięwzięciach. On nie lubi się spieszyć i pośpiechu; nieufni ludzi, którzy prowadzą zbytnio do przodu. Chwilami jest uparty i trudny, jeśli jest pewna jego słuszności. Nie jest zgodne z bezpośrednim naciskiem wolicjonalnej. Nie chcą, aby komplementy. Uważa, że należałoby raczej mówić o braków i wad. On trudno jest zmusić lub przekonać nikogo do niczego.

Z nim nie można żądać i oczekiwać, że:

celowości w postępowaniu;
    odwaga i stanowczość w sytuacjach ekstremalnych;
    Stała otwartość i gościnność;
    emocjonalnej empatii.

Zalecane rodzaje działań: Badania stosowane w dziedzinie fizyki, matematyki, makroekonomii; koncepcyjne analiza złożonych problemów; oceny poziomu ryzyka, poradnictwo i rokowania; filozofii, historii i archeologii; informatyka, archiwa i biblioteki pracy.

Jako przełożony

Przedstawiciele tego sociotype jest stateczny, flegmatyczny i zimną krwią. Ze swej natury są bardzo poważne. Oni nie chcą, aby pochopnych działań, a zamiast czekać na czas, gdy okoliczności są sprzyjające do wcześniej poczętych planach. Oni nie lubią przejawy burzliwych emocji i wszystkiego, co zakłóca naturalny przebieg zdarzeń.

Opiekun-doradcą
Ten typ przełożonego antycypuje ryzyko działań, które zostały podjęte, zapewnia aktualne informacje na wyjście z obecnej sytuacji, zwraca uwagę na szczegóły, które zostały pominięte. Wszystko to jest typowy sociotype "Krytyka" w pozycji menedżera. Taka osoba może równie dobrze rozwiązać problemy o charakterze strategicznym. ILI posiada dobrze rozwinięte poczucie czasu. Jego myślenie jest dynamiczny i dialektyczny charakter: widzi wszystko tak ściśle powiązane i istniejącego we wzajemnych alternacji i przejściami.

Kierując się swoją intuicją, ILI widzi terminowości lub przedwczesność działań i zachowań ludzi. Jego intuicja jest cel: wszystko musi zmienić jej prawem wewnętrznym, nie powinno się przeszkadzać, ani przyspieszyć naturalny przebieg zdarzeń. Powoli, ale systematycznie wiedzie człowieka do zrozumienia konieczność podjęcia pewnych szczególnych działań. Radykalizm przejawia tylko wtedy, gdy widzi, że nastąpiło znaczne spowolnienie w naturalnym rytmie ruchów.

Jego umysł ma krytyczny ostrości: dobre oko na wady i braki w teorii i projektów innych. W stanie dostarczyć przed publicznością długotrwałych i szczegółowych wyjaśnień dotyczących rozwoju wydarzeń w czasie, a następnie dokonać prognozy dotyczące ich wyników. Opiera swoje założenia na kontrastowym i porównując całkowitą ilość informacji, że zebrał na temat danego przedmiotu lub osoby. Wyraźnie widzi bezcelowość przedsiębiorstw i przedsiębiorstw, a tym samym rzadko podejmuje niczego, co nie gwarantuje pewnego zwrotu w przyszłości. Nie trać energii na małych zdarzeń jednorazowych i wywiera się tylko w przypadku dużych możliwościach. Większość czasu spędza czekając na właściwy moment, aby uzyskać pożądany efekt przy minimalnym wysiłku. Z reguły jest on zawsze obliczenia, celowe i mierzone.

Czuje się swobodnie i pewniej w środowisku, w którym każda osoba wykonującą swoje własne korzyści. Elementy rynku przyciąga go, ponieważ na podstawie jego zrozumienia przepływu i zbiegu wydarzeń i jego pomysłowości, może on dokonać zyskownych inwestycji.

Utrzymuje kontakty z innymi na zasadach biznesowych. Traci zainteresowanie ludzi, którzy nie przynoszą żadnych realnych korzyści. Zwykle ostrożny w swoich działaniach biznesowych i nie robi pośpiechu, aby wyrazić zgodę nawet na zadaniach i projektach, które są wykonalne dla niego. Ale jeśli on podejmuje decyzję, będzie starał się realizować je w rzeczywistości ze wszystkich swych sił. Ludzie tego typu są zazwyczaj bardzo pedantyczny i rygorystyczne: oni sprawdzić i zweryfikować wszystko, staramy się nie zapominać o szczegółach. Z powodu tej cechy tego sociotype nie działa szybko. Badając coś nowego, że opiera się na intuicji, a zamiast tego stawia mniej więcej zaufania do informacji, których starannie zebrane i opracowane na ten temat.

Zwykle posiada rozległą sieć znajomych i kontaktów biznesowych. Wie, kto jest dobrym ekspertem w jakiejś konkretnej dziedzinie i jak blisko, że człowiek jest do sukcesu. Można podnieść i działać ze starymi, dawno zapomnianych wynalazków i odkryć. Stara się tchnąć nowe życie w nich. Starannie zorientowani w technologii. Stwarza warunki do produkcji prototypów, ale nie wie, jak je wdrożyć.

Najważniejsze cechy:

Nie skłonni do poszukiwania lidera, jednak w razie potrzeby może on odpowiednio wyrazić siebie w roli czołowego lidera.
    Sposoby nawiązania nowych kontaktów są dalekie od emocjonalne. Bardzo ważnym czynnikiem jest dla niego przydatność partnera.
    Działalność opiera się na zasadzie: ". minimum wysiłku - zmaksymalizować korzyści i korzyści"
    Jego styl zarządzania jest oparty na zasadzie kolegialności, identyfikując umiejętności swoich pracowników oraz maksymalnego wykorzystania ich potencjału.
    We wspólnym typu, których zachowanie zawiera elementy kompromisu.
    Osiąga główne wyniki poprzez maksymalizację wykorzystania dostępnych zasobów.
    Nie mógł zarządzać przez emocjonalnie wpływając ludzi.
    Zarządzanie jest często zgodne z przyjętymi normami etycznymi i zawodowymi.
    Motywy są zwykle przestrzegających prawa. Celem jest osiągnięcie zysku w ramach oficjalnej ustawodawcę.
    Strategia: zarządzanie zorientowane na naturę ludzką.

Warunki pracy

Krytyk jest samowystarczalny typ z upodobanie do rozumowania teoretycznego. Przede wszystkim jest on zainteresowany problematyką informacyjny i ogólnej natury teoretycznej. W "zgiełku" życia ziemskiego ma niewielką wartość dla niego. Optymalny schemat dla niego jest samodzielną pracę, która nie wymaga wielkiego wysiłku fizycznego i pilną, i która daje możliwość wywierania umysł. Rozwój Jego kariera jest stopniowe, jego zaawansowanie przebiega krok po kroku. Podczas kontaktów z kolegami, ILI zawsze musi mieć świadomość, że mimo jego wiedzy, jest on zwykle tylko przedstawiając problem, nie oferując nic w zamian. Ponadto, jego pomysły mogą być nierealne i zbyt skomplikowane do realizacji. On jest lepszy niż ktokolwiek w ocenie dotychczasowych trendów, jednak realizacja podstawowych reform, aby uniknąć grożących niebezpieczeństwach trzeba będzie zrobić samemu-nie licz na jego zaangażowanie tutaj. Podobnie jak w przypadku wszystkich typów intuicyjnych "Krytyk" preferuje że wszystkie problemy w rodzinie i pracy set-up, dostawę i utrzymanie są rozwiązywane przez kogoś innego zamiast niego. Więc jeśli się nim zająć w tych sprawach, to uwolni go zrobić więcej pracy twórczej.

Zalecenia dotyczące samodoskonalenia

Twoja mocną stroną jest umiejętność przewidywania i przewidywania przyszłości bieg wydarzeń, można przewidzieć rozwój sytuacji w ciągu czasu, a podanie aktualnych porad ostrzec innych o zbliżającym się niebezpieczeństw i trudności.

Trzeba dobrze rozwiniętą zdolność do reprezentacji umysłowej, można sobie wyobrazić i przedstawić, co widziałeś lub przeczytać w najdrobniejszych szczegółach. Jesteś ciekawski, w stanie zachować i przechowywać informacje na temat pytań i tematów, które są interesujące dla Ciebie, więc odróżnianie się z niezwykłą erudycją. Jesteś ostrożny i rozważny w podejmowaniu ważnych decyzji, które sprawia, że inni myślą o tobie jako osobie Sprytny i dalekowzroczne.

Użytkownik ma możliwość tworzenia dla siebie środowiska, w którym znajduje się wszystko niezbędne dla racjonalnej organizacji pracy i odpoczynku. Cenisz wygodę.

Wiesz, jak motywować innych i ukierunkować je ku pożytecznych działań i przedsiębiorstwa w celu osiągnięcia wyższych poziomów. Dobre poczucie taktyczny pozwala odkryć wiele sposobów na osiągnięcie swoich celów.

Twoim głównym problemem nadmiernego sceptycyzmu nowych pomysłów i inicjatyw, brak energii i zapału do ich realizacji. To prowadzi do konserwatyzmu i bierności w swoim życiu.

Jesteś predysponowany mieć pesymistyczne postrzeganie życia. Często jesteś odrzucenia radykalnych rozwiązań bieżących problemów i optymistycznych prognoz. Cenisz stabilność i spokój, co samo w sobie jest cenne dla Ciebie. Ale czasy rozmowy kryzysowe dla większej aktywności, większej energii i nadziei. Spróbuj przezwyciężyć apatię i tendencję do nieaktywnego kontemplacji w siebie. Polityka strusia chowając głowę w piasek doprowadzi do utraty zainteresowania życiem i negatywnie wpływać na swoje czynności zawodowe.

Nadmierne zrzędliwość prowadzi do innych resenting ci i unikanie firmę. Pielęgnować poczucie taktu. Spróbuj powstrzymać się od podejmowania niewłaściwych komentarzy. Spróbuj dostrzec zalety ludzi, świętować ich godności, dają więcej komplementów za ich dobre cechy i czyny.

Ty unika skandali, a jednocześnie dać upust swoich negatywnych emocji. Nagłe i nadmierna ekspresja swojej negatywnych emocji może szokować innych ludzi i można umieścić w śmiesznej pozycji.

Innym problemem w życiu jest nadmierna pedanteria i pedanterii. Zagłębić się w każdym szczególe oraz wykonywać zbyt dużo sumienność w wykonywaniu zadań. Te zmarnowane nakłady czasu i energii może doprowadzić do ogólnego zmęczenia, a nawet utrata zainteresowania pracą. Doprowadzi to do ciebie rzucić pracę przedwcześnie z powodu utraty zainteresowania i pragnienia. W takim przypadku należy pamiętać, powody, które doprowadziły do tej niepożądanej sytuacji.

Można dokonać nadmiernych wymagań w zakresie jakości i świeżości żywności. Dla ciebie to jest charakterystyczne, że zakorzenione, ugruntowane upodobań i nawyków w życiu codziennym. Zwrócić większą uwagę na porady, które mogłyby poszerzyć zakres gustów, nawyków i poglądów. Unikaj następujących stałych stereotypów.

Z powodu nadmiernej podejrzliwości podczas czasach choroby można nadużywać narkotyków, odmówić odwiedzenia lekarzy lub słuchać ich rad. Można doceniać wagę aktywnego trybu życia i uprawiania sportu, a zwłaszcza rodzaj zewnętrznej. Dążyć do zdrowego stylu życia i zachować równowagę między przyjemnych czynności fizycznych i umysłowych.

Posty [ 65 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czy interesujecie się jaką osobowośc mają Wasi najbliżsi wg MBTI ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024