wykorzystywanie przez przyjaciołke - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » wykorzystywanie przez przyjaciołke

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: wykorzystywanie przez przyjaciołke

Od pazdziernika mieszkam z koleżanką, którą wydawało mi się, że moge uznać za przyjaciołke, ale bardzo ciezko mi ją rozszyfrować.
Znamy się 2 lata, wynajmujemy wspolnie mieszanie, ale coraz czesciej uświadamiam sobie , ze robie wiele zła za moimi plecami, no i mnie wykorzysuje.

To, że rozmawia na mój temat ze swoimi znajomymi jest pewne, nie mam pewności w jakim kontekscie, wiec puszzczam to w niepamiec, ostatnio dowiedziałam sie ze dodaje MOJE kompromitujace zdjęcia na snapchata, albo po prostu rozsyła je do znajomych.
Sytuacja z piątku wbiła mnie w ziemie. Cały semestr miała wywalone na studia, udało jej się przejść i zaliczyć w miare wszystko. Postanowiła dojechac do znajomych którzy włąsnie imprezują w domu, pamietam doskonale jak obrabiała im dupe, a teraz wysyła zdjęcia i filmy jak to dobrze się bawi.
W dniu wyjazu poprosiła mnie o oddanie swojej pracy zaliczeniowej bo jedzie na impreze..
I Ttak jest ciagle, ciagle coś ode mnie chce, potajemnie robi zdjęcia moich notatek, chce wiecznie coś drukować, brać ode mnie notatki kiedy sama całe dnie spędza w domu w lozku, a jak przychodze do niej pogadać, to ogląda serial, albo odpowaida mi przeglądając facebooka.
JAK rozwiązac ten problem, kobiety poradzie mi coś...?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: wykorzystywanie przez przyjaciołke

Taki typ, jest dobra tylko wtedy, kiedy coś chce a na dodatek fałszywa. Przyjaciółką bym jej nie nazwała, traktuj ją raczej z dystansem, nie bądź za dobra, bo jak dasz palec takiej osobie to zabierze Ci całą rękę.

3

Chcicałabym, ale to bardzo trudne kiedy dzielimy ze sobą to cholerne 36 metrów kwadratowych.
Poradzicie coś?

4

Wytrzymaj z nią do końca roku akademickiego, a jednocześnie zacznij dyskretnie szukać nowego lokum. Nie musisz się specjalnie tłumaczyć, nie nadajecie na tych samych falach - powinno wystarczyć.
Jednak w pewnych kwestiach powinnaś się zdecydowanie postawić. Ona nie ma prawa wysyłać komukolwiek Twoich zdjęć, jeśli Ty nie wyrażasz na to zgody. W ogóle, jak ona weszła w posiadanie tych fotek? Na ten temat powinnaś z nią porozmawiać i stanowczo zaprotestować.
Właściwie mogłabyś to zgłosić na policję, jeśli te zdjęcia są faktycznie kompromitujące. W tej kwestii problem nie dotyczy już wykorzystywania Cię, a naruszenia Twoich dóbr osobistych.
Czy mieszkacie w jednym pokoju?
Udostępnienie notatek jest czymś naturalnym, jednak jakim sposobem ona fotografuje je potajemnie, skąd o tym wiesz? Zabroń jej ruszania
Twoich rzeczy, bez uprzedniej Twojej zgody, nie odpuszczaj.
To, że ona ma olewający stosunek do studiów, obrabia komuś tyłek, czy imprezuje, to jej sprawa, Ty broń swojej autonomii.

5

josz napisał/a:

Wytrzymaj z nią do końca roku akademickiego, a jednocześnie zacznij dyskretnie szukać nowego lokum. Nie musisz się specjalnie tłumaczyć, nie nadajecie na tych samych falach - powinno wystarczyć.
Jednak w pewnych kwestiach powinnaś się zdecydowanie postawić. Ona nie ma prawa wysyłać komukolwiek Twoich zdjęć, jeśli Ty nie wyrażasz na to zgody. W ogóle, jak ona weszła w posiadanie tych fotek? Na ten temat powinnaś z nią porozmawiać i stanowczo zaprotestować.
Właściwie mogłabyś to zgłosić na policję, jeśli te zdjęcia są faktycznie kompromitujące. W tej kwestii problem nie dotyczy już wykorzystywania Cię, a naruszenia Twoich dóbr osobistych.
Czy mieszkacie w jednym pokoju?
Udostępnienie notatek jest czymś naturalnym, jednak jakim sposobem ona fotografuje je potajemnie, skąd o tym wiesz? Zabroń jej ruszania
Twoich rzeczy, bez uprzedniej Twojej zgody, nie odpuszczaj.
To, że ona ma olewający stosunek do studiów, obrabia komuś tyłek, czy imprezuje, to jej sprawa, Ty broń swojej autonomii.

Jeślic hodzi o fotki, to po prostu sama mi je robi w niekorzystych sytuacjach, rano, wieczorem, po imprezie, wiesz o co chodzi.
A zdjęcia notatek, wyszły wtedy kiedy przeglądałam coś na jej telefonie oczywiscie za jej zgodą patrze, a tam moj zeszyt- w całości w jej telefonie. Nic już jej nie powiedziałam.

Kwestia mieszkania też jest trudna, bo bardzo dobrze mi się tam mieszka, i chciałabym zeby ona opusciła to mieszkanie, z resztą sama je znalzałam, sama wynajęłam, a ona została jakby "dokoptowana"

6

idka_marcowa napisał/a:

Kwestia mieszkania też jest trudna, bo bardzo dobrze mi się tam mieszka, i chciałabym zeby ona opusciła to mieszkanie, z resztą sama je znalzałam, sama wynajęłam, a ona została jakby "dokoptowana"

Pogadaj z właścicielem mieszkania, on nie musi się godzić na to, żeby ona tam mieszkała, znajdziesz kogoś na jej miejsce, a z nią nie przedłuży umowy i po sprawie.

7

yessa napisał/a:
idka_marcowa napisał/a:

Pogadaj z właścicielem mieszkania, on nie musi się godzić na to, żeby ona tam mieszkała, znajdziesz kogoś na jej miejsce, a z nią nie przedłuży umowy i po sprawie.

To też dobry pomysł. Z tym, że w tej chwili nie możesz zmusić jej do opuszczenia tego mieszkania, ale zapewne masz podpisaną umowę na jakiś czas, więc już wcześniej skontaktuj się z właścicielem i porozmawiaj na ten temat.
Natomiast w kwestii robienia Ci przez nią niechcianych zdjęć, czy grzebania w Twoich rzeczach, musisz się ostro postawić.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » wykorzystywanie przez przyjaciołke

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024