Dziewczyny,
jak w temacie - czy któraś z Was brała udział albo zna opinie na temat Kursfoto.pl w ofercie Groupona? Korzystam z zakupów grupowych dość często (głównie w restauracjach) i nigdy jeszcze się nie nacięłam. Tym razem jednak chciałam kupić ten kurs w charakterze prezentu, więc jeśli będzie nieudany, oszukańczy, etc. to dużo bardziej mnie to zaboli...
Czekam na opinie!!!! Dzięki i pozdrawiam
1 2012-11-05 14:20:40 Ostatnio edytowany przez pig-headed (2012-11-05 15:04:53)
Hmmm... naprawdę nikt nie próbował? Czekam na opinie, choćby z drugiej ręki...
Osobiście nie korzystałam jak do tej pory z żadnych grouponów. Polecałabym Ci sprawdzić co to za szkoła, bo na pewno jest gdzieś na tym konkretnym grouponie podana jej nazwa. Dowiedz się ile jest godzin praktycznych, czy mają zajęcia w studiu czy ciemni itd. Poczytaj opinie o tej szkole gdzieś w necie. I ja proponowałabym zadzwonić tam jeszcze i nie mówiąc, że jesteś zainteresowana grouponem zapytać ile te kursy kosztują
Nie ma znaczenia, czy z Grupona, czy bezpośrednio ze strony organizatora (oprócz ceny). Więc zasady są identyczne jak przy jakichkolwiek zakupach internetowych: sprawdź, co dokładnie obejmuje oferta, pomyśl, czy obdarowanej osobie się to przyda (bo może są tam wyłącznie jakieś podstawy, a chcesz obdarować fotograficznego pasjonata, który podstawy dawno ma już w jednym paluszku). Właściwie cała sztuka sprowadza się do wnikliwego przeczytania opisu oferty (do samego końca, bo czasem tam ukrywają się jakieś ważne informacje).
5 2012-11-06 13:06:04 Ostatnio edytowany przez pig-headed (2012-11-06 13:34:22)
Rumiankowa, Vinnga - dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi Oczywiście, czytałam ofertę, byłam na stronie szkoły, szukałam opinii w internecie - napisałam właśnie dlatego, że niewiele znalazłam... Kurs ma być prezentem dla mojego ukochanego, który po prostu lubi robić zdjęcia, a ma problem z ukierunkowaniem się w życiu, więc pomyślałam, że może chociaż tego spróbuje
Vinnga, myślisz, że nie ma różnicy czy z Gruponem czy bez? Obyś miała rację... Jak pisałam, korzystam z zakupów grupowych, ale w innych kategoriach (głównie restauracje) i mam nadzieję, że się nie natnę... Teoretycznie oferta jest objęta programem Bezpieczny Groupon, więc jeśli np. usługodawca twierdzi, że nie ma miejsc, uniemożliwiając wykorzystanie usługi, możesz to reklamować. Nie wiem tylko jak jest z egzekwowaniem tego... No i tak jak piszę, to ma być prezent, więc chcę żeby wszystko poszło sprawnie.
Rozmawiałam z właścicielem firmy! Powiedział, że kurs wyglądać będzie inaczej niż zwykły (wiadomo, więcej osób w grupie), ale ogólnie wydaje mi się, że dla kogoś, kto naprawdę zaczyna, może to być wystarczające. Co sądzicie? Kupić? Mam jeszcze dobę na podjęcie decyzji, pomóżcie
hej
ja korzystalam z groupona na slasku
zaplacilam chyba 400zl z ponad 1000zl
ale to co tam bylo to zalosne //// tragedia.. juz nigdy wiecej
po prostu dno nic tylko opowiadal swoje historie...
oczyiwicscie twoj moze bedzie lepszyyy
Kupowałam (sama lub dla kogoś) różne rzeczy z różnych stron zakupów grupowych. Zawsze wszystko było zgodne z opisem, tyle, że często w opisie były jakieś haczyki (ograniczona ilość miejsc w danym terminie, ewentualne dopłaty, ograniczony zakres usługi w stosunku do standardu w danej firmie itp.) które trzeba było wyłapać Z naprawdę wielu moich zakupów tylko fryzjer był średnio udany - kupiłam w prezencie siostrze, ona poszła mając nadzieję na nową fryzurkę a fryzjer podciął jej końcówki Oczywiście wszystko zależy od zakładu - fryzjer zakupiony koleżance zrobił jej na głowie dokładnie to co ona chciała.
Niestety nie jestem w stanie znaleźć tego kursu na stronie Groupona, więc nie mogę doświadczonym oczkiem zerknąć Ale wydaje mi się, że jeśli dokładnie wszystko przeczytasz i stwierdzisz, że z zakresu usługi Twój chłopak będzie zadowolony - kupuj.
Romantyczna - byłaś na kursie foto z Groupona, dobrze zrozumiałam? W jakiej szkole na Śląsku? Ta, o której piszę to Kursfoto.pl. Czekam na Twoją odpowiedź!
Vinnga - dzięki! A byłaś kiedyś u kosmetyczki...? Bo ja przyznam że jakoś zawsze napawało mnie to lękiem, że kosmetyki będą kiepskie, sprzęt stary, i w efekcie nie podjęłam tego ryzyka (to jednak moje ciało; włosy odrosną, ale skóra...). Tak jak pisałam, nie pierwszy raz korzystam z groupona, więc baaaardzo dokładnie analizuję - zresztą samo napisanie posta tutaj też poniekąd o tym świadczy
Znalazłam Oferta wydaje się być bardzo fajna, pod warunkiem, że Twój chłopak ma odpowiedni aparat (bo oni tam pracują z własnymi aparatami). Ja też lubię robić zdjęcia i podobałby mi się taki prezent. Nie liczyłabym, że to ukierunkuje życie Twojego chłopaka, ale jako hobby - jak najbardziej.
U kosmetyczki sama nie byłam. Kupiłyśmy kiedyś, wspólnie z siostrą, kupon dla mamy w prezencie. Wyszła zadowolona Wiesz, jeśli na Grouponie (czy na innej stronie) ofertę składa konkretny zakład to nie ma szans, żeby specjalnie do tych celów użyli starych kosmetyków (jeśli na codzień używają nowych ). Naprawdę - chodzi raczej o to jaka firma oferuje daną usługę niż o rodzaj tej usługi. Kosmetyczki bywają dobre i bywają beznadziejne. Na Grouponie zapewne ogłaszają się i takie i takie
Pewnie masz rację Cieszę się, że znalazłaś, i że uważasz tę ofertę za sensowną! Mój chłopak ma aparat, nie jakiś super-profesjonalny, ale porządną lustrzankę ze zwykłym i szerokokątnym obiektywem, więc myślę że wystarczy. Ja też nie liczę na to, że ukierunkuje to jego życie, ale chciałabym, żeby przekonał się, że alternatywne drogi rozwoju ISTNIEJĄ i są blisko, wystarczy się rozejrzeć i że upieranie się przy czymś, co ewidentnie nam nie wychodzi, tylko dlatego, że jest to już znajome, nie ma sensu.
Dzięki, Vinnga
Kupiłam w końcu kilka dni temu. Chłopak był wręcz zachwycony dam znać, jak wyglądał sam kurs, i czy było warto
dzięki dziewczyny za pomoc
Ukochany zachwycony kursem
Miał zarówno zajęcia teoretyczne, Photoshopa, jak i plener. Bardzo sobie chwalił prowadzących i organizację kursu ogółem. Także gdyby któraś netkobietka miała wątpliwości, to je rozwiewam